icon

Ste za zrušenie niektorých štátnych sviatkov?

21. mar 2023
Strana
z2
apolka77
21. mar 2023

Nie, som rada že môžem byť doma

deti95060810
21. mar 2023

kľudne... keby bolo na mne, poniektoré zruším... napr. 1.9.

hederamonstera
21. mar 2023

Kludne nech su, ale nech nediriguju sukromnu sferu. By som si kukla kolko ludi by ich realne oslavovalo😁

martinkatinka
21. mar 2023

@deti95060810 to je den ustavy SR, myslim si, ze to praveze vyznam ma.....
Skor by som niektore statne sviatky zmenila len na cirkevne.

annm81
21. mar 2023

Myslím, že na Slovensku je počet sviatkov primeraný, i keď by som niektoré cirkevné nahradila. Je napr. obrovská hanba, že výročie vzniku ČSR nie je dňom štátneho sviatku. A myslím, že všetci by ocenili zmenu, ktorú poznám z cudziny - aby voľno pri príležitosti štátneho sviatku bolo vždy v pondelok alebo v piatok.

slavomira236
21. mar 2023

@annm81 ano ro sa mi pacilo v uk ze pondelok bolo volno tvz bank holiday

guiseppinka
21. mar 2023

@annm81 a rakusko? Nanebovstupenie a bozie telo - stvrtky, vzdy zavisle od velkej noci a nanebovzatie v auguste. 3 cirkevne sviatky, ktore su statne a nikto to neriesi... Ale velky piatok a 24.12. sviatky nie su...

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
katka700
21. mar 2023

Keď to porovnám s inými krajinami tak zas tých štátnych sviatkov tak veľa nemáme. Takže nie som za zrušenie.

miskakyska
21. mar 2023

..mne osobne je to šumafuk, lebo pracujeme aj cez sviatky..hej,hej..pre výplatu chodíme s fúrikom..🤣

elanor
21. mar 2023

nie, nie som za zrusenie. Prave naopak, este byx som niekolko pridala.

hiro
21. mar 2023

Je mi to tiez sumafuk.

viestta
21. mar 2023

Skôr by som okresala prazdniny, tých je habafuk a zamestnaní rodičia potom riešia co s detmi

deti95060810
21. mar 2023

@martinkatinka ja si zas myslím že nemá a cirkevné sviatky sú u mňa ozaj top...

panonia
21. mar 2023

Rada pracujem cez sviatky. V práci je väčšia pohoda a príplatky tiež potešia.

buberova
22. mar 2023

Mne ako správnemu buranovi je úplne jedno aký je to sviatok, hlavne že je bonusový voľný deň v práci

dada0902
22. mar 2023

Poslanci nemajú čo iné rozumne riešiť len zrušenie niektorých sviatkov 👌🤦‍♀️

zorkahorka
22. mar 2023

Joooj, tema pre mojho muza. Ten by ich zrusil niekolko 😀 naprilad pannu mariu (je evanjelik 😀). Ja by som v kazdom mesiaci este jeden pridala 😀

miriam11
Odpoveď bola odstránená
ivka225
22. mar 2023

Pokojne by som zrusila Den ustavy (radsej keby poslanci nemenili ustavu kazdu chvilu), 15. september (vela ludi vratane mna ani nevie, co to vlastne je), ani 1. maj by mi nechybal.

jana_eyre_2
22. mar 2023

Tak z európskej únie patríme medzi štáty s najviac sviatkami.. ja som ale za to rada, aj keď niektoré sa má vôbec netýkajú.. napr. Kresťanské sviatky, nie som kresťan tak ich neoslavujem.. ale môže niekomu vadiť voľno? Mne teda vôbec..

stanulienkat
22. mar 2023

Štátne sviatky by som velmi nerušila ( mozno 1), skôr cirkevné.

viestta
22. mar 2023

@stanulienkat ja nemam nic ani proti cirkevnym. Vsak kazdy volny den sa hodi, mne je jedno co kto oslavuje, ja mam volno a travim ho ako chcem.
Dusicky a panenka Maria sastinska. Ostatne su "civilne"

mikadooo
22. mar 2023

Nie. Veď by som šla sama proti sebe.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
stanulienkat
22. mar 2023

@viestta Ja len na margo toho, že sme krajina ktorá má v porovnaní s ostatnými veľmi vela takýchto sviatkov. Má to dosť veľký vplyv na ekonomiku štátu. A úplná haluz je Nanebovzatie Panny Márie.🤔 Cyril a Metod....Ale áno, voľno sa vždy hodí.😁

guiseppinka
22. mar 2023

@stanulienkat nanebovzatie je 15.8. a to volno na svk nie je... Jedine, ze by si mala iny kalendar😀

stanulienkat
22. mar 2023

@guiseppinka je mozne, ze som si to pomylila s niecim.

guiseppinka
22. mar 2023

@stanulienkat rakusko a polsko to maju ako sviatky... Mozno so sedembolestnou?

stanulienkat
22. mar 2023

@guiseppinka sedembolestna??🤔.naraz sme napisali.

Strana
z2