Sťažnosť na vychovávateľku
Ahojte,
minulý týždeň som podala sťažnosť riaditeľovi školy na vychovávateľku. Syn sa mi sťažoval že mu nevhodne nadávala - ako zmrd, debil, chceš po hube. Bol z toho vykoľajený a dost zaskočený, má len 10 rokov. Ja v návale hnevu som si ho vypočula a napísala sťažnosť, syn ochorel a už je týždeň doma, sťažuje sa na bolesti bruška a hlavy , vracal.
Dnes mi p. vychovávateľka volala domov a apelovala na mňa, vraj som ju obišla a mala som si najprv hneď s nou pohovoriť, lebo to čo povedal syn vraj nie je pravda a si vymýšľa. Nemám dôvod mu neveriť a kto sa ho nezastane ak nie ja. V pondelok vraj budú mať s nou pohovor a ona tam robí 35 rokov a nikto s ana nu nestažival a syn je taký a taký.
A vraj si to ona chce najprv so mnou vydiskutovať. Ja však nechcem a chcem to urovnať a riešiť u riaditeĺa . ako by ste to riešili vy ,
Ahoj, já si myslím, že kdyby nebylo ze strany ředitele alespoň podezření na to, že tato paní učitelka se nechová tak jak by měla, nenapsal by rodiči takový dopis. Dával by tím zbytečně mamině do ruky zbraň.... Uvažujte, proč by vlastně uznal, že má mamina se stížností pravdu, když by paní učitelka byla báječná, milá a nikdy neulítla. Jinak co se toho týče - je to zaměstnání, vybírají si to sami a když už na to nervově nemají, mají si dát pauzu. Moje švagrovka je učitelka a má na to stejný názor. Já jsem pracovala 5 let na úřadě a myslím si to samé o úřednících. Kdo na to nemá, nemá to dělat. Taky je něco jiného, když rodiči ulítne nadávka - nemělo by to být, ale budiž. Ale aby v zařízení, kam svěřujeme své děti, jim někdo nadával... no, kde to jsme?
maminusko, hezky rozvíjejte svůj vztah založený na důvěře. Je to krása. některé děti se bohužel s takovými (i horšími) věcmi svým rodičům nesvěří. A to, že jsi rovnou napsala stížnost bych neodsuzovala. Prostě jsi to tak udělala a připadalo ti to správné. Asi se učitelka cítila přeskočená, ale ty na to máš právo.
Ještě jsem chtěla napsat, že i to, když si dítě na učitele něco takového vymyslí, na něco ukazuje. Asi tam také není něco v pořádku a je potřeba to řešit.
je jasné ,že dieta si nemá nechať nadávať,ale ako píšem,ani lístok sa bez vetr nepohnesi myslíte,že učiteľka,za to,že mala zlý den,z ničoho nič pristúpila k žiakovi a nadávala mu do zmrdov??? 😅 😅 😕 😕
Tažko.
Je to jej osobné pochybenie,to určite áno,to a samozrejme NIKDY nesmie stať..
ALE:Ja osobne by som sa viac zaujímala o to,čo predchádzalo tomu kým učiteľka začala sa do žiaka obúvať.
Ako sa správalo MOJE dieta.
Sme tu,aby sme svoje deti chránili,samozrejme,ja svoje deti milujem najviac na svete a chcem,aby sme mali super vztah,aby mi verili,mohli sa o nás oprieť..ale doma by mali taký výsluch že by som dopodrobna vedela čo a ako sa presne stalo.
tak mi potom vysvetli..co vyprovokovalo nasu pani ucitelku v skolke aby trestala deti, nepustala ich na zachod...co jej urobili...a prisli na to aj inspektori, ked dosli do skolky neohlasene na kontrolu...cim ju tie deti tak vyprovokovali, ze to robila?..a nie raz...dlhodobo..tiez si myslim, ak ma ucitelka z niektorym ziakom problem , tak si zavolam rodica, riesim to...je ine ak ten rodic nespolupracuje, to je potom tazke....ja nehovorim, ze vzdy je na vine len ucitelka, aj deti su dnes rozne...niekedy fakt to spravanie jeotrasne...ale niekedy aj ucitelka urobi chybu, a my sme tu preto, aby sme take dieta podrzali, ...
traktro..ja s tebou súhlasím..
traktor..prepáč 😉
no to moje meno 😀 ...hodinu som klikala, kym mi nieco zobralo 😀 😉
a zas na druhej strane si myslim, ze aj ucitelia by mali byt viac chraneny...hlavne ked vidim v telke tych starsich ziakov, co robia, a este si to aj nahravaju...to je otras...tam mi pride 2 zo spravania, ako total vysmech....ak som raz rebel, bitkar...2 mi vobec neuskodi...mozno tym budem este väcsi frajer...
traktor a i kůli tomu, je potřeba, aby se ve školkách a na prvním stupni chovali k dětem pěkně ... s příkladem..... Těžko si budou vážit učitělů (obecně), když hned od 3 let jim bude někdo nadávat, křičet na ně přes celou louku a trestat je. POzor, neříkám, že to tak všude je a nehážu všechny do jednoho pytle. Jen je potřeba jim dávat správný příklad, jak rodiče, tak i takováto zařízení....
kveluse, plne suhlasim... 😉
maminuška,
moju trojročnú dcérku zbila učiteľka v škôlke za to, že za mnou plakala. Pokúsila sa odtiaľ ujsť a za to ju znova zbila. Plakala v škôlke 8 hodín a plakala už v nedeľu večer.
Keď schudla na 13 kg, vzala ju babička (po chemoterapii) k sebe. Raz bola s ňou na dvore, keď uvidela dcérka svoju bývalú učiteľku ušla do vchodu. Dnes má 9 rokov a je to zlatíčko. Má výborné známky a výborné správanie.
Pani učiteľka mi mohla povedať, že dieťa nie je citovo pripravené do škôlky a nie ho biť.
Deti sú dnes veľmi drzé, to je pravda, no keby pani učiteľka povedala takto dospelému, tak to s ňou rieši v rámci občiansko právneho konania. Ak chcú dospelí slušné správanie od detí, majú im byť vzorom.
Deti, ktoré sa obhadzovali jedlom mali do rúk dostať handry a upratať po sebe jedáleň.
Možno by si viac vážili práce pani upratovačky i pani kucháriek.
mamka ach bože to je fakt strašné 😢
Maminuska, ved co by si to bola za matku, keby si to nezacala riesit? ..... by si si to do konca zivota neodpustila.
Mamka, a to si sa ako dozvedela, že ju zbila? Mala aj nejaká stopy po tom zbití?
Lula,
dcéra mi to povedala, ale až keď sme ju vzali zo škôlky.
Pani učiteľka je normálna pani učiteľka, určite nie je nejaká tyranka.
Ale keď niekto nahádže trojročnému dieťaťu na zadok je to profesionálne zlyhanie, rovnako ako keď puberťákovi povie pani učiteľka, že je zmrd.
Je normálne plesnúť svoje dieťa, cudzie nie.
Ahojte mamicky, iba chcem povedať že suhlasim s maminuskou, aka by to bola mama ak by tu situaciu poriadne nepreriešila......
Ja som tiež počula niekoľko horo stories o pani učitelkach!!!! Pani kucharka bola svedkom ako ako deti bole bite na zadok ked plakali za maminou, čo si myslím že je absolutne brutalne!!!! A tiež ako ich pani uciteľky nútili deti papkať obedy nasilu až sa detičky s toho pozvracali...... Som úplne proti "starej škole" veď doba už pokročila a my dobre vieme ake majú taketo príhody nasledky na naše deti!!!! Keď my so svojimi deťmi tak nejedname prečo by nejaka cudzia osoba mala takto ubližovať tým našim najbližším.
Ahojte kočky môj syn nastupuje do škôlky až budúci rok, len dúfam že takýto problém nebudem musieť nikdy riešiť. 😒
Nová škôlka,
po čase som preložila dcérku do inej škôlky, kde prístup učiteliek bol úplne iný.
Moja dcérka spomína na školku č. 2 veľmi rada. Nová pani učiteľka mala pochopenie aj pre strach zo škôlky.
Sama mi povedala, že bola dieťa, ktoré malo problémy s jedlom. Jej učiteľka ju nútila nasilu jesť polievku. Potom ako ju vyzvracala do taniera ju prinútila zjesť znova ( vyzvracanú ).
Dnes je to pani v strednom veku a povedala, že na to dieťa nikdy nezabudne.
@maminuska Je mi to luto viem co prezivas! Nam sa stalo nieco podobne ?lenze mi mame problem s pani riaditelkou.Je to velmi tazko riesit a hlavne sa to bude s tvojim synom vliect uz az do 9tej triedy . Mam tuto skusenost . Akurat zvazujem staznost na inspekciu ! To ,ze su deti zivsie je v dnesnej dobe velky problem , nie su pre nich nic ,len nevychovanci a toto sa v skole riesi velmi zle . My rodicia nemame ani velmi na vyber len pocuvat ake su nase deti rozmaznane ...atd. No ,ked sa poda staznost tak sme rodicia, ktory si nedopustia ,ze by mohli mat problem s detmi no opak je pravda ucitel a riaditel je pan a deti nestoja za rec ... Myslim ,ze vo vedeni mame casto riaditelov a ucitelov dosadenych po znamosti a bez prislusneho vzdelania .A takyto nam idu ohybat deti ... toto je vyrok nasej pani riaditelky,, ohybaj ma mamko pokial som ja Janko,, ....no ja som svojho syna odmietla ohybat tak som najväcsia hlupana a rodic ... Tak ti prajem aby si tvoj problem vyriesila lepsie ako ja . Drzim ti palce .
@gabika kto iny sa ma dietata zastat, ak nie vlastny rodic? Ak si presvedcena, ze si v prave, urcite sa stazuj! Tvoje dieta musi vidiet, ze za neho bojujes, inak v buducnosti tiez sklopi usi, ked bude riesit nejaky problem (napr. teror na pracovisku atd). Musis ho naucit branit sa! Drzim palce vsetkym odvaznym rodicom a ich detom.
mile damy, som ucitelka...a tiez som len clovek, sice ucim na strednej skole, ale nenadavjte len na ucitelov, alebo len na deti.....nie som po znamosti, makala som na sebe roky na VS, lebo som chcela ucit a chcem....a popravde za ten palt nam nemate co zavidiet!!!.....v tomto pripade by som to v prvom rade riesila s vychovavatelkou.....bola tam ona a tvoje dieta...nie riaditel,ktory to vie hned posudit.....sama z tohto uvodneho prispevku enviem,kde je pravda.......ano,suhalsim, vychovavatelka by nemala pouzit take silne slova.....ale co ak tvoje dieta pouzilo este ostrejsi slovnik? ....deti vedia byt velmi krute k ucitelom, robia si z nich srandu, su drze !a to enhovorim len o mojich studentoch, na ZS je to este horsie!!!)....jasne, ze rodic vzdy veri svojim detom, aj ked sa jedna o znamky, rzomaznane dietatko pride domov s 5kou ponadava na ucitelku aka je svina a rodicia veria jemu...ale to, ze sa dieta nenauilo a envie ani ceknut pri odpovedi...to uz nevidite....neobhajujem tu teraz nikoho.....v kazdom pripade to treba riesit rozhovorom vas dietata a danej vychovavatelky (a pripadne k tomu riaditela)......ucitelia su rozni, stara skola, novi mladi, rozne pristupy...ale aj deti su rozne a nie kazde vam povie pravdu a inak sa spravaju doma a inak v skole(to vam mozem zarucit...je kopu takych...)....a asi najviac chyb vidim nielen na uciteloch ci detoch, ale bohuzial na rodicoch....to tak vseobecne vravim....do tohto konkretneho pripadu nevidim....myslim, ze ani vy ostatni....takze by to chcelo v prvom rade zistit pravdu....
maminuska chápem ťa, že ako matka chceš svojmu dieťaťu najlepšie, chceš ho chrániť pred tým proti čomu je on ešte ako 10 ročné dieťa bezmocný, čiže pred nadvládou mocnejších...ibaže v tomto prípade sa ti žiaľ podaril pravý opak...tvoj syn je "už" 10 ročný a bezmocný nie je, dokázal teba zmanipulovať a svoju nadriadenú oslabiť...odteraz bude on chcieť vládnuť z pozície moci, ktorú si mu dala do rúk...ibaže na to nemá a už vôbec nie v prostredí školy, učitelia nechcú vládnuť, len odvádzať svoju prácu, ktorú im niektoré deti ničia....tvoj syn ešte nevie zvážiť dôsledky, to by si mala ty, ale ani ty ich vo svojej rodičovskej zaslepenosti nevidíš...tvoj synček odteraz vie, že stačí skutočnosť si prekrútiť, vymyslieť poburujúcu situáciu a požalovať a jemu sa vec prepečie a hocikto, koho označí bude sankcionovaný....nadávky ako zmrd a debil používajú žiaci a nie staršia žena a už vôbec nie na pracovisku a pred ostatnými...vychovávateľka dostala napomenutie a tvoj syn?...ani si mu len nepovedala, že v škole podobne ako v divadle alebo hoci len na poliklinike sa chováme slušne a vychovávateľka je jeho nadriadená tak ju treba rešpektovať...tvoj syn si do života odnesie, že z autority sa môže smiať a pravidlá nie sú pre neho...myslíš, že v dospelosti nebude musieť rešpektovať nadriadeného?...a v zamestnaní si bude môcť tiež robiť čo chce?...alebo že tréner hocijakého mužstva dovolí robiť svojim zverencom čo sami chcú?...všade platia pravidlá...ak ich niekto z chlapcov poručí, dostane kliky, drepy či kolečka navyše...a chlapi to berú...odkrútia si trest a ani ich nenapadne o tom hovoriť doma...komu by ste vypisovali sťažnosť o zosmiešňovaní svojho syna pred deťmi, keby vychovávateľka dala tvojmu synčekovi robiť drepy?...tak ako si to urobila ty sa situácie neriešia, to nebolo zrelé riešenie, to bolo tiež žalovanie....už v škôlke sa totiž deti učia vzájomne sa k sebe správať...ak sa stane, že jedno decko plače, že mu iné ublížilo, tak sa vypočujú obaja, navzájom konfrontujú, sú dotázané aj iné deti, čo pri tom boli, tí dvaja aktéri dostanú čas, aby porozmýšľali, prečo sa im to stalo a ako to dopadlo a nakoniec sa obaja jeden druhému ospravedlnia...a rodičom (u teba riaditeľovi) už žalovať netreba, že aké sú ich deti zlé, pretože nie sú, len urobili chybu a poučili sa z nej...vec je vyriešená...prečo to tu píšem?...lebo vidím, to čo ty ani len netušíš...a poviem ti to natvrdo...ak svojho syna neusmerníš, potiahne sa to s ním dalej a čoraz horšie...už to tu niekto zo skúsenosti napísal, že až do 9. triedy...budú pribúdať poznámky, pokarhania, zhoršia sa známky z predmetov, vzťahy s vyučujúcimi...chlapec bude mať pocit že ho odmietajú, neuznávajä, že sú všetci proti nemu...začne ti rebelovať...a ver mi!! od puberty ho nezvládneš...chápem, že chceš, aby ťa ľúbil, lebo sa o neho predsa tak obetavo staráš...ale bude to inak, bude ťa neznášať, lebo si ťa nebude vážiť...píšem tak dlho, lebo chcem pomôcť vám obom...ešte to môžeš ukočírovať...bud pre svojho syna ty autoritou...ty nie si jeho kamarátka, ty si viac...ty si matka a preto urči ty pravidlá a mantinely a dôsledne dbaj, aby ich dodržiaval, aj ked by sa mu to nepáčilo...neboj sa, ľúbiť ťa neprestane...a použi aj tresty, niečo nedovoliť, zakázať a dôsledne trvať na vykonaní...ale prejaviť aj spokojnosť za dobré výsledky, ale ved to vieš...ver mi, že sa chlapec ukľudní a nakoniec bude šťastný...spolu s tebou
ahojte 🙂 mál som utorok problém z učitelom T.Výchovy urobil my naschvál s dvermi ako hovoril že je to zo srandy ale to čo on urobil bol vrchol skoro ma zvalil na zem tak my poradte že čo mám robit . Dakujem
@maznacik007 no ty si teda musela byt skvela ,,ucitelka ,,ak si este zistovala ako sa ten chlapec mal na strednej a to ze sa ta riaditel zastal je dobrym zvykom na skolach ..vrana vrene oko nevydobe..poznam taku pedagogicku roky je na skole kde ju raidtel drzi a aji skolnik sa s nou nerozprava roky ..deti sa jje boja rodicia neriesia zo strachu a aj ked sa niektori pokusili nepomohlo iba ked dieta odislo na inu skolu...a ako pozeram uz ani tu na konikovi nie si a cuduj sa svete za porusenie kodexu slusneho spravania ..tak asi taky podagog si zmylil povolanie ..

Uplne suhlasim s maminuskou a kvitockom. Ak to dana ucitelka nezvlada, ma si zavolat na pokec rodicov, opatovne a opatovne, nech si rodicia uvedomia, ze nieco nie je v poriadku. Dalej by sa to malo riesit s riaditelom skoly. Ak by vobec nic nepomohlo, je mozne dieta vylucit zo skoly a umiestnit "do polepsovne". A aj znamky zo spravania sa nedavaju len tak.