Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
Boli ste niekto aj teraz niekedy v Srobarovom?je potrebné aj to potvrdenie od lekárky že dieťa nemá nejaké infekčné ochorenie?a aj tenisky?cvici sa vo vnútri?
@miriss18 Ano,potrebujete aj potvrdenie o bezinfekcnosti.A aj tenisky,cvici sa,a na niektore vysetrenia ich treba zobrat,pri spirometrii maju beh ako zataz.Je to super,ze maju vysetrenia,skolu aj vylet,maly ani nechcel odist.Ale da sa ist znova po pol roku,roku.
My sme tam dnes volali, vraj z minuleho roku ziadanky spracovala ta pani na prijimacej kancelarii a podavala im terminy do maja. Za tento rok im uz prislo 500 ziadosti na pobyt.Tym, ze prerabaju tie nemocnicne izby na apartmany s wc ,tak im chyba 20 lozok, co je vela. Cez leto sa pobyty skracuju, lebo vsetci chcu ist hlavne v lete. No a na jedneho dospeleho sprievodcu poistovna da max. 2 deti do 19 rokov a kazde dieta musi mat vypisany Liecebny navrh. Ak mate poistovnu Union tak ste vyhrali, staci si stiahnut z ich web stranky ziadost o Liecebny ponyt dat to pod nos podpisat detskej doktorke a poslat im to po vlastnej osi, lebo ak to posle detska doktorka najskor do poistovne, tak to poistovna velmi rada zamietne, nakolko poistovna uprednostnuje kupele a okrem toho, trva to strasne dlho kym to poistovna spracuje. Takto to oni uz len rovno daju poistovni, ktora uz to nemoze zdrziavat, ci zamietnut. No tyka sa to iba Unionu. Verim, ze tieto info pomozu dalsim mamickam.
@majkabambulik ahoj, zaujímavé info, ale nechápem ako poisťovňa dá max.2 deti na jeden doprovod? Ja chodím každý rok s tromi deťmi sama a nieje problém.
@adrianna23 no dnes mi to povedala pani na prijimacej, ze vraj uz je to tak- ja mam trochu vacsie deti-skolakov, tak mozno preto.
@majkabambulik lebo my máme termín v máji a nič také mi nepovedala ale ja mam len jednu školáčku a dvoch skolkarov.
@majkabambulik nam to uz aj poistovna (dôvera) schvalila aj vsetko ale termin este stale nemam. 🙄
Baby, dá sa v šrobárovom využiť rekreačný poukaz?
@chovancova27 nie
@majkabambulik ahoj, nikde tú žiadosť neviem nájsť, môžem poprosiť o pomoc? 🙂 Ďakujem moc
@chovancova27 https://nudtarch.sk/na-stiahnutie/m24 je to v sekcii Na stiahnutie ODPORÚČANIE NA DIAGNOSTICKO-LIEČEBNÝ POBYT vo worde
@adrianna23 mozem sa vas opytat ako to je ked ide jedno dieta na vysetrenie ,ze kde mate tie zvysne? Mozete ich normalne brat so sebou? Lebo ja idem tiez s dvoma 6 rocnym a 2 rocnou. Dakujem za odpoved.
@edit2612 dobrý deň, bravala som malú so sebou, teraz už ako 2,5rocna bude chodiť tam do škôlky, skúste sa opýtať ci ju tam môžte dať. A niekedy brali deti rehabilitačné sestričky čiže ja som nemusela ísť a ostala som s malou na oddelení.
Baby, prosím vás, Dr zo Srobarovho ústavu nám odporučil u nich ďalší pobyt. Mam čakať kým mi budu oni volať, alebo mam ja radšej volať tej pani, ktorá vybavuje termíny. Chcela by som na leto izbu, kde je wc aj sprcha 🙂
@mata391 to isté tiež máme ísť ale t každého asi pozývajú a teraz bude problém sa dostať na leto mne detská povedľa že žiadosť mi vypíše hocikedy takže asi čím skôr ju poslať tým lepšie
@15barbara1512 ale musí tam byť rozdieľ pol roka kvôli poisťovni
@raduska12 och a cez zimu tam zas nechcem ísť🤦🤦 moje nervi ty ideš tiež po pol roku?🙂

@saskia_98 a boli ste tam 14 dní alebo kratšie ? Lebo som čítala že tých 14 dní sa tam nebýva .