Stále sa porovnávam s inými ženami.

8. mar 2020

Mám taký problém, že sa stále porovnávam s inými ženami, keď napríklad vidím nejakú modelku v časopise alebo niekde na nete hneď sa s ňou porovnávam s chytá ma depká, že sa jej nemôžem rovnať, že je krajšia, mladšia, štíhlejšia a čo ja viem, čo všetko ešte.
Je to trápne a hodné tak možno 15 ročného dievčaťa, čo robiť??

princeznasevera
8. mar 2020

Neboj to mam aj ja. Stale si hovorim kebh som mala tak este 20 cm prsia neriesim tie su ok. Ta ma pekne zuby ta je dokonala nebol je to proste v nas

beamo
8. mar 2020

Ahoj, to sa stane úplne každému. Už odmalička nás učia sa porovnávať s okolím. "Pozri ako to dievčatko pekne sedí a ty tu robíš rámus." A podobné frázy. Skús si však uvedomiť, že každý žijeme iný život. Nikto iný sa nenarodil vtedy ako ty, na tom istom mieste ako ty do toho istého tela a už vôbec nie s tým istým vnímaním aké máš ty. Nikto nezažil to čo ty. Máš úplne iný životný príbeh aj tvoja životná cesta je iná. Porovnávať sa s inými je viac ako zbytočné. Vždy bude niekto vyšší ako ty, nižší ako ty, múdrejší ako ty, hlupejší ako ty, zábavnejší ako ty, nudnejší ako ty... Vždy, ver mi. Preto ak sa chceš s niekým porovnávať, tak jedine so sebou. V čom si iná než si bola pred týždňom, mesiacom, rokom alebo rokmi? V čom si sa zlepšila? Určite si sa aj plno vecí naučila a z mnohého sa poučila... Keď vidíš niekoho napr. v časopise, kto sa ti v niečom páči a aj ty by si chcela mať napr. takú vyšportovanú postavu tak ešte môžeš urobiť všetko pre to aby si sa tomu priblížila. Určite vieš, že k vyšportovanej postave sa dopracuješ pravidelným cvičením. Sú však veci, ktoré sa ti môžu páčiť, no to je tak všetko. Napríklad keď meriaš 152 a máš už 34 rokov tak je dosť malá pravdepodobnosť, že ešte niekedy dorastieš na výšku 2 metre. V takýchto prípadoch to nesíľ, si krásna taká aká si a najkrajšia si keď si sama so sebou spokojná, nech už vyzeráš akokoľvek.
Prajem ti pekný deň! Snaď ti aspoň trošku pomôže táto správa 🙂

oli18
8. mar 2020

A ty nemáš 15? Koľko máš?

deti95060810
8. mar 2020

časom to prejde a budeš mať úplne iné starosti a radosti. Predpokladám že si ešte ozaj mladá...moc mladá.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinals
8. mar 2020

Ahoj ja si vždy poviem, že sú aj horšie vyzerajúce žienky a snažím sa robiť max preto aby som sa cítila dobre ja. Treba sa zmieriť s tým aká si a vyzdvihnúť prednosti. Každá z nás ich máme (oči, ústa, lýtka....)

maxxim
8. mar 2020

Milá slečna, pani, dáma😊... kazda jedna ste krásna. Kazda je niečim iným výnimočná, a túto svoju nezamenitelnú výnimočnosť si treba strázit pocitom jedinecnosti. Pestuj si v sebe tvoje silné stránky...urcite si v niecom sikovnejsia ako nejaka modelka..kedy krása nieje vsetko. Chlapom sa pácia sebavedomé zeny... a ci má kilo naviac...alebo vrásku ...ci dlhý nos...nieje to zátaž ale práve jednoduchost danej osoby a to len potvrdzuje ze v jednoduchosti je krása. Kto má pekný charakter, spravodlivé myslenie a vie co od zivota tak to je najcennejsie. Nie obal.. niektoré sú fifleny a co z toho? Ved taká modelka, myslis ze je zo sebou spokojná? Ver ze nie... hlavu hore a mysli pozitívne ze ty si inac krásna a vzdy sa najdu aj taake, ktoré zas tebe nieco závidia. Z rozumom prekonás vsetky bariéry tvojej mysle... Slovenky su vsetky krásne😊

macekovam
8. mar 2020

Ahoj.. Vždy máš na výber... Bud so sebou niečo rob.. Vždy je co vylepšovať.. Alebo nerieš a uživaj si svoju jedinecnost.

iva812
8. mar 2020

Porovnávať sa s cudzími ženami na nete je dosť za čiaru, je to obraz Tvojej dusevnej zrelosti. Si korisťou manipulácie medii a hodnotovo akceptujes pozlatka, ktoré sú ti ponúkané. Vzhliadas k ženám, ktoré vôbec nepoznas. Tvoj príspevok je taky naivný, že vypadá tak, že si tu z ľudí robíš srandu.

jaskolka
9. mar 2020

V prvom rade si uvedom, že ta modelka ma za, sebou tím ktorý ju upravuje minútu pred fotením, kaderník, kozmeticka, manikerka, módna poradkyňa,fotograf ma špeciálne svetlá, potom je fotka upravovaná a retušovana, a v neposlednom rade modelky sú vyberané špeciálne podla typu, váhy, ktorú si šialene strazia, možno pred fotením dva dni len pije vodu, či jedno jablko denne. A keď prekročí určity vek, už po nej "ani pes nestekne" alebo tvrdo si musí vydrat tu pozíciu. Skrátka je nerealne, aby klasická žena "z ľudu" tak vyzerala bežne.Mozes samozrejme zdravo žiť, obliekat sa pekne a moderne, ale je nezmysel porovnávať sa so ženou na titulke časopisu

moonlight1210
9. mar 2020

Co od toho ocakavas, keby si tak vyzerala? Kvoli vomu to chces?

autor
9. mar 2020

@moonlight1210 Záujem mužov

autor
9. mar 2020

@jaskolka Áno, to chápem a veď sama som videla fotky make Up umelcov a tie ženy vyzerali ako niekto celkom iný...ale aj tak.

leuchtturm
9. mar 2020

Modelky su len na prezentaciu oblecenia a inych predmetov...musia hladovat, starat sa o vyzor viac ako ostatne zeny, aby dostali zakazky, znasat kopec odmietnutia na castingoch atd. atd. S tymto sa porovnavas? Respektive s Photoshopom?

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
9. mar 2020

@perdulka7 Neviem čím to je, vždy som sa chcela mužom páčiť a žiarlim na všetky krásne ženy, je to detinské, ale bohužiaľ to tak je.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
9. mar 2020

@perdulka7 Tak aj úprimne odpoviem. Mám 26 rokov. Vieš,mňa to serie, že mi tak veľmi záleží na niečom tak povrchnom ako je páčiť sa mužom, ktovie prečo to tak je.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
9. mar 2020

@perdulka7 Nie som povrchná, nesúď ma. Neviem prečo to tak je, že sa viem zrútiť, keď vidím nejakú krásku alebo muža čo sa mi páči s kráskou.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
9. mar 2020

@perdulka7 Je to tak ako píšem, neviem prečo to tak je.

ysseba
9. mar 2020

Keď sa porovnávaš s inými ženami a depkuješ kvôli tomu, tak sa porovnávaj aspoň so ženami v reálnom živote. Vždy v každej oblasti porovnávame dve podobné skupiny, vieš? Keď sa porovnávaš so ženou v časopise, to je akoby si porovnávala škoda auto a ferrari 😀 Tým chcem povedať, že tie ženy v časopise sú práve nastajlované, profesionálne nalíčené, učesané kaderníčkou a do to všetkého sú vo finále ešte vyretušované a upravené vo fotoshope 🙂 Keď sa začneš porovnávať so ženami napr. v práci, v obchode, v MHD - tak možno zistíš, že ani nemáš veľmi kvôli čomu depkovať 🙂

autor
9. mar 2020

@ysseba Napíšem to takto. Pre mužov som atraktívna, nemôžem si sťažovať na nezáujem, ale...ale mám potrebu byť ešte krajšia, príťažlivejšia..hlúpe a detinské, ale je to problém a plne si ho uvedomujem 😞

rainee
9. mar 2020

To je všetko preto, že nám všade podsuvaju dokonalosť a nároky sú dnes vysoké. Žena má super vyzerať, starať sa o deti, mať tip top domácnosť, byt skvelá milenka a mat kariéru v práci. Ale v realite to tak nefunguje, nikto nie je dokonalý. Pozri si reálne foto tých x krát zretusovanych modeliek a nebudeš sa stačiť čudovať, ani by si ich na ulici nespoznala.

autor
9. mar 2020

@rainee Veď ja to viem, ale sú aj také, čo tak vyzerajú naozaj.

rainee
9. mar 2020

No tak jedna z miliona😉 ja takú dokonalú nepoznám. Som nedávno čítala o chlapovi co chcel vyzerať ako ken, tak sa celý splastikoval a aj tak nebol so sebou spokojný. Teraz sa zas prerába na barbie😂🤦‍♀️ Je to asi celé v hlave.

nikyball
9. mar 2020

Toto robia bohužiaľ všetky ženy. Aj tie pekné nájdu na iných to čo nemajú,čo by chceli. Horšie je, ak sa porovnáva v realnom živote s niekým,koho pozná a nedokáže sa zmieriť s tým ,ze tá druhá je lepšia, krajšia ,potom robí zákernosti, ohovára a podráža tej druhej nohy ako sa len dá.

autor
9. mar 2020

@nikyball Toto ja nerobím, mňa to zožiera vnútri.

autor
9. mar 2020

Ja sa skrátka bojím, že keď budem mať muža, bude sa zaujímať o tú krajšiu ženu alebo má s ňou podvedie...alebo si vyberie tú krajšiu.