icon

Sťažnosť na nespravodlivú kontrolu strážnou službou v obchode

19. apr 2025

Dnes sa mi stala hrozná vec bola som nakúpiť v jednom obchode iba maličkosť.Keď som zaplatila na samoobslužnej pokladni a bola som na odchode predstúpila predo mňa sbs -karka a povedala aby som jej ukázala vrecká.Ja na ňu dívam že "prosím "?(Nič som nezobrala v živote by som to neurobila,chodím do toho obchodu pravidelne)Tak jej vravím "čo tým chcete povedať že som niečo ukradla?To čo má znamenať čo si to dovolujete"Ukázala som jej" tu máte mám tu niečo?"No som z toho úplne znechutená ako by ste reagovali.Mam v pláne sa na ňu sťažovať.

Strana
z6
ella1234
19. apr 2025

Ahoj mne sa raz stala podobna vec, sbskar si ma odchytil ze mi ide taslu prezriet.
Bohuzial bolo z toho velke nedorozumenie ..na kamere videli zenu v podobnej bunde (bola zima vtedy sme vsetci zababuseni rovnako) s hnedymi vlasmi. Najvacsi gol bol ze bola pri kozmetike a lakoch na nechty a ja som mala v kabelke kupene asi 2 laky na nechty ktore som kupila chvilu predtym v inej predajni chvalabohu s blockom.
Sbskar bol neprijemny, sam sa mi hrabal v taske co nesmu robit dokonca mi vysklbol pokladnicny doklad a odmietal mi ho vratit az kym nedostal do uska info z kamier ze sa pomylili.
Ale nestazovala som sa, choval sa ako idiot ale viem ako slabo maju zaplatene, kaslala som na to

autor
19. apr 2025

@ella1234 no veď oni sa hrozne chovajú žiadne správanie nič a ešte mňa kontrolovala žena no des ..obchod bol práveže poloprazdny a nemala vôbec dôvod pretože som len zobrala čo som potrebovala hneď som šla k pokladni a bola som aj so synom ktorý čakal pri pokladniach bolo to veľmi nepríjemné ako keby ma ponizila veď aj to spravila.

janagem
19. apr 2025

Čím ťa ponizila? Tým že ťa skontrolovala? Alebo sa správala hrubo? Kedysi som pracovala v obchode, tam nás kontrolovala sbs vždy keď sme odchádzali a neubudlo zo mňa. Veď keď si nič nezobrala, nemáš stres.

kris_tin257
19. apr 2025

Absolútne by som to neriešila, je to ich práca. Mne keď sa stalo že má sbs chcela kontrolovať vždy som sa len usmiala podala tašku nech sa páči. Oni si robia svoju prácu 😊

hariet
19. apr 2025

Je to neprijemne, chapem. Ale neber si to tak, s tymito samoobsluznymi pokladnami je to tak, ze mozno robia aj namatkove kontroly, aj ked pozeranie vreciek isto nie je standardny postup. Skor by mal podla blocku skontrolovat, co mas nakupene. Ale na tychto poziciach pracuju vselijaki ludia. Snaz sa to hodit za hlavu.

autor
19. apr 2025

@janagem áno pretože do toho obchodu chodím často a boli pri tom aj iný ľudia úplne trápne som sa citila naozaj ako taká zlodejka

macatt
19. apr 2025

Po mne raz v samoobskužnej vybehli hneď 2 predavačky a držali ma🤣 že som neblokovala alkohol a brala som 3ks.. ja som mala sánky a župan a oni hľadali fľaše, že kam som ich dala😇
Dokola to isté, pýtali odomňa fľaše.. doteraz som to nepochopila, pri alkohole som ani nebola..
Prišiel SBS, že toto je tá s tými fľašami?
Zima bola, tiež som musela bundu vyzliecť😇 a nikto nič, že pardón, odchádzala som ako zločinec..

autor
19. apr 2025

@macatt no tak toto bol iný level 😃 a ja sa tu sťažujem 🙃

macatt
19. apr 2025

Noo, som nevedela čo stále chcú, total sci-fi, akcia na celý obchod, kričali na SBS a držali ma pod pazuchami všetkou silou nech neutečiem🤣🤣

autor
19. apr 2025

@macatt 😂 no tak to bolo teda si neviem ani predstaviť keby to mne urobia tak niekomu asi tam vylepim jednu 😂 ...možno aj ja za pár dní sa zasmejem na tom ale dnes som bola vytocena poriadne z toho

annm81
19. apr 2025

Keby sme neboli národ zlodejov, tak by sme nepotrebovali v obchodoch striehnucich SBSkárov. Keby sme neboli národ hulvátov, tak by zamestnanci obchodov a bezpečnostných služieb vedeli slušne komunikovať. Keby sme neboli národ, ktorý má neustále pocit, že nám všetci a všetko ubližuje, zákazník by nemusel hulákať na SBSkara, čo si to dovoľuje, ale vybral by si z normálnych možností - bez pútania pozornosti ukázať SBSkarovi vrecká, alebo ho decentne požiadať o to, aby zašli mimo predajnú plochu, kde mu tie vrecká ukáže, alebo, ak mu je to proti srsti a radšej príde o nejaký čas, požiada "v zákulisí" o privolanie polície. Následne sa zákazník, môže rozhodnúť, že mu nikto zásadne neublížil, alebo usúdiť, že prístup ochrankára pre neho znamená bojkot daného obchodu. Také jednoduché to je.

aeruginosa
19. apr 2025

Pozri, ber to tak, že si len robila svoju prácu, ty máš svedomie čisté, nič si neukradla, takže fakt nemáš mať prečo zlý pocit.🙂

macatt
19. apr 2025

Ešte som čakala, lebo ma zaujimalo s kým si ma pomýlili a akú to bude mať dohru, ale bola to silná káva a išla som sa predýchať radšej a sánkovať😅

isis234
19. apr 2025

To sú tie samoobslužné pokladne.... nemusíš čakať.... Písali o tom, že viacerí neblokujú všetok tovar, ktorý mali vo vozíku. Na úkor takých kontrolujú "námatkovo" nevinných.
Ako písali vyššie. Mali kontrolovať bloček a tovar, ale v inej miestnosti. Nie v predajni

macatt
19. apr 2025

Jedna baba čo pracovala v stánku v galérii v Tesco si strčila do vačku tester nejakého rúžu a tú zavreli do nejakej miestnosti a čakali na policajtov.. stánok ani neotvorila a hneď dostala výpoveď.. tiež silná káva..

biba_18
19. apr 2025

@annm81 ak je sbskar hulvát, svojim decentným prístupom nič nezmôžeš…

elz1920
19. apr 2025

Minulý rok sa mi stalo, že som so skrytým kódom na tovare z Tchibo zapípala pri vstupe do pepca. Aktívna predavačka, že ukážte tašku. Keďže som si bola vedomá, že som nič nespáchala, povedala som jej iba toľko, že neukážem, tovar mám z inej predajne aj s bločkom, že kontrolovať ma bude iba policajt a zbohom. Odvtedy som tam nevkročila. Akože blbca zo mňa nikto robiť nebude. O cca 2 mesiace nemali problém nezavolať policajtov na zlodeja, ktorý kradol vo viacerých obchodoch v konkrétnom nákupnom centre. Keďže policajtov volal iba 1 z cca siedmich poškodených, nakradnutý tovar sa ani zďaleka nevyšplhal na trestný čin - keďže sa menila výška pri priestupku a t. čine. Takže z mojej strany už žiadne pochopenie pre kecy typu "je to ich práca" a podobné humanistické kydy. Ak by sa mi stalo, že ma nejaký uslintaný ochrankár bude chcieť skontrolovať, sama si zavolám políciu a budem sa domáhať kamerových záznamov. Vtedy, počas akcie tej prepnutej aktivistky mi to nenapadlo, bola som v šoku z toho, že po vstupe ma chce kontrolovať nejaká sprostá slepica. Asi mala absťák za kovidovými kontrolami, keď každý nepodstatný tlko sa zrazu cítil dôležitý.

Viacerým kolegyniam sa stalo, že ich neopodstatnene kontrolovali a príjemné to veru nebolo. Kde zostala ľudská dôstojnosť, ktorá má byť zachovaná?
Aha, to už mudrlanti nedopovedia.

macatt
19. apr 2025

@biba_18 presne tak, po mne sa tie ženy na informáciách rozbehli a držali ma tak, že nohy som mala v lufte🤣 a tiež som hovorila nech ma pustia a oni hulákali to svoje, kde mám tie fľaše.. a ešte aj ten slepý SBS keď sa dogúlal pýtal fľaše 😅 a dole bundu si daj hučal ešte aj keď mu bolo jasné že tam 3 fľaše nemám .. aj mi tykali všetci 👍

macatt
19. apr 2025

To bola taká akcia, že som sa ani na slovo nezmohla.. snáď aj dobre, lebo by som asi aj po papuli dostala🤣

taktotedanie
19. apr 2025

A co sa chces stazovat? Ze si robila svoju pracu?
Radsej predychaj, ze sa niekto dotkol tvojho “ega” , za dva dni ani nebudes vediet, ze sa nieco stalo
Alebo sa ti potom ta pani podakuje co mozno horko tazko ziskala tuto pracu, ktora asi nie je jej praca snov, buzeruju ju z kazdej strany, doma rodinne problemy a prides tam ty a ides sa stazovat, ze si robila svoju pracu ked dostane vyhadzov alebo jej vyplatia menej alebo jej nahodia dalsie vikendove sluzby ,
Toto uz je fakt chore co dokazu ludia riesit

annm81
20. apr 2025

@biba_18 Pochopiteľne, hulvátov je u nás požehnane. Vtedy sa treba dôrazne a slušne ohradiť, alebo to dať na hulváta a potom si nemajú s SBSkárom čo vyčítať. Autorka vo svojom príbehu opísala ako hulváta len sama seba a ja som pri písaní svojho príspevku vychádzala z tohoto popisu situácie.

deninka233
20. apr 2025

Pri samoobslužných pokladniach robia námatkové kontroly SBSkári. Bez nejakého kamerového podozrenia, proste si vytypujú osobu a kontrola.
Aj pre toto by mňa nikto na samoobslužnú pokladňu nedostal. Neviem kto takú chobotinu vymyslel, mám si to sama nablokovať a ešte aj strpieť kontrolu, či čakať, kým mi prídu odpípnuť vek pri alkohole.
Ale údajne sa lepšie/nenápadnejšie kradne pri samoobslužných, neviem, neskúšala som. Manžel občas dá cigu s SBSkárom z Lidla a ten sa mu sťažoval, že odkedy majú samoobslužné v tejto predajni, tak stúplo množstvo krádeží.

doriiis
20. apr 2025

Sťažovať sa môžeš,ale budeš akurát za hysterku a nabudúce ťa budú sledovať všetci,nie len SBS.
Nechápem,aký majú ľudia problém ukázať vrecká,tašky,keď nič neukradli

slovakboy
20. apr 2025

To je úplne pochopiteľné, že sa cítiš ponížená a nahnevaná. Takéto správanie od SBS-kárky je veľmi neprofesionálne a najmä pokiaľ nemala žiadny konkrétny dôvod na podozrenie, išlo o neprípustné zasahovanie do tvojej slobody a dôstojnosti. Všetci, čo sa zastávajú jej konania podporujú do budúcna zhoršovanie slobôd a podkladajú sa svojvôli ľuďom, ktorí na nich zneužívajú svoju moc. Je dôležité sa voči takémuto správaniu ohradiť. Tvoja reakcia bola úplne primeraná – slušná, ale zároveň si dala jasne najavo, že sa ti to nepáč. Napíš oficiálnu sťažnosť – stručne popíš, čo sa stalo, kedy a kde. Napíš, že si pravidelná zákazníčka a že ťa hlboko urazilo, ako s tebou bolo zaobchádzané. Pošli to vedeniu predajne – buď osobne, e-mailom, alebo cez formulár na webe (ak ho majú). Požaduj ospravedlnenie. Prípadne kontaktuj aj Úrad na ochranu osobných údajov alebo SOI, ak máš pocit že došlo k porušeniu tvojich práv

slovakboy
20. apr 2025

@doriiis som zvedavý, čo by si robila ty v jej prípade a ako by si sa cítila.

slovakboy
20. apr 2025

@deninka233 áno, preto na samoobslužné pokladne namontovali aj dvere, ktoré sa otvoria až po nascanovaní pokl. bloku. Chápem aj sbs, ale takto sa to nerobí. musí postupovať v súlade so zákonom a s úctou k ľudskej dôstojnosti. Musí mať dôvodné podozrenie. Nemôže len tak zastaviť hocikoho „pre istotu“. Musí mať jasný dôvod – napríklad niečo videla na kamerách alebo si niečo všimla počas tvojho pohybu po predajni. Mala by ťa slušne osloviť
Dobrý deň, ospravedlňujem sa, ale máme podozrenie, že mohlo dôjsť k omylu. Mohli by ste sa, prosím, zastaviť na krátku kontrolu?
Nie tónom výsluchu ani obviňovania. Nie „ukážte vrecká!“ ako keby si bola kriminálnik. Nesmie ťa fyzicky kontrolovať, prehľadávať tašku či vrecká. Môže ťa slušne požiadať, aby si niečo ukázala, ale ty nemáš povinnosť vyhovieť, ak s tým nesúhlasíš – ak nemá dôkaz, môže len zavolať políciu, ktorá jediná má právo vykonať osobnú prehliadku. Musí konať diskrétne. Nesmie ťa konfrontovať pred ostatnými zákazníkmi a znevažovať ťa. Všetko má prebiehať v súkromí a s rešpektom. Jej práva boli porušené a jej správanie bolo absolútne nevhodné. Sťažnosť je úplne na mieste.

jarkap1
20. apr 2025

@macatt ak to bolo realne tak ako pises, tak jednoznacne si sa mala stazovat pisomne. Aj ked by sa nic nezmenilo pravdepodobne, ale takyto neludsky zasah by inej isobe mohol sposobit dozivotnu traumu. Len pre zaujimavost, o aky obchod islo?

slovakboy
20. apr 2025

@annm81 uprimne nechápem tvoju reakciu. Takže keď sme národ zlodejov a hulváti môžu sa k nám orgány správať ako hulváti? Pozri si môj príspevok, ako sa to má robiť. A ak by to tak urobili, autorka by sa vôbec necítila ponížená a nebola by ani ona podráždená.

sticker
mogaa
20. apr 2025

nie, sťažovať sa nemôžeš, resp.môžeš, al zbytočne....ona robia svoju prácu...ak má podozrenie, môže požiadať aby si jej ukázala vrecká či tašku....ale zvážila by som či do toho obchodu budem chodiť....

doriiis
20. apr 2025

@slovakboy ..absolútne bez problémov by som ukázala vačky a s úsmevom na tvári odzdravila a odišla.
Mimochodom pracujem v práci,kde pri každom odchode z práce nám kontrolujú tašky.Odmietnutie znamená PPD cko.
Zas netreba byť precitliiveny na seba a hrať sa na chrumkaveho

Strana
z6