Ste za zrušenie niektorých štátnych sviatkov?
kľudne... keby bolo na mne, poniektoré zruším... napr. 1.9.
Kludne nech su, ale nech nediriguju sukromnu sferu. By som si kukla kolko ludi by ich realne oslavovalo😁
@deti95060810 to je den ustavy SR, myslim si, ze to praveze vyznam ma.....
Skor by som niektore statne sviatky zmenila len na cirkevne.
Myslím, že na Slovensku je počet sviatkov primeraný, i keď by som niektoré cirkevné nahradila. Je napr. obrovská hanba, že výročie vzniku ČSR nie je dňom štátneho sviatku. A myslím, že všetci by ocenili zmenu, ktorú poznám z cudziny - aby voľno pri príležitosti štátneho sviatku bolo vždy v pondelok alebo v piatok.
@annm81 ano ro sa mi pacilo v uk ze pondelok bolo volno tvz bank holiday
@annm81 a rakusko? Nanebovstupenie a bozie telo - stvrtky, vzdy zavisle od velkej noci a nanebovzatie v auguste. 3 cirkevne sviatky, ktore su statne a nikto to neriesi... Ale velky piatok a 24.12. sviatky nie su...
Keď to porovnám s inými krajinami tak zas tých štátnych sviatkov tak veľa nemáme. Takže nie som za zrušenie.
..mne osobne je to šumafuk, lebo pracujeme aj cez sviatky..hej,hej..pre výplatu chodíme s fúrikom..🤣
nie, nie som za zrusenie. Prave naopak, este byx som niekolko pridala.
Je mi to tiez sumafuk.
Skôr by som okresala prazdniny, tých je habafuk a zamestnaní rodičia potom riešia co s detmi
@martinkatinka ja si zas myslím že nemá a cirkevné sviatky sú u mňa ozaj top...
Rada pracujem cez sviatky. V práci je väčšia pohoda a príplatky tiež potešia.
Mne ako správnemu buranovi je úplne jedno aký je to sviatok, hlavne že je bonusový voľný deň v práci
Poslanci nemajú čo iné rozumne riešiť len zrušenie niektorých sviatkov 👌🤦♀️
Joooj, tema pre mojho muza. Ten by ich zrusil niekolko 😀 naprilad pannu mariu (je evanjelik 😀). Ja by som v kazdom mesiaci este jeden pridala 😀
Pokojne by som zrusila Den ustavy (radsej keby poslanci nemenili ustavu kazdu chvilu), 15. september (vela ludi vratane mna ani nevie, co to vlastne je), ani 1. maj by mi nechybal.
Tak z európskej únie patríme medzi štáty s najviac sviatkami.. ja som ale za to rada, aj keď niektoré sa má vôbec netýkajú.. napr. Kresťanské sviatky, nie som kresťan tak ich neoslavujem.. ale môže niekomu vadiť voľno? Mne teda vôbec..
Štátne sviatky by som velmi nerušila ( mozno 1), skôr cirkevné.
@stanulienkat ja nemam nic ani proti cirkevnym. Vsak kazdy volny den sa hodi, mne je jedno co kto oslavuje, ja mam volno a travim ho ako chcem.
Dusicky a panenka Maria sastinska. Ostatne su "civilne"
Nie. Veď by som šla sama proti sebe.
@viestta Ja len na margo toho, že sme krajina ktorá má v porovnaní s ostatnými veľmi vela takýchto sviatkov. Má to dosť veľký vplyv na ekonomiku štátu. A úplná haluz je Nanebovzatie Panny Márie.🤔 Cyril a Metod....Ale áno, voľno sa vždy hodí.😁
@stanulienkat nanebovzatie je 15.8. a to volno na svk nie je... Jedine, ze by si mala iny kalendar😀
@guiseppinka je mozne, ze som si to pomylila s niecim.
@stanulienkat rakusko a polsko to maju ako sviatky... Mozno so sedembolestnou?
@guiseppinka sedembolestna??🤔.naraz sme napisali.

Nie, som rada že môžem byť doma