icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

mata391
Autor odpoveď zmazal
mata391
7. aug 2024

Žienky, prosím vas mate nejaké nápady na výlety? A aj nejaké keď prší? Ďakujem ♥️

barbie1981
8. aug 2024

My sme boli s dcérou v poliankove, trickladnii a okúpať sa v hoteli Átriu, ešte môžeš ísť do galéria dobra hracka

barbie1981
8. aug 2024

V prípade dobrého počasia sme boli v Poprade, Štrbskom plese, starom smokovci

mata391
8. aug 2024

Ďakujem vám 🙂 a náhodou ste neboli s deťmi lanovkou na Solisku a na Skalnatom plese?. Sú tam otvorené lanovky, celkom mam z toho obavy ale láka nás to

adrianna23
9. aug 2024

@mata391 áno, na skalnatom plese, krásny výlet, odporúčam keď bude iste počasie, slniečko pre lepší výhľad. Určite tam plánujeme ísť znovu s deťmi.

lucka1022
14. aug 2024

@katika82 prosimta na koľko dní sa teraz chodí?

foxyn8
14. aug 2024

@lucka1022 my sme boli na 8 a odišli sme o jeden deň skôr

lucka1022
14. aug 2024

@foxyn8 8 dní celých ci už aj s príchodom a odchodom?lebo my zrejme ideme v sept len v sept mam aj ja operaciu ,že či to stíham nejak skĺbiť...myslela som že 10 dní je

barbie1981
14. aug 2024

My sme boli na 9 plných dní, veľa závisí či.mas aj ORL vyšetrenie posledný, alebo predposledný deň, potom sa to skrátiť nedá, ale deťom čo nič nezistili a nedali ORL vyšetrenie v pohode skrátili aj o 2 dni

mata391
14. aug 2024

Baby, ako ste riešili pokrytie dní, keď ste boli s deťmi na pobyte? Ja som úplne zabudla od svojho Dr pýtať OCR, sme tu už 7 deň. Dá sa to aj spätne? Aby som si teda nemusela míňať dovolenku

foxyn8
15. aug 2024

@lucka1022 nastupovali sme vo štvrtok a mali sme byť do piatku ďalšieho týždňa, orl sme absolvovali v stredu, lebo len ten jeden deň tam lekárka je. A tým pádom sme si vedeli skrátiť a odišli sme vo štvrtok

lucka1022
15. aug 2024

@foxyn8 a aké všetky vyšetrenia ste tam absolvovali?a cez víkendy sa asi nerobí nič ci?

lucka1022
15. aug 2024

@foxyn8 q ako to tam prebieha resp keď zistia po vys niečo,je tam aj nejaká liečba,procedúra alebo pod?a ako dlho trvá kým prídu výsledky a niečo zistia
.

foxyn8
15. aug 2024

@lucka1022 cez víkend sa nerobí vôbec nič. Absolvovali sme spirometriu, rehabilitačné cvičenia, biolampu, orl, pep test. To vám lekárka naordinuje podľa diagnózy, resp. Problémov s ktorými tam idete. Výsledky všetkého, co tam robili sme mali v prepustacej správe spolu s ďalšími odporúčaniami, príp. Predpisu rovno lieky

lucka1022
15. aug 2024

@foxyn8 ďakujem za info,preto sa pýtam ohľadom toho víkendu lebo som si aj myslela plus neviem ci tam je nejaké ihrisko pre deti ,bazen to viem ...len ci to je aj v cene alebo koľko sa dopláca...dôležitý je hlavne pobyt v prírode to je jasne ale tak pomimo myslím ci ešte niečo je...príp v škôlke ci môže hyt aj cez týždeň alebo sú v tom čase vyšetrenia ,procedúra atd

paja003
15. aug 2024

@lucka1022 vy nemáte ani predstavu ako to tam funguje 😅 bazén je len s povolením lekára, sprievod si dopláca, MŠ je len počas školského roka, detské ihrisko tam je, sú tam aj interiérové herne, cez víkend robia ph-metriu ako počas týždňa... Počas dňa cca od 11.oo sa koná túra v okolí s fyzio podľa veku detí. Môžete si tam zobrať bicykle/odrážadlá je tam veľký areál a + je tam vláčik (ak si vypýtate potvrdenie o pobyte v nudtarch, tak si môžete kúpiť zľavnený lístok a cestujete TEŽ celý pobyt kam chcete) 😉

lucka1022
15. aug 2024

@paja003 vidím ze p program je postarané ale to je super ,aspoň prejde čas,mala keďže ma len 2 roky ,ma ešte poobedny spánok tak to budeme zrejme len na izbe,zvykne aj 3 hod pospať. Na ten bazen som sa pýtala preto ,že neviem ako co ,samozrejme prispôsobím sa ,q koľko sa platí ako doprovod?a ešte sa chcem spytat ako doprovod mam niečo z ubyt hradené poisťovňou?Lebo vraj určitú časť hradí tuším 7€ /deň ostatné si doplacam ,ale či to je akt neviem. Vy ste kedy boli?

smejulinka
15. aug 2024

@lucka1022 na bazen by som sa nespoliehala, ja ho poznam len z povesti ;) zoberte si urcite hracky, aj herna moze byt zatvorena.Kupat sa da v blizkych hoteloch. Pre 2 rocnu asi nepotrebujete robit nejaky extra program, ale sledujte nastenku. Byva vylet na bachledku a do sklarskej dielne. Teraz bol aj cirkus. Co sa tyka doplacania, pozrite si na ich stranke. Je mozne byt aj zadarmo v jednom bloku. Je na vas, aku kategoriu ubytovania si zvolite. Odporucam sa odhlasit aj so stravy, je toho vela, tak dojete po malej.

paja003
15. aug 2024

@lucka1022 to na začiatku s vami sestrička vypíše taký dotazník, keď uvediete v akom čase dieťatko spí poobede, tak na ten čas vám nebudú plánovať vyšetrovania ani procedúry. O doplacani neviem nič. My sme boli viackrát, vždy som si platila plnú sumu, akurát malý na investičné sporenie a cez to nám preplatili hospitalizáciu (ale iba polovicu sumy)... Obľúbené hračky určite berte. A vo voľnom čase s 2r. Je super detský kútik v cukrárni Eliška v Starom Smokovci, kúsok od vláčikov 😉

mata391
15. aug 2024

Žienky, čo čerpate keď ste tu s deťmi na pobyte? OČR ci dovolenku? Ak OČR da sa aj po pobyte vybaviť? Ďakujem

paja003
16. aug 2024

@mata391 na pobyte môžu dať iba PN - sprievod rodinného príslušníka pri hospitalizácii

nikyy
2. sep 2024

Pekný deň,teraz od 05.09.2024 nastupujeme na pobyt,náhodou niekto kto tam bude tiež v tom termíne ? 😊

sashenocka007
16. sep 2024

Ahojte, budúci utorok sa chystáme prvý krát. Vedeli by ste mi poradiť čo také mimo zoznamu ste si vzali alebo čo vám chýbalo keď ste boli?

smejulinka
16. sep 2024

@sashenocka007 lyzicku, salku, hracky podla druhu ubytovania aj uterak.Malu lyzicku aj dietatu.

kvoli
19. sep 2024

Zdravím, ako je tam v noci? Topia? Ja len či baliť hrubé pyžamá alebo krátke, naposledy tak topili, že nám v dlhých bolo horúco 😃

nikyy
19. sep 2024

@kvoli my sme pred týždňom presne sa vrátili a ešte netopili,ale pani upratovacka hovorila,že ak už budú chladnejšie noci,tak zrejme začnú topiť

sashenocka007
19. sep 2024

@kvoli kedy idete?

kvoli
19. sep 2024

@sashenocka007 budúci týždeň

kvoli
19. sep 2024

@nikyy ďakujem pekne za odpoveď 😊