icon

Stala som sa obeťou podvodu. Čo robiť?

30. sep 2024

Ahojte, asi vlastnou blbostou som sa stala obetou podvodnicky na FB v skupine so zravotnickymi ucebnicami. Ponukla mi knihu, ktoru som hladala, poslala som jej peniaze na ucet a od toho momentu ma zablokovala. Teraz som v tej skupine videla, ze viacero ludi zacalo zverejnovat, ze im spravila to iste. Vraj je to znama podnovdnicka, ktora takto okrada ludi, par ludi ju uz nahlasilo aj na policiu a oni s tym nic nerobia. Pani si dala vypisat psychiatricku diagnozu a veselo si takto zaraba.
Mam nejaku sancu dostat svoje peniaze spat? Ma vyznam ist na policiu alebo oslovit pravnika? Najradsej by som oslovila internetove a televizne media, nech ma taku hanbu, ze nevyjde nikdy z domu.

Strana
z2
lucka_ke
30. sep 2024

@earlgrey skôr si myslím, že za ňou bude celá organizovaná skupina a ona je ich biely kôň, žiaľ v našom štáte je to možné

earlgrey
30. sep 2024

@lucka_ke Aj to je možné...ale je to vážne smutné...že si nevedia poradiť s takými ľuďmi...

pieksamaki
30. sep 2024

Tak clovek príde o viac peňazí a to nemusí byť druha strana ani podvodník....môžeš požiadať o platbu naspäť.....môže však jej banka odmietnut.....je z to poplatok 10 eur.....a na druhej strane tiež nejaký poplatok....

maranco
30. sep 2024

@pieksamaki banka len požiada o vrátenie a keď k tomu dobrovoľne nedôjde tak vydá informácie o majiteľovi účtu aby oklamaný mohol riešiť cez súd/políciu/spojpomocne

Autorka môžeš to napísať sem https://podvodnabazaru.cz/ a keď niekto bude googliť jej číslo účtu alebo údaje tak to nájde.

Od 9.10.2025 budú mať banky povinnosť overovať meno majiteľa účtu, takže pred platbou budeš na 100% vedieť skutočné meno komu posielaš peniaze a ak si jej pravé meno vygúgliš skôr nájdeš zmienku, že je podvodníčka, nepomôže jej zakladať nové účty.

natalia912
30. sep 2024

Akože mne/nám sa stalo, že muž vyhral aukciu, pravdaže to bol podvod, ale už to zaplatil...po asi dvoch rokoch ma zavolali na políciu podať výpoveď a asi o rok na to mi prišiel rozsudok a slečna/pani nám vrátila peniaze S5🤷 nevzdávala by som to ...a to sme ani nepodávali trestné oznámenie, len od nás našli na výpise platbu, tak ma predvolali vypovedať

autor
1. okt 2024

@maranco Mozem to skusit takto cez banku, ale ked je pani takato znama podvodnicka a nikto s nou nepohne a nic nevyriesi, tak je to asi zbytocne ☹

pieksamaki
1. okt 2024

@maranco no ved áno.....lepšie ako nič.....ja som tak poziadala uz zopár krát......a to bude dobrý zakon. Od októbra 2025....konečne niečo na tieto , aby sa aj ľudia zorientovali a predchadzali nedorozumeniam. Mali by byť firmy co kontrolujú ľudí ..napr s platobnou disciplínou.

oktobermimi
1. okt 2024

Ty kraso Renata este stale funguje?
Ved ta zena okrada druhych uz dlhe roky ty kokso
Snazila sa aj mna poslala mi vtedy dake lekarske spravy stare asi 3roky v tej dobe, v tej dobe pod menom nieco ako " motylik"? Niesom si ista ale ziadala "pozicat" 20eur na lieky pisala vtedy do jednej skupiny na Fb... a to uz je teda k dnesnemu dni aj 6rokov myslim...

maranco
1. okt 2024

@pieksamaki je to nariadenie pre všetky banky v EÚ kde je mena € a súvisí s povinným spustením okamžitých platieb

pieksamaki
1. okt 2024

@maranco ano, je to fajn, uzitocny zakon a týka sa to aj inštitúcií?

maranco
1. okt 2024

@pieksamaki áno ak budeš posielať peniaze na firemný účet zobrazí ti banka názov firmy/organizácie, ak budeš posielať na súkromný ty napíšeš meno príjemcu a banka potvrdí že sedí meno alebo je tam drobný preklep a zobrazí správne meno alebo oznámi že účet patrí celkom inej osobe

alickapusinka
16. jan 2025

No šak ta svina Holazova ma 100 nickov a 30 čísla účtov.Okradla ľudi o stotisc ak nie viac robi to už 5 rokov. Už bola aj v TV na občanovi za dverami a hovno vždy niekoho okradne.Minule mamičku o knihy čo chcela pre onkologicke deti kúpiť knihy a hračky tak ju o 250 eur okradla.Bola reportaž na občanovi za dverami.A robí to dalej a toľko hromadných trestných oznameni na nu bolo a nič.

simca06022011
16. jan 2025

inak ja som tiez takto naletela ked som si prvykrat chcela knihu kupit cez fb :D zhanala som ju roky, nik ju nemal a zenska ano.. jasne ze sa potom ozvalo xy ludi s tym istym problmeov...

Strana
z2