icon

Sťažnosť na poštárku. Čo robiť pri doručení nesprávnej osobe?

kikuska63
6. júl 2025

Ahojte, písali ste niektorá sťažnosť na to, že poštárka dala doporučený list na vase meno inej osobe bez splnomocnenia ? Boli to 3 listy. Ako ste dopadli ? Postu nemám, všetky informácie mám od inštitúcie ktorá postu posielala. Žltý papierik v schránke nebol. Schránka označená správne, pošta mi chodí na adresu roky. List nebol nedorucitelny vrátený, ale doručený.
Ignorácia týchto listov ma dostala do problémov. Chcela by som si vydobit náhradu škody a zistiť, komu bola moja pošta doručená.
Je to vôbec možné ?

martinka17
6. júl 2025

Nepíš sem aké sú skúsenosti. Proste podaj písomnú alebo ústnu sťažnosť na pošte a požiadaj o prešetrenie. Účinnejšie ako písať sem, ja podávam sťažnosti a reklamácie telefonicky na ich infolinke. Náhrady škody je možná, ak si na základe toho reálne prišla o peniaze.

mk1111111111
6. júl 2025

Urcite na poste vyziadat doklad s podpisom o prevzati, aby si mala dokaz, ze to odovzdala inej osobe bez splnomocnenia a vymahat od posty sposobenu skodu.

agajka22
6. júl 2025

ak to bol doporuceny list treba ist na postu da sa dohladat podla datumu kto ho podpisal, komu bol doruceny

kuggis
6. júl 2025

Nemusíš písať sťažnosť, rovno choď na poštu z ktorej chodí poštárka doručovať poštu a tam si pýtaj vedúcu dorucčovateľov(ak je to veľká pošta) vedúcu ak je to malá pošta,vysvetli situáciu a oni budú hľadať doručovaciu kartu a pani poštárka bude musieť na mieste vysvetliť situáciu.... celú vec by uľahčilo, keby si poznala podacie číslo od odosielateľa alebo aspoň presný deň, keď bola pošta doručená

lenka_da
6. júl 2025

@kikuska63 A osoba, ktora list prevzala, byva v rovnakom byte ako adresat?

larisa
6. júl 2025

A nemohlo sa stať, že poštárka to doručila nejakej pani ktorá povedala ze je ty. A podpísala sa tvojím priezviskom.

pribinak
6. júl 2025

Určite písomná žiadosť o vysvetlenie a prešetrenie situacie
Vždy je dobre keď budeš mat odpoved písomne a oficiálne

To bol nejaký tvoj menovec? Ten človek je tiež nejaký cudný že prevezme cudziu postu

billy_jean
6. júl 2025

Zo skúseností - napíš oficiálnu sťažnosť a žiadaj o zjednanie nápravy. Poštová doručovateľka by mala mať po prešetrení upozornenie na porušenie pracovnej disciplíny a pravdepodobne by jej mala byť krátená alebo úplne odňatá variabilná zložka mzdy. Ak to urobí ešte raz, môže to mať vážne následky pre ňu. Opäť, situáciu treba prešetriť dôkladne.

amonet
6. júl 2025
@larisa

A nemohlo sa stať, že poštárka to doručila nejakej pani ktorá povedala ze je ty. A podpísala sa tvojím priezviskom.

@larisa a nema si postarka overit komu postu odovzdava?

larisa
6. júl 2025
@amonet

@amonet presne tak mala by si to overiť. Ale poštárka zazvoní na zvonček a povie pani Krátka ma doporučený list a ďalej si možno neoveruje poštárka nepýta občiansky preukaz

billy_jean
6. júl 2025
@amonet

@amonet poštárka nesmie doporučený list do vl. rúk nechať nikomu inému, pokiaľ nie je adresátom splnomocnený na preberanie týchto zásielok - a preukáže sa platným splnomocnením.

amonet
6. júl 2025
@larisa

@amonet presne tak mala by si to overiť. Ale poštárka zazvoní na zvonček a povie pani Krátka ma doporučený list a ďalej si možno neoveruje poštárka nepýta občiansky preukaz

@larisa odo mna pyta, a aj splnomocnenie vzdy pyta ked dorucuje v kancelarii a opisuje si to cislo. preto som prekvapena ze niekde to vyda iba tak

kuggis
6. júl 2025
@billy_jean

@amonet poštárka nesmie doporučený list do vl. rúk nechať nikomu inému, pokiaľ nie je adresátom splnomocnený na preberanie týchto zásielok - a preukáže sa platným splnomocnením.

@billy_jean nepíše o listoch do vlastných rúk, píše o listoch na jej meno , tie môžu prevziať aj osoby žijúce v Tom istom byte/ dome, majú rovnakú adresu na občianskom preukaze a pri podpise musia napísať vzťah k adresátovi - mama ,sestra, manžel

billy_jean
6. júl 2025
@kuggis

@billy_jean nepíše o listoch do vlastných rúk, píše o listoch na jej meno , tie môžu prevziať aj osoby žijúce v Tom istom byte/ dome, majú rovnakú adresu na občianskom preukaze a pri podpise musia napísať vzťah k adresátovi - mama ,sestra, manžel

@kuggis v tom prípade jasné. Hodí do schránky, alebo prevezmu iné osoby žijúce v spoločnej domácnosti - bežná praktika.

mandzula
6. júl 2025
@billy_jean

@billy_jean autorka vsak nepise, ci to bol list do vlastnych ruk, pise len o doporucenom, ten moze postarka dat aj osobe zijucej s adresatom v spolocnej domacnosti, ak ho adresat z preberania nevyluci.

larisa
6. júl 2025
@amonet

@larisa odo mna pyta, a aj splnomocnenie vzdy pyta ked dorucuje v kancelarii a opisuje si to cislo. preto som prekvapena ze niekde to vyda iba tak

@amonet ale u nej doma zazvoní poštárka na zvonček kde je napísané Ilona Krátka. A dopis je pre pani Ilonu Krátku. Dvere otvorí nejaká pani a prevezme dopis.

januska12323
6. júl 2025

Doporučené listy sú na podpis, ľahko zistíš kto to bol. Tá osoba býva na tvojej adrese alebo ako sa to mohlo stať?

zuzkaa1991
6. júl 2025

@kikuska63 ist na danú postu (ktora vam dorucuje) veduca posty ma papiere kde sa podpisujú prevzatie zasielky tam spísať reklamaciu alebo telefonicky.
Ak.neboli zasielky do vlastných ruk len doporucene s doručenkou bohužiaľ vtedy moze prevzat kazdy rodiny príslušník ak.vy na pošte nespravite vylucenie ze zasielky nemozu iny prebrať ak nemate take.spisane tak ako pisem vysse doporucene bez do vlastných rúk moze.prevzat rodinny prislusnik ;) ale.to všetko zistite u veducej.posty ake.sluzby mala.dana.zasielka.a.kto kedy prevzal este bolo super ak mate podacie cisla rychlejsie sa najdu papiere kde sa popisuje;)

biba_18
6. júl 2025

a vieš kto mohol poštu za teba prebrať? prečo sa chceš hneď sťažovať na poštárku? žiješ na adrese sama?

ibrunova
6. júl 2025

A ty naisto vieš, že listy niekto prevzal?

pecatica
6. júl 2025

Listy nedorucuje len Slovenska posta, ale aj ine spolocnosti. Tieto spolocnosti nenechavaju zlty listok, ani oznamenia ani postu nikto nepodpisuje. Dorucovatel ju ale oznacuje v systeme dorucenia cez app svojho dorucovatela, cize je to dohladatelne. Staci, aby to bola spravna adresa a oznacena schranka. T.j. najskor si zisti u odosielatela cez koho dorucuju, a nasledne tam podavaj staznost.

kikuska63
autor
6. júl 2025
@billy_jean

@billy_jean ďakujem, nevyjadrila som sa správne bol to list do vlastných rúk

kikuska63
autor
6. júl 2025
@zuzkaa1991

@kikuska63 ist na danú postu (ktora vam dorucuje) veduca posty ma papiere kde sa podpisujú prevzatie zasielky tam spísať reklamaciu alebo telefonicky.
Ak.neboli zasielky do vlastných ruk len doporucene s doručenkou bohužiaľ vtedy moze prevzat kazdy rodiny príslušník ak.vy na pošte nespravite vylucenie ze zasielky nemozu iny prebrať ak nemate take.spisane tak ako pisem vysse doporucene bez do vlastných rúk moze.prevzat rodinny prislusnik ;) ale.to všetko zistite u veducej.posty ake.sluzby mala.dana.zasielka.a.kto kedy prevzal este bolo super ak mate podacie cisla rychlejsie sa najdu papiere kde sa popisuje;)

@zuzkaa1991 ďakujem, bolo to do vlastných rúk

kikuska63
autor
6. júl 2025
@mk1111111111

Urcite na poste vyziadat doklad s podpisom o prevzati, aby si mala dokaz, ze to odovzdala inej osobe bez splnomocnenia a vymahat od posty sposobenu skodu.

@mk1111111111 ďakujem

kikuska63
autor
6. júl 2025
@martinka17

Nepíš sem aké sú skúsenosti. Proste podaj písomnú alebo ústnu sťažnosť na pošte a požiadaj o prešetrenie. Účinnejšie ako písať sem, ja podávam sťažnosti a reklamácie telefonicky na ich infolinke. Náhrady škody je možná, ak si na základe toho reálne prišla o peniaze.

@martinka17 ďakujem, prišla som cca o 400€, riešiť to chcem len je víkend tak som sa chcela informovať so skúsenosťami a zajtra im budem volať

janamoto78
8. júl 2025

@kikuska63 veď žltý lístok musí byť podpísaný s dátumom prevzatia. Ten si necháva pošta ako dôkaz o doručení. Preto by som podala písomnú sťažnosť s výzvou na doloženie kópie tých lístkov, aby si sa mohla prípadným problémom účinne brániť.