Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
@eawynka na 1l vody 9g soli 😊
@adriannasvk Veľké ĎAKUJEM :*
Baby, čo ešte je na vyplachovanie nosa okrem tej konvicky? Jedna mamina mi aj spomínala, že oni majú len taký systém, že nemusí vôbec nakláňať hlavu, len s to nejak stlačí a vyplachne celý nos. Neviete čo konkrétne to je?
@paja003 pozri si napríklad Clin sin med.
Baby, mali ste niektorá pri pobyte v ústave zvýšené hodnoty na cysticku fibrozu z chloridov v pote?
@beruska6412 ano,moji mali obaja,skoro ma slak trafil vtedy🙄 robili im potom kontrolny,tiez vysiel podobne. Moze to sposobit aj atopicka pokozka takze im brali potom krv na genetiku a cakali sme na vysledok asi 3 mesiace. Ono mi ale sama dr vtedy povedala,ze si to nemysli,chybalo viac priznakov. Takze klud. 😊 aka hodnota vysla vam?
@paja003 pozri nosnu sprchu,aj ja to chcem mladsiemu lebo nenahne tu hlavu za pana 😂🙈
@adriannasvk šak to aj u nás a sople nás zatápajú 😱
@adriannasvk my sme boli v Šrobári v októbri a odvtedy čakáme na výsledky genetiky. Vraj to môže trvať aj pol roka ...ale skoro rok ? 🤷 Keď tam volám len mi dávajú iné čísla kam volať ohľadom výsledku. Vám to prišlo normálne poštou ? Hodnoty sme mali 51,58,64 🫤 my nemáme príznaky a ani atopickú pokožku 😐
@paja003 poznam 😂🙈
@beruska6412 nam to domov prislo tusim za cca 4 mesiace. To sa neboj,to su nizke hodnoty,moj mal jeden 67,potom 72 a druhy mal 72 druhy raz asi 76🙈 no mne vtedajsi primar vravel,ze to dlhsie moze trvat veru...ale toto je uz podla mna moc.
Baby, s dcérkou nastupujeme v polovici októbra na liečenie ... vraj 2 týždne by nemala brať žiadne lieky resp.byť zdravá... môžem je nasadiť na imunitu arco defense? Alebo vôbec nič nemôže? Teraz doberá antibiotiká a bojím sa, že za 3 týždne kým pôjdeme sa v škole ešte niečo na ňu nalepí ☹
@adrikabbb mozes jej nasadit kludne,len informuj dr co berie pri prijimani.
Baby, teraz mi volala pani, že v utorok nástup, že sa uvoľnilo miesto... Že už mi nestihne ani poslať zoznam, nemáte prosím zoznam, čo mi nutne treba 🙏🙏🙏 ona hovorila, že stačia hygienické veci
@7rebeka11 nezabudni lieky,oblecko,hracky,plavky. Ak skolopovinne dieta tak sk.tasku a papier kde bude napisane pokial prejst ucivo
@adriannasvk ďakujem, idem s dvojročnou umrnčanou, už teraz sa toho desím ako to tam zvládnem? Prosím ťa, zdravotnú kartu tiež treba? A v ten deň už dostaneme obed? A to funguje normálne ako nemocnica, že chodí vizita do izby? Či len my chodíme na vyšetrenia?
@7rebeka11 na cvičenie nič špeciálne nenos oni sa ani neprezliekaju iba ich vyzuju na boso aby chodili ak máš konvicku vezmi inak ti na nútia ich kúpiť sklenenú ja už mám 4🤣🤣vždy zabudnem kartu áno oni ju pri príjme čítajú potom lieky co berú neboj deti su tam iné ako doma ja idem 4 x š oboma je tam aj práčka so sušičkou takže neber veľa preperies ja som vždy po týždni všetko nachádzala oprať a zas som mala na týždeň zober jej hračky kľudne kočík alebo odrazadlo dnu je teplo a október keď sme boli pred 2 rokmi nám vyšlo počasie ze sme behali v krátkych rukávoch tak uvidíš strava je obedom ja som si ju vždy na 2 deň odhlásil a dojedala po deckách oni mi polovicu nejedli aj tvoja toho dostane strašne veľa ale ved budeš vidieť dá sa odhlásiť počas pobytu a zas prihlásiť tuším 1x v bazéne sme nikdy neboli dobre tam je len dlho🤣inak pri príjme si vypýtaj potvrdenie o pobyte a niekde si vybav na stanici mesacenku na vláčik my sme sa chodili voziť aj keď len 2 zastávky 🤣
@7rebeka11 zvladnes,zdravotnu dokumentaciu je dobre 1x vziat celu. Potom uz len ak by boli bejake vaznejsie dg. V den nastupu mate obed,odporucam vziat desiatu. Na vizitu sa chodi do sesterskej miestnosti,tam sa podpisuju aj lieky. A upozorbia ta vzdy vopred kde ma mala ake vysetrenia
@7rebeka11 dobre ranko. ja som sa vratila vo štvrtok odtiaľ s takmer trojročnymi dvojickami... neboj sa, zvládneš to uplne v pohode... my sme to tam mali tiez veselé... lebo ked plakal jeden, plakala aj druhá.. pri vysetreniach to bolo o držku, ale zvladli sme. prístup personálu, až na jednu pani sestričku bol uplne super... vlastne, uplne všetci boli uplne super... začínate obedom.. ten je od 11.30... JA som si tiež odhlásila hneď stravu... dojedala som po deckach...treba ti vziať zdravotnu kartu.. tu ti potom vratia. vizita chodi bud na izbu za vami, to sa nam stalo ale len raz... potom cakas na chodbe a ideš vedla sesterskej izby k dr... naozaj sa nemáš čoho báť... ak môžem, poradim ti este typ, kam chod s dcérkou... galeria dobra hračka.... v tatranskej lomnici... uplna topka za nás.
Čo sa vyšetrení týka, vzdy den pred ti povedia, ake máš ďalší deň vyšetrenia... mimo rehabilitacii, tie chodili po nas ako mali čas... takze doobeda sme viac menej sedeli na oddeleni a čakali.... Cez vikend mate uplne voľno. My sme si vždy po ranajkach ráno podpisali lieky, aby sme nemuseli o 17tej byť tam, poprosili niekoho, aby nam vzal obed a veceru a sli na cely den preč.. Stačí, keď sa vratite do 18.30 - 19.00. Ns aké oddelenie idete?
@7rebeka11 fuu, tak toto vam neviem povedat. My sme mali stále tú istu dr... Boli sme na 1.A...ale viem, ze aj maminky z inych oddelení chodili ku nam, či uz na prijem, alebo vizitu... Takze ppdla mňa, nie...teda,je možné, ze pri tom počte oddelení, je to nejak potriedene a nejake 2,3 maju jedneho a dalaie zase druheho... Toto naozaj neviem.... My sme mali furt jednu a rovnako aj ine mamičky chodili k nám na oddelenia....
Zienky, je tu niektora z Vas prave v Srobarovom ustave? Ak mozem poprosit niektoru z Vas,opytat sa kucharok ake bezlepkove cestoviny pouzivaju? 😂boli velmi chutne narozdiel od tych co kupujem😅
Ahojte prosím vás kedy vám prišla pozvánka domov? Mame nástup 11.10 a ešte stále nemám pozvánku doma.
@35janulka358 mne prisla 6 dni pred nastupom
@35janulka358 uz ti pride pondelok/utorok.niekedy chodia tak tesne celkom😅