Staršie Audi Q7 - odporúčania
Ahojte. Ako sa narodí naše tretie babo, zvažujem oprášiť svoj VP a začať opäť šoférovať. Potrebujem auto a moje podmienky sú, aby bolo vysoké(SUV)- máme nespevnenu prijazdovu cestu , 7 miestne plus dosť veľký kufor a automat 🤷 Taktiež dieselovy motor, keďže najkratšia vzdialenosť, či už škola, škôlka, nákupné stredisko je od nás z dediny 15 km. Rozpočet žiaľ nemám veľký, keďže nové auto sme kupovali pred 2 rokmi, to má manžel. Takže to bude musieť byť niečo staršie, možno 10 ročné... (do 12tis €)
Pozdáva sa mi audi Q7, vo všetkom by mi vyhovovalo a veľmi by ma zaujímalo, aké mate skúsenosti s konkrétne týmto modelom. Pripadne odporučte niečo iné, čo spĺňa moje požiadavky. Ďakujem pekne za pomoc
Ináč a to auto má pred 200000km a tam servis isto nik nerobil. To si ešte dalších 3000€ nachystaj.
@annamalaga To nie je SUV a nie je 7 miestne.
https://m.aaaauto.sk/volkswagen/touran/car.html... Ale toto síce neni SUV ale uznaj že lepšie vypada.
@nafka0483 už ma len Seat alahambra napáda ale ani to nieje SUV. Ja neviem. Dávala tu to auto. Mne príde nejak podozrivo lacné. Aby hneď neprdli do servisu 3000€. Je ťažko vyberať , keď niesu peniaze.🤨
Autorka aké to auta ste mali predtým , keď sa tak kazili?
Kebyže ešte prisporiš, tak tu máš 7 pekne auto Seat Taracco. Nové ani nie ročne. Ale s manuálnom. Bo to čo dáte do tej starej 11 ročnej Audi . To zato máte možno aj ten Seat.
Ahoj, mam drahsie auto, nove stalo 59tisic eur. Rocna udrzba je nasledovna: 1300eur poistky- zakonna plus kasko, tankovanie 75eur kazdy mesiac, co je ok, 200eur servis plus dialnicne znamky a ad blue / tj 20eur raz za 2mesiace. Neviem, ci malo ci vela.
Pre porivnanie muz ma firemne, 8rocne, za posledneho pol roka mu firma zaplatila 5tisic eur len opravy, ked sme burali tak faktura bola 13500euro, mal ho vo full vybave.
Ak by som mala obmedzeny rozpocet skusika by som niaky sharan starsi
@annamalaga tak kým naspori na tarraco ešte keď sa im dieťa narodí, tak to aj to bábätko začne do škôlky chodiť asi 😀 veď si dala raz tak drahe auto, keď tam ceny začínajú od 25.000
@s_a no len keď prdne niečo do Q7 tak amen tma.
@annamalaga však jasné, ale to pani nevysvetlis 😀 ale tak určite ani údržba týchto nových áut už nebude najlacnejšia záležitosť a je jedno aká značka
@s_a to asi lepšie tým autobusom chodiť a peniažky na daake potrebnejší veci sporiť.
Videla by som to na ten autobus a terénny kočík alebo nosič pre bábätko. Zo starého auta s drahým servisom vás bude šľak triafať.
Mala som na 4 roky, super krásne, japonske, zachovalé, servisovane SUV 200000km, 8 ročné. Až na to, že ma hocikedy samú nechalo uprostred cesty cez SR, opakovane, to bola zábava...v servisoch som nechala majland, to som mohla mať už aj predvadzacku, aj ked s menším kufrom. Aspon by sa lepšie parkovalo.
@lusyc no ak si nechá 7 sedadiel, bude mať kufor akurát tak nankocikovubtasku a jeden kočík co sa skladá ako príručná batožina do lietadla
Mitsubishi outlander by tiez mohol splnat poziadavky. Asi nie vsetky, ale spolahlivy japonec, teren zvladne a servis lacnejsi ako audi.
Prepáčte, ale nepadla som z jahody 😀 viem, koľko stoja poistky aj to, že auto treba tankovať 😀 jediné, čo ma zaujímalo, je skúsenosť so servisom s týmto konkrétnym modelom. Pred 2 rokmi sme predali náš 12 ročný mercedes ML, ten bol svetový, ročne sme za servis dávali 200-600 € na doštičky, olej, a kadečo, čo bolo treba, po 8 rokoch tam bolo toho viac, čo sa menilo a vyšlo nás to na 4600 € a ďalšie 4 roky jazdilo ako nové... Aj mi je ľúto, že sme ho predali, ale bolo už staré a báli sme sa ďalšieho servisu. Pán, čo ho od nás kúpil okrem oleja doň zatiaľ nič neinvestoval, veľmi si ho chváli... Zato som sa pýtala, či má niekto takéto skúsenosti aj s Q7 alebo to po 10 rokoch zožerie majland na servise... Náklady na na výmenu oleja, dosticiek, poistky a tankovanie považujem za samozrejmosť pri akomkoľvek aute. Aj nejaký ten servis do 1000 € ročne mi príde ešte v pohode, ale viac by som už veľmi nechcela do toho vrazat. Rodinný finančný rozpočet máme stabilný a ostane aj po narodení dieťaťa keďže pracujem v podstate z domu pre otcovu firmu... A pri takmer novom aute mi príde zbytočne kupovať ešte jedno drahé nové auto, keďže ja ho využijem možno 2-3 x týždenne...
A zároveň ďakujem za všetky komenty, ktoré boli k veci. Veľmi ste mi pomohli pri rozhodovaní, ešte raz vďaka 🙂
12 rocny mercedes ste predali, lebo ste sa bali dalsieho servisu kedze bolo stare. A ides kupit ine cca tolko rocne - nevidim v tom zmysel, tu mozes mat rovnaku obavu. Navyse nepoznas podrobne historiu auta, cize ozaj nebudes vediet co cakat.
@nafka0483 áno, vtedy bola situácia iná, teraz to už ľutujem, mohlo ostať mne, ako druhé auto... ( pred 6 rokmi som mala nehodu a nikdy viac som už neplánovala sadnúť za volant) Nebolo v ňom zďaleka toľko elektroniky ako v tomto novom a celkovo z tohoto nového až taky dobrý dojem nemám, silno pochybujem, že od jazdí 12 rokov (do 300tis km) s minimálnymi nakladmi na servis.
Zatiaľ si nebudem kupovať druhé auto, otec ešte zatiaľ jazdí( po úraze stráca citlivosť v ľavej nohe) , pomôže sem tam, neskôr hádam aj sestry budú, keďže na traktoroch či stvorkolkach jazdia od 12 😀
"ten bol svetový, ročne sme za servis dávali 200-600€" :D
To nemyslils vazne? Ja mam auto cca 13 rocne a davam na servis 0€ rocne. Jedine co raz za par rokov vymena oleja, to stalo 50€ ci kolko nepamatam. Boli tam potrebne este 3 opravy vymena rozvodov, vymena zadnych tlmicov a vymena nejakeho riadenia. Ale ked toto neratam tak jedine naklady je benzin a pneumatiky.

https://www.autobazar.sk/23032145/bmw-rad-2-gra... A toto? Keď len nemecké.