icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

raduska12
28. feb 2023

@15barbara1512 ano, už 2 rok chcem ísť a vôbec mi to nevychádza. Teraz sme boli v decembri a chcem ísť v jún- jul ale termín ešte nemám.

15barbara1512
28. feb 2023

@raduska12 a už si dala žiadosť nám povedala dr ak nepomoze liečba čo nezaberá mám prísť a že mi ho uspia a pozru pľúca 🤦🤦a teraz keď.to prerábajú och

raduska12
28. feb 2023

@15barbara1512 nie, moja dr. ma vždy čas, ale budúci týždeň sa jej pripomeniem aby som to mohla poslať. A čo konkrétne mate ? Môj ma bronchialnu astmu - tento rok je to naozaj extrém každý druhý týždeň chorý, 2 týždne sa lieči a zas týždeň ôk potom zas... nám liečbu nastavili aj bolo všetko v rámci možností ok, ale neviem co sa deje tento rok...

15barbara1512
28. feb 2023

@raduska12 nás bol len dva týždne januári v škôlke odvtedy sme doma v marci ideme mandle vybrať 🤦🤦a čo reflux mu zistili v Tatrách a klasika alergie na roztoče atď....a tiež má tu bronchotialnu astmu...počuj keď ma tu astmu vybavovala.sisi predĺžený rodicak zo zdr dôvodov?

15barbara1512
28. feb 2023

@raduska12 čo tento rok ale od Tatier sa nevieme spametat tam mladší chytil mmrs do nosa(nemocničny bacil))a komplet celý dom bol chorí všetci na atb och

mirka23
5. mar 2023

Prosím Vás,ktoré tie odd.rekonstruuju??a koľko tam pribudne nových,,apartmanov"??viem,že dole pri príjme a to druhe neviem...

zuzita1
6. mar 2023

Prosim vas, ako sa da preplatit pobyt za rodicov? Dcera ma len urazovu poistku,z toho to asi nepojde. Dakujem

ddenisa123
6. mar 2023

Baby aktuálne dávajú aké termíny pobytu?

raduska12
6. mar 2023

@15barbara1512 ano mala som predĺžený rodicak

raduska12
6. mar 2023

@15barbara1512 ja som tam radšej v zime 😄 chcela by som ísť v auguste a v januári/februári

Budem tam volať

adika279
6. mar 2023

@ddenisa123 ahoj nam dali na koniec maja nie som z toho nadsena lebo vzdy chodievame v zime..pobyt mame tentoraz len na 8dni, nam to staci..

ddenisa123
6. mar 2023

@adika279 no ja by som chcela až na jeseň ísť prvý krát s malou, takže žiadosť staci podať až cez leto. A koľko vás vyšiel pobyt?

adika279
6. mar 2023

@ddenisa123 my chodime na izbu s wc a sprchou, mam dvoch chlapcov platila som okolo 450e, ja si beriem aj stravu na cely den pre seba, posledne dva pobyty sme platili menej lebo obaja su ztp a tiez este zalezi ci budete mat vysetrenie ktore sa plati ako napr. pep test zo slin na reflux...ja by som podala ziadost cim skor pretoze my cakame uz od minuleho roka, mali sme ist v decembri, ale zial nestalo sa tak

ddenisa123
6. mar 2023

@adika279 tak už podáme teraz, ďakujem pekne za info.

adrianna23
6. mar 2023

@raduska12 ahoj napíš prosím prečo radšej v zime chodíte do Tatier, možno aj my by sme skúsili.
@ddenisa123 určite podajte čím skôr, ved termín si môžte dodatočne naplánovať

mizuzka
6. mar 2023

@ddenisa123 uz davaju aj na september terminy. Minule som volala s pani z prijmovej kancelarie a chcela som nadstandardnu izbu a povedala ze jedna je volna v maji a druha v septembri. Takže terminy zalezia aj od druhu vybranej izby.

raduska12
7. mar 2023

@adrianna23 čisto kvôli snehu 😄

15barbara1512
7. mar 2023

@adrianna23 aj ja som bola v decembri a už v zime teda už by som nešla min 4krat denne obliekať deti do zimného oblečenia plus seba konec a tento rok moc snehuu tam nebolo viacej sme mali u nás 🤣

aninka8787
7. mar 2023

Zienky,prosim vás,je tu už aj niekto taký,kto posielal návrh na pobyt tento rok a už ma aj termín? Dakujem 😉

adrianna23
7. mar 2023

@raduska12
@15barbara1512 a okrem snehu, co mame dostatok aj u nás v Martine, je tam napríklad ľad (korčuľovanie) alebo nejaké športové aktivity v rámci pobytu?

raduska12
7. mar 2023

@adrianna23 my mame snehu ako šafranu 🤭 a ano býva ľad, tento rok robili aj výlety ale to asi aj mimo snehu na jar a tak..

adrianna23
7. mar 2023

@raduska12 a aké výlety robili v zimnom období? Korčule si človek musí asi doniesť z domu, nieje tam požičovňa však?

raduska12
7. mar 2023

@adrianna23 hore v Smokovci je aj požičovňa a pri coop jednote je ľad, bol výlet mikrobusom k prameňom- nepamätám presne ci na Štrbské a potom bol výlet na Hrebienok... my si výlety riešime po svojom..

15barbara1512
7. mar 2023

@adrianna23 výlety no boli asi dva -3 jeden k strpskom plese ale to sme šli a tak bez nich ...kdesi aj na chodníkoch pri močiarov sme.boli ale.kedze v ten deň bolo veľa vyšetrení tak sme šli len cca8ludia ...takže a ked je výlet môže sa stať že budete mať vyšetrenie napr....a majú tam vzadu detské ihrisko ale cez zimu och hruza všetko šmýkalo atď deti sa aj tak hrali aké bolo to dosť nebezpečné samozrejme navlastne riziko..a program to už si človek musí urobiť sám..cez víkendy zadné vyšetreníia celý den volno

adrianna23
10. mar 2023

@raduska12
@15barbara1512 dakujem žienky, doteraz sme chodili len v lete tak možno niekedy vyskúšame aj zimu😁

raduska12
10. mar 2023

@adrianna23 a co tam robíte v lete? Ja by som zas chcela skúsiť leto, len neviem co by som tam robila s deťmi... sama sa neodvážim ísť na turistiku 🤭

adrianna23
10. mar 2023

@raduska12 priamo cez letné prázdniny nie, to zase chodievame do kupelov. Väčšinou sme v tatrách máj, jún a vtedy už je teplejšie, sme často vonku a nemusí sa človek tak obliekať co je fajn, ziadne hrube bundy, ciapky. Ten vláčik je tam super, nim sa dá dostať skoro všade, my väčšinou chodíme do tatranskej Lomnice, bobová dráha, muzeum,dobra hračka. Štrbské pleso, tatranska polianka-poliankovo, stary smokovec-cukraren a jeden hotel chceme vyskúšať kde je welnes na 3 hodky za fajn cenu. A potom aj dole do Popradu chodíme vláčikom keď niečo pochybi tak do toho obchodného centra asi 10 min peši zo stanice.

adrianna23
10. mar 2023

@raduska12 a cca tri roky dozadu sa organizoval výlet s učiteľkami do bachledovej doliny, chodník korunami stromov, šli sme s deťmi lanovkou tak mali zážitok decká. To sme šli tými ich autami, sanitkami. A dva roky dozadu sme boli na skalnatom plese, úžasný zážitok, krásne počasie sme vystihli a šli sme. Tam sa ide až dvomi lanovkami a teda dosť tam fúkalo-logicky samozrejme😁 a aj je to financne drahšie ale stojí to za to keď je krásne počasie. Tam sa natáčal obor tatroš-smejko a tanculienka 🙂

motylik0112
11. mar 2023

@adrianna23 prosim ta ten hotel co je v nom wellness sa ako vola?🙏🙂

adrianna23
11. mar 2023

@motylik0112 ahoj vystupuje sa v Starom Smokovci a kúsok zo stanice je Grand hotel Bellevue