Sťažnosť na nespravodlivú kontrolu strážnou službou v obchode
Dnes sa mi stala hrozná vec bola som nakúpiť v jednom obchode iba maličkosť.Keď som zaplatila na samoobslužnej pokladni a bola som na odchode predstúpila predo mňa sbs -karka a povedala aby som jej ukázala vrecká.Ja na ňu dívam že "prosím "?(Nič som nezobrala v živote by som to neurobila,chodím do toho obchodu pravidelne)Tak jej vravím "čo tým chcete povedať že som niečo ukradla?To čo má znamenať čo si to dovolujete"Ukázala som jej" tu máte mám tu niečo?"No som z toho úplne znechutená ako by ste reagovali.Mam v pláne sa na ňu sťažovať.
Slovaci nie sú národ zlodejov, zlodeji sú všade. Toto tvrdenie je drzé a nespravodlivé. Všade žijú dobrí aj zlí ľudia. Mne sa nepáči chovanie tých SBs co tu baby spomínali. Si môžu dovoliť ozaj co chcú. Sami sa takto pripravujú o zákazníkov.
@misiak7777 hranice sa dosť posunuli a máme možnosť spoznať aj inú mentalitu, my tu v TT vďaka automobilke máme tu možnosť a teda ja to vôbec čierne s nami zlými nevidím😋
@misiak7777 presne tak 🙂
Čítam tu rozhorčenie nad kontrolami poctivých zákazníkov.
Ľudia kradnú ako straky a to aj slušne vyzerajúci zákazníci.
Žasli by ste, ako kradnú aj elegantne oblečené "dámy".
Obchod má toľko zlých skúsenosti so zlodejmi, že sa bohužiaľ stávajú aj nepríjemné zážitky u čestných kupujúcich.
Jedna známa mi hovorila ako veľmi ľudia kradnú v obchode Reserved, kde pracuje.
Kto asi v takomto obchode kradne ?
V Kauflande som na vlastné oči videla ako zákazník s nezaplateným nákupom prešiel cez samoobslužné pokladne napriek tomu, že tam je nainštalovaná rampa.
Vyčkal, keď iný zákazník otvoril blokom rampu a spolu s ním vyšiel von.
Nekonečná drzosť, aj napriek upozorneniu stihol zlodej utiecť.
Mali by sme byť viac vnímaví a menej urážliví, veď sme slušní ľudia.
Chápem,ze Vás prekvapila kontrola,no zamestnanec sbs má na ňu právo.Dotycna sbs-karka sa mohla aspoň ospravedlniť, keďže jej podozrenie bolo bezdôvodné,ale nedostatok slušnosti je vec charakteru a nie správnosti prac.postupu
Nema Ti ako kontrolovat vrecka. O to Ta mozr ziadat policia. A rad by som tam na nich pockal. Sbskari sa casto spravaju arogantne a drzo. Pokial sa ozve slusne a vysvetli preco,tak nemam problem. Ale ak sa sprava ako debil,tak nech pride policia a jeho nadriadeny.......
@autorka necitala som komentare. Ale pamatam si, ze mi raz jeden kamarat pracujuci v obchode povedal, ze na to, aby ta niekto takto kontrolova, mas pravo pozadovat audio dokaz o tom, ze si nieci ukradla. Ak nie je pritomna policia a oni nemaju nic, tzn. ziaden audio dokaz, nemusis nic. Staci si na policiu pockat. Popripade im povedat, ze ak nemaju nic a nemaju v plane policiu zavolat,, tak chces ist domov, lebo nemaju ziaden dovod ta zadrziavat.
@akje nie som právnik, moje znalosti vychádzajú len z toho, že som veľakrát počula taký právny výklad, ako som písala vyššie. Ak by aj také niečo v zákone bolo, tak to prakticky nič na veci nemení - stačí povedať, že SBSkár videl, ako si zákazník niečo dáva do vrecka a hneď má dôvod.
Akože celé to s tým volaním polície a mojim právom nepodrobiť sa prehliadke, je značne kontraproduktívne. Stalo sa mi x-krát, že ma kontrolovali (za študentských čias mi úplne bežne "pípali" v obchodoch knihy z knižnice), vždy som reagovala kľudne, ukázala im tašku, oni sa pozreli, ospravedlnili, že je to ich práca a že majú veľa krádeží, pozdravili sme sa a koniec príbehu- otázka 2 minút.
Keby som mala čakať na políciu, čo by som získala? Menej pozornosti? Sotva - ak sa totiž bojím, že ma okolie vidí ako odchádzam s SBSkarom a vidí ma o dve minútky vychádzať s tým, že mi ten SBSkár pri pozdrave ešte podrží dvere, každému je jasné, že som nič neukradla. Príchod polície vzbudí omnoho väčší rozruch. Samozrejme, stratím tým množstvo času, lebo polícia nezapne majáky, aby urgentne prišla riešiť nejakého údajného zlodejíčka. Je fajn poznať svoje práva a vedieť si ich vymôcť, ale tiež je dobré vedieť, kedy je dožadovanie sa svojich práv len honenie si ega bez racionálneho základu.
@akje nie som právnik, moje znalosti vychádzajú len z toho, že som veľakrát počula taký právny výklad, ako som písala vyššie. Ak by aj také niečo v zákone bolo, tak to prakticky nič na veci nemení - stačí povedať, že SBSkár videl, ako si zákazník niečo dáva do vrecka a hneď má dôvod.
Akože celé to s tým volaním polície a mojim právom nepodrobiť sa prehliadke, je značne kontraproduktívne. Stalo sa mi x-krát, že ma kontrolovali (za študentských čias mi úplne bežne "pípali" v obchodoch knihy z knižnice), vždy som reagovala kľudne, ukázala im tašku, oni sa pozreli, ospravedlnili, že je to ich práca a že majú veľa krádeží, pozdravili sme sa a koniec príbehu- otázka 2 minút.
Keby som mala čakať na políciu, čo by som získala? Menej pozornosti? Sotva - ak sa totiž bojím, že ma okolie vidí ako odchádzam s SBSkarom a vidí ma o dve minútky vychádzať s tým, že mi ten SBSkár pri pozdrave ešte podrží dvere, každému je jasné, že som nič neukradla. Príchod polície vzbudí omnoho väčší rozruch. Samozrejme, stratím tým množstvo času, lebo polícia nezapne majáky, aby urgentne prišla riešiť nejakého údajného zlodejíčka. Je fajn poznať svoje práva a vedieť si ich vymôcť, ale tiež je dobré vedieť, kedy je dožadovanie sa svojich práv len honenie si ega bez racionálneho základu.
@annm81 mna zaujalo, ako obhajujes sbs sluzbu a pozastavujes sa nad autorkou.
Ale tak uz som ta pochopila. Tebe pride normalne, ze za tebou pride sbs sluzba so slovami ukaz vrecka. A vrecka ukazes.
Mne zas pride normalne, ze ak pride sbs sluzba s takouto poziadavkou, ma prinajmensom pozdravit, slusne vysvetlit, ze ide o beznu kontrolu a poziadat o ukazanie vreciek. S tym nemam probpem ani ja.. Autorke sa v tomto smere necudujem. Sbs je fajn, tiez sa vsak musia vediet spravat. Inak mozu ocakavat dalsie taketo reakcie.
Ale tak uz som ta pochopila. Tebe pride normalne, ze za tebou pride sbs sluzba so slovami ukaz vrecka. A vrecka ukazes.
Mne zas pride normalne, ze ak pride sbs sluzba s takouto poziadavkou, ma prinajmensom pozdravit, slusne vysvetlit, ze ide o beznu kontrolu a poziadat o ukazanie vreciek. S tym nemam probpem ani ja.. Autorke sa v tomto smere necudujem. Sbs je fajn, tiez sa vsak musia vediet spravat. Inak mozu ocakavat dalsie taketo reakcie.
@akje nevykopávaš otvorené dvere? Kde si si vyvodila, že kontrola u autorky prebehla nejako nezdvorilo? Prístup SBSky popísala slovami "povedala, aby som jej ukázala vrecká" - to môže pokojne znamenať aj "Dobrý deň, prepáčte, máme podozrenie na krádež, mohli by ste ísť s nami vedľa a ukázať nám vrecká"? Autorka necitovala presné slová SBSkárky, ale citovala svoje slová "to, čo má znamenať, čo si to dovoľujete". Ty tieto slová teda považuješ za slušný prístup?
@akje nevykopávaš otvorené dvere? Kde si si vyvodila, že kontrola u autorky prebehla nejako nezdvorilo? Prístup SBSky popísala slovami "povedala, aby som jej ukázala vrecká" - to môže pokojne znamenať aj "Dobrý deň, prepáčte, máme podozrenie na krádež, mohli by ste ísť s nami vedľa a ukázať nám vrecká"? Autorka necitovala presné slová SBSkárky, ale citovala svoje slová "to, čo má znamenať, čo si to dovoľujete". Ty tieto slová teda považuješ za slušný prístup?
@annm81 vychadzam zo slov autorky, ktore uviedla o sbskarke - v takom pripade sa dala podobna reakcia z jej strany ocakavat.
A ty mas pocit, ze slova ukazte vrecka obsahuje informaciu o slusnom pristupe?
Asi by autorka mohla radsej citovat ju ako seba.
@akje Áno, mohla ju citovať. Informácia o slušnom jednaní sbskárky tam nie je. A nie je tam ani informácia o jej nevhodnom postupe.
Ja vchádzam len z toho, čo bolo napisané a autorka sa tam práve neprezentovala ako tá, čo chce situáciu riešiť diplomaticky. A akých slov si usúdila ty, že sbskárka bola neslušná?
@annm81 povedala iba:Môžte mi ukázať vrecká?..žiadne dobry deň, prosím vás, prepáčte,...vám by sa to páčilo?Boli by ste v pohode vôbec by vás to neprekvapilo? ....milujem takýchto ľudí čo si myslia že sbs môžu všetko!Vtedy sa vám asi aj fajn nakupuje keď vám niekto behá za zadkom a čumí na vás.Len si nechávajte nech s vami jednajú ako chcú, ja teda nie som tá
No a podala si tú sťažnosť? a ako sa to vyriešilo?
@akje ďakujem konečne má niekto pochopil ako sa som sa v tej situácii cítila.
Dnes som práve bola v tom obchode a normálne som cítila ako zas čumí na mňa lebo už jej dohovarali.Je to strasne nesympaticka žena vhodná do basy robiť 🤣🤣😂 a práve ma napadlo že idem skúsiť pozrieť komentáre na túto diskusiu volako sa to rozbehlo🤭Nechápem ako niektorým to vôbec nevadí taká kontrola vreciek sú s tým v pohode🙈
Nebolo to náhodou v KE Lidl? Tam je jedna taka sbskarka ktorú by som mala 100 chuti niekde poslať. Lebo jedna vec je robiť so svoju pracu a iná vedieť si robiť svoju pracu. Ona ju nevie.
No a podala si tú sťažnosť? a ako sa to vyriešilo?
@earlgrey sťažovala som sa iba u predavaciek tie jej dohovárali lebo mám medzi nimi známe ...neviem kto je jej nadriadeny nezistila som to.
Ja milujem ľudí, čo nevedia čítať s porozumením. Kde som napísala, že SBS môže všetko? Necitovala som tu dokonca doslova zákon tak, ako je napísaný? Ona sa ti teda sprosto ani nepozdravila, ty si jej drzo vykričala, čo si to dovoľuje - ste si kvit, vesmír je v rovnováhe a ďalej sa touto témou netreba zaoberať.
@autorka
Tak pokiaľ ti to stačí takto...fajn...len väčšinou v takýchto obchodoch majú externé SBS služby, čiže obchod s tým v podstate nemá nič spoločné...nie je to zamestnanec daného obchodu...
@earlgrey áno to som zistila že obchod stým nič nemá nadriadeny sú niekde v inom meste
@annm81 áno kašlem na to a prosím choď sa venovať už inej diskusii už bolo toho dosť 🤭😂
na toto by som reagovlaa s nadhladom, proste robia si svoju pracu, ludia kradnu fakt priserne, si to neviete predstavit.. tak len nech kontroluju...
A nie, nemozu byt milucki a ospravedlnovat sa a tutuli mutuli, je to proste sbska a nie psychlolog. Ver ci nie, tym ludom to tiez nie je prijemne a proste riesia to takto. Aj ten ponizujuci efekt ma potom na kradosov mozno nejaky vychovny vplyv, kedze vela im spravit nemozu...
Trosku lahkosti do "bytia" ti treba, klud... a brat veci fakt s nadhladom a kludom. Vsak nic si neukradla, mohla si to okomentovat tam kludne nejak, a mozno by si vludneho slova, ospravedlnenie tam dostala.. ale s vystupom co si kto dovoluje... no.. iba svoju pracu robi:D
Nebolo to náhodou v KE Lidl? Tam je jedna taka sbskarka ktorú by som mala 100 chuti niekde poslať. Lebo jedna vec je robiť so svoju pracu a iná vedieť si robiť svoju pracu. Ona ju nevie.
@katka2602 bolo to v tescu
na toto by som reagovlaa s nadhladom, proste robia si svoju pracu, ludia kradnu fakt priserne, si to neviete predstavit.. tak len nech kontroluju...
A nie, nemozu byt milucki a ospravedlnovat sa a tutuli mutuli, je to proste sbska a nie psychlolog. Ver ci nie, tym ludom to tiez nie je prijemne a proste riesia to takto. Aj ten ponizujuci efekt ma potom na kradosov mozno nejaky vychovny vplyv, kedze vela im spravit nemozu...
Trosku lahkosti do "bytia" ti treba, klud... a brat veci fakt s nadhladom a kludom. Vsak nic si neukradla, mohla si to okomentovat tam kludne nejak, a mozno by si vludneho slova, ospravedlnenie tam dostala.. ale s vystupom co si kto dovoluje... no.. iba svoju pracu robi:D
@simca06022011 áno má si robiť svoju prácu poriadne a vytipovat si zlodejov,sledovať kamery a nie kontrolovat slušných ľudí a zlodeji im unikajú ...ale to by tu bolo nadlho už sa mi to nechce rozoberat
to nikdy nevies koho chyti a kto je slusny... tebe sa to sudi, ked vobec nemas sajnu aki ludia chodia kradnut :D Kazdy proste o sebe bude chrlit ody na to ako nekradne... (a to teraz fakt nenarazam na teba a tak, ale mame skusenost so zlodejmi, este aj pred sudom ked stoja dokazy su , tak si melu svoje :DDD )
@simca06022011 áno má si robiť svoju prácu poriadne a vytipovat si zlodejov,sledovať kamery a nie kontrolovat slušných ľudí a zlodeji im unikajú ...ale to by tu bolo nadlho už sa mi to nechce rozoberat
@autorka robila som v sfere, kde sme bezne kontrolovali dodrziavanie standardov zamestnancov pri komunikacii so zakaznikom.
Bud tato firma nema skolenia pre sbs sluzby - ako maju k zakaznikom pristupovat a napisala by som neutralny email na vedenie, ze sbs sluzba ta oslovila v ich prevadzke vetou, ktoru si tu napisala, ze by ti bolo prijemnejsie, keby ta sbs sluzba aspon slusne pozdravila a vysvetlila situaciu, nakolko si dovodom tejto poziadavky neporozumela a citila si sa neprijemne.
Alebo skolenia maju a sbs sluzba sa nimi neriadi.
Vela ludi by sa cudovalo, ze takato spatna vazba dokaze urobit zazraky a firmy sa nasledne naozaj venuju tomu, aby sa zakaznik u nich citil prijemne a zlepsuju svoje sluzby aj tymto sposobom.

@macatt tak to máš pravdu 😃😃😃 zákaz vstupu? Ako prví sa tam často natlačia česi 😃😃😃 ono každý národ má dobre aj zle prívlastky 🙂 teraz máme debatu o tých zlých, ale máme ako národ aj dobre vlastnosti