Stále páchnuce vyprané prádlo.
Baby, uz som zufala, moje pradlo stale smrdi..moj muz si uz mysli, ze mi sibe..skusila som:
- rozne pracie prasky a avivaze( gely, kapsule, praskove- cocolino, silan , lenor, tie perlicky)
- kupili sme novu pracku
-pradlo vesiam hned po oprati
-pouzivam ocot raz za dva tyzdne ( na 90 stupnov)
- hadica od pracky nesmrdi, nestoji tam voda, nie je zanesena- je nova
-pradlo vesiam iba vonku a na "riedko", aby nezatuchlo
- davam menej pradla do pracky, aby sa riadne vyplachlo
- skusila som navyse program na plachanie
-- pradlo smrdi, hned ako ho vytiahnem z pracky
- vyprala som vsetky veci v skrini
-skrinu som vydezinfikovala
- v skrini mam vankusiky cocolino
Co robim este zle?
@milionar mne tak smrdia mužove veci, ktoré nosí do práce. (Je vodič kamiónu.) Ale to asi preto, že veci, ktoré si aj operie nemá kde vyvesiť iba dnu na provizórnu šnúru. Skúšala som asi všetko možné - kadejaké prášky, aviváže a nič. Môžem dať aj tonu prášku/avivážu a ja to aj tak cítim. Ostatné veci mi nesmrdia.
nepouzivas gely na tmave? tie aj mne smrdeli zatuchlinou, tiez som to citila len ja, muz si myslel ze mi sibe, on necitil nic. Tiez som sedela pri pracke a cakala na sekund kym doperie a nic, aj tak to smrdelo. Tak periem obycajnym praskom na farebne a mam po probleme.
@milionar to je tou ciernou farbou vazne ale mne ten ocot trochu pomaha do kazdeho prania ale aj zehlenie na vysokej teplote paradoxne tmave by sa malo prat na max 30 st.prave kvoli tej zatuchline.a namacanie pred tym vo vode ti este viac zatuchne.ja som si uz na to tak nejak zvykla a neriesim nemusim vonat ako zajko azurit.skus prejst na svetlejsie odtiene cierna je velmi toxicka farba.
No ja si myslím že už aj tie aviváže smrdia na niektoré prádlo
Aj moj muz ma jedny nohavice co furt po vyprati smrdia...to bude material farba hocico sle normslne to nie je...vesam mu na balkon
Na kolko stupnov peries?
Známa mala tento problém. Bolo to vodou.
Nezatvaras náhodou po praní dvierka na práčke?
My sme mali tiež tento problem, ktorý muž necítil, ale ja ano🙈 a pomohlo prestať pouzivat pracie gély, lebo vraj tuky z nich sa usádzajú v práčke. Treba pouzivat normálny prasok a pripadne pridať do záverečného plachania vodu, lebo tieto nove inteligentne pracky len šetria vodu.. ešte skus predtým prádlo namocit vo vode s veľkým množstvom sódy bikarbóny, tá pomaha dostať z pradla aj pach potu. Toto však je treba robit dlhsie, časom prádlo prestane smrdieť.
vsak skus nieco vyprat v rukach-ak smrdiet nebude tak chyba je v pracke...ak bude tak zase v rukach ale ine prasky ci gely...ale je pravda,ze aj mne niektore veci smrdia po oprati,ine nie,hoci boli naraz prane...po ususeni sa to dost strati....
Aj ja som to mala stále som prádlo cítila.kupila som sušičku a začala som používať iba prášky na pranie.pradlo je mäkké voňavé aj to čo som mala pocit že bude smrdieť na vždy 😁😁😁
V ziadnom pripade nepouzivat gely na pranie. Tie priserne smrdia. Ja pouzivam z DMky prach na pranie Denkmit Vollwaschmittel a som velmi s nim spokojna. Biele prat na 60tke a farebne na 40tke, 2 x plákanie. Muzove tricka ked operiem dakedy v gele na pranie tak mi smrdia a vôbec sa dobre nevyperu..stale su citit..nemam to rada.
Mne stara pracka ako aj teraz druha nová pracka zaručene začne smrdieť hned ako použijem tie gelove vankúšiky miesto prášku na pranie
mna napadlo skusit vyprat pradlo v inej pracke...napriklad chod k mame a skus v jej pracke..ak bude smrdiet je to oblecenim ak nie je to v pracke...ale tiez ma napadol este sanytol dezinfekcia na pranie....mne sa to veru este nestalo a to som uz zabudla pradlo celu noc v pracke..potom som dala kratky program ore istotu a nesmrdelo...
@milionar Ja som tak mala zatuchnute nejake uteráky a osušky( zvyk môjho muža hodiť zhužvanú mokrú osušku do prádlového koša ☹ ) a nemohla som sa toho smradu zbaviť až som ich namočila na 24h do vody kde som naliala fajne veľa dezinfekčného Sanitolu a potom vyprala na v práčke tiež s pridaným Sanitolom na pranie a zázrak zatuchlinový smrd bol preč 🙂 🙂.
A zásadne nevešiam prádlo vonku lebo keď som sušila von vždy malo tiež takú podobnú zatuchlinovú vôňu napriek aviváži až sa na ten smrad sťažoval paradoxne môj muž a odkedy vešiam dnu ale v dobre vetranej miestnosti prádlo stále pekne vonia 🙂
sanitol pomáha 🙂
Skus si kupit toto,sanytol do pracky,
https://www.drogeria-vmd.sk/sanytol-dezinfekcia...
Ja s to v lidli raz kupila,dava sa malicko,nedava sa avivaz,ja som tiez jedneho casu stale mala pocit,ze mi pradlo smrdi atd nech som.dala.ocot,sodu,cokolvek a toto ked dam namiesto avivaze tak mi pradlo vonia pekne a je ciste😉
@milionar mne sa to tiez stalo.nakoniec som zistila ze to bolo vodou. Mame pracku na studnu.ked su intenzivnejsie dazde pradlo mi smrdi.oprala som 3 krat za sebou a stale smrdelo.az potom ma napadlo prepnut na mestsku vodu a bolo to ok.takze u nas to bolo vodou uz si na to davam pozor a je to v poriadku😉
Na čierne (tmavé) veci používam tekuté prostriedky (Pewoll). Dnes som zistila, že nemám dosť na opranie 1 dávky a pridala som klasický prášok (Persil). A klasicky som pridala aviváž - či veríš alebo nie, po otvorení som cítila zápach - nebola to zatuchlina, ale skôr ako nejaká chemikália. Podľa môjho názoru klasické prášky na tmavé veci nie sú vždy tým správnym riešením. Nedávno sme v inej diskusii riešili problém "zatuchnutých" uterákov po opraní. Na radu jednej mamičky som vyskúšala dať do prania ocot a riadny prášok. Aviváž radila vynechať. Pomohlo to. Možno by v tvojom prípade pomohla kombinácia tekutý prášok + ocot. Ocot po praní vôbec nie je cítiť.
Susicku nechces? Vždy mi veci zo sušičky voňajú viac aj dlhšie, ako keď susim na šnúre. Ešte ma napadlo, používaš aj soľ do pracky na zmäkčenie vody?
nečítala som všetky príspevky, mame sa napríklad stalo, že pračka nezohrievala vodu a tak prala v studenej a takže to prádlo smrdelo....
Ja som si vsimla ze ovela viac to paradoxne smrdi v lete a len tmave. Ked je zima a mam vesiak pri radiatore asi to rychlejsie schne a nestihne to zacat smrdiet. V lete darmo je aj horuco, proste so vecera to pradlo smrdi. Aj mne to extemne vadi, ale zial vonku ho dat nemozem, stale mi ho vtaky okadili. Ale je fakt ze ked raz urcite tricko alebo teplaky nasmradnu vacsinou je to uz na furt a to ja kupujem len kvalitne bavlnene veci.
Nam smrdelo pradlo ked som pouzivala pracie gely. Takze pouzivam iba prasok a je to v poriadku. Odporucam denkmit z dm. Nepouzivam ani avivaz a vzdy pridam trochu octu do pracky. A nedavaj preplnenu pracku. Max tristvrte. Aspon 40 stupnov. Ked davam menej stupnov,davam iba polovicnu davku.
Skús dávať menej aviváže, minule som niekde čítala, že aj to môže byť príčina, keďže mám podobný problém (u nás je to ale stará práčka) a písali, že niekedy je príčinou práve privelke dávkovanie pracích prostriedkov, že niekedy stačia len polovičné dávky. Nemám odskúšané tak neviem či je to pravda na 100% ale za vyskúšanie nič nedáš 😉
@milionar ahoj, ja som mala tiež taký problém ale len s určitými vecami. Nie so všetkým. Čo smrdelo vyprala som na 60 a prestalo, aj napriek tomu že sa to mohlo prať napr len na 30. A teraz som riešila aj to že veci čo nie sú z bavlny a vyprala som ich v prášku tak ich bolo cítiť ale akonáhle som ich oprala v tekutom prášku tak všetko ok.

@milionar možno to bude tou farbou prádla. Niektoré tmavé tričká môjho manžela zapáchajú aj čerstvo opraté. Bledé prádlo nám nikdy nezapácha. Doteraz som si to neuvedomila, ale možno naozaj má tmavá farba čudnú arómu. Páchnu Ti aj bledé uteráky? Utierky, keď ich vyvaríš? Či len tmavé prádlo?