Štát chce šetriť na energiách: Zatvoria školy v piatky, komu hrozí práca z domu
A oni si sami lietajú v lietadlách, majú platy o akých sa nam nesníva. Vymýšľajú jednu kravinu za druhou. A šetriť majú obyčajný ľudia. Vas to vôbec neštve? Môžete si dovoliť nechať deti doma? S kym budú? Mužovi idu v praci zrušiť mikrovlnku a chladničku atď. Akože celý rok sa nešetri pozyva sa pápež nakupuju sa testy na covid potom zase vakciny a teraz nekurte, neumyvajte sa a ani do školy Vám decka nepustime.
prosím ťa, nešír paniku...
vypisuješ tu hlúposti každý deň a čakáš kto sa ku tebe pridá...
@elizabet173 Skutočne je nutné reagovať na všetko? Diskusné forum je tu na to. Či mala som sa opýtať na aku dovolenku pôjdete? Alebo aky druh covidu mám? Alebo urobila som si test ale som tak blbá a nerozumiem tomu čo vidím... Zrušiť deň v škole je dosť problém nemyslíš? Zabudla som napísať 🌞 nereagujte lebo vy ste mimo reality.
@deti95060810 Je to v správach
Ale veď ak je to aj pravda, nech sa páči, zorganizuj prostest, chod do ulíc určite sa k tebe pridá kopu ľudí.Co dosiahnes tým že budeš zakladať anonymné témy na mk?Či myslíš že Heger a ostatní kompetentní celé dni čítajú MK?
Ak dovolis, budem reagovat na to, čo uznam za vhodné, toto je diskusné fórum. Vieš, čo nás štve? Tieto diskusie, ktoré absolútne nič neriesia, samozrejme založené anonymne
@elizabet173 presne, aj vcera alebo kedy som pozerala diskusie, citam, kde sa co riesi a ked som videla diskusiu, prispevok a koncil tym, ze nech sa paci diskutujte. tak akoze to je o com? vsak ked zakladam diskusiu, tak kvoli sebe, nech zistim, vyriesim, co potrebujem a nie aby mali ostatni co robit a len sledujem. alebo nechapem tomu.
Mňa by skôr zaujímalo koľko štát "ušetrí" ak sa by sa zavrelo všetko čo píšu.
Zavrú školy štát ušetrí, náklady stúpnu domácnostiam ... napr. naša škola cca 700 žiakov. V 1 škole sa nekúri, nemíňa elektrika .... za to sa bude míňať v 500 domácnostiach /keď počítam súrodencov na škole/ v domácnostiach sa bude viac kúriť, míňať elektrina /online vyučovvanie, svetlá ... atď./ variť
Výsledok pre štát: väčšie spotreby, ale zaplatia ich obyčajní ľudia. To isté platí aj o inštitúciách.
@elizabet173 Tak ja si zase môžem zakladať temy aké chcem. Ak Ti vadia diskusie zamestnaj sa v koníku. Ty nič nechceš vidieť...Skopiruj si nadpis...dnes sa o tom bude rokovať...
@nikha2809 Ako vieš že to nerobím.... Len ma zaujíma názor žien na koníku. Z času na čas robim výskum.
Tak dávaj pozor, o čom sa bude rokovať, aby si mohla zalozit tému aj zajtra. Lebo ak si tu dvadsať alebo päťdesiat ľudí ponadava, tak to posunie veci vpred
@elizabet173 Choď radšej poradiť Vysvetlite mi recept.
Tak ty mozes zakladat blbe temy, ale reagovat sa nesmie? 🤷 No tak nepis hluposti....
Milá autorka, odpovedz si na otázku Kto je štát? A druha otázka Odkiaľ na to vezme peniaze? Peniaze na zvýšenie platov zdravotníkov, učiteľov, na dotácie elektriny v domácnostiach, malých aj veľkých prevádzkach, na dotácie poľnohospodárskej výroby, na kúrenie a svietenie v skach, nemocniciach, DSS, na naftu do autobusov, vlakov, snežných pluhov, na zvýšenie dochodkov, rodičakov, prídavkov...
A to som nespomenula všetko kde by bolo treba pridať. Ak pridajú bude to len z našich daní a odvodov, ktoré nám môžu zvýšiť. Pretože štát sme my, ktorí plníme štátnu pokladnicu odvodmi a daňami.
Autorka, je to len návrh, ešte to nie je schválené. Alebo sa.mylim?
To s tou mikrovlnkou je vtipne. Pred par dnami davali mikrovlnku olepenu paskou na kazdu druhu ilustracnu titulku a zrazu tvojmu muzovi idu rusit mikrovlnku v robote. 😀 To by si nikto nedovolil.
Robia ti dobre taketo temy?
@martinkatinka Ja som prvá nezačala.
Tak mikrovlnka a chladnička, rovnako ako kávovar v práci je luxus pokiaľ tieto spotrebiče nie sú nevyhnutné k výkonu práce.
Co sa týka piatkový bez školy ak to prejde budú musieť aj tak tým deťom nájsť inú alternatívu alebo tie pandemickej OCR a podobne co že zas stojí peniaze keďže nie každé dieťa môže ostať samé a nie každý rodič ma možnosť HO
@viestta Prosím ťa naozaj nechápem prečo si myslíš že len tvoj názor je ten správny. Mne sa suma sumarum Tvoje odpovede nepáčia. Stále si zastavaš našu vládu ktorá sa na Teba akurat tak vykašle.
Takže trollovia už aj na Koniku?
@anonym no nie, nezacala 😁 a kto napisal uvodny prispevok? TY
@solange7 Tak s tymto prišiel z práce...Ty si tam bola? Keď to vieš lepšie? A nie mne robi dobre moj muž, nie temy na koníku 😁.
@em4life Vitaj!
Nie, našu vládu nezastsvam. Ale viem ako funguje financovanie statu, preto mi také výkriky do tmy, prídu síce oprávnené ale...
A nie je problém, že sa ti moje príspevky nepáčia. Je to úplne v poriadku. Nemam ambíciu páčiť sa komukoľvek a už vôbec nie každému.
Chod sa stazovat Putinovi, ze vyvolal vojnu, zvysil cenu plynu, aby mal na vojnu a prirode, ze tu bol Covid. Keby tu vypukla epidemia moru a choleru, ci hladomor, komu sa pojdes stazovat? Proste to treba brat ako docasnu zalezitost. Aspon ludia zacnu setrit zdroje a prirodu, lebo doteraz sa plytvalo a rozhadzovalo.
Stazuj sa docentovi Ficovi, ze rozkradol stat. Ten lieta na dovolenky sukromnym tryskacom za 80 tis eur, byva v apartmane, kde stoji noc 1500 eur. Jedina smola, ze to nahradil mentalne rovnako velky kreten s jeho loteriami a vyplakavanim na facebooku.
Že by si išla ty radiť do parlamentu?
Ako ja nevychádzam z údivu. Oni ušetria, ale obyčajní ľudia na to zas doplatia. Som zvedavá ako to spravia tá rodičia, ktorí budú musieť ostať každý piatok s dieťaťom doma

skutočne je nutné každý deň zakladať témy na vyprovokovanie búrlivej diskusie? Piatky školy zatvorené? Je to isté? Môžem poprosiť zdroj tejto informácie?