Starostlivosť o seba po 30ke
Ahoj baby. Tento rok som mala 30r a kedze to dost prezivam 🙂 ze uz mam taky vek, rozmyslam nad tym ze sa treba zacat konecne starat o plet a pod. Co pouzivate vy? Ako sa o seba starate aby ste vyzerali stale mlado a sviezo? Co funguje a scim naopak nemate dobre skusenosti?
Dakujem !
@pusinka263 🙂 ja som tieto myšlienky mala po 25ke, veľa som sa zamýšľala nad prevenciou (aktuálne mám 29).
Od vtedy používam na odličovanie hydrofilný olej od Nobilia Tilia, ničím iným by som sa už neodlíčila, miesto tonika používam kvetovú vodu ružovú, ale len niekedy. Na deň si dávam krém - vystriedala som viacero od Nobilis Tilia, aktuálne mám lipový, vynikajúci. Niekedy to prestriedam s malinovým olejom od Dr. Feelgood, prípadne si pár kvapiek dám ako podklad pod krém, najmä v zime.
Na noc si pleť nekrémujem, používam výhradne oleje - od Saloosu levanduľový, šípkový a neroli, občas spomínaný malinový.
Očný krém som dlho používala od Nobilis Tilia krém Ria, je na prvé vrásky, môže sa používať od 25ky, teraz ale už asi pol roka používam od Annemarie Borlind. Vyhovuje mi maximálne jeho konzistencia, pleť okolo očí je viditeľne pružnejšia.
No a samozrejme, každé 4 týždne chodím na kozmetiku s masážou tváre.
Občas si doma spravím pleťovú masku zo zeleného ílu, aktuálne sa chcem začať venovať aromaterapii a využitiu esenciálnych olejov aj na pleť, moja kozmetička pracuje predovšetkým s esenciálnymi olejmj a výsledky má super.
Dôležitý je tiež kvalitný spánok, pohyb a dostatok tekutín.
🙂
Nerobím nič špeciálne, mám cez 40 a skoro žiadne vrásky, asi genetika. Krém používam z HR značka OLIVAL, je to prírodná kozmetika. Niečo z Yves Rocher, šminky z parfumérie, nie z drogérie, ale obľúbenú značku nemám. Na kozmetike som nikdy v živote nebola.
Akurát po 30-ke som mala dosť vážne zdravotné problémy, aj manžel po 30-ke musel na operáciu ... vlastne skoro všetci kamoši a kamoši dostali nejakú chorobu, museli na operáciu, prejavila sa im očná vada, začali problémy so štítnou žľazou a tak rôzne.
Ja vela plavam a plet sa priznam dost zanedbavam,ale mala by som sa zacat viac o nu starat..
@pusinka263 ja už zopár rokov chodím na LPG ošetrenie a používam kozmetiku Mary Kay.
@pusinka263 no..ja mam 43, az teraz zistujem,ze mam nejak viac vrasok uz,ale asi tolko,co moja segra,ked mala nejakych 30 ci len o par viac ako moja 27r.kamoska... ja som sa prehnane nikdy nekremovala, kolkokrat som aj zabudla.. no a hlavne som sa nikdy velmi nelicila,len obcas a to ani spiralu. Teraz som sa zacala.viac licit a vysledkom je viac vrasok...tak neviem. Vsetci,co sa viac licia,maju nejak viac vrasok. Moja mama sa nikdy nemalovala,este tak ruz a velmi dlho bola bez vrasok .Samozjreme, aj dost silni ich maju ovela menej,tym,ze maju tvar vyplnenu tukom. My ostatni asi musia mat stastie.
Teraz sa kremujem viac,ale nemam pocit,ze by kremy na vrasky ucinkovali. Rovnaka plet ako po indulone ci nivei.
@siska53 maľovať sa žena môže, ale základ je skutočne kvalitná dekoratívna kozmetika (žiadne kozmetiky z drogérie alebo avon) a základ je pleť večer dobre umyť. Myslím reálne umyť vodou a kvalitným mydlom, a nie len odlíčiť nejakým odličovacím obrúskom a tváriť sa, že pleť je vyčistená.
Zlý stav pokožky často ide zvútra, nestačí sa krémovať a veriť v zázraky, ale treba hľadať príčinu zvnútra, či je krvný obraz OK, či je trávenie OK.
A tiež som prišla na to, že drahé krémy nemusia mať až taký dobrý účinok ako lacnejšie verzie. Hoci, niveu by som si na tvár nedala ani omylom.
@hettinka nemyslim teraz vyrazky, myslim vrasky,tie patria k starnutiu,len niekto ich ma skor,iny neskor. Mne to ale pripada tak,ze teraz,ked sa viac licim a i odlicujem,si viac namaham citlivu pokozku okolo oci,preto je toho viac.
A KO som mala ok, v auguste som bola na preventivke.
Odlicovacie obrusky nepouzivam, mam pletovu vodu na odlicovanie,aj tu vecne testujem, ktoru,lebo mam citlive oci,ktore potom zle zareaguju a mozem sa aj na tyzden s malovkou rozlucit.
Ale ano,stav pleti ako takej vychadza so zdravotneho stavu cloveka ako takeho.
@pusinka263 ja uz mam pred 40kou, od vysky chodim pravidelne na kozmetiku, sem tam aj na osetrenie kyslikom. Pouzivam kvalitne kremy, od 36 uz aj proti vraskam. Kazde rano pijem drinking gel aloe od LR. To sa super nabudi na cely den 😁 snazim sa vela chodim, tak 7km denne, robim v zahrade, okolo domu a plet sa mi celkom zatial odvdacuje 😀 vrasky nemam skoro ziadne ani sedive vlasy. Mozno je to aj detmi v neskorom veku 😂
moj nazor, ze genetiku neoklames. pozri sa ako vyzera tvoja mama, otec, babka... tak nejak budes vyzerat aj ty. kremovanie a kozmetika su skor biznis. ktovie ci to viac neskodi, ako pomaha. ak pre seba chces nieco spravit, tak jedz co najviac doma dopestovanych surovin a venuj sa normalnemu pohybu, najlepsie pravidelnemu.
ale aby som nebola tak uplne antikozmeticka, tak este niekdedy pred 30-tkou som zacala pouzivat ochranny faktor, kazdy den, aj v zime, aspon 30. a ked sa da tak beriem aj slnecne okuliare. tak mi to nejak vychadza, ze na tom nieco bude. napriklad si vsimam, ze svetlovlase zeny byvaju casto ovela skor a viac vraskave. a to je asi aj tym, ze ich plet ma ovela nizsiu toleranciu na slnecne ziarenie.
@pusinka263 každý večer deci červeného, zaručene funguje, ale nevynechávať prosím za žiadnych okolností..😉😅
.
Podla mna sikovna kozmeticka raz za mesiac je absolutny zaklad-vycistit osetrit a vymaznat plet.kefka na cistenie oketi,kvalitny denny a nocny krem,1-2 krat tyzdenne maska.mam doma kys.hyaluron,kys.askorbovu a kolagen na denne pouzitie tak priebezne striedam.(male serum jedno mi vydrzi aj pol roka)nanesiem a na to dam jojobovy olej po nejakych 15 minutach.ja nepouzivam nocny krem ale v noci davam 100% prirodne oleje.kazda si najde na svoju plet najvodnejsi ale kedze este zapasim s akne aj po 30,tak ja na celu tvar a dekolt jojobovy a okolo oci arganovy.a vela vela pit a minimalizovat cukor.mozno sa staram o plet dost hodne.ale vidkm to tak ze ktorukolvek cast tela si viete zakryt,ale na hlavu jedine ze by som si tasku dala.o plet sa treba starat,ona nam to vrati.
@malinajahoda mohla by si mi dat prosim tvoju skusenost s LPG osetrenim tvare? Ako ti to pomohlo a po akom case si videla efekt? Dakujem
Dobry denny krem s vysokym spfkom je asi zaklad.

@pusinka263 ja dbam velmi na stravu a pohyb vonku. Na tvar pouzivam havlikuv prirodny zazrak. Tiez masku od nich kralovska snidane pro plet. A to je vsetko.