icon

Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?

dorotaw
18. júl 2008

Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?

ahmed1234
9. dec 2024

esperamos 3 horas, no lo recomiendo👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻

janedoe
24. dec 2024

@evelin1002 nam tiez pomohla liecba od alergologa, ale len vyrastol. Nechcem zakriknut, ale tento rok je konecne prvym rokom, co nie sme kazdu chvilku v nemocnici. V Srobarovom ustave len skonstatovali, ze vsetko ma vysetrene a nastavene spravne. A odtial sme odisli s laryngitidou 🤣 Ale detom sa pacilo a sli by znova, i ked behali po vysetreniach.

evelin1002
24. dec 2024

@janedoe dakujem za odpoved... A kolko maju deti rokov? My síce po nemocnicach nechodime ale kortikoidy musime podat pri kazdej nadche, momentalne to vychadza raz za mesiac

lucka1022
6. jan 2025

@bombonka a koľko ste platili?alebo ako to tam v pracovní funguje prosím?

adrianna23
6. jan 2025

Ahojte ide niekto na pobyt cez jarné prázdniny? 🌲

lucka1022
6. jan 2025

Ahojte ,ideme teraz v januári,2.5 rocna a 8 rocna,poraďte nejaký tip na výlet...min tie víkendy tam budu skapate tak by som ich niekam.zobrala.
A ešte sa opýtam kto bol niekedy teraz ci bazen majú dostupný,ci pustia a takisto aj do herne ,vraj je zamknutá,že treba požiadať. Dúfam že budeme môcť obe chodiť že nebude s tým problém.

sashenocka007
6. jan 2025

@lucka1022 herna na oddeleni je otvorená a herna dole a v suterene je na klucik daju vam ho na recepcii bazen vam bud predpisu alebo si ho mozete poobede priplatit.

lucka1022
7. jan 2025

@sashenocka007 ďakujem a ešte ma zaujíma ta škola q skolka ,ako to tam funguje . Nejak po vyšetreniach viem ,že decka chodia tam a do škôlky tiež. Zoberú aj 2 ročnú alebo ju tam dat nemusím?Ona ma od 12 poobedny spánok tak neviem si predstaviť ako by tam fungovala . Staršiu skolopovinnu to jasne .. Funguje aj školský klub ? to je vrámci pobytu tiež hradené alebo si to hradí rodič?

monikka22
7. jan 2025

@lucka1022 škôlka od 3 rokov menšie nebrali a škola klasika buď vám učitelia vo vašej škole napíšu čo budú za 2 týždne preberať ale ja som to robila tak že čo nám dali na edupage vždy urobil na druhý deň v škole ráno o 8 zanesiea potom berieš dieťa keď máte vyšetrenie alebo rehabilitáciu a zas sa vráti potom do školy len obed majú až po 12 do 12 je škola a na obed chodia okolo pol 13 tak neviem musis si to nejak zladiť s tým menším poobede už je program na rodičovi

lucka1022
7. jan 2025

@monikka22 aha rozumiem,lebo na stránke majú že skolka je pre deti od 2 do 6 rokov,preto sa pýtam. Ale tak aspoň ta škola je tam super ze nemusím sa snku doháňať too je pozitívum q najmä ak by sme išli na dlhšie.

lucka1022
Autor odpoveď zmazal
mata391
12. jan 2025

Baby, idem s malou na kožné testy k imunologovi, povedal, že dva týždne predtým vysadiť, IMUNOR, fenistil a takéto veci. Len prosim vas, mam vysadiť aj vitamíny? C, D, BKOMPLEX, Probiotika? Zabudla som sa opýtať 🤔

lucka1022
17. jan 2025

@mata391 to nie ,len imunor príp aerius atď co mate od imuno,to je koli tomu aby neboli skreslene výsledky.

lucka1022
17. jan 2025

Je tu niekto kto nastupuje 27.1 ?

lucka1022
17. jan 2025

@mya8 ako ďaleko je bufet od D ubytovania

lucka1022
17. jan 2025

Chcem sa spýtať na pranie ,viem ze je tam aj pracovna. Koľko sa tam platí alebo ako to funguje?Na stránke majú cenník jednotný pre 2 hod pranie a ešte aj po kusoch koľko sa platí ..ako to je

lucia646
17. jan 2025

@lucka1022 Platí sa 3€ za 2 hodiny prania, prášok alebo kapsule si treba priniesť alebo sa kapsule dajú kúpiť aj v bufete po kuse.

lucka1022
23. jan 2025

@lucia646 ďakujem za odpoveď,ešte sa opýtam mame problém staršia zrejme ochorela neviem,zrazu teplota ,na hrdlo sa začala sťažovať je slabá,ma zimnicu ,sople.Počula som ze pokiaľ nemáš niečo infekčné berú aj chore deti lebo sak vlastne zdravé tam nie sú ale teda ci ju aj takto vezmú neviem. Porazí ma bojím sa Togo že ak to posunu znova môže ochorieť u nás to z minúty na minútu. Na jednej strane možno dobre ze je chorá lebo vyšetrenia ukážu presne co je ale aj nie lebo je tam riziko že nás nevezme.Aku skúsenosť mate .

lucia646
23. jan 2025

@lucka1022 Moje deti majú Cysticku fibrózu, tak u nich je to troška iné, ale naposledy náš malý pokasliaval a prijali ho normálne. Dokonca mu začala nádcha počas pobytu, tak preplachoval nosik a bolo lepšie.

lucka1022
23. jan 2025

@lucia646 ďakujem za odpoveď,no hádam nás príjmu,nezavolam tam radšej?

lucia646
23. jan 2025

@lucka1022 Kľudne môžete zavolať a budete mať aspoň istotu ;) Ale možno sa dcérke do pondelka ešte uľaví. Držím pastičky, nech je rýchlo fit ;)

lucka1022
23. jan 2025

@lucia646 hej rozmýšľam nad tým ze počkám a uvidíme ako bude ešte ale cez víkend tam niekto dvihne ak budem chcieť volať?

lucia646
23. jan 2025

@lucka1022 Môžem Vám pozrieť číslo na nejaké oddelenie, tam bude určite nejaký lekár, iba v prijímacej kancelarii nikto nebude. Na aké oddelenie by ste mali ísť, neviete náhodou?

lucka1022
23. jan 2025

@lucia646 to neviem,ale budeme mat D izbu.

lucka1022
23. jan 2025

@veronika9389 prosimta q musí sa byť celý čas na izbe alebo môžeme ísť aj von.alebo do herne ,bazén q pod...počula som ze nepustaju z izby tejto klasickej ale možno aom to zle pochopila. Ideme budúci týždeň.

lucia646
24. jan 2025

@lucka1022 Uff, tak to neviem, my mávame vždy samostatnú izbu, deti s CF majú vždy takuto, takže chodievame každý deň von. Ale nemyslím si, že by Vás nepustili von. Max. budete musieť zazvonit sestrička aby otvorili dvere, viem, že na niektorých oddeleniach to tak funguje.

lucka1022
24. jan 2025

@lucia646 aj my budeme mat samostatnú,síce nemocnicnu ale povedala ze budeme samé nanizbe. Jedine tie wc a kúpeľne sú spoločné

sashenocka007
24. jan 2025

@lucka1022 pokial má dieťa chripku alebo podobne musí byť izolované na izbe aspon tak to bolo ked som tam bola ja. nosili na izbu aj stravu. D ubytovanie je izba na oddelení a uplne mate vsetko tak ako aj ostatní akurat byvate na oddelení.

lucka1022
24. jan 2025

@sashenocka007 tak super ,no to mi jr jasne ze chorá keď je bude musieť fungovať v podstate ako v klasickej nemkcnciic na izbe,lenže ja idem aj s menšou 2.5 ročnou.A neviem si predstaviť držať ich na izbe ...to ani von pred ustav nebudeme môcť?

sashenocka007
24. jan 2025

@lucka1022 no to už presne neviem ako to funguje.