icon

Ste tu vysoké ženy?

15. aug 2021

Baby ste tu niektoré vysoké? Ste rady za svoju výšku alebo boli časy, keď ste chceli byť nižšie. Ja meriam 175cm, čo nie je až tak veľa, ale boli časy, keď som sa za svoju výšku hanbila. Ešte aj dnes s ňou nie som výplne stotožnená, hlavne niektorí ľudia mi to dávajú pocítiť, že som vyššia ako by vraj žena mala byť. Vypočula som si už rôzne prezývky, cez žirafu, požiarný stĺp, dlhá ako týždeň pred výplatou. V rodine, aj mimo nej. Aj cudzí ľudia majú potrebu to riešiť, naposledy v práci. Stáva sa to aj Vám? Dá sa nejak naučiť neriešiť hlúpe reči ohľadom mojej výšky?

jaskolka
15. aug 2021

175 cm a vraj "ako žirafa"? Veď to je normálne výška na ženu. Ten kolega asi bol trpaslík potom, a potreboval sa cítiť lepšie.. Ja by som mu povedala, že nie ty si vysoká, ale on je prtavy, nech sa uráža koľko chce. Možno v okolí máš zhodou okolností len nízke a utle 150 cm žienky, ale ver mi, že máš úplne normálnu výšku na tuto dobu.

autor
15. aug 2021

@denden77 Napoleonov komplex 😂

vroni
15. aug 2021

No, ja som krpata a už ani nepočítam, koľko ľudí sa ma spýtalo, či by som nechcela byť vyššia. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ No, nechcela, ale keby som aj chcela, tak čo? Narastiem z toho? My sa len bavíme s kamoškou, keď ideme spolu po meste, ja 1,6 m, ona 1,95, že v priemerne sme dve (výškovo) normálne... 🤣🤣🤣

leuska0910
15. aug 2021

Mam 172cm a jedine, co mi vadi je, ze velmi tazko najdem saty, ktore mi sadnu, v drvivej väcsine sa nemozem zohnut😒

mirage
15. aug 2021

Mila autorka, tvoj problem nie je vyska, ale asi ty sama. Nikdy sa mi nestalo, ze by kolega komentoval moju postavu, ci sirku ramien, ci bokov. A ak , bolo by to prvy a posledny krat. Cize to, ake mas nizke sebavedomie a zakladas temy o nicom, je odrazom tvojim, a tvojho vnutorneho nastavenia.

autor
15. aug 2021

@mirage No hlavne že si sa k téme oničom vyjadrila. Ale v tej prvej vete máš pravdu.

mirage
15. aug 2021

skoda mi drat klavesnicu, ak ta cudzi mu urazi vyrokmi s tvojom tele, tvojej vyske - priemernej - posli ho do prdele a maj sa rada samu seba!

renata1405
15. aug 2021

Skor by si sa mala opytat muzov ci sa im pacia vysoke zeny. Lebo tu ti pisu zeny a vies ako to byva kazda si o sebe mysli aka je nadherna ci ma 150cm alebo 190. 175 je podla mna este ok no osobne sa mne take 180cm hebeda nepacia. Muzi ok zeny nie pripadaju mi take tapse velke.A pre tie ktore ma tu budu buzerovat nie som 150cm trpaslik mam 168 a viac by som nechcela mat.

liusa82
15. aug 2021

Ja som zase opačny extrem mám 158 no najviac do 160 viac určite nie.Mňa by zase potešilo uplne keby mám aspoň 165 to by mi bohate stačilo.Ale nechapem prečo sa v dnešnej dobe niekore vysoke trápia.Práveže ja čo vidim prevažne na ulici,dnes sú ženy dosť vysoké tak nechápem takýto problém.To ja si skôr pripadám ako decko v dnešnej dobe a bez štoklí ani nevyjdem na ulicu🙂

annamarin
15. aug 2021

Ja mam 159 a stale počúvam narazky, ze som trpaslík a pod. Uprimne mi to vadi, aj ked sa tvarim, ze som nad vecou. Brala by som par cm navyše, aby som nevyzerala ako dieťa. Podľa mňa vysoké ženy sú krásne. Ako modelky. Možno je to ako s vlasmi - ta co ma rovné, chce kucerave a naopak. Ženám nikdy nevyhovies.

lucimax
15. aug 2021

Ahoj, mám 176, milujem svoju výšku ;) v Číne chodia ženy na operácie nôh -predlzovanie, 6 mesiacov sú v nemocnici. Vďaka lepšej výške vraj dostanú lepšiu prácu. Bola som tam, neuveris, cele dni za mnou denne chodilo desiatok zien, či sa môžu odfotiť so mnou, či sa ma môžu dotknúť. Vysoký človek je tam Boh. Chceme čo nemáme. Nízky chce byť vysoký, vysoký zasa nízky, zena s rovnými vlasmi chce vlnité, ta s kucierkami si kupuje prípravky aby mala rovné ;) Výšku som okrem puberty brala vždy ako plus. Nestretla som sa ani raz s nevhodným komentom. Odporúčam ti postaviť sa za seba, ideálne nejako vtipne, tvoj problém nie je výška. Neprijimas samu seba a zrejme to vidí aj okolie..ktoré má žiaľ potrebu ti stúpať na tento otlak. Skôr by som riešila čo je za tým, ako ten otlak vznikol, a popracovala na na Tom. Oplatí sa, budeš stotožnena sama so sebou a prinesie ti to ešte omnoho viac pozitív do života ;) možno terapeut...ak to budes naozaj chcieť vyriešiť, príde ti učiteľ alebo vhodný kontakt do života. Hlavu hore, tvoja výška je tip top!

majamat
15. aug 2021

len znie to divne. ak myslela, ze mas boky ako chlap, tak ok,a le pouzit vyraz siroke boky, je nezmysel,lebo chlap ma uzke boky, ma uzku panvu.

78787878
15. aug 2021

Ja mam 175 cm. Povazujem ju za idealnu vysku odjakziva a zije sa mi s nou skvostne. Som prirodzene stihla, ale aj ked par kg priberiem, nie je to az tak vidiet 🙂 Asi je moja spokojnost s vyskou aj citit, lebo som sa nikdy nestretla so ziadnou reakciou okolia. A to uz som stara korcula 🙂

bluka2
15. aug 2021

Mne sa to zdá ako ideálna výška,nie moc mala a nie moc vysoká...tiež mám takú 🙂

v3rca11
Autor odpoveď zmazal
bellovag
15. aug 2021

@natalienka12 Pokiaľ neváži 120, potom pôsobí ako sud piva😉 PS: Ja mám 159 🙂

nevenka
15. aug 2021

@liusa82 ja mam 152 cm a nosim tenisky, aj balerinky, v stekloch ma bolia nohy a na ihrisko sa to aj tak nehodi, je to neprakticke. A dalsia vec, blbo sa zhanaju akekolvek topanky vo velkosti 34 na siroku dospelu nohu, nie este stekle a ked zozeniem, stoja aspon 60 eur, ale casto aj viac. Pri synovi 7,5 rocnom vyzeram ako jeho starsia sestra, nebyt velkych prs a veku, ze uz som blizsie k 40 ako k 30. No je mi po plecia.
Nepadne mi dobre, ked sa bavime o detoch, ked mi ludia vravia, ze dufaju, ze budu vysoki po otcovi, nie po mne. Akoby to bola najvacsia vada na svete. Clovek, co je extremne nizky, ze ledva moze sediet vpredu v aute a mat vodicak vobec, aj extremne vysoky, to ma v zivote o cosi tazsie. Ale autorka mi nepride ziadny extrem. Este taka poznamka k satam, neviem si kupit puzdrove saty alebo akekolvek saty (ak nemaju byt ako vrece), pretoze vsetky su site na vysoku postavu a mne sa to tak krci, lebo mam kratky driek. Dalsia vyhoda, byt vyssia.
Kolegu treba uzemnit, riesit kolegynine siroke boky a plecia, to je naco dobre? Co si pojde s tych bokov zbrusit, ci co? Aj ja mam siroke boky, na to, ze som nizka, ale porodila som 3 deti raz dva, ma to vyhodu 😆😁

nevenka
15. aug 2021

@annamarin oproti mne si este dost vysoka, ja mam 152 cm, ak Ta to potesi a detsku nozku cislo 34. Moj syn ma uz 32, dcera 30. O chvilu budem nosit tenisky po nich 🤣

liusa82
15. aug 2021

@nevenka Tak to áno.Horšie sa hladá oblečenie na malé.Tiež skracujem.Ja mám nohu 36 ale niektore topče su mi volne aj tie.Chystám sa akurát na vodičak v 32 rokoch,takže som zvedavá čo ma tam čaká a ako ma bude vônec vidno 😀Ja zas šaty dostanem v pohode som chudá.Sice musim trošku skracovať niekedy.Ale obliekam sa skôr tak elegantne,sukne a šaty.Takže u mňa su tie štekle povinna výbava.A nosila by som ich aj keby mám 2 metre 🙂

anickaaa6aaa
15. aug 2021

@majamat ale ona pise, ze jej povedal ze ma siroke boky a potom dodal ze ma ramena ako chlap. Nie ze ma boky ako chlap.

anickaaa6aaa
15. aug 2021

Inak ja mam asi max 162cm..čiže som krpec. Tiez ziadna slava.

elementissa
15. aug 2021

Zaujímavé, že kopa ľudí má v okolí takých generickych ľudí. Ja mám 172 a vždy som chcela viac, som najmenšia z celej rodiny, vždy som si pri nich pripadala ako trpaslík. Keďže som sa venovala tancu, tak zasa okolo mňa všetko krásne, štíhle, vysoké lane, veľmi ratitne sa okolo mňa vyskytol niekto nižší odo mňa, väčšina bola vyššia ako ja a ten zvyšok tak ako ja medzi 172 -175 cm. V škole som mala iba jednu maličkú spolužiačku (155cm), všetky sme mali výšku medzi 169 a 178. Mali sme v inom ročníku dievča, čo malo 192cm a to naozaj trcalo do priestoru, ale nakoľko naši chlapci mali mnohí viac ako 190cm, nikdy nemala problém nájsť si niektorého z nich. Môj manžel má 185/186 cm a mne pripadá celkom nízky, celý život som bola obklopená dvojmetrovymi mužmi, proste genetika. My sme v rodine naozaj také malé pivká obaja. Rovnako aj všetci naši priatelia sú vysokí, ženy okolo 175 a viac, muži nad 190. akurát máme jedných známych, čo sa vymykajú pravidlu a majú iba 165 a 173cm. Ale teda, ako hovorím, nikdy som si nepripadala vysoká, nosím 9-10cm opätky každý deň, no aj v práci som jedna z tých menších, naozaj raritne stretnem zenu, čo je nižšia odo mňa. A napríklad aj všetci muži v mojom tíme sú vysokí, každý má nad 190cm. Neviem teda, či je to nejaké pravidlo, že vysokí sa stretávajú s vysokými alebo čo. Inak máme v rodine taký manželský pár- on má 205cm a ona má 160cm :D :D fakt nechápem, ako sa bozkávajú 🤭🤭🤭 lebo ona sa mu celá strčí pod pazuchu... Asi si stoličku dotiahne alebo fakt neviem :D

vierocka888
15. aug 2021

183cm a 9 rokov šikana na základnej škole.... stále nejaké debilne poznámky a posmešky. Trauma do konca života.... aj manžela som si hľadala podľa výšky. Prvá otázka, ked sme si začali písať, bolo koľko meria😅 chvala bohu ze nemal o 5cm menej, by som prišla o najlepšieho manžela na svete😄😄😄

amelie2017
15. aug 2021

@vierocka888 😀😀 moj ma 180cm a chudak stale ho podpichujem, ze je nizky. A on stale, ze v jeho krajine je vysoky (Spaniel).

vierocka888
15. aug 2021

@amelie2017 tak na Španiela je to vyhra taka vyska😅😄

emmeke
Autor odpoveď zmazal
mpg
15. aug 2021

Ja som mala ako mladá 174 cm, teraz mám 171cm a som s tým spokojná, raz som robila v mužskom kolektíve a ešte som vtedy nosila aj topánky na hrubej podrážke, tak tí muži (nižší) hovorili, že ako sa na nich zvysoka dívam, ale to skôr oni chceli byť vyšší. Aj teraz som spokojná, keď vidím tie staršie ženy nízke a s nadváhou, lebo ja som taká priemerná a vysoká, tak sa mi to páči oveľa lepšie. Len dávam pozor, aby mi nohavice boli dosť dlhé a inak nemá žiaden problém.

lelluska
15. aug 2021

Komentovanie výšky človeka ma zvláštnu vynimku, všimli ste si?😊Mam 180, a tiež som neraz pocula “ty kokos, ty si ale vysoká” - normalka. Ale povedať ludom s nadváhou “kokos ty si ale tučná” - to sa zrazu nepatrí😂Všetko ma výhody aj nevýhody. Neraz som pomohla v obchode podať tovar z vrchnej poličky kam nižší ludia proste nemajú sancu dosiahnuť. Na druhej strane, sa mi velmi nepohodlne nastupuje do športových aut, tak som si musela kúpiť SUV. PS: Tvoj kolega je nevychovanec, za to Ty si krasna, a aj Tvoja výška Ta robí výnimočnou❤️

adrestia
15. aug 2021

Ja mám 183 cm. Na základnej škole som zažila debilné poznámky od zakomplexovaných krpatých spolužiakov aj spolužiačok. Na strednej to už bolo iné. Baby mi závideli, že som taká vysoká a chalanom sa páčilo, aké mám dlhé nohy. 🙂 So svojou výškou som úplne spokojná. Síce mám trocha problém zohnať dostatočne dlhé dámske nohavice, ale aj tak nosím radšej šaty a sukne.