icon

Šťastné maminy - úspešné tehuľky s endometriózou

monika3
5. dec 2009

Tak kocky a sme tu, huraaaaaaaaaa.........uz len aby sme boli stale zdrave a stastne aj s nasimi deturencami 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

pink_lady
26. feb 2010

Livia tak to sa mozno u dokiho niekedy na poradni stretneme 🙂 je fakt fajn i sestricky ma zlate. Potom sa postavte hned k dveram, aby ste sa nemiesali s chorymi detickami a nechytili nieco a mozete hned ist dnu. je to tam tak ze deti do 1 roka maju prednost cim mensie babatko tym skor ide dnu 😉

liviaf14
26. feb 2010

fíha, tak ťa budem pozerať teda 😉 to takto funguje na poradni v utorok a štvrtok od 11.00 hod.?

pink_lady
26. feb 2010

inak najlepsie je tam ist este pred 11 - vtedy tam vacsinou nikto nie je...okrem toho naposledy ked zastupoval toho v poliklinike, to tam mal sory 😲

liviaf14
26. feb 2010

jej super, diky pinky. ma fakt nenapadlo, že chodíš k nemu s Olíkom 🙂

lenand
26. feb 2010

čavte babulky ja nestiham filipko sa už stavia na nožičky tak teraz sa len ku všetkemu postaví a stojí už tak istejšie a už prišiel na to ako si sadnut tak ked ho to omrzí tak šup na zadoček už sa aj pomaličky skuša posuvat pri stoliku ale zatial len kročik poradnu mame až 10.3 tak uvidíme kolko važime ja ho sama ani nevažim lebo on pekne papka tak načo už abi bola jar sa tešim na prechadzky po vonku 🙂
inač babulky pekne vam priberaju deturence oni to potom vibehaju ked začnu po štyroch alebo potom riadne chodít aj filipko bol taka buchtička a teraz je v kuse v pohybe neposedí 🙂

lenand
27. feb 2010

tak u nas prší už od rana tak celí den doma no hrozné ☹

bleelka
27. feb 2010

ahojte kocky, dakujem za gratulacie, musim pridat nove fotecky 🙂

pink_lady
1. mar 2010

Ahojte, deti vas zamestnavaju? 😅 Oli ma najnovsiu zabavku vytrhavat kabel na monitoru dychu takze ked to zacne zjapat = Olik skusal svoje sily 🙂 🙂 🙂 🙂

a vy sa ako mate?

liviaf14
1. mar 2010

ahojte 😵
no pinky, my sme preplakali značnú časť včerajšieho večera a noci, otravuje nás bruško a trávenie. inak je to ok, dnes doobeda bol Tomi veľa hore, od obeda má spánkovú časť dňa 🙂 a ja som stihla požehliť, povešať prádlo a ešte sa chystám variť na zajtra, lebo pri ňom to veru nie vždy ide 🙂 najlepšie je, keď sa mu venuje tatino a ja si vtedy porobím. pozdravujeme Olíka a ostatné maminky 😵

lenand
1. mar 2010

ahojte tak nas trapiazubky a teplotujeme tak nič nestihame zachvilu budem mat svaly ako rambo stale sa len po ručkach nosime chvilku sa pohra a už pride zamnou a pita sa na ručky

olik je silak naš filipko to akosi neskušal a teraz to už nemame lebo teraz by to bolo asi vkuse vonku

livi drž sa aj mi sme plačkali

ellianka
2. mar 2010

ahojky 🙂
pinky, teda viem si predstavit ten zjapot 😀 mne sa to spustilo raz na plne pecky o tretej v noci, ked som v polospanku zdvihla maleho na nocne kojenie a zabudla som to vypnut...prebudilo to nielen mna a maleho ale hadam aj vsetkych susedov na okolo 😝 😀 😀
teda oli je poriadny betar a vie s cim sa dobre zabavi 😉
lenand, drzim palce nech sa filipko moc so zubkami netrapy 😵
livi, my sme si tiez tym presli ale celkom dobre nam zaberali kvaplky baby calm...da sa to kupit volne v lekarni.
tusim som to vycitala tu na koniku v teme kolika a pod. opatrujte sa 😉
no my sme si posledne dva dni tiez odzili poriadnu koliku...drobec sa nemohol vykadit...ale dnes sa mu to
konecne podarilo 🙂 teda poviem vam, ze som kedysi ani len netusila kolku radost mi spravi plna plienka 😀
pekny slnecny dnik kocky 😎

lenand
2. mar 2010

čavte u nas slniečko ide sa papkat a potom vonku 🙂

pink_lady
2. mar 2010

ahojte 🙂

livi - drzte sa, pomahaju i kvapky ako pise Ellianka alebo i fenyklovy cajik 😉

lenand nech sa zubky rychlo prerezu uz aj nas zacinaju zubky trapit a takmer 9 kg furt nosit no tiez nic moc 😅

elli a uz davate prikrmy? lebo nas z nich praveze prehana 😅

inak boli sme na neuro na kontrole dnes a vraj ze ked zacneme plavat ze nemusime uz chodit na rehabku tak sa tesiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim vraj je uz vsetko v norme 😵 😵 😵

liviaf14
2. mar 2010

ahojte 😵
pinky, skvelé správy o Olíkovi, ja som to vedela, že bude v poriadku, tešíme sa s vami 😎 😵 😵 😵 😵 😵
babuľky, diky, hádam to prekonáme s Tomáškom nejako

dnes sme boli na poradni, malý pribral 450g za 2 týždne, má 3370g a narástol o 2 cm, meria 53 cm. tak sa tešíme. doki nám poradil dvoje kvapky na koliku, kúpili sme sab simplex, tak nasadíme a budeme čakať, čo sa bude diať 😉 hádam zaberú. pevne dúfam 😉
máme výtok v očkách od narodenia, tak nás poslal na očné, nás tam objednám zajtra. zatiaľ sme dávali ophtalmo-septonex, ale nezaberá veľmi. aj sa mi to zdalo lepšie, ale ide mu to stále.

pozdravujeme všetky maminky a bábätká, 🙂

ellianka
3. mar 2010

dnes mame krasnych sest mesiacov 😵 😵 😵

ellianka
3. mar 2010

pinky, dnes zaciname s mrkvickou 😉 chcela som uz cez vikend ale nechcela som drobcovi prikladat dalsie starosti
k tej kolike ak by mu nahodou mrkvicka nesadla 🤐
som velmi rada, ze sa olimu tak krasne dari 😵 😉 vsak sme mu vsetci velmi drzali palce

livi 😉 krasne miery. ano aj ten sab simplex je fajn len nam akosi nezabral...este som si spomenula na probiotika,
ktore zaberu na stopro "bio gaia" to spominam len tak mimochodom lebo tomaskovi urcite zaberu kvapky od
dokiho a vsetko bude ok 😉

pink_lady
3. mar 2010

ahojte elli livika dakujeme 😵 😵 dnes namn dalsia kontrola dopadla dobre tak mam super naladicku, vcera som bola uplne nabita energiou 😀

Ellianka drobcovi prajeme vsetko naj k 6 mesiacikom nech mu mrkvicka chutiiii 😅 my sme si uz na nu zvykli i na zemiacik i brokolicku, brokolicka farbi kaku do zltucka 😅 😀 ale zatial davam len kupovane, moja vyroba mu nechuti 😲

livia a ako sa ti pacil nas doki? 😉 sme sice s opacnych koncov mesta ale mame rovnakeho aj zenskeho aj detskeho dokiho aspon sa mame kde stretat 😅 😀

inak kocky ako ste na tom s mrchami ja fuuuurt spinim i ked mi uz mrcha skoncila resp. daavno mala skoncit 🙄

lenand
3. mar 2010

ahoj eli všetko naj naj drobčekoví a hlavne nech je zdravučkí

liviaf14
3. mar 2010

ahojte 😵
pinky, detský doki úplne v pohoďke, fakt zlatý!!! 😉 a tešíme sa s vami z dobrých výsledkov, skveléééé 😵

no včera som malému dala ten sab simplex, len takú hroznú noc sme ešte nemali 😨 Tomi plakal pred každým kojením asi hodinu, po kojení znovu! to sa nám ešte nestalo, plakal maxim. po jednom kojení, potom už spokojne spal. tak som dnes kúpila baby calm kvapky, tie homeopatické, ale môžu sa až od ukončeného 1.mesiaca, tak ešte týždeň asi počkáme, alebo mu ich môžem už dať? čo myslíte? dnes máme rovné tri týždne.

elli, blahoželáme k 6-mesiacom, 🙂 😎 😵

liviaf14
3. mar 2010

a ešte, máme antibiotické kvapky do očiek, máme ich zahnisané, zapálené, trvá mu to od narodenia, tak sme sa našťastie dosť rýchlo vybavili na očnom, nečakane mali voľný 1 termín dnes. tak len beháme po lekároch, ale nevadí, hlavne nech je Tomi v pohode.

pink_lady
3. mar 2010

livia, neskusis dat po lyzickach trosku fenykloveho cajiku? chudiatko malicke ☹ alebo skus pupikom masirovat brusko v smere hodinovych ruciciek

liviaf14
3. mar 2010

pinky, feniklový čajík dávame normálne z fľašky od kedy sme doma z pôrodky, Tomi s tým nemá problém, pekne si potiahne. ja od dnes tiež pijem čistý feniklový, inak pijem pre kojace mamy. pupíkom tiež už masírujeme, dnes o pol 5 poobede znova tak bolestivo prdkal, až mi slzy tiekli. skúsila som mu teraz dať pred kojením ešte raz ten sab simplex, tak neviem, uvidíme. ale zasa mi grckal teraz už dvakrát po jedení, teraz takým malým prúdom, aj keď už to nemáva tak často posledné dni. - klop klop

pink_lady
3. mar 2010

livi a ten feny cajik davate sackovy alebo uvareny zo zrniek? chudiatko ☹

liviaf14
4. mar 2010

Toto stoji za precitanie, poslala mi to kamoška :

Na materskej tretím rokom
cítim sa byť už otrokom.
Každé ráno pripravená,
že ma čaká dáka zmena,
ale večer s hrôzou zistím,
že to bol deň zas ten istý🙂
Plienky, hračky, kašičky
a dve zlaté detičky.
Starší o pol šiestej vstáva,
pyžamko si dole dáva.
Do práce sa s tatom strojí,
ten sa toho právom bojí.
"Nemôžeš ísť so mnou zlatko,
veľa roboty má tatko.
Mamička má času more,
pozri sa, už vstala hore!"
Ja strapatá, pomalá,
nočnú som zas ťahala,
lebo menší nechcel spať,
iba cicík cumľovať.
Manžel zdrhá: "Láska idem.
Navar niečo, hladný prídem!"
Tak bez seba od radosti,
začnem plniť povinnosti.
V ruke nočník, v druhej plienka:
"Pozri, v knižočke je lienka!
Chvíľu si tu čítaj, seď,
malého prebalím hneď."
Tvár umytá, zúbky čisté,
musia niečo papať iste.
Smerujem ich do kuchyne,
cestou otvárajú skrine.
Šaty, šperky, knihy, spreje,
zrazu nič na mieste nie je.
Dve stoličky, podbradníky,
k tomu svorný krik veliký.
Jeden nechce kašu jesť,
pritom reve o 106,
druhému sa šunky máli
a čajík vraj strašne páli.
Po raňajkách hrôza čistá,
na vychádzku oboch chystám.
Obliekaciu vojnu zvediem
a keď ich už pred dom vediem,
pri malom mi nos vykrúti,
nervovo sa takmer zrútim,
cítim to aj cez pančuchy,
posral sa až pod pazuchy!
Druhý pokus upotená,
zvládnem ako superžena,
na staršieho pritom vrieskam,
nech nespadne na preliezkach.
Keď lavičku voľnú zbadám,
od únavy na ňu padám.
A pre moje detičky,
vyťahujem čajíčky,
mandarínky, keksíky,
veď majú hlad veliký.
Po desiatich minútach,
dogebrení sú až strach.
Tak oznámim: "Moji milí,
výlet sa ku koncu chýli."
Cestou domov - radosť veľká,
zaspia obe strašidielka.
Do postieľok ich vyklopím,
varešky sa s chuťou chopím.
A pre blaho rodiny,
varím zo dve hodiny.
Priebežne periem a suším,
upratať nestihnem, tuším.
A hľa - už sú krpci hore,
musím sa mať na pozore,
výtržnosti totiž množia,
snáď len požiar nezaložia.
Vo dverách sa manžel zjaví:
"Hotový som" smutne vraví.
"Daj mi niečo na večeru,
to bol zas deň, namôjveru!"
Kým papá, ja kŕmim deti,
umývam riad, zhŕňam smeti.
Posťažovať sa mu snažím,
že po chvíľke kľudu bažím.
Chápavo mi hlavou kýva,
do novín sa pritom díva.
Vytratí sa nenápadne,
na mňa ďalšia šichta padne.
Že mal prácu, musím chápať,
počujem ho z gauča chrápať.
Chalanov do vane súrim,
"Zas nestihnem seriál!" zúrim.
Mydla, šampónu sa stránia,
do postele sa ísť bránia.
V pyžamách (mám radosť veľkú)
chcú sa hrať a kukať telku.
O polnoci, chvalabohu
nevidno už ani nohu.
Hore je len mamička
a kamoška žehlička.
O pol druhej zbitá líham,
vlasy si zmyť zas nestíham.
Sníva sa mi krásny sen,
že mám zajtra voľný deň 🙂

liviaf14
4. mar 2010

ahojte
pinky, fenyklový čajík mu dávam hipp granulkový, len som začala viac a častejšie, lebo som mu zo začiatku len po troške. včera som pila aj ja, nejaký bio vrecúškový. noc bola o podstatu lepšia, krásne spinkal, plakal len navečer. našťastie sme sa všetci vyspinkali. pozdravujeme detičky a maminky 😵

lenand
4. mar 2010

čavko livi je to vístižne ta basnička

som rada že vam už je lepšie ja som davala aj tu bio gaiu ako pisala eli aj kvoli ekzemu aj na bruško a pomohlo

pink_lady
4. mar 2010

ahojte, vystizna basnicka 😎

livi super ze vam uz je lepsie mozno trebalo viacej lebo tie inst.caJE su slabsie, my sme davali caj zo zrniek, uvareny a stacilo 40 ml den ...tesim sa ze vam je lepsie 😉

liviaf14
4. mar 2010

jej pinky diky. hádam aj to moje pitie feniklu mu niečo pomôže, teraz spinká s malou prestávkou už 4 hoďky, čakám kedy bude pýtať papať 🙂 zdravíme fešáka Olíka 😎

ellianka
4. mar 2010

dakujeme za priania 😵
oslavili sme polrocik mrkvou ale ta drobcova reakcia nebola prilis nadsena 😝 😀 chuda moje tak mrstil tvaricku akoby papkal citron 😖 😀

livi, to grckanie moze byt sposobene refluxom ale to prejde ked sa tomimu dovyvija prepazka medzi pazerakom a
zaludkom...my sme tiez varili pri kolikach fenikel zo zrniek a pri kazdom prebalovani cvicili nozickami. verim, ze
coskoro budete na tom lepsie a lepsie 😵

pinky, u mna zatial po ms ani chyru ani slychu...ani na nu nemyslim lebo s dokim sme sa "dohodli", ze pride az
po roku 😀 😉 tak to tu len tak ticho sepkam 🤐

sladke sny mamickam aj detickam 😵

lenand
7. mar 2010

čavte babulky tak 6 zubok vonku konečne dnes som si filipkom pospala na obed 3 hod to už davno tak nebolo teraz išiel s mužikom na prechadzku svieti slniečko ale je zima kedy už bude jar už som mu kupila aj prvé botasky teraz sme nosili take capačky z teska ale v jary už dame riadne botasky a ide sa vonku sa teším 🙂

oliverko my kašle tak ani do školky nechodíl teraz celu zimu sme sa tak pekne držali ale čo už

livi všetko naj tomaškovi k meninam jeho prvé 😵