icon

Stále sa porovnávam s inými ženami.

8. mar 2020

Mám taký problém, že sa stále porovnávam s inými ženami, keď napríklad vidím nejakú modelku v časopise alebo niekde na nete hneď sa s ňou porovnávam s chytá ma depká, že sa jej nemôžem rovnať, že je krajšia, mladšia, štíhlejšia a čo ja viem, čo všetko ešte.
Je to trápne a hodné tak možno 15 ročného dievčaťa, čo robiť??

Strana
z2
nikyball
9. mar 2020

Dnešná doba kladie na nás vysoké nároky čo sa týka vzhľadu a úspešnosti. krajšie ženy sú vždy stredobodom pozornosti a majú oveľa jednoduchší zivot. Ale jednoznačne si to musíš v hlave urovnať a zamerať sa na niečo iné, lebo čím budeš staršia tým to bude horšie a stredobodom budú vždy tie mladšie ženy. Buď vďacna za to čo máš .bude to ťažké pre teba

nikyball
9. mar 2020

Ja ťa chápem čo myslíš. Ja som našla vo svojom mužovi svoju spriaznenú dušu a nebojím sa toho ale keď vidím správanie sa ostatných chlapov keď vidia trošku peknú ženu je mi zle. A je jedno či majú doma krásku alebo nepeknú ženu .
A ešte poznám jedného z práce , on má asi 130 kilovu ženu , a preňho je to bohyňa ,na inú ani nepozrie

hefo
9. mar 2020

"bojím, že keď budem mať muža, bude sa zaujímať o tú krajšiu ženu"

No tak na to je recept jednoduchý, treba si nájsť takého, pre ktorého nebudeš atraktívna LEN fyzicky, ale budete sa mať navzájom radi (a musí to byť tzv. "verný typ"; sú tu často diskusie, ako "po pol roku ma podviedol, ale sme si to vydiskutovali, a teraz ma podviedol znovu", to je tzv. "neverný typ" a ten to nikdy neprestane robiť. Problém je, že tí "verní" pripadajú veľa ženám nudní a málo atraktívni - treba na to ale vždy zapojiť viac rozum a menej city).

gagik
9. mar 2020

to asi koli tymto pocitom sa zeny stavaju zavisle od plastickych operacii a castokrat to dozenu k uplne nevkusnym a prehnanym zasahom. Nie je to nahodou tvoj pripad,alebo neuvazujes nad niecim takym?

autor
9. mar 2020

@gagik Uvažujem nad plastikami

oli18
9. mar 2020

Mas sice 26, ale mentalne si tak na 15. Asi nemas ine starosti, tak sa zaoberas hlupostami. Moja rada - smer psycholog.

hope87
9. mar 2020

Je normalne, ked sa len tak porovnavame. To robim aj ja, resp. neporovnavam sa, len si tak "ochknem", ze waaau, to je zena...ta ma krasne prsia, nohy, celkovo postavu...tvar. Ale tam to zacina a konci...viac sa nad tym nezamyslam...lebo som aka som. Ked chcem lepsiu postavu, mozem cvicit a zlepsovat si ju. Ine mi nevadi az tak, ze by som podstupila nejaky zakrok...mozno prsia casom 😀
Ale toto, co ty opisujes uz je podla mna prehnane...si atraktivna (ako si sama napisala) ale zoziera ta, ze su aj krajsie, vyssie, mladsie a neviem ake. Ale vzdy bude niekto od niekoho, pre niekoho krajsi, lepsie vyzerajuci, sympatickejsi, atd atd. Su tzv."tuctove" krasky, ktore sa vseobecne pacia kazdemu. Ale krasa, pritazlivost a sympatie sa vnimaju velmi subjektivne. Napr. pre niekoho mozem byt krasna a sympaticka a druhemu sa nemusim vobec pacit, lebo mam male prsia, velky nos, nosim okuliare...xy roznych nazorov na jednu osobu. Z nejakeho dovodu mas nizke sebavedomie, resp. si neveris. Lebo ten, kto ma zdrave sebavedomie a ma sa rad, neriesi taketo "povrchne" veci. Asi by som tam hladala povod v tomto vsetkom...pokial ti to az prilis ovplyvnuje tvoj zivot, obratila by som sa na psychlologa, ten ti urcite pomoze-poradi...

mischelin89
9. mar 2020

Nikdy so sebou nebudes spokojna, pretoze xzdy sa najde niekto krajsi. To je otazka tvojho nizkeho sebavedomia a sebahodnoty. Ja mam pekneho muza, vysokeho, s dobrou pracou, inteligentneho a z casu na cas nejaka nanho zmurka a spolu sa na tom zasmejeme. Lenze ja totizto poznam svoje kvality a milujeme sa. Vyzorovo som priemer. Kym si nevyriesis svoj vnutorny problem, budu ti chodit do zivota muzi, co ti ho budu zrkadlit. Vela stastia.

jajko22
9. mar 2020

Tak si najdi takeho co neni tak povrchný a ma podobné take iste hodnoty ako ty a svetonazor. Velmi dobre si vyber partnera do zivota. A to sa musis najprv Ty velmi zamysliet, rozpravat sa o tom so skusenejsimi. Aby si vobec vedela co chces a co potrebujes. Nemusis sa porovnavat az tak s druhymi ze Ta to robi smutnou, to je potom zle, prestan to robit! To mame ze máme malé sebavedomie. Ma to vela zien. Ale je prirodzene ze chces byt pekna, tak si beres inspiraciu, ale moze to byt aj ze si mala problem s matkou, alebo otcom, ze ti znizovali sebavedomie, uctu k sebe atd, ci si zazila sklamanie, pripadne je to aj okrem nizkeho sebavedomia aj pud ochranny, je to prirodzene si klast taku otazku, to si kazdy, len to neprizna kazdy, skus byt taka aby ta nikdy podviest nechcel. Je to strata casu a zbytocnost sa porovnavat. Nic ti to neprinasa a iba ti to ublizuje. Zivot je o inych hodnotach ak chceme byt stastni. Zivot je kratky, uzi si ho, si jedinecná, nikto neni ako Ty, bud sama sebou, a ked sa uz porovnavas, neporovnavaj sa v krase, ved na tu ma kazdy ini nazor, ale v charaktere, vedomostiach, mudrosti, laske. Laska a sex je skor v hlave ako v tele. A ked by ti to muz spravil? No tak to by si prezila, ako mnoho inych, zalezalo hy ci islo o sex alebo ci by sa zalubil aj ,,do duse,,, ci by ho ona zviedla ked by ste mali napriklad odcudzenie, ale aj to sa stava ze sa pary dalu dokopy, laska bola silnejsia, zena odpustila. Ak sa chces vyhnut sklamaniu tak si velmi dobre vyber zodpovedne muza.

0silvia0
9. mar 2020

@hefo toto je zalezitost aj muzov, tiez si castokrat vyberu atraktivnu krasavicu, ktora je povrchna a do zivota nepouzitelna. Tiez ich mila siva myska nepritahuje a potom tu vypisuju ako sa mu zena flaka a nestara o deti...

janina1127
9. mar 2020

Zakaždým sa nájde niekto krajší, múdrejší, sympatickejší od teba. Aj odo mňa. Aj od každej z nás. Ale ja to už neriešim. Pretože myslím si, že každá máme to svoje, niečo v čom sme zaujímavé 🙂

zooeynka
9. mar 2020

Zeny, dajte rady ako vychovavat dcery aby sa z nich nestalo povrchne, zufale, nesebavedome cudo ako autorka....o ktoru aj je zaujem a ma uspech u muzov, ale jej to nestaci a chce byt najkrajsia na svete. Pre koho? Preco? Co z dokonaleho vyzoru? Aby si masirovala ego svojou krasou? Rucat sa z toho ze ine zeny su krajsie? Kralovna zo Snehulienky mala rovnaky syndrom...Kde sa stala vo vychove dievcata chyba?

autor
9. mar 2020
marca12
9. mar 2020

Volakedy som aj ja bola taka,ale vyrastla som z toho. Dnes,k vidim peknu zenu,nemam problem uznat,ze je krasna,ale to je vsetko. Uz neprechovvam myslienky,ze by som chcela byt taka pekna. Myslim,ze som aj ja pekna,mudra. Samozrejme,ze je co vylepsit,ale som zo sebou spokojna. Dnes mam skor pocity,ze nie som dostatocne rozhladena,co sa tyka vedomosti. Niezeby som bola hlupa,ale niekedy mam pocit,ze stagnujem uz nemam tolko informacii ako napr.v case studia alebo na zaciatku pracovnej "karieri". Toto je oblast,kde by som sa chcela zlepsit a vzdelavat sa.

0silvia0
9. mar 2020

@zooeynka toto sa neda vychovat, do levelu nadhladu nad krasou inych treba dozriet🙂

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
autor
10. mar 2020

Tak viete, vždy som to riešila, ale ten povestný klinec do rakvy prišiel vtedy, keď ma opustil muž kvôli inej, krajšej, navyše tá žena sa venovala fitness mala super postavu, silikóny, blond hriva. .skrátka sexica a ja som síce atraktívna pre mužov a štíhla, ale od tej doby sa im túžim podobať. Na druhej strane už dom mala možnosť ľahnúť pod nôž, ale niečo ma zastavilo...vnútri to nechcem, nechcem stratiť samu seba, nechcem byť niekým iným ako som. . dúfam, že má chápete.

sunny8
10. mar 2020

Načo je to porovnávanie dobre ? Čo od toho očakávas ? Ani neomladnes ani neopeknies. Prijmi sa taká aká si 🙂 je to tvoje telo ty si ho dostala ako dar a máš si ho vážiť. Veľa robí strava tým sa čistí aj myseľ. Jedz veľa zeleniny pi veľa vody jedz čo najmenej mäsa mlieka sladkosti slaných veci mastných veci vyprážaných veci .. nie len že možno aj trošku schudnes ale budeš ľahšia aj mysľou 🙂 máš určite nejaké prednosti ktoré treba zvýrazniť a nikto si nebude všímať tvoje nedokonalosti. Keď ti aj niekto niečo také hovorí je to len preto lebo ty sama si to o sebe myslíš a vyzarujes to do okolia.

strapatapupava
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2