icon

Štát chce šetriť na energiách: Zatvoria školy v piatky, komu hrozí práca z domu

22. sep 2022

A oni si sami lietajú v lietadlách, majú platy o akých sa nam nesníva. Vymýšľajú jednu kravinu za druhou. A šetriť majú obyčajný ľudia. Vas to vôbec neštve? Môžete si dovoliť nechať deti doma? S kym budú? Mužovi idu v praci zrušiť mikrovlnku a chladničku atď. Akože celý rok sa nešetri pozyva sa pápež nakupuju sa testy na covid potom zase vakciny a teraz nekurte, neumyvajte sa a ani do školy Vám decka nepustime.

panb
Odpoveď bola odstránená
ckocka
23. sep 2022

@panb Ja od nikoho pochvalu nepotrebujem, stačí mi postaviť na miesto frajerov ako si ty.

panb
Odpoveď bola odstránená
panb
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
panb
Autor odpoveď zmazal
panb
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
panb
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
panb
Odpoveď bola odstránená
sisaka
23. sep 2022

@panb máš môj obdiv, že sa takým ako ona snažíš niečo vysvetliť, to je ako hádzať hrach na stenu, vidíš, že nemá záujem, čo i len pochopiť situáciu, tá už pozná “pravdu”, ktorú jej naservírovali…. Stratené prípady 🙄

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
sisaka
23. sep 2022

@evamarek77 súhlasím, treba moc presmerovať, čo najbližšie k miestu, dať najväčšiu silu samosprávam, lokálne vlády, ktoré poznajú miestnu situáciu, ktoré poznajú ľudí, ktorí tam žijú, ktorých členovia tam žijú a záleží im na rozvoji daného regiónu, to je to, čo je potrebné, centrálne riadenie sme poznali zo socializmu, EU nie je o nič lepšia, len dokázala, ako takéto “vládnutie” nefunguje.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
panb
Odpoveď bola odstránená
panb
Odpoveď bola odstránená
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
panb
Odpoveď bola odstránená
sisaka
24. sep 2022

@panb neviem, či tí ľudia už netrpia Štokholmskym syndrómom…

panb
Odpoveď bola odstránená
sisaka
24. sep 2022

@panb ja liberálov nepochopím, nech sa snažím ako chcem, doje…li nám tu celý svet, to čo stvára ten náš chrapúň najhlavnejší (Trudeau), najväčšia hanba Kanady (ešte horší než jeho tatko, na ktorého dodnes ľudia nadávajú) , jeho politikou poštval ľudí proti sebe, potápa ekonomiku krajiny, je zodpovedný za obrovskú infláciu, miesto toho, aby riešil vážne problémy , tak si rieši svoje ponožky, vyspevuje v baroch po Londýne a strápňuje sa kde ide a popritom tlači peniaze o 106,
človeku hlava neberie, kam to až zašlo a predsa sa nájde dosť vymytych mozgov, ktorí mu ešte zatlieskajú… západná Kanada. kde ľudia ešte neprišli o zdraví rozum, rozmýšľa o odtrhnutí, ak ho niekto nezastaví, tak nás načisto zruinuje.

panb
Odpoveď bola odstránená
sisaka
24. sep 2022

@panb áno a v súčasnej situácii, keď federálna vláda potápa našu provinciu (Alberta) a napríklad radšej dovezie drahú ropu z diktátorských krajin, miesto toho, aby sme využívali vlastné zdroje, keď cielene potápajú našu ekonomiku (tá istá logika ako EU, pílenie si konára, na ktorom sedím) , útočia nielen na ropný priemysel, ale už aj na poľnohospodárstvo (niečo ako v Holandsku) pričom čakajú, že naša provincia bude stále živiť celu krajinu a na oplátku dostaneme z federálnych peňazí minimum, nie je sa čomu čudovať, že odpor ľudí narastá a tým pádom aj počet priaznivcov odtrhnutia sa.
Naša provincia je konzervatívna, je tu veľmi malo liberálov, počas covidu sme mali najmiernejšie opatrenia, i keď náš premier podľahol (z neznamych dôvodov, možno bol vydieraný, lebo otočil rétoriku o 180 stupňov ) tlaku liberálnej federálnej vlády a zaviedol diskriminaciu neočkovanych, stalo ho to miesto, ludia nakúpili členstvo v konzervatívnej strane a vyjadrili mu nedôveru a teraz čakáme a dúfame, že zvolia skutočného konzervatívneho vodcu, ktorý už takúto diskrimináciu nedovoli, postaví sa za Albertu a vybojuje väčšiu suverenitu resp. prinavráti suverenitu, ktorú by sme mali mať.
veľa ľudí sa tu teraz sťahuje z iných častí Kanady, hlavne východu (Ontario) lebo už majú plné zuby liberalizmu a tu sa to ešte ako tak drží…
Čo vidím ako plus je, že síce sú tu ľudia veľmi dôverčiví voči vláde a inštitúciám (i keď posledné dva roky mnohym otvorili oči, nemajú tú skúsenosť ako my, čo sme zažili socializmus a jeho praktiky) ale tí čo sa prebudili nečakajú so založenými rukami a niečo robia a prináša to ovocie a toto mám pocit, že na Slovensku chýba, ľudia ešte tak pobúchajú päsťou po stole a tam to konči, ale možno sa mýlim a aj u vás sa niečo organizuje a ja mám len extrémne pasívnych slovenských známych a kamarátov.

liljana
24. sep 2022

@panb Paneboze to su dristy. Vsetci chceli vojnu na Ukrajine, aby tam mohli posielat zbrane, ktore nemaju. Ked sa rozpadlo ZSSR a po skonceni studenej vojny sa staty v EU zbavili svojich tazkych zbrani ako nepotrebnych. Prestalo sa investovat do obrany. Rusko ratalo s konflitom a tazke zbrane zakonzervovali v skladoch na Sibiri. Dnes ich odtial vytahuju. Teraz zapad zistil, ze to bola chyba. Kolko malo CSSR, resp. SR tankov kedysi a kolko ich ma dnes. Predtym 4500 (CSSR) a dnes mame 30 bojaschopnych tankov? Ano, priali sme si prvy medzinarodny vojnovy konflikt v Europe od druhej svetovej, aby sme zistili, ze sme nahi a nepripraveni. A mohli poslat na Ukrajinu tych zvysnych 30 tankov.
https://www.czdefence.cz/clanek/tanky-t-72-a-ce...

hiro
24. sep 2022

@panb Jediny a hlavny kto nechce mier je Putin. Keby ho chcel tak zajtra stiahne vrahov z cudzieho uzemia a je mier. Nie on radsej povola dalsich 300 tisic ci milion vojakov na smrt. A tych co sa ozvu o mieri da na 15 rokov do basy alebo posle na front.

liljana
24. sep 2022

@hiro Taky "mily" stary diktator, ktory necha zomriet 100 tis ludi ci viac na oboch stranach len preto, aby ze sa mu zda, ze ma malo respektu a malo sa ho obavaju. Na konci ho aj tak iba supnu potichu pod kremelsky mur a ani pes po nom nestekne.

hopsadobrandejsa
24. sep 2022

@panb Nechcem ti kazit radost, ale Europa to uz robi a v konecnom dosledku ma posledne slovo spotrebitel.....nie EU, ani vlada SR ani Gazprom.....spotrebitel.

- ako som uz spominal, kontrakty s Norskom sa uz chystaju takze ziadne obavy.

- nie je ziadna nahoda, ze hlavne domacnosti sa obhliadaju po inych zdrojoch produkcie tepla a elektriny ako fotovoltaika ci tepelne cerpadlo. Je velky predpoklad, ze Europa pojde smerom zelenej energie co potvrdzuje uz aj nemecky RWE Group ktory ide investovat viac ako 5mld do alternativnych zdrojov.

- Nord Stream 2 mal centralu hned u mna vo vedlajsom kantone v Zugu. Firma ktora stala za projektom je momentalne v insolvencii hoci dostali od sudu odklad na 4 mesiace ci sa im podari s tym vysporiadat.

- aj keby rusky plyn znova tiekol do Europy ( malo pravdepodobne ), ziadna firma ani krajina nebude riskovat 100% zavislost od Ruska pretoze uz potvrdili celemu svetu, ze nie su spolahlivy dodavatel. Je naivne si mysliet, ze to co urobili teraz neurobia aj v buducnosti len aby dosiahli svoje imperialisticke ciele.

Nas mozno caka tazka zima, ich caka tazka buducnost pretoze ak tento ich "special" neukoncia cim skor, po vykurovacej sezone nebudu mat Europu cim vydierat a druhy rok sankcii uz zrejme nerozchodia.

hopsadobrandejsa
24. sep 2022

@hiro

Zabery ozranov ktori sa stihnu pobit predtym nez nastupia do autobusov by som vojakmi velmi nenazval. Nemyslim si, ze su Ukrajinci momentalne zo*raty z toho, co sa Putin chysta poslat na front.

Potrava pre dela. Realita je, ze mnohi z nich sa uz domov nikdy nevratia.

panb
Odpoveď bola odstránená