Ako riešite konflikty detí v škole?
Ahojte, prosim poradte, syn je prvak a uz od prveho tyzdna mu jeden spoluziak robi zle, najprv mu skaredo nadaval, teraz mu uz aj hadze veci, kope do skolskej tasky a podobne. Ak ste mali podobny problem, ako ste to riesili?
@anonym_autor našťastie sme taký problém nemali, ale určite by som išla za triednou
@anonym_autor Rovnako ako v skolke - s triednou ucitelkou, ked by sa neriesilo, s riaditelkou atd..
ja som poslala email kedze do skoly ist nebolo kedy .. ale ak by bolo treba samozrejme by som si vzala volno v praci ... nastastie nasa skola sikanu berie vazne a vyriesili to hned .. o vsetko ma informovali po telefone ...
@anonym_autor nešlo to s riaditeľkou, riešila som to priamo s dieťaťom na chodbe skoly. 🤷♀️ odvtedy mala dcéra pokoj.
@anonym_autor nešlo to s riaditeľkou, riešila som to priamo s dieťaťom na chodbe skoly. 🤷♀️ odvtedy mala dcéra pokoj.
@anonym_4b5cef do skoly sa rodicia predsa nepustaju
@anonym_4b5cef do skoly sa rodicia predsa nepustaju
@anonym_a14227 niekde nie, niekde ale áno.
@anonym_autor osobne, v druzine boli vonku na dvore takze som sa za nim vybrala , druzinarka bola u toho nepacilo sa jej to ale bohuzial. Asi po piatom raze bol pokoj.
@anonym_autor urcite ries s triednou. Synovi povedz, nech vyhlada pomoc u ucitelky - nemusi len triednej, ak je to cez pretavku, je tam dozor, moze to byt ina ucitelka, tak nech sa neboji to povedat aj jej.. Nauc ho, ako to povedat. Lebo deti casto povedia len - on mi robi zle. A ucitelky maju tendenciu povedat, nech si to vyriesia deti. Ale v pripade, ak je to opakovane, tak to proste nemoze nechat na dietati, je tam od toho, aby mu pomohla s riesenim. Naucit dieta "branit sa" mozes tiez. Potrebuje sa zastat si sameho seba, dorazne povedat , ze sa mu to nepaci, ze nechce, aby to ten spoluziak robil.. Bohuzial, pri rovesnickej skupine, ako je to v nasich skolach, to casto nefunguje, lebo deti su vsetky rovnako nezrele a niektore si potrebuju miesto pod slnkom vybudovat silou. A obete sa nemaju ako branit, pretoze nemaju tu skusenost, neodkukali od starsich, nevideli vzor a akekolvek chlapcenske pasovacky ucitelka rusi a vyhodnoti ako nevhodne spravanie..

Triedna učiteľka čo nato?