Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    lucia646
    2. okt 2021    Čítané 64x

    Zdravé a silné zúbky s CURAPROX kids

    Volám sa Lucia a som šťastnou mamičkou zatiaľ dvoch detí – 7-ročnej Paulínky a 5-ročného Teodorka. Ďalší chlapček k nám pribudne v decembri a už sa ho, veru, nevieme dočkať.

    Párkrát som sa už zapojila do „testovačiek“ na Modrom koníkovi, dvakrát som už aj testovala, preto som si povedala, že by to mohlo vyjsť aj do tretice... A ono to aj vyšlo. Keďže deti sú už staršie, ako keď som testovala rôzne produkty predtým, celé toto nadšenie od začiatku zdieľali so mnou a len sa pýtali, či sme už vyhrali. 🙂 Keď mi v schránke na Modrom koníkovi pristála správa s textom, že som bola vybraná na testovanie produktov CURAPROX kids, neskutočne som sa potešila. Hlavne kvôli deťom, ktoré sa na testovanie veľmi tešili. Sama používam zubné kefky CURAPROX, nakoľko mi vyhovuje menšia hlavica a jemné štetinky. Deti ešte zubné kefky ani pasty CURAPROX kids nikdy nepoužívali, preto sa niečoho nového nevedeli dočkať.

    Balíček je doma... a môže sa ísť testovať.

    To bolo radosti, keď deti zistili, že v balíčku nie je jedna zubná pasta, ale hneď tri príchute, a teda, že konečne môžu rozbaliť po pár dňoch inú príchuť zubnej pasty. 🙂 Bežne fungujeme v režime, kým sa jedna pasta neminie, druhú neotvárame, no teraz bolo možné urobiť výnimku. 🙂

    Ako prvú deti otvorili zubnú pastu CURAPROX kids s príchuťou JAHODA. Stavili na klasiku, keďže zubné pasty s príchuťou jahody sú bežne dostupné aj pod inými značkami. Keďže pastu im na kefku dávam sama, aby si tam nevytlačili polovicu tuby, veľmi som ocenila veľkosť otvoru, cez ktorý sa pasta vytláča – je skutočné tenký a maličký, preto je možné vytlačiť na zubnú kefku skutočne iba „hrášok“ zubnej pasty. Príchuť zubnej pasty bola veľmi príjemná, nebola presladená a deťom veľmi chutila. Dokonca ani po 5 dňoch ich táto príchuť zubnej pasty neomrzela, ale keď som povedala, že je čas ochutnať novú, s radosťou sa vrhli na otvorenie novej príchute – MELÓN. Táto príchuť bola pre nich celkovo neznáma, nakoľko zubnú pastu s touto príchuťou asi len ťažko nájsť v obchodoch. Hoci je na zubnej paste uvedené, že je vhodná pre deti od 6 rokov, používal ju aj náš 5-ročný Teodorko. Chuť zubnej pasty bola tiež veľmi príjemná, nebola veľmi sladká, bolo v nej jemne cítiť štipkanie, teda čosi mentolové, ale deťom vyhovovala. Taktiež sme pri nej zostali 5 dní a až potom nastal čas na otvorenie poslednej príchute zubnej pasty – MÄTA. Nazvali sme ju, že to je taká „dospelácka“ zubná pasta. Táto príchuť bola zo všetkých troch najmenej sladká, čo som skutočne ocenila a po umytí zúbkov bolo deťom z úst cítiť príjemný mentolový dych. Pri všetkých troch príchutiach musím povedať, že sú to konečne zubné pasty, po ktorých je skutočne cítiť, že si deti zúbky umyli, o čom svedčí aj ich svieži dych.

    Aké by to ale bolo testovanie bez zubnej kefky CURAPROX kids. Ešteže prišli dve rôzne farby, deti sa hneď podelili – Paulínka červenú a Teodorko zelenú. Zubné kefky pre deti sú v podstate robené na podobný spôsob ako tie dospelácke a tie ja, ako mamička, veľmi dobre poznám a nedám na ne dopustiť. Maličká hlavica, jemné štetinky, najlepšie čo môžeme pre umývanie zúbkov urobiť. Keďže deťom zúbky vždy dočisťujeme, vyhovovala nám veľmi veľkosť zubnej kefky, dobre sa s ňou manipulovalo v ústach, keďže hlavica bola menšia, dostali sme sa s ňou na všetky potrebné miesta v ústach.

    Som vďačná Modrému koníkovi a firme Curaprox, že takéto testovanie umožnila. Bol to pre nás skutočne zážitok a veľmi dobrá skúsenosť. Veľmi radi budeme kefky a pasty Curaprox kids používať aj po skončení testovania a dúfame, že firma Curaprox vymyslí nejaké výhodné balenia. 🙂

    Ešte raz veľké ďakujeme.

    LUCIA + PAULÍNKA + TEODORKO

    #recenzia_curaprox_kids70

    lucia646
    20. máj 2018    Čítané 176x

    Všetko "vtáčikové" - takto u nás deti začali volať kozmetiku babyDove

    Moje meno je Lucia a som šťastnou mamičkou dvoch detí - skoro 4-ročnej Paulínky a 20-mesačného Teodorka. Hneď ako som na Modrom koníkovi zbadala možnosť testovať kozmetiku babyDove, ani na chvíľku som nezaváhala. Kozmetika Dove pre nás dospelých je moja TOP značka, zanecháva neskutočne jemnú pokožku, nádherne vonia a presne toto som vždy chcela aj pre svoje deti. Priznám sa, že dcérku som párkrát s mojim vtáčikovým mydlom (ako ho ona volá) už aj umyla, keďže chcela také ako má maminka 🙂 Takže značka babyDove ma veľmi potešila, lebo konečne aj deti majú svoje vtáčikové... No a keďže s pokožkou nemali nikdy nejaký problém, vybrala som si na testovanie radu Rich moisture. Jediné, čo ma mrzí, že som nestihla pofotiť všetko tak ako som si naplánovala :(

    Vlhčené obrúsky babyDove Rich Moisture

    Hodnotenie začnem výrobkom, ktorý som použila ako prvý a tiež som ho ako prvý minula 🙂 Doteraz som sa nestretla s tak prijemne voňavými vlhčenými obrúskami. Na každé prebaľovanie synčeka som sa vždy tešila (hoci on veľmi prebaľovanie nemá rád). Potešilo ma na nich aj to, že neboli príliš navlhčené a nezanechávali na pokožke žiadne mokré stopy (ako niektoré iné značky obrúskov).

    Krémová tableta na umývanie Rich Moisture

    Tabletu sme hneď po rozbalení balíčka položili na poličku pri bidete, kde si deti zvyknú umývať ruky a vždy sa tešia ako sa budú dlho mydliť s mydielkom. Opäť ako obrúsky má tableta úžasnú vôňu, ale to sa budem opakovať pri každom výrobku (okrem toho z rady sensitive) a je vážne krémová, zanechá pokožku krásne jemnú. Len škoda, že je maličká a deti ju rýchlo vymydlia 🙂 Ale malé je pre moje deti každé mydlo 🙂

    Krém na zapareniny

    Tento krémik nám prišiel úplne v najlepšej chvíli, lebo synčekovi sa akurát na riťke urobili červené fliačiky, nič hrozné, ale určite bolo lepšie keď som ich ošetrovala. A po krémiku babyDove bolo za pár dní po fliačikoch. A hlavne sa s ním pri prebaľovaní synček zabavil a bez problémov som ho prebalila. Krémik sa veľmi dobre rozotiera a jemne veľmi príjemne vonia. Má praktické balenie, ani veľké ani veľmi malé.

    Umývací gél na celé telo a vlásky Rich moisture

    Hneď prvá výhoda tohto umývacieho gélu je, že balenie je s pumpičkou. To som veľmi ocenila, lebo som sa nemusela báť, že si nechtiac na ruku vytlačím polovicu balenia alebo sa to podarí deťom. Väčšinou mi stačili na umytie telíčka 2-3 stlačenia. Inak má gél krásnu jemnú vôňu a tak ako mamičkine vtáčikové mydlo, tak aj toto zanecháva jemnú pokožku, ako keby už bola hneď po osprchovaní natretá mliečkom.

    Šampón na vlásky Rich moisture

    Pri tomto šampóne ma najviac zaujímalo, či nebude deti štípať, keď sa dostane do očí. A skutočne to tak bolo, deti sa smiali celú dobu počas umývania vláskov. Šampón jemne pení a samozrejme krásne vonia.

    Umývací gél na celé telo a vlásky Sensitive moisture

    Priznám sa, že tento gél sme zatiaľ použili iba jedenkrát, pretože som vždy radšej siahla po voňavejšej alternatíve. Ale verím, že pre detičky, ktoré majú problémy s pokožkou je tento gél to lepšie riešenie.

    Telové mlieko Rich moisture

    Po vlhčených obrúskoch bol toto náš druhý najobľúbenejší výrobok, pretože nielenže po ňom zostávala pokožka krásne prevoňaná a jemná, ale mohla som sa pri krémovaní so synčekom aj hrať a kresliť mu s mliečkom na bruško rôzne obrázky. Ale najradšej sa synček aj tak krémoval sám. Skvelé bolo, že mliečko sa rýchlo vstrebávalo a pokožka nezostávala mastná.

    Veľmi pekne by som chcela poďakovať spoločnosti DOVE a portálu Modrý koník za túto možnosť otestovať výrobky babyDove. Už teraz môžem s určitosťou povedať, že do našej novej kúpeľne sa bude kupovať iba "vtáčiková" kozmetika a bude ju tak používať už celá naša rodina. Len som sa utvrdila v tom, že Dove je to najlepšie, čo môžete pre svoje telo aj telíčko bábätka urobiť. Ešte raz veľké ĎAKUJEM.

    LUCIA + PAULÍNKA + TEODORKO ♥♥♥

    lucia646
    22. apr 2017    Čítané 197x

    Moje testovanie potravín dmBio

    Ahojte,

    v prvom rade by som sa chcela veľmi pekne poďakovať Modrému koníkovi a spoločnosti dm, že som bola vybraná a mohla som otestovať skvelé produkty dmBio. Do takejto testovačky som sa zapojila prvýkrát a hneď to vyšlo. Pečenie a varenie sú moje obľúbené činnosti, tak som bola rada, že vyskúšam aj niečo nové, keďže niektoré produkty som mala možnosť ochutnať prvýkrát.

    Niektoré receptíky boli nové, niektoré boli moje osvedčené, len som vymenila suroviny za zdravšie alternatívy.

    Tak poďme teda postupne na to:

    dmBio Malinový džem 

    Začala som týmto produktom, pretože ten bol pre mňa úplný TOP. Krásna vôňa a výrazná chuť malín, skvelá konzistencia, ani riedky, ani hustý, proste úžasný. Lepší džem z obchodu som v živote nejedla. Tento začnem určite kupovať pravidelne. Použila som ho na potretie Špaldových palaciniek. Kombinácia palaciniek a džemu bola veľmi chutná.          

    dmBio Špaldová celozrnná múka 

    Túto múku doma používam na prípravu špaldových medovníčkov. Tieto som upiekla aj tentokrát, ale okrem toho som skúsila aj špaldové palacinky. Palacinky mi prišli sýtejšie ako z obyčajnej pšeničnej múky a chuťovo ma príjemne prekvapili.

                                                                                                                                                                     dmBio Natur Ryžový nápoj 

    Tento produkt bol pre mňa novinka. Nikdy predtým som ho nepila a ani som netušila akú má chuť a do čoho ho možno použiť. Ja som z neho pripravila už spomínané Špaldové palacinky a možno aj vďaka tomuto nápoju boli palacinky sýtejšie. Ryžový nápoj má veľmi zvláštnu mierne sladkú chuť, preto mi chutil aj len taký samotný vychladený.    

    dmBio Prírodný kokosový olej 

    Kokosový olej inej značky som používala v kuchyni i na kozmetické účely bežne, preto som bola zvedavá či je dmBio kokosový olej v niečom iný. V podstate v nich nebol veľký rozdiel, krásna vôňa a roztápanie medzi prstami aké je pre kokosový olej typické. Olej som použila do špaldových palaciniek do cesta i na panvicu a tiež na vymastenie formy na bábovku.  

    dmBio Bourbon vanilkový cukor 

    Vanilkový cukor pri pečení samozrejme nesmie chýbať a pre dmBIO vanilkový cukor to platí dvojnásobne. Palacinkám i bábovke dodal krásnu vôňu a výraznú chuť vanilky. Určite ho do svojich zásob doplním, lebo je to niečo iné ako klasický vanilkový cukor.

    dmBio Prášok do pečiva

    Použila som ho do banánovej bábovky a mala som pocit, že bola tentokrát viac nadýchaná ako bežne. Taktiež som ho použila do špaldových medovníčkov. 

    dmBio Orieškovo-nugátový krém

    Tak toto je samozrejme veľká dobrota nielen na pečenie, ale aj len tak na pomlsanie. Ja som si pomlsala, keď mi deti zaspali a mala som chvíľku len sama pre seba. Tiež som krém použila do pečených buchiet, kde chutil výborne, chuť nebola taká veľmi sladká ako pri bežnej nutele.

    dmBio Sušené pekárske droždie 

    So sušených droždím som piekla prvýkrát, vždy používam len klasické kvasnice. V návode bolo napísané, že droždie treba dať priamo do múky, čiže netreba robiť kvások. Asi som sa trošku uponáhľala a cesto som nenechala poriadne vykysnúť, lebo nebolo také nadýchané, ako keď robím klasické cesto s kvasnicami. Skúsim použiť sušené droždie aj tak, že si z neho predsa len urobím kvások a uvidím, či bude cesto lepšie. Buchty aj malé buchtičky boli chuťovo výborné, ale mohli byť ešte viac „nakysnuté“.

    dmBio Jemná horká čokoláda 

    Horkú čokoládu všeobecne doma používam iba na pečenie, lebo len tak na zjedenie je pre mňa veľmi horká. Túto som nasekanú použila do našej obľúbenej banánovej bábovky, kde ihneď po upečení bola roztopená a chutila úžasne. Neskôr keď stuhla, výborne doplnila chuť banánu v bábovke. Veľmi som sa potešila zloženiu tejto čokolády, nakoľko neobsahuje žiadne pridané zbytočné látky.

    dmBio Trstinový cukor

    Tento cukor ma už na prvý pohľad zaujal svojou farbou, keďže pri trstinovom cukre som zvyknutá na hnedú farbu a tiež svojou jemnou konzistenciou. Chuť bola jemnejšia ako pri klasickom hnedom trstinovom cukre, ale na použitie pri pečení som nevidela rozdiel. 

    A na záver mojej recenzie by som sa s Vami rada podelila o moje obľúbené recepty na banánovú bábovku a špaldové medovníčky.

    BANÁNOVÁ BÁBOVKA S ČOKOLÁDOU

    Suroviny:

    • 4 vajcia
    • 250g polohrubej múky
    • 250g trstinového cukru
    • 250g masla
    • 250g banánov
    • 1 bourbon vanilkový cukor
    • 1 prášok do pečiva
    • posekaná čokoláda
    • kokosový olej na vymastenie

    Postup:

    Najskôr vymiešame žĺtka s trstinovým a vanilkovým cukrom, pridáme zmäknuté maslo. Snažíme sa vymiešať až do takej našľahanej peny, aby bola potom bábovka pekne vláčna. Pridáme múku a prášok do pečiva, rozmixované banány a sneh z bielkov. Do hotového cesta vmiešame posekanú čokoládu. Formu si vymastíme kokosovým olejom a posypeme múkou. Pečieme na 180 stupňoch, kým sa bábovka nelepí na špajdlík.

    ♥♥♥ DOBRÚ CHUŤ ♥♥♥

    ŠPALDOVÉ MEDOVNÍČKY

    Suroviny:

    • 400g hladkej špaldovej celozrnnej múky
    • 120g medu
    • 160g trstinového cukru
    • 60g masla 82%
    • 2 vajcia
    • ½ balenia prášku do pečiva bez fosfátov
    • 1 polievková lyžica perníkového korenia
    • kôra z BIO citróna

    Postup:

    Všetky suroviny zmiešame dokopy, necháme odstáť v chladničke cez noc. Na druhý deň necháme cesto po vytiahnutí z chladničky trocha zmäknúť, vykrajujeme medovníčky a pečieme na 200 stupňoch cca 6-8 minút, tak aby medovníčky neboli tvrdé. Horúce medovníčky po upečení potierame rozšľahaným vajíčkom.

    ♥♥♥ DOBRÚ CHUŤ ♥♥♥

    Ešte raz veľké ĎAKUJEM za možnosť zapojiť sa do tohto skvelého testovania.

    Verím, že sa na mňa ešte niekedy usmeje šťastie a budem môcť opäť testovať s Modrým koníkom.