Šťastné maminy - úspešné tehuľky s endometriózou
Tak kocky a sme tu, huraaaaaaaaaa.........uz len aby sme boli stale zdrave a stastne aj s nasimi deturencami 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵
ahojte maminky
pridavam sa ze aj nas maly strasne rad kuka telku. niekedy ked chcem aby dopapal vsetko mliecko tak musime krmit pred telkou a velmi rad sedi tatinkovi na kolenach a cumakuju obaja na notebook . nemam to moc rada aby si nepokazil ocka tak sa snazim telku vypinat alebo ho otocit chrbtom ale to si on najde sposob ako sa zvrtnut ci vytocit hlavicku a zase cumakuje. a velmi rad pocuva pesnicky s telefonu ked sme pri tatinovi na stavbe a on muruje. a vecer ked je tma tak kuka na vsetko co svieti ci uz mobil alebo svetlo na strope a nan sa dokaze kukat az tak ze zabudne zmurkat pekne dlho.
so spinkami to mame raz tak a raz onak.boli dni kedy sa napapal okolo 22.30 a dalsie krmenie bolo okolo 5.00 ale teraz sa napapa okolo 20.30 potom okolo 1.00 a potom az okolo 7.30 a medzicasom sa vie aj mrvit co chce bud cajik alebo cumlik alebo len ist ku nam do postele. je zaujimave ako strasne sa mu neda spat v postielke az zacne mrnkat a odkopavat sa a ako nahle je medzi nami v posteli tak spi len tak si dudka 😉 cudujem sa tomu ze aj cez den mi dost spinka ale kedf sa snazim nehat ho dlhsie hore je zly.on je cez den hore tak 2 hodinky a musi ist spinkat ci si to az vyzaduje a spi niekedy hodinu niekedy dve a vcera mal rekord az tri a zase je maximalne 2hod hore a zase spanok.az sa mi to zda cudne ci mopze taketo 4 mesacne babo takto dlho spavat. a potom ze vela priobera ked len papa cosi sa pohra a spinka.ale kamoska mi povedala ze sa to razom zvrtne a bude ovela dlhsie hore.tak uvidime.
zajtra ideme do PB na nefrologiu tak som zvedava co nam povedia lebo mal cosi s kanalikmi ked sme lezali vtedy v nemocke ale nic vazne to nebolo len to treba kontrolovat a 18.10 nas cakaju klbiky v 4 mesiaci a druhe ockovanie a poradna tak som zvedava ako pribral lebo je uz ako vrecko zemiackov tazky 🙂
v albume je zopar novych fotiek.
aj napriek tomu vetru vonku chodim kocikovat lebo v kociku mi zase len spi ale aspon sa nadycha cerstveho vzduchu.toho soplika sme sa stale nezbavili tak len odsavame.
@lucy778 ja mam na uvod penu hore a kokos ma zospodu ale ked sa bude stavat na nozicky tak otocim kokos hore.ved aj ta pena mne sa zda tvrdsia tak pohoda. a pod matracom mam ja ten monitor dychu.
pekny dnik maminky aj deticky 🙂 🙂
@dahra ... hej mas pravdu som dost nevyspata lebo mala aj ked zaspi tak v priebehu spanku obcsa zacne plakat a mrvit sa sice potom vacsinou zaspi ale mna to uz zobudi a cakam co z toho bude niekedy musim ist k nej a vybrat ju z postielky pomojkat a ked mi zaspi na rukach zasa polozit spat... no je to narocne ale uz som si asi zvykla a dokazem cez den fungovat bez toho aby som si pospala...
@katie233 ... nasa babula tiez dost vela grcka niekedy aj hodinu po papani a niekedy hned po jedle vygrcka a to aj dost vela fakt mam pocit ze skoro vsetko co zjedla je von. zatial som neodsledovala preco je to raz tak raz tak ale mam pocit ze ked sa vela naje a potom ju nejako pohmyrime tak vtedy grcka velaaa...
inak ta telka asi fascinuje vsetky deticky... aj nasa rada kuka do svetla ktovie preco je to tak...
🙂
Ahojte, tak som sa prišla pochváliť malá doobeda mrzutá, teplota 38,6 spala za celý deň hodinu a pol a teraz predvečerom sa pustila všetkého a začala behať sama a to až o týždeň má rok 😵
Ahojte,
@mirip - tak to mas ozajstnu radost. Lenze teraz ju uz nic nezastavi 😀 😀, ked moze sama objavovat svet. Ako zvladas tehotenstvo a este aj malu? Da sa to? Ja si fakt neviem predstavit, ze taka hrosica, akou som bola, ked som cakala maleho, by vladala behat cely den okolo dalsieho dietatka. A to je "zabava" na cely den, ked uz behaju. A ta horucka - ach jaj, nech sa rychlo uzdravi!
Nas maly si posledne dni zachytil pchat ravu rucku do ust, cumel uz malokedy chce a este aj ten si vyberie, aby mohol ruku dat dnu. Najhorsie je, ze ho to vyrusuje pri spani, tak aj vcera som mu dekou "zasekla" ruku k telu a hned zaspal. Sice najprv sa zlostil. Aj nad ranom, ked sa prebudza, pocut strasny mlaskot z postielky. Zatial nezistil, ze exituje aj lava 😀 😀 😀
Inak dnes v noci dal takmer 9 hodin, non-stop, rovnako ako vcera. Zobudil sa len pred 5.00.
@evina0 - to je dobre, ze ti maly spinka, lebo to babatko potrebuje. Ako moja mama nezabudne zdoraznit - "vtedy sa detom vyvija mozog".Ako se dopadli u lekara?
@vanesska - to svetlo ma aj nas rad, miluje lustre a lampy, dokaze na ne hladiet dlhe minuty. A najviac sa na nom smejem, ked sme napr. v kupelni, zhasnem mu svetlo, ked odchadzame a on nasiroko dokoran otvori oci. Ta tma ho vzdy zaskoci.
@katie233 - ten cerveny chrbatik - to mozu byt aj potnicky.Nasmu sa stale robia tie vyrazky po ruckach, tvaricke a hrudi - musim mu natierat tou mastickou, co sme dostali, ked mal tie hrozne supiny nad obocim (to nemal ani mesiac) Chystam sa v oktobri s nim este na kozne. Na jednom mieste mu to zmizne a na druhom sa objavi. Ma to hneva. Seborea sa robi ako supiny o vlasoch hlavne, ale nas to prave tam velmi nema.
Ahojte 😀.
@mirip Gratulujem! Máš doma šikovnicu. A prajeme aj skoré uzdravenie.
@vanesska aj my počas spánku občas vstávame ku krpcovi, ale preto, že sa mu asi niečo zlé prisnije, lebo vtedy spustí strašný plač z ničoho nič a keď je na rukách, je hneď ticho, tak ho uložíme a spí ďalej. Alebo si zle odgrgne po napapaní, tak to príde neskôr, tak preto sa pýta ešte hore. Aj ja som si už zvykla na takéto vstávanie.
Včerajšia poradňa bola OK. Meriame 59 cm, vážime 5460 g. Ešte stále sme týždeň popredu, ale teraz za dva týždne pribral menej, ako predtým, keď sme boli na poradni. A ja aj vidím, že ťahá menej, a v noci už má dlhšie intervaly na papanie. Vyrážky sú potničky, máme ho nechávať aspoň chvíľu na brušku, nech sa vetrá aj chrbátik. A musím ho menej obliekať, lebo on sa na spanie ešte pýta do perinky, a asi sa mu tam riadne potí chrbátik ☹. Keď ja raz neviem, ako ho mám obliecť.
@dahra aj doktorka povedala, že sú to potničky. Včera sme kúpali len čisto v kamilkách, dnes sa chystáme v repíku. A nechávam mu vetrať chrbátik. Zatiaľ ničím nepotieram. Skúsime len takto. Už včera večer to bolo lepšie. Keď sa zobudí, tak ho pozriem. A nechám ho chvíľu popásť koníčky 😀.
ahojte...
tak my mame za sebou uplne hroznu noc 😠 mala nechcela spat ani za ten svet uz ani cez den moc nepospala vzdy len tak po hodinke no a od 6 co sme sa vratili z prechadzky zaspala az o 2 rano s poslednym vypatim mojich sil...
aj sa jej zivalo aj uz uz zaspavala a nahodou ju vyrusilo nieco a spustila rev oci jak taniere a zasa nic. pritom bola najedena prebalena brusko ju zjavne nebolelo ale stale chcela len papat alebo skor dudlat vkuse ked som ju mala na rukach ani to nezaberalo stale sa krutila a spustala dole a pusou hladala prsko pritom jej ruky lietali na vsetky smery a buchala sa nimi do hlavicky ale niekedy fakt si dala taku supu ze som ju musela zabalit do perinky ale vsak tam sa uz ani nezmesti ale tak aspon ruky som jej trochu zviazala. aj som ju nechala dudlat ze vsak snad zaspi ale ani to ju neuspalo sice neplakala ale ani nespala. tak som ju uz musela odtiahnut lebo uz ma fakt boleli bradavky no a zasa rev ani hojdanie v kresielku nepomohlo no nic... 🙄 no ja fakt neviem co to malo znamenat este jedna takato noc tak uz budem jak zombie 😝
@dahra ... ze 9 hodin 😅 to si ani neviem predstavit ... ale tak super taketo spinkave babatka sa asi nerodia az tak casto... ja som myslela ze ako lev bude taka lenivucka a bude rada spinkat ako ja lebo aj ja som lev no ale ona je nejaka mooooc aktivna... a ruku do pusy to mi robime uz dlho bud pasticku dudle alebi si vopcha do pusy cely palec pritom dudel ani za svet...
@katie233 ... tak vas maly tiez zjavne rad papka... nasu som vcera vazila sice s plienkou a v dupkach no ale mala 6400g a pred 2 tt na poradni mala 5600 cize za 2tt pribrala skoro kilo... 😅 ale je to menej ako naposledy kedy za 3tt dala 2 kila...
inak tie potnicky sa spravili aj malej po celom tele tiez z oblekania no uz jej to celkom mizne vyhadzane ma hlavne jedno licko na ktorom najviac spava....
@vanesska tak my sme mali takýto minulý týždeň 😖. Viem si predstaviť, aká si už bola zúfalá. Keď tebe padá hlava, a oči nie a nie udržať otvorené a ten drobec hľadí na teba plný energie 😅. A nezaberalo nič. Keď sme boli na poradni s mesačným, tak za dva týždne pribral 780 g, teraz za dva týždne 630 g. Ale už aj ja vidím, že papá menej, stačí mu tak 15 minút a to má na tie tri hodinky. A aj keď vstane skôr, tak sa ho snažím nejako zabaviť, aby sme vydržali do tých troch hodín. Už neponúkam cicík hneď, a malý aj menej grcká. Pokiaľ nereve, tak ho nevytiahnem 😅.
My ruku do pusy nedávame, máme rukavičky 😀. Ale keď sa kúpe, tak vtedy čosi pocumle. Našťastie kúpeme len v kamilkách alebo repíku, tak nato kašlem. Nech sa napije, keď mu chutí 😀.
Danka, keď sa nášmu občas zadarí a spí dlhšie ako tri hodky, tak ja mám potom prsia tak naliate, že mi ich ide roztrhnúť. Ty s tým nemáš problém? Ale radšej by som odstriekavala, keby mi doprial aspoň o hodinku dlhší spánok 🙂). Ale snáď aj to bude.
@katie233 ja som tiez asi 2x kupala maleho v kamilkach v lete ked mal strasne vela potniciek ale teraz uz nekupem lebo mne doktorka povedala ze stale ho kupat len v kamilkach nemam a ked nema problem s kozickou tak netreba.potnicky ma asi ked je teplejsie obleceny . ja som maleho nikdy nedavala do perinky na noc ani ked mol maly len do takej tenuckej zavinovacky ale tam bola max tyzden co s nej vyrastol 😀 a odvtedy spinka len v pyzamku a na nozicky davam este ponozzky lebo to pyzamko je tenke a prykryjem paplonikom.
on ked vecer zaspava a bojuje so mnou ci s perinou a stale sa snazi sadnut si a nie lezat tak sa strasne spoti a ako zaspi idem prezliekat nove pyzamko co ho ma spotene.ale spoti sa aj ked razne zaspi asi s chuti ale to neva ved pyzamiek mame dost len to prezliekanie az ho nezobudim nic moc.
najradsej sinka pri mne ked ma citi alebo sa moze o mna opriet hlavickou alebo sa ma dotykat - no v postielke sa castejsie budi nez pri mne a neviem ho naucit spat celu noc len v postielke co si ho vezmem k sebe lebo sa mi nechce stale vstavat a dat mu cumlik, takto ho vezmem k sebe a mam pokoj co spi a ja tiez.
mne v lete nadavli ze ho velaaa obliekam a to nemal na sebe toho vela odvtedy sa riadim ze malemu treba o 1 oblecenie viac ako mne cize ked ja doma beham v kratkom tricku jemu dam dlhy rukav al etenky a je dobre akurat na nozicky davam stale hrubsie ponozky a aj papucky lebo tie maval casto studene a teraz uz nie.
ja som tiez strasne zvedava kolko pribral lebo na poradnu pojdeme po 6 tyzdnoch tak uvidime ale je s neho riadny chlap a to nespapa ani tolko coby mal.lebo v poslednej dobe nevypije celu davku 166ml co mu davam a niekedy mu staci len 120ml- netusim preco ale tazky je dost tak nemusim nutit papat.
@dahra dnes sme dopadli dobre na nefrologii, vsetko ma v poriadku, toto bolo len kontrolne sono lebo sa im vtedy v nemocke cosi nezdalo. tak som rada ze je zdravucky 🙂 a doktorka jasne ze nazdabudla povedat ze je na svoj 4 mesacny vek az prilis velky a hned sa pytala na porodnu vahu, aj ze musi isto vela papat ked tak rastieme. a ja nato ze nespapa ani tolko coby mal, ved ked mal 3 mesiace spapal viac ako teraz ked ma 4 mesiace.
vsimla som si ze Majko neposedi na mieste dlho stale musi cosi robit ci uz kopat ci sa dviha sediet ci na nohy a neustale musime menit polohu ci hracky - strasne je zvedavy a vsetko chce viidiet a ochutnat. vsetko co chyty ide do pusy je mu jedno ci perina, ci cumel ci ruky alebo hracky len aby sa to dalo kusat a je dobre.len ruky mu vytahujem lebo on si ich tak hlboko pcha ze ho az natahuje.
@mirip blahozelame - kukala som album Vasa mala nemala choditka len to co sa pri tom drzi?? zvykla si nato ??lebo ja neviem co mu mam kupit ale asi ako prve budu choditka ..neviem a este sa chcem spytat kedy si jej dovolila uz stavat na nohy? lebo nas maly sa jeduje co stale chce stavat sa ci sediet ale ja len na chvilku lebo podla mna je este maly a nici si klbiky aj chrbticu len dakedy uz neviem co s nim co sa tak jeduje co sa musi postavit 😖 ci sediet
@mirip lebo aj ja uvazujem len nad tym odrazadlom lebo ked sa mi uz postavi na nohy tak je asi zbytocne davat ho do choditok.len zase kazdy mi vravi ze kazde babo je v choditkach nasjkor a ked ich nepotrebuje tak sa pridrzi aj postel a ineho tak neviem kedy sa ti zacala chytat toho odrazadla? dik
@evina0 Evi, my tiež striedame kamilky, repík a potom tie olejové kúpele normálne z obchodu. Ja ho asi veľa obliekam 😅. Dávam mu body s krátkym rukávom, na to overal a zabalím do perinky. Asi to budem riešiť tak, že ho dám len do toho overalu. Perinku bohužiaľ musíme dávať, lebo malý bez nej nezaspí. Je to akési útočisko. Keď je hore, je rozbalený, ale akonáhle vidím, že si pretiera oči a strašne rozhadzuje ručičkami a nožičkami, to je signál na ukončenie akýchkoľvek aktivít a chceme spať. A nervózny je dovtedy, kým ho nedám do perinky alebo zavinovačky. By si potom mala vidieť ten blažený úsmev. Náš zase nezaspí s nami v posteli. Uvidíme, ako dlho mu to vydrží.
Baby, kedy ste prestali krvácať? Ja už mám po šestonedelí a stále krvácam 😅. Už to bolo dobré, len občasné špinenie a od pondelku zase krvácam ☹. Na kontrolu idem až 12-teho, tak som zvedavá, čo mi povie. V nemocke mi síce kázali jesť železo, ale keď to ma zase zapeká 😠 a bojím sa, aby to neprechádzalo do mlieka a nemal aj malý problémy.
Dnes som sa riadne nasmiala. Keď sa zobudil, tak som ho išla prebaliť, ale všimla som si, že sa mu chce cikať. Tak som chvíľu počkala a vycikal sa. Tak som mu pomasírovala bruško, pocvičila s nožičkami, aby sme pomohli tráveniu a pomasírovala nožičky. To máme taký ranný rituál. Potom som zobrala špinavú plienku, že mu dám druhú a on sa mi zase vycikal. Premočil celú perinku 😀. A druhý gól bol. Vrátili sme sa z prechádzky. Tiež prebaliť a papať. A keď som ho prebaľovala, zase sme cvičili na bruško, lebo akosi priťahoval nožičky a pučil sa. Tak sme si poprdkali. Keď už som myslela, že je čistý vzduch, vybrala som plienku a v tom rana ako z dela a všetok obsah na zavinovačke 😀. Tak som sa smiala a malý so mnou 😀.
Ahojte,
@evina0 - takze Majko rad spinka s vami 🙂 nasho sme velmi nebravali k sebe, nauceny je na postielku, spi v nej len v noci a ma nad nim magicku moc, ako si lahne uz sa mu zatvaraju oci.
@katie233 - aj nas spava v zavinovacke, do minuleho tyzdna v nej bol aj cez den, ale teraz mu ju este davam na noc. Uz vecer, ked ho do nej zabalim red papanim, vie ze pojde spat. To ma taky svoj ritual. Dobre pomaha proti nervozite, ked rozhaduje rucickami.
S tym kakanim a cikanim ste mali riadne zazitky, nas mal minuly tyzden taky kakaci,2x sa mu podarilo vytlacit tolko, ze to skoncilo az v dupackach na clenkoch.Som ho rovno brala pod vodovod.
Ja som krvacala intenzivne asi 2t a dalsi 1t len spinila. Potom vsak na den presne od porodu po 7t som dostala mrchu, klasika ako predtym. Uvidim ci dojde zasa nacas.
Zelezo jem aj ja, mna z neho vzdy prehana. Kazdy ma zapchu, ale ja prehanky - ono je dolezite aj pre babatko, som sa bala, aby maly nemal anemiu po mne, tak poctivo jem. Kvoli prehankam len kazdy druhy den.
Inak od polky septembra malemu robim gel NutriTon vzdy vecer pred spanim. je to nechutne, cire, tak mu supnem do toho glukozu a okolo 7 kavovych lyziciek spapa. Celkom mu to tak chuti a uz papa aj z lyzicky. Pomaha mu to proti zavracaniu, lebo nas nezvracal, len som videla, ako sa mu mliecko vracia a on sa vypinal a nemohol zaspat. Teraz zaspi hned po ulozeni do postielky.
@evina0 v chodítku deti chodia po špičkách ako baletáci a ked sa pustia same tak velmi často padajú a dlho im trvá kým sa naučia chodiť tak že došlapujú na celé chodidlo tak mi to povedal ortoped a je to pravda pravidelne vidieť ked sme v kostole a je tam plno malých detí že kto doma chodil v chodítku a kto nie
Ahojte,
vidim, ze tu uz dlhsie nik nebol. Ako sa mate maminky a co vase deticky? My mame tu nasu kazdodennu klasiku - papanie, spinkanie, kakanie a cikanie a sem-tam v case bdenia "kecanie" s mamou a ocom. Okrem toho musime mat kazdodennu prechadzku, inak je maly nepokojny. Prajem pekny zvysok nedele.
@dahra Ahoj. Ja som tu bola 😀, ale nechcela som viesť monológ, tak som nič nepísala 😅. My sa máme tak na striedačku. Zakaždým, keď pred niekým malého pochválime, tak sa nám to trošku vypomstí. Ale aj tak je zlatíčko, plače veľmi málo. To len my by sme chceli, aby neplakal vôbec. ALe veď sa musí nejako ozvať, a keď nič iné nevie ... Kúpili sme knihu Nejšťastnejší miminko v okolí, snažíme sa držať rád toho pediatra a zdá sa, že to zaberá. Hlavne sme začali malému viazať ruky do perinky, tak ako to je zvykom v pôrodnici. Lebo on aj keď pekne spinkal, zrazu mu vystrelili ručičky a už bol hore. A keď človek k nemu hneď neprišiel, tak sa tými rukami dokázal tak vyprovokovať, že hneď boli plače. A teraz len mrnčíme, keď niečo potrebujeme 😀. A aj v noci nás už nechá dlhšie pospať, klop, klop. Na prechádzky sa aj ja snažím každý deň. Čerstvý vzduch nám prospieva. A konečne aj v kočíku vydržíme dlhšie.
Danka, aj náš sa s nami veľmi rád rozpráva. A aké grimasy a úsmevy už dokáže strúhať.
Dnes bol manžel podarený. Sa ma poobede pýta, že kedy začíname pracovať na sestričke pre Lukáška. No normálne som zostala zaskočená 😀.
Baby, ako vás vyšetroval na kontrole po šestonedelí? Ja idem v utorok, a bojím, bojím. Ešte stále špiním 😒. Ma to už nebaví.
pozývam vás do súkromnej skupiny...
keby sa tam náhodou niekto nedostal, kto má zaujem,tak mi napiste...
@katie233 - s tym viazanim ruk tiez mame skusenost. On sa nimi chuda bije a nechape ze si to robi sam 🙂. Vidim, ze nie je sam.
Kocik je aj pre nasho maleho magicky - ako ho ulozim, tak musim hned ist, to mi uz pripomina divym placom, ale akonahle sa pohneme, je ticho akoby utal a behom minuty zatvara oci. Tu v bytovke este nestihneme ani z vytahu vyjst 🙂 a doma u nasich hned ako vyjdeme z dvora na cestu. Dnes spal v kociku od 13.45 do 16.45 bez prebudenia. Cim viac ho natriasa, tym lepsie spi.
Srandovny je ten tvoj muzik, ked uz na dalsie mysli. Horsie je, ze mna tiez cosi podobne napada. Ked odkladam vecicky, co su mu male, s lutostou na ne hladim - to uz??? a zelam si, aby sme este mali takeho drobca. 😝 Rychlo nam rastie drobec, ani verit sa mi nechce. Len u nas by to chcelo investiciu do dalsieho IVF a neviem ci sa do toho este niekedy pustime. 😔
Vysetrenie po sestonedeli som mala klasicky - pouzila aj tie "haky" a urobila mi aj sono, bo som sa stazovala na to pichanie v bruchu a este v ten den som skoncila v nemocke na chirurgii kvoli slepaku. V sobotu ubehlo 6t a v pondelok som sla. Inak pytala som sa, kedy mam zasa dojst a ona, ze staci o rok na kontrolu 😕 To mam endosku a vobec to neriesila. Na HAK som sa nepytala. Mozno sa objednam do heliosu na utz nech ma lepsie pozru. Zatial ale bolesti nemam, teraz v piatok by mi mala dojst druha mrcha, prvu som uz mala.
To spinis non-stop od porodu? Ale krvacanie posledne dni si nemala ci aj to?
ahojte kocky...
tak ja som odovzdala malu mm a spinka mu na ruke a ja som sa konecne mohla najest a natukat nieco na MK 😉
@katie233 tu knizku som si chcela kupit aj ja ale nieco som si pocitala na nete tak som vyskusala dva dni po sebe viazat do perinky a nechat vyplakat a pod a u nas to vooobec nefunguje alebo mozno nemame na to nervy no neviem kazdopadne v tej perinke strasne vrestala az zacala kaslat a taka bola chuda po 20 min. spotena ze sme ju vytiahli z perinky a spinkala normalne... ona tiez sermuje ruckami a budi sa na to ale sme to nechali tak a je klud...
ona ma take zaspavanie ze potrebuje hrozne dudlat ze uz ani nie je hladna len chce moje prsko na dudlanie a tak som ju nechala podudlat trochu dlhsie a nakoniec zaspala a bol pokoj... proste sme si povedali ze ju nebudeme nutit a nechavame to plynut myslim si ze casom sa to nejako vyriesi samo a ona si najde tiez svoj rezim...
no a ked uz zaspi tak sa budi asi kazde 4 hodiny zda sa ze sa nam intervaly trochu predlzuju co sa fakt tesime dufam ze to nebude len nejaka docasna zalezitost...
inak my tiez sme mali take ze ked sme ju niekde pochvalili aka bola dobra noc a pod tak na dalsi den nam to vratila uplne opacne 😝 🙄
no inak co sa krvacania tyka ja som to mala plnych 6tyzdnov teda asi 2tt krvacanie a potom spinenie a skoncilo mi to tak asi pred tyzdnom ze uz nemam na nohavickach nic... takze bud v klude je to normalne to mi povedal aj moj porodnik ze to moze trvat aj celych 6tt...
ja idem k dokimu teraz vo stvrtok tak aj ja som zvedava dufam ze bude vs.ok...!
a takze uz riesite surodencov?? 😅 ja sa teda zatial na to necitim ked si predstavim ten posledny mesiac a potm porod uf nejako sa mi do toho nechce 😒 ale mozno po case to pride a znova vytiahneme male vecicky my sme ich uz tiez dost poodkladali nasa mala z nich vyrastla zavratnou rychlostou...
uz vazime 6,5 kg a to mame 8 tydnov 😀 som zvedava co nam vo stvrtok povie detska dokina...
ahojte babulky, ospravedlnujem sa, ze vam sem leziem, ak by ste niektora mala chut pozrite si link a kludne kontaktujte cez IP. dakujem g. pekny den
Ahojte. Danka, najhoršie na tom je, že aj ja keď vidím tehotnú ženu, tak mi je strašne ľúto, že to obdobie mám za sebou. Aj keď bol posledný mesiac strašne únavný, hlavne to chodenie na WC, ale predsa len malo čosi do seba. Ale teraz si budem chvíľu vychutnávať tento uzlíček šťastia a keď trošku vyrastie, tak potom budem riešiť druhé. Dúfam, že ma endoška nepredbehne 😅. Aj my pomaličky najmenšie vecičky odkladáme, hlavne dupačky. Košieľky a kabátiky ešte oblečie aj v 56. Teda podľa toho, aký to je výrobca. Lebo mám skúsenosť, že nie je 56 ako 56.
Hej, od pôrodu stále ešte špiním. Po pôrode som silno krvácala, to mi vtedy aj robili sono, či som dobre vyčistená. Ale bolo to v pohode. Potom som začala špiniť a to je až doteraz. Ale už to ustupuje. Dúfam, že čoskoro prestane.
Vanesska, tak vidím, že ani ty nemôžem malú pochváliť. Ja sa vždy tak teším, keď sa nám podarí preĺžiť spánok hoc aj o pol hodinku, a náš malý mi to potom vráti aj s úrokami a spí menej 😒. Keď sme začali postupovať podľa tejto knihy, tak sa to ani nášmu malému bohvieako nepáčilo. Musel nastúpiť manžel, ten sa vie skôr odosobniť. Ja som bola mäkká a nevydržala som to, keď plakal. Prišli sme na to, že ho treba zabaliť rýchlo, natesno, privinúť si ho a do uška mu robiť ššššššššš. Ozaj prejde veľmi malá chvíľočka a už je kľudný. A teraz si na to viazanie zvykol tak, že už keď ho idem baliť, a chytím ručičku, tak hodí úsmev od ucha k uchu.
No a idem do súkromnej témy.
caute baby tak musim povedat ze dnes v noci mala potiahla 6 hodin vkuse! a predchadzalo tomu prave zabalenie do perinky co sme uz povedali ze ju tym nebudeme trapit tak vcera zasa bola hrozne uplakana a ked uz dudlala skoro hodinu a nevyzeralo to ze chce prestat tak som ju uz musela odtiahnut no a jasne nasledoval plaaaaac... tak potom prisla na rad opat perinka normalne sa v klude nechala zaviazat a len sa na mna pozerala no a potom ale sa jej to prestalo pacit tak som ju tesne a pevne privinula k sebe a hojdala som ju a zaroven hovorila to magicke "sssssssss" no a cuduj sa svete do 10 min. zaspala 😀 a potom spala uz zmienenych 6 hodin bez prestavky aj a s nou 😅 kedze som sa asi sama uspala 😀
inak ale nam sa teraz zmenil denny spanok a mala cez den pre zmenu nechce spavat to je hrozne raz jedno alebo druhe... kedysi som sa vytesovala ze mala take 2 stabilne denne spanky aspon tie 2 hodky no a teraz pospi tak 20 min. a koniec pritom vidim ze je evidentne unavena lebo ziva a potom zacne plakat a je nervozna no proste to co sme mali vecer sa teraz presunulo na den... ach jaj... dokonca ani v kociku dlho nepospi mam pocit ze to je taky plytky spanok kocik zastane a mala je hned hore... 😠 takze obdivujem mamicky v parku ktore si citaju na lavicke a babo spinka lebo my musime stale pochodovat 😝
Ahojte,
@katie233 - to pisu v tej knizke, ze "ššššššš"? Ja som mala stastie, ze hned po prichode z porodky som bola s maminou. Maleho som nevedela utisit, reval a cumel nechcel a reval strasne. Potom nastupila mamina, cumel mu pridrzala rukou a robila to magicke "šššššš" a on zaspal. Najskor to uspavanie trvalo aj 30-45 min. Bolo treba drzat rukou cumel a robit "šššššš". Som tak v noci sedela na posteli, "prevesena" cez okraj jeho postielky a uspavala. Ja som mu za "ššššššš" vzdy sepkala na striedacku so "spinkaj". Prvy mesiac takto zaspaval, ale posledne 2-3 tyzdne uz nepotrebuje cumel a uspavanie. Napapa sa, ja ho chvilocku drzim (uz mu staci aj 2-3 min. po tom Nutritone gele), nezavracia sa mu. Kym ho drzim, tak mu sem-tam zasepkam "spinkaj" a on je hned grogy po ulozeni do postele. Este stale spavame v noci v zavinovacke, sice uz mu je mala, ale pomaha 🙂
Mozno je s tym spankom po mne, co nam velmi pomaha. Ja som bola decko, co spalo, kedy a kde sa dalo. V skolke prva do postele a posledna von, ked som bola prvacka, nasi museli rozmontovat zamok, aby sa dostali do bytu a ja som len spala poobednym spankom. Zaspala som pri citanke 😀 😀 😀 Aj teraz spim hned ako si lahnem, mm mi niekedy zo srandy odratava sekundy - 5,4,3... 🙂
@vanesska - super, ze sa vam nocny spanok predlzuje. Je to dobry pocit, ze? 😝 Nas dava stabilne v noci 8-9 hodiek, budi sa nadranom v case od 3.30-5.00. To je nasa klasika. Minule sa mu ale podarilo potiahnut od 7.30 do 6.15. Som bola prekvapena. Ked ho po nakrmeni nadranom ulozim, zaspi hned, lebo je tma, ale spi najviac do 6.30. Dnes sa mu podarilo od 5.00 do 7.45. To je vsak rarita. Denny spanok tiez nemame dlhy - doobedu si tak podrieme 45min. Poobede tiez len nejaku hodku. Snazim sa ist s nim von aspon na dve hodky denne, lebo kocik nam zaruci spanok. Niekedy ho uspi hlboko, niekedy sa prebudi, ked zastaneme. Myslim, ze lepsie je, ked ti bude viac v noci spat. Cez den to uz dako zvladneme. 😝
Teba nebolia bradavky, ked dudle na prsniku aj hodku? 😕 Ci si si uz zvykla. Ja malemu este aj stopujem - 10 min. jeden a 10min. druhy 🙂
ahojte maminky aj ja som tu dlho nebola 🙄
Majko nam rastie ze je to az neuveritelne a pripada mi strasne dlhy tak som zvedava kolko meria a vazi no na poradnu ideme aj 18.10 takze si este pockam a caka nas aj 2 ockovanie 😔 a kontrola na klbikoch. snad mi s toho ockovania nechyti teploty lebo to prve celkom dobre znasal.
ked spominate tie male vecicky tak ja ich mam uz plnu valendu a koopec sme ani nestihli obliest co tak rychlo rastie a hned mu je to male.aj pyzamka co som kupila v tescu tak kazde mal max 2x a uz su vo valende. akurat pozeram jeho fotky ked sa narodil a nechce sa mi ani verit ze bol taky malinky a lahky ako pierko( aspon pre mna) teraz je ako vrecko zemiackov 😀 😀 a idem si aspon opar fotiek vyvolat aby som mala aspon nejake fotky ked sa ma pytaju ze ukaz aspon fotku 😒
strasne si chce sadat a stat na nohach a ked mu nedovolim tak sa jeduje ze niekedy az musim ustupit aspon na par minut lebo potom sa rozplace a zle je.poobzera sapo okoli a moze zase na chvilku lezat a hrat sa.velmi rad ma tiez kocik len zacinam mat problem ze mu je maly 😠 😠 lebo hlavu opiera o vrch a nohy si uz krci dole a niekedy si musi az vylozit nohy a trcia mu s kocika 😀 😀 ale to mu dovolim lek ked je teplo na slniecku.musime doniest od svokrovcov uz sportovu cast lebo vo fusaku mi nevojde do hlbokej casti ..skoda ze mu je uz mala lebo tam na neho nefuci ked je taka hlbsia ..co uz.
podla mna sa mu musia nalievat diasna a pojdu zuby casom lebo sliky tecu niekedy prudom a vsetko mi hryzie a niekedy ked nema dat co do pusy a pobehat si po diasnach tak sa straasne jeduje.aj perina ci podbradnik je dobre do pusy a s cumlikom sa tak vie hrat a otacat sa ze sa az cudujem 😉 a jasne ze aj na tej kotulke brusy diasna.
v poslednej dobe dobre spinka klop klop tuto noc som krmila 21.30 a potom az 4:30 a vcera 23.10 a potom az rano 8.30 a predvcerom mal rekord spanku bez jedenia lebo papal 21.45 a potom az rano 8.50 a to mu davam tak max 2x cucnut cajik v noci a niekedy ani to nepotrebuje.a uz sa naucil spinkat sam v postielke lebo tierto posledne 3 noci som ho uspala v kresielku a prelozila do postielky a tam bol az pokial sa nezobudil 🙂 ale aj mi chyba niekedy ked sa v noci zobudim a nefunka na mna 🙂 🙂
co sa tyka placu tak takmer neplaceme skor sa jedujeme ked si nieco chce vydobit 😖
rozpravala som sa s kaomskami co maju male deticky a zistujem ze Majko papa malinko ale jemu to staci a paradne s neho pribera- lebo mu davam 166ml davku mliecka a papa tak 5 max 6 x za 24 hod a kamoskina mala v jeho veku papala 210 ml a to aj 7x za den ale neni to na nej vidiet.tiez sa cudujem ze mu to staci lebo ked mal 2 mesiace aj 3 mesiace tak papal takto isto a takto papa aj teraz ked ma vyse 4 mesiacov.a niekedy mi ani celu davku cez den nevypije co zatne pery vypluje cumel a odhodi flasku a ked chce aby to dojedol tak ma sem tam normalne bije po rukach ze nechce aj ked mu dam cumlik a drzim a on nechce tak ma buchne po ruke a len co ho pustim vystreli prec. mame s neho obrovsku radost a najkrajsie su rana ked dojdem k postielke a on sa vysmieva na mna ako slniecko a tesi sa ze ho idem vziat ku sebe.a ked je hore a nevidi ma tak sa hra a rozprava 😵
co sa tyka tej endosky u mna tak neviem neviem- zacla som brat jednozlozkovu HAk cerazette aby sa mi to lozisko nezvecsovalo a odkedy ju beriem tak som po cca 18 dnoch dostala kramy potom pohoda a ked som dobrala balenie tak nedosli kramy a len spinim ale to spinenie mi lezie uz na nervy lebo je takmer stale. cakam ze si telo musi zvyknut ale ak to takto pojde po 3 mesacnom baleni a spinenie sa bude stale opaktovat tak ich zmenim ved neni mozne aby zena takto spinila a este ked spinim tak ma aj trosku pobolievaju vajecniky alebo cosi vo vnutri.pri tejto Hak vraj nemsuia byt vobec kramy co som cistala ale spinenie je dost caste a koli tomu je zeny dost menia tak ja uvdim.ja som manzelovi povedala ze teraz so sestrickou pre Majka pockame a chceli by sme az casom ked bude vecsi tak 2-3 roky. no v pripade ze endoska sa rozrastie a bude ma stale trapit tak uvidime ale teraz este druhe babenko nie.chcem sa naplno venovat jednemu drobcovi.
prajem pekny dnik maminky idem ja k malemu lebo sa mi zobudil tak sa ideme hrat
ahojte...
@dahra ... no pomaly sa to spanie upravuje ale to este asi potrva jednu noc je lepsie jednu horsie...
ale aspon v noci spinka a nemusime ju nosit na rukach aj hodinu pokym zaspi to je tiez uspech...
no a bradavky hej ked uz cucka naprazdno a len sa hra a dudle tak uz to po case zacne byt neprijemne tak ju odtiahnem ale nenechavam ju vzdy tak dlho vacsinou ona papa tak 15 min. potom este chvilku popapa aj podudle a ked uz vidim ze uz spi a len zo spanku si trosku dudka tak vtedy sa snazim odtiahnut... tu hodinu som ju nechala asi len raz alebo 2x ked uz som bola zufala ze nevedela zaspat ale nakoniec ani takto nezaspala takze to nepraktikujem dalej lebo vsak by som prisla o bradavky kompletne... 😝
no a ako som hovorila ze teraz nechce spavat cez den tak dnes uz spi asi od 9 teda pomaly taha tretiu hodinku spanku co som fakt rada lebo inak je cez den mrzuta ked nie je dobre vyspinkana...
takze vidis raz tak raz inak tie male deti su fakt nevyspytatelne 😅
@katie233 ... a ty nechavas maleho v tej perinke celu noc alebo iba na zaspatie? a kazdy den alebo len ked pri zaspavani place? lebo ja ju davam len ked vidim ze je "zla" a ze nezaspi tak vtedy ju supnem do perinky ale vcera nebola a zaspala aj bez toho... ale zistila som ze ona ten prvy nocny spanok spi kludne ale potom ked sa zobudi okolo 4 na papanie tak ked zaspi a prelozim ju vedla nas tak zacne zasa sermovat v spanku tymi ruckami to len vidim v tej tme oproti balkonu odkial ide trochu svetla take vystrelujuce rucky 😀 sa musim smiat ale na druhej strane ona potom je az do dalsieho krmenia nieze hore ale proste spi tak ze stale sermuje rukami a pritom mrauci potom zaspi na par minut a zasa to iste chvilu jej drzim rucky ale potom zaspim ja a uz neviem co sa deje dalej 😅
inak aj dnes sa mi stalo to ze mala sa zobudila na papanie tak som ju prilozila no a potom som sa zobudila a vobec som si nepamatala ci som malu krmila alebo nie 😅 lebo aj mala spala no ale potom som citila ze prsnik je "vypity" tak ma napadlo ze asi hej no ale inak fakt sranda ze dospelaci zaspime skorej ako tie nase deticky... 😀
@evina ... no je to zlate jak sa krpcek jeduje ked nedostane svoje...
inak tohtorocne deticky su narodene podla cinskeho horoskopu v znameni tigra co je spolu s drakom najdominantnejsie znamenie v cinskom zverokruhu a iba z tychto dvoch znameni boli vzdy vyberani aj cinski cisari takze mame doma malych bojovnikov 😉
inak nasa si uz tiez tak zlato rozprava a uz sa vie origos smiat na nas ale uz tak vedome ze ked na nu tak zvolame menom tak podla tonu hlasu sa uz usmieva na cele kolo to ideme z toho do kolien s mm je to fakt hrozne zlate a vsetko to ogeee geee eugeee leee a pod 😉 to je tiez super...
@vanesska ja nechávam malého takto zavinutého celú noc, cez deň mu viažem ručičky len pri zaspávaní, potom ho rozviažem. On si tú perinku doslova na zaspávanie pýta, bez nej mi nezaspí. S tými ručičkami to aj my tak máme. A keď si prejde po ústočkách tak sa asi u neho spustí reflex papania, lebo je v tom momente hore a začne mľaskať. Preto mu ich radšej nechávam v perinke. A ozaj aj my máme jeden deň taký, druhý onaký. Včera mi v kočiari ledva hodinu spal a dnes spí od 11.00. To som sa už ponáhľala domov, že už bude revať a on si tam ešte buvinká. A to sme zaspali bez nosenia a tíšenia! Skúsila som mu dať dudlík, on si párkrát podudloval a zaspal 😀.
No na tom zanmení čosi bude. Malí bojovníci. A ešte aj narodení v znamení leva. No existuje lepšia kombinácia?
@evina0 to je super, že sa už máte lepšie. Isto je Majko už veľký chlap. Musí byť srandovný, keď sa tak jeduje.
Ja som bola včera na kontrolu na gyn po šestonedelí. ROzprávali sme sa aj o ATK, ale veľmi mi ju predpísať nechcel. Mám si to ešte rozmyslieť a keď sa teda rozhodnem, že ju chcem, tak mám prísť. Ževraj ani to nie je na 100 % zaručené, že sa mi endoška nevráti. A mamičky, čo užívali ATK počas kojenia, tak sa sťažovali, že sa ich deťom pohoršilo. No hormóny. Tak ja neviem, či si ju dám.
@katie233 hej je to podarene ako sa jeduje a ziadne slzy potom kukne a ked nepovolim zase sa jeduje ako napr teraz nie a nie zaspat a pritom bol unaveny az som ho polozila do postielky pustila kolotoc a zrazu ticho az zaspal 🙂 ale jedujen sa len sem tam ovela viacej sa smeje az mi vsetci vravia ze takto stale smiat sa dieta este nevideli a hlavne sa vie smiat tak sibalsky ci potemhucky 😵
vcera som pred nim trhala noviny a tak sa smial hlasno az dychat nemohol aj som si ho natopcila na mobil a chcela som to tu dat ale neviem ako sa sem na net davaju videa..som az nechapala a smiala sa s nim az nam obom tiekli slzy od smiechu a ked to manzel vecer kukal tak sme sa zase nasmiali.
ja som na vyber s HAK moc nemala koli tomu mojmu lozisku teraz len skusame s doktorom a verime ze sa jeho rast zastavi - ach jo. keby tam nebolo tak Hak by som si nedala hlavne koli tomu ze isto po vysadeni bude zase dlhoo trvat kym sa mi ako tak cyklus upravi 😖
pri kojeni je to horsie ale napr tu Hak co mam ja sa moze aj pocas kojenia lebo je jednozlozkova a co viem vela zien v okoli ju ma aj ked koji 😉

Ahojte 🙂. Dlhšie som sa neukázala. Boli sme na výlete u našich 😀. Danka, to máte super, že malý zvláda takú dlhú cestu. My to máme k našim 100 km, a už pred Bystricou som sa obávala kriku, lebo sa dosť mrvil. Ale nakoniec sme to zvládli.
Na lehátko si postupne zvykáme aj my. Už v ňom neplače, a strávime v ňom aspoň trochu času. A telka začína zaujímať aj nášho. Aj teraz tam čosi rozpráva tým ujom a tetám, kým ja som tu. Asi na mňa nadáva, že sa mu nevenujem 😀.
Vanesska, máme dobré dni a zlé dni. S papaním to je už lepšie, zase máme tie svoje 3-hodinové intervaly. So spaním to stále nie je také dobré, ale na to si už zvykám. Asi nepotrebuje toľko spánku a našťastie začína byť komunikatívny a keď je hore, tak spolupracuje. Rozprávame sa, smejeme, čítame, spievame a cvičíme 😀. Noci sú také na striedačku. Budíme sa 2-3x. Občas mi zaspí hneď po kojení, to len preložím do postieľky, občas je veľmi živý, nie a nie oči zatvoriť, tak to sním strávim aj hodku hore a potom musím učičíkať. Ale už to nie je také vyčerpávajúce ako na začiatku.
Dnes ideme na poradňu. Tak som zvedavá, koľko sme zase pribrali. Ale pokiaľ prospievame aj napriek grckaniu, tak je to fajn. Aj to už je lepšie. Už negrckáme tak často 😀, čo som veľmi rada, lebo som sa oňho veľmi bála. Terazgrcká, len keď pahltne papaá, a to som už prišla na to, že keď odstriekam trošku mliečka, že mu to nejde prúdom, tak sa ani nezadúša a potom ani negrcká. Ale včera pri kúpaní som si všimla, že má akýsi červený chrbátik, dnes tam už mal aj nejaké vyrážky, tak som zvedavá , čo nám na to povie. Prášok som nezmenila, ani aviváž, tak neviem, z čoho by to mohol mať.