Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
@monikka22 Kamarat so synom tam bol zarovno s nami, na inom oddeleni, nemocnicna izba a tiez sa nestazoval. Aj tak sme kazde poobedie a cele vikendy boli vonku na turach
@dalilallit my sme boli na oddelení kde bolo 6 izieb a 2x po 3 sprchy takže pohoda dokonca na našom oddelení boli izby s vlastným WC a sprchou a bolo mi divne ze vlastne také peniaze dávajú za WC naše nemocničné boli podľa mňa lepšie
Aj ja som bola s 2 detmi na najlacnejsej izbe, vybrali nam ju v ustave oni. Ja som ani nevedela, ze su tam aj nejake nadstandardne izby, az kym som nepozrela na net. A bola som s izbou velmi spokojna. Bola velka, priestranna, 2 velke skrine, 4postele nemocnicne, WC na chodbe a aj 2kupelne s 3sprchami, ale kazda izba mala svoju sprchu aj umyvadlo. Zahliadla som tam aj jednu nadstandardnu izbu, ale oproti nasej to bola polovica z nasej izby. Mne to najma vyhovovalo, pretoze sme museli byt aj izolovani, lebo deti mali sopliky a v ustave boli pozitivny zamestnanci z rotgenu. Takze sa po izbe vozili na odrazadle, nahanali, ked sme neboli samozrejme vonku...
@aninka8787 dnes mi volali, nastupujeme 8.6. Tak hadam sa aj vam uz coskoro ozvu
@dalilallit to vam dali taký skorý termín? Juuuj,tak super.dufam,že aj nám sa pošťastí 🙏. Tak prajem príjemný pobyt
Pekný deň prajem 😊 prosím viete mi niekto povedať aká je tam strava? Ideme na 12 dní a neviem či ju zaplatiť, či nie ... Ja mám rada "hotelovú stravu" 🤣 ale ak tam varia rovnako pre všetkých, čiže aj bezlepkacov a ľudí so všelijakými intolenciami, tak neviem... keď sme boli v biskupiciach hospitalizovaní, tak to tak bolo a jedlo nemalo ani farbu, ani chuť ani nič 🤣 je tam teraz niekto, že by mi vedel poslať pár foto, nech mám cca predstavu? A je prosím v areáli, alebo niekde blízko obchod, bufet, restika? Ďakujem 😊
@horalka223 strava je prisposobena dg...cize kazdy ma to co moze,nie vsetci to iste. Ja sa tam vzdy najem celkom dobre. Ranajky mi vzdy chutia napr. Ale ja zjem skoro vsetko okrem spenatu 🤣V areali je iba bufet kde si mozes kupit bud polotovar alebo hned rano plnene rozky, ciste pecivo. Ja si myslim,ze sa tam najes uplne v pohode.
@adriannasvk paráda, ďakujem 😊 nevieš prosím, či sa tam dá platiť kartou? 😬
@horalka223 ano da 😅ja som tiez sla 1x s hotovostou. Vsade sa da kartou platit. A este k tej strave, normalne si ju daj a ak usudis,ze nebudes jest to ich tak sa da kedykolvek odhlasit. Ale nam sa za tie 4 roky co tam chodime stalo raz,ze sme nezjedli to co bolo. Deti mali podla dg a ja som mala ine. Maju to tam dobre vymyslene 😊mne tam chybala zelenina tak som detom k ranajkam nosila nakrajanu na izbe. Ale ovocia dostali vela,to sme niesli domov a jogurtov tiez asi za tasku lebo chlapci jogurty velmi nechcu 😅
@adriannasvk ďakujem a zeleninu si mala z domu, alebo si tam mala kde kúpiť?
@horalka223 mala som z domu aj nejaku sunku a natierku potom sme zbehli asi 2x do potravin vedla do Smokovca. Ale inak jedla davaju dost,ak tvoji maju radi jogurty,staci vam bufet
@adriannasvk no, môj malý začal strašne vymýšľať, takže ja beriem tašku prikrmov a kapsiciek 🤣
@aninka8787 pani z prijmacej sa ma pytala kedy by sme chceli nastupit, ja ze na najskorsi volny termin. Ten je 8.6. Izba za 5 eur, rovnake oddelenie ako sme boli v novembri. Dakujem a drzim palce nech sa aj vam coskoro ozvu
@dalilallit Dakujem pekne.ja musim brat s nami aj ročnú dcéru,tak by som chcela vlastne wc a kúpeľnú.tak asi bude dlhšia čakacia doba.🤷♀️ No som zvedava…
@aninka8787 su este izby ako bunky,ze pre dve izby spolocna kupelna a kuchynka,my sme tak boli 1x aby sme sli cim skor a bolo to v pohode,dolezite je vediet sa dohodnut s vedlajsou izbou lebo steny su tam fakt tenke a vsetko pocut 🙈 a ked mas rocne babo tak by bolo fajn aby sa v klude vyspalo 😊takze ak by ti stacila aj takato izba dalo by sa tam dostat skor,ak chces mat vsetko vyslovene len svoje tak najskor sept/okt.
@adriannasvk prosím Vás, ako dlho trvá pobyt v Srobarovom ústave? A neviete mi poslať oficiálny link na ich stránku,kde nájdem aj tú žiadanku na pobyt? Pochopila som, že ide o diagnostický pobyt, či
@paja003 prvy pobyt vacsinou 14 dni aby sa stihli vsetky vysetrenia. To si uz oni podla dg urcia,my sme boli 1x 14 dni a potom chodime uz na cca 10/11dni. Pridavam link kde si stiahnete tlacivo,dr vypise par vetami a poslete.
https://nudtarch.sk/pre-pacientov/prijatie-na-p...
@adriannasvk ďakujem. Aha, čiže je možné, že tam aj viackrát pôjdeme?
@paja003 my chodime 1x rocne,uvidis co ti povie dr,ak ma dieta dg je fajn tam ist nech ho kazdy rok pozru,je len na tebe ci chces chodit ambulantne potom alebo na pobyt. My to kame s detmi ako dovolenku,takze tam chodime radi 😊
@adriannasvk no, to aj ja mám rada pobyt v horách, v príjemnom prostredí, len, no, s prácou to už nevládzem ďalej kombinovať. Lebo to je 3 dni v škôlke a 3 mesiace doma 🥺
@paja003 aj my to tak 3 dni v skolke a 3 tyzdne doma 🙄
Konečne už sa zmiernili opatrenia..
Netreba PCR...
@miriama232 no konečne 🙏 odkedy prosím ťa?
Ahojte 😊 prosím vás funguje tam ten bazén? Niekde som počula/čítala kedysie dávno, že sa tam dá kúpať 🤔
@horalka223 ano funguje, dohodnes si s fyzio😊
@adriannasvk waaaaa paráda 😊 resp.....tam sa dá dostať iba s/cez fyzio? 😊
@horalka223 my sme to riesili s fyzio,mozno sa da dohodnut aj so sluzbukonajucou sestrou
@adriannasvk ďakujem, ale teda není to "verejný bazén" kam sa proste ideme kúpať, keď sa nám chce, žejo? 🤣
@horalka223 nie,nie je😊 vzdy si treba zistit kedy je bazen volny. Nam napr dr prvy rok ani nedovolila,ze ma syn ekzem aby sa to nezhorsilo 🙈 pise sa aj kniha,kto a ako dlho sa kupal

@dalilallit tie lacné izby nemajú dlhé cakacky neviem prečo sa ich ľudia boja ja som bola na nemocničnej a bolo nám super