Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
@horalka223 ach skoda, to sa minieme, nechcete si prelozit pobyt na koniec maja? 😁 mali by sme rovesnikov spolu.. srandujem😁
Potom napis pocity a dojmy 😉
@adrianna23 hahaha za mňa kľudne, ale teta sestrička ma upozornila, že už to preložiť nemôžeme, lebo sme si minuli žolíkov 🤣🤣🤣 jasné, predtým, ako pôjdeme sa tu ešte určite ozvem a potom tiež 🙋
@horalka223 oni budu radi,ze si tam😊 urcite ta domov neposlu,mne to vravela tam aj sestricka aj.pani v.prijimacej ze bezne beru rodicia so sebou aj druhe dieta,ktore je uplne ok,vsak oni to vedia🤪 oni si tam uz najdu co napisat aby odovodnili vasu navstevu. Takze klud 😊
@adriannasvk paráda, presne v niečo takéto som dúfala 🙏🤩😊 ďakujem ❤️
Aj ja bravam staršieho zdravého väčší problém má s tým naša Dr ako oni iní sú s tým ok neriešia proste povieš ze si tam na odporúčanie po covide bolo veľa takých deti aj minulý rok keď nastúpi vypýtaj si v prijímacej kancelárií potvrdenie na vláčik a v najbližšej stanici si kúpiš mesacenku za 10 €a vozis sa už koľko chceš my sme sa často len tak odviezli na štrbské alebo len o zastávku po motali sa a išli naspäť skoro všade je niečo alebo aj do Popradu sme chodili na otočku vyskúšas uvidíš mne napríklad toto vyhovuje lebo je to 10 dní a kúpele sú min 3 týždne a to je strašné dlho
@horalka223 haha ze zolikov 🤣🤣🤣 a este chcem napisat ze tiez doporucujem cvicenia s fyzioterapeutkou, deti ucia spravne dychat, zhodnoti stavbu tela, ked su male deticky tak im dovolia sa hrat s fitloptou alebo skakat na minitrampoline, oni tam maju kadejake lakadla pre deti, ale zavisi aj od tej fyzio.😉
@adrianna23 súhlasím, tie cvičenia boli fakt super. My sme vrámci tých cvičení chodili aj von na prechádzky s palicami (nordic walking) a raz bola dcéra aj v bazene(akurát uvoľnili opatrenia). Ale aj samotné cvičenia boli zaujímavé.. Veľa zdravotných problémov spôsobuje zle dýchanie..
Ahojte, zajtra nastupujeme na liecenie. Taka otazka, treba prist najprv k tej kinosale na otestovanie a tak na prijem, alebo ako? Pani z primacej kancelarie mi len povedala, ze mame prist na 9.00
@adrianna23 s negativnym PCR treba uz prist sem ( aj rodič, aj dieťa ) a potom vam sem hned po prichode urobia AG test, aj vam, aj dietatu. Na hlavu...🙈
@janka22k čo??? To je čistá buzeracia,,no nemám slov vážne..zvažujem či vôbec ist s deťmi na pobyt 🥺
@adrianna23 no pred mesiacom to bolo ešte prísnejšie... prišli sme s PCR testom z domu, tam v kine nám znova robili PCR test a na výsledky sme čakali do 13:00 samé na apartmáne a muž zatial vonku. A potom každý tretí deň antigén
Ahojte, prosím vas, my sme už na liečení boli, ale Dr nám dal opäť odporučenie, a to vo februári. Neviete prosím, ci sa dá niekde v aplikácii dôvery zistiť, ci nám to poisťovňa schválila? Lebo zatiaľ nám z ústavu nikto nevolal. 🙏
@adrianna23 aj ja som na pochybách. Keď sme boli v auguste, robili nám pri prichode antigen, aj to sa mi nepáčilo. A ak teraz treba z domu test a tam znova, tak je to fakt psycho
@mata391 toto je nie je typicke liecenie,takze tam by nemal byt problem.je to diagnosticky ustav. Skus si na ich infolinku zavolat
@mata391 ako by si to ty vyriesila?
@maruska22
@mata391
@adriannasvk baby je to akože masaker,, vláda priznala že sme uz premoreni covidom, existuje dalsich x virusov, baktérií na ktoré sa netestuje ale oni to budú furt pretlacat tento biznis..pričom testy že nie su spoľahlivé ani atg ani pcr. Mám tu výhodu že sme neni odkázaní na diagnostiku ale že toto si dovoľujú vyše dvoch rokov ,,Národný detský ústav,, týrať deti sadistickou metódou to je vrchol. Pardon za výlev, je mi z toto zle..
@adrianna23 ano su aj ine choroby....my mame aktualne cierny kasel🙄 ale zase sadistickou metodou by som to nenazvala😅vsak u pediatra robi dr tiez vyter z nosa a hrdla a poviem ti,ze to je vacsi masaker ako ag ci pcr. Zial ide o to,ze v Srobarovom su deticky,ktore maju naozaj vazne zdravotne problemy a potrebuju tu diagnostiku a liecbu a nie ist o 2 dni domov z covid....ja uz dufam,ze to do leta odznie a nebudu potrebne ziadne opatrenia.
@adrianna23 nám Filip na koronu ako 5 mesačný takmer umrel....za mňa by sa v tom testovaní mohlo kľudne pokračovať aj naďalej...fakt, je to to najmenej...teraz prekonal iba nejaký bacil (prvýkrát bol chorý od korony) a opäť sa mu vrátilo koronove dýchanie 🤦 a to som si myslela, že pôjdeme do Tatier bez dôvodu...no...nech sa páči...som veľmi rada, že také následky, ako on má iba málo detí, ale tiež si myslím, že tie opatrenia ho chránia. Keby ide o mňa, môže mi to byť jedno, ja som dala deltu s 37,5 a miernou únavou, takže ja som safe, ale vidieť vlastné bábo s kyslíkovou maskou kvôli zasratemu vírusu o ktorom poriadne nič nevieme...to neprajem nikomu...
@adriannasvk všetko by bolo okej, však ano, zdravie je prvoradé,, ale kks,,veď sú aj ine metódy,,zistenia,, kovidu. Však existuje aj pluvaci test, alebo krvny test..nech sa na mňa nikto nehnevá ale stále je to ,,Detský Národný Ústav...bodka..týmto pozdravujem riaditeľa ústavu🙃
@horalka223 to mi je úprimne ľúto,,toto by nemali detičky zažívať ..ach ..čo som čítala zo štatistík, asi najdôležitejší je vitamín D, nie nadarmo sa hovorí,, kde nechodí slnko, chodí lekár..A potom samozrejme zinok, C vitamín, pohyb na čerstvom vzduchu, smiech...
Držím palce Filipkovi ❤
@adrianna23 ďakujem, no....ono Filip pred a po korone nebol nikdy chorý, takže to mi dosť povedalo o tom, ako nevyspytateľne ten vírus funguje a nevieme podľa čoho si vyberá, čiže ja som strašne citlivá na všetky opatrenia a nosenie respiratora a pod.... chápem, že ak si niekto nezažil to, čo ja, nechápe moje obavy a opatrenia ho rozčuľujú, ja by som spravila čokoľvek, ak by to pomohlo Filipovi, alebo zabránilo tomu, aby sa to stalo niekomu ďalšiemu 🥺 už končím s vylevom, iba som chcela upozorniť nato, že sme tu aj také, čo by sme sa kľudne dali testovať aj denné, aby sme ochránili choré deti 😔
@horalka223 čo nespravi milujúci rodič pre dieťa..poznám ten pocit, dcérka sa mi narodila s nádorom na mozgu, do toho epilepsia, hormonálna porucha, operácie...ta bezmocnost a beznadej..nastastie sa z toho postupom casu dostala a teraz je to nase slniecko, je iná ako ostatné deti ale veľmi zlatá. .ostatné dve deti sú už úplne neockovane, zdravé, imunitu majú podľa výsledkov výbornú.
Človek sa snaží ako môže, nie vždy je to podľa predstáv ale v konečnom dôsledku sú to tie deti ktoré nám tu radosť v živote davaju🙂
@adrianna23 tak neviem ake mas ty skusenosti,ale my len tie najlepsie. Brat krv tiez nie je nic prijemne. Ten pluvaci test je horsi ako ta palicka do nosa😂ja som sa skoro zgrckala z toho🙄 je to detsky ustav,ale to nema s tymto nic spolocne. Su ovela neprijemnejsie vysetrenia. Aj pediater je detsky lekar a robi tiez vyter z hrdla a aj z nosa a tam sa fakt neseru,hruba palicka,poriadne hlboko.
@adriannasvk myslela som bezkontaktny pluvaci test, nie kloktaci 😉 to je veľký rozdiel..A áno, krvný test nieje príjemný ale najpresnejši, čo sa nedá povedať o súčasných atg a pcr testoch. A čo sa týka klasických odborných vyšetrení, mám tri deti a ani jedno doposiaľ našťastie nemuselo podstúpiť výtery paličkami ani do nosa ani hrdla 🙏 takže až take bežné vyšetrenie to asi nieje, to sa robí až keď nezabera klasická liečba aby sa vylúčila baktéria.

@adrianna23 ďakujem 😊 myslím, že 9.5 máme nástup 🤔