Šťastné maminy - úspešné tehuľky s endometriózou
Tak kocky a sme tu, huraaaaaaaaaa.........uz len aby sme boli stale zdrave a stastne aj s nasimi deturencami 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵
livia 😵 no srdecna ta vitam medzi nami maminami 😵 😵 😵 ako sa citis? vladzes? Snad si Tomik zvykne na novy rezim a bude spavat ako ten nas pampusik 😵
my sme dnes boli cvicit ☹ Olikovi tiekli hrachy ako slzy az mamina chcela vazne zakrocit 😠 😢 ale tak ked to musi byt ☹
Elli VYVOJOVO by sme mali byt priblizne ako vy - vy sa uz plazite? pretacate na obe strany z chrbatika na brusko aj naopak?
ze hrachy ako slzy 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 (slzy ako hrachy, myslel autor)
pinky ďakujem 😵
cítim sa celkom ok, chvíľami ma premáha únava, ale zatiaľ pohoda. mm veľmi pomáha, s malým, s domácnosťou, je fakt zlatý. stále hovorí aký je nevyspatý a že čo potom ja 😀 ale snažíme sa, malý za to stojí, to je jasné 😵
od akého veku detičky "pasú koníky" teda dávajú sa na chvíľku na bruško???
livia pokial sa mu to bude pacit na brusko ho mozes davat hned, deti to maju radi ale zdvihat sa asi ese nebude 😉 😵 😵
ked zleze sneh a rozkvitne jar tak by sme mohli ist spolu kocikovat 😅 uz sa tesim ako ti budem do kocika nazerat 😎 😀 😵
jej pinky, aj ja sa tak už teším na jar, na prechádzky s kočíkom. veru môžeme dať prechádzku naším mestom 🙂 s našimi chalanmi 😀
čavte baby ja už druhy den doma len s filipkom oliverko išiel do svokry na prazdniny a akosi sa mu nechce ist domou babka všetko dovolí a tak čo už potom ho tyžden budem davat do laty pride rozmaznaní no ale čo už
ahojte stastne maminy 🙂
Livia blahozelam k tomaskovi aj ja, uzivaj si tie nadhrne starosti 😉 a jasne ze hlavne radosti 😉 Je zlatunky 😵
ja sa tesim tiez uz ked prespime celu noc bez krmenia, zatial to na to nevyzera ze by sa tak malo stat. Hadam nas dakedy prekvapi
Eli to objednavanie do poradne sa mi niak nezda a sestricka este k tomu ak zastupuje lekarku... 😕 , nam vzdy daju termin na dalsiu poradnu hned, tak by to aj malo byt. A podarilo sa vam najst naku tu novu lekarku?
no uz som si sadla k pocitacu a uz aj musim koncit
ahojte zdravim vsetkych
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
minika nam sa ešte stale nedarí prespat celú noc stale sa budime na mlieko
ahojte
strasne tazko sa mi teraz pise kocky prave som vyplestila prebalovaci pult z oci nemozem sa nan divat, prave sme sa vratili z nemocnice, olika som v stredu vecer prebalovala, este som ho skontrolovala ci je v polohe ze sa nemoze prekotit alebo co, a v zlomku sekundy ako som sa otocila po nieco, olik sa zaprel nozickami nejako, pult sa naklonil a Olik bol na zemi, 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 mame zlomenu klucnu kost, noc stravil na JIS to bola najhorsia noc v mojom zivote, potom sme uz boli spolu na izbe na pozorovani, nastastie sa nic horsie nestalo ale pre mna to je hrozny zazitok pripadam si strasna mama ze som tomu nedokazala zabranit...aj ked tam mi vsetky dr ci sr hovorili ze to sa stane aj ked clovek dava max pozor ze si to nemam vycitat ale ze DETI NAD 1 MESIAC NEMAJU CO ROBIT na prebalovacom pulte. Ale je statocny vcera uz vobec neplakal, usmieval sa na vsetkych okolo, len vecer sa santil no povedzte takemu miminu ze nehyb sa tak sa snazil na ten bok otocit, no tak ho to pliecko dnes rano bolelo ale dali mu tramal kvapky tak teraz je taky ospalucky
pink to mi je luto ale snad ste ok
naš filipko sa naučil stat tak kde može tam sa chytí a už stojí no je podarení aj teraz stojí a drží sa postele
pink 😔 sucitim s vami ale dufam, ze olik bude coskoro ok
my tiez este pouzivame pult ale asi to dnes prehodnotim...nahoda je fatk blbec 😒
pinky, my sa plazime ale len kustik a otocime sa z chrbatika na brusko a na opak sa mu to podarilo dvakrat ale
nakoniec sme sa s mm zhodli, ze to mohlo byt aj take to prepadnutie. vsak pretacat devat kil je riadna fuska 😉
livi vitaj s tomaskom medzi nami 😵 verim, ze si uzivate tie najkrajsie chvilky 😵
kocky sa mi snivalo, ze sme sa stretli a lenand priniesla skatulu plnu kolacov 😀 veru by som si dala lebo sladke
je moj jediny doping 😎
moni 😵 uz na tej zmene pracujeme lebo akosi sa mi to prestava pacit a davidkovi gratulujeme k siedmim
mesiacikom 😵 😵 😵
inak my mame dnes 6 mesiacikov
pink gratulujeme 🙂
ten čas tak letí mi mame zajtra už 10 mesiacou 😵
eli kolačiky by som si dala aj tostretnutie by nebolo zle my sa chystame v lete do blavy kuknut dino park a tak tak snad by sa dalo niečo zorganizovat 😉
kocky aj ja gratulujem vsetkym -mesacnym oslavencom 😵
elli..no mne povedali viacere dr tam ze tie prebalovacie pulty su fakt len pre novorodencov, aj to treba davat obrovsky pozor, ze tyzdenne maju tam 3-4 take pripady, ze pad z prebalovacieho pultu, ze to je najcastejsie, po pulte vedie pad z manzelskej postele a ze vacsie deti (t.j. starsie ako mesiac) by sa mali prebalovat vylucne na posteli alebo v postielke (prip v ohradke ci na zemi) a ze dieta patri co najnizsie....
ono fakt clovek je zblbnuty reklamou a ake to je peknucke a prakticke a co ja viem co a az potom neskoro si clovek uvedomi ze to boi vyhodene peniaze...inak aj na chirurgii toto hovorili...a to je olik vraj hypotonicky t.j. ze sa menej hybe ako by mal.
tym nechcem nikoho odhovarart od pultiku len fakt po bolestnej skusenosti uz ho nikdy nepouzijem 😝
to stretko by bola parada uz vcul sa tesim lenand na tie tvoje kolaciky 😵 😀
sme sa tak srandovne dnes kupkali lebo uz mi smrdkal, naposledy sa v utorok kupkal tak som ho dala na taku podlozku obalila obvazy igelitom a umyvala kapesnikom 😎
inak vazime 8420 meriame 71 cm 😵
ahojte kocky 🙂 a ja ze co je pomenej prispevkov od vas v uspesnych a vy si sukromnicite tu 😀 nebyt pinkinej nestastnej udalosti, ani sa o teme nedozviem...
fuha pinky, tak to museli byt riadne stresy a bolest..chvalabohu, ze sa nestalo horsie... stale nechapem ako mohol spadnut...ja mam tiez na stole prebalovaciu podlozku s pevnym dnom a nozky smeruju na zem, teda nie je bokom k zemi, zeby sa prevratila... no stat sa moze kadeco... ja som odbiehala aj vyhodit plienku do susednej kuchyne, no po tomto uz nebudem 😨 kazdopadne drzim silno palceky aby sa mu to co najskor zahojilo...
bleelka ja to tiez nechapem 😕 ale zial stalo sa no nastastie to skoncilo "len" zlomeninou ale furt rozmyslam co keby ...
bleelka neodbiehaj to sa nemusi nevyplatit 😔
pinky, mojmu brachovi zlomil lekar klucnu kost pri porode... prisli na to az na treti den! a mama sa divila co dieta tak place.... a pritom ho ukladala na tu zlomenu stranu chudatko... a inak ten lekar polamal klucnu kost viacerym detom 😒 silny stisk alebo zly hmat 😖
bleelka nerodil sa tvoj bracho spolu so mnou? 😀 bo aj ja som mala a tiez ze taky sikovny dr tam bol, viacerym detom v den ... 😖
pinky, no jedine ze by si mala 17 😀 😀 😀 to v Roosveltke v BB bol taky...
a co si mala/mas so stitnou? ja chcem este aspon jedno babo, snad budem kvoli nej moct mat a kojit... nevies?
jeeej pinky som to ja ale nevsimavec 😀 tak dodatocne gratulujem olikovi k polroku 😵 😵 😵 a zelam
velaaaaaaaa zdravia a len same prijemne chvile a nahody 😵
lenand, ani sa mi nechce verit, ze filipko uz ma desat mesiacov 😵 ten cas riadne leti, vsak to bolo len nedavno
co som kuken filipkove foto z porodnice 🙂
veru take stretko, trebars aj letne s kolacikmi by bolo fajn 😉 😎
my sme mali poriadne rusny vikend a dnes ho drobec cele doobedie dospaval 🙂 aj mi to celkom bodlo lebo
sa nam pokazila chladnicka v case nasej nepritomnosti 😝 ako inak
zajtra ideme do poradne
bleelka vitaj, tusim monika pisala v tehu teme, ze zaklada novu temicku...vsak hlavne je, ze sme sa nasli 😉
bleelka, gratulujeme miske k styrom mesiacikom 😵 😵 😵
ahojte 🙂
gratulujeme vsetkym -messacnym oslavencom 😵
elli aka bola poradna? to bola taka ta že šup-sup so sestrickou? 😝 😲 my sme tiez dnes boli, no, ledva sme sa dotrepali, mame daku brusnu chripku vsetci doma okrem olika (zatial, nechcem to zakriknut) neviem ci sme to my z nemocnice nedoniesli, a chytili to vsetci ostatny...tak vazime 8590 a namerali nam o 2 cm menej ako v nemocke, teda 69 cm ...sranda, kazde meranie kazda vaha, ina hodnota 😎
inak to bola taka sup poradna, doki zastupoval este za ineho dr takze tam bolo mnozstvo ludi este nevybavenych od rana
zajtra ideme na rontgen tej rucicky myslim ze uz by to aj zrastene mohol dat, sestricky vraveli, ze detom takymto malinkym sa to ovela rychlejsie zrastie 😔
elli hod miery nech mozme tych nasich cvalikov porovnat 😵
inak olik posledne dni pomenej papa, nespapa ani polovicu z toho co je odporucena denna davka, aj cajik do neho horko tazko dostanem, a ked zbada lyzicku s predsnidavkou tak no to zatne pusinu a the end. Ale je taky strasne zlaty pritom ako pevne tu pusinu drzi. 😀 doki povedal ze nevadi ked menej papa, ze ved ma zasoby 😀
ahojcek 🙂 babule
pinky 😉 veru poradna bola riadna rychlovka jednou nohou sme vchadzali a druhou zaroven vychadzali 😀 😝
do ruky sme fasli pokec na A4 o prikrmovani...teda riadne strucny 😲 este ze mame net 😅
no a my mame tiez poriadne zasoby nachystane 9570g 73cm a teda zakladam klub cvalikov 😀 pinky dufam,
ze sa s olim pridate 😉
tiez sa nam akosi pretiahli intervaly kojenia ale podla tej vahy sa ani necudujem, treba predsa zhodit na leto do
plaviek 😀 😀 😎
pinky drzim palcure na zajtrajsie rtg 😵
oskar dnes u nas nadherne vysvecuje tak ideme este raz von
ahojte 🤐 elli hlasim sa do klubu cvaliku 😀 a zaroven prajeme Matejkovi k meninam veeela zdravicka, a veľa chute do prikrmov 😵 😀
ahojte maminy 😵
ako krásne vám bábätká priberajú, samí chlapíci-cvalíci sú z nich 🙂
my ideme v utorok do poradne, tak som zvedavá koľko Tomi pribral, jesť mu chutí, tak uvidíme. ideme 1.x tak som zvedavá ako to bude prebiehať, po príchode z pôrodky bol u nás doki.
pinky, čítala som o tom páde,chudáčik Olík, už je zdravučký ? ale aj tak, obišiel dosť dobre, na to všetko.... stane sa veru rýchlo, aj skúsenej mamine. hlavne, že sa nič hrozivé nestalo. ja som tiež rozmýšľala nad prebaľ. pultom a som rada, že som ho nekúpila. prebaľujem zatiaľ v postieľke, mám dve, v každej izbe jednu, potom asi na posteli budeme prebaľovať.
krásny dník všetkým želám 😵
ahojte 😵
Livi Olik je v pohode, uz mu aj dali dole obvazy je to taky šinter akurat sa mu nechce plazit ale ma svoj sposob ako sa "dostat tam kde chce" :D
Len vcera sme cakali na rtg a za nami stala taka neprijemna tetka nascipana a furt sa na mna lepila a pri kaslani si nezakryvala usta, a uz mam pocit ze na mna daco leze 😠 😠 prislo mi ze to robi naschval lebo kde som sa otocila odtiahla hned bola za mnou ..
inak ked si napisala ze bol u vas doki takj mi to najskor nezapalilo a pomyslela som ze co u vas JT robil 😀 vy chodite tusim MUDr Gavendovi, ze? Ten ma tusim tento tyzden dovcu, tak nas ho zastupuje a tak tam ma riadny naval 😲
inak vonku je nadherne 😵
ahojte
pinky, nakoniec chodíme k dr. chudému, gavenda nás nezobral, že má veľa pacientov. ale chudého máme bližšie, tak som aj rada, ten je výborný čo viem z počutia.
my sa s tomim trošku trápime s papaním, po jedení ho nosíme, aby si odgrgol, lebo inak zvrackal od prvého dňa, čo začal ťahať z prsníka. niekedy mi zvracká aj dve hodiny po papaní a to už si vzápätí dáva pästičku do pusinky, akoby od hladu. kojím väčšinou každé tri hodiny, tri a pol. v noci vydrží spať niekedy aj dlhšie, zobudí sa na kojenie a potom spokojne zasa spí. sem-tam máva plakacie pol hodinky, včera mal skoro dvojhodinovku, už sme nevedeli čo s ním, až potom mm nahodil s ním "tanečný krok" a malého uspal konečne. no zážitky niekedy 😉
pekný dník všetkým 😵

ahojte maminy 🙂
tak sa pridávam k vám. náš Tomáško má dnes týždeň. dnes v noci prvýkrát pekne spal, doteraz sme boli skoro nonstop hore, s krátkymi prestávkami na spánok 😉 tak dúfam, že už to bude len lepšie a lepšie.
pekný deň všetkým 🙂