icon

Štekot psov

pauli2807
28. jún 2021

Dobrý večer mala by som jednu otázku mame 3 malých psov sú ockovany nikomu nikdy neublížili. Bývame na dedine b rodinnom dome psy majú všetko čo treba niesu v zlých podmienkach je tu len jeden problém bývame v strede dediny hlavna cesta okolo škola ored domom zastávka okolo nás sa ide do obchodu proste denne prejde aj 300 ľudí
Samozjreme psy začnú stekať a behať pri bráne majú strašne prenikavý hlas deti veľa krát ich dráždia keď idu zo školy pchaju tam ruky stekaju naspäť alebo vrcia už som počula pár krát že vraj mám nevychovaných agresívnych psov
Dneska sused zametal pred domom vybehol mu pred dom jeho pes a ten môj sa išiel zblazdnit pri plote sused mi začal udierat do plotu kde bol môj pes a kričať naňho ako náhle som vybehla von ju ukľudniť začal na mna vrieskat nadávať mi naco mi je toľko psov atd..
starosta mi raz povedal že mi ich dá utratiť za to že stekaju 🤷🏼‍♀️ Lebo sú “agresívny” pritom keď ich človek ide pohladkať utečú od cudzieho alebo pištia a chcú sa hrať ako hovorím nikdy nikomu neublížili dokonca zlodeja mi pustili do domu
Mám strach že mi sem dôjde starosta s veterinarom že ich dá utratiť čo by som samozjreme nedovolila ale neviem nikdy nájsť či to vôbec môžu pokial nikomu nič nespravil len steká jaks bláznivý.. nemá s tým náhodou niekto nejakú skúsenosť radu ako to riešiť ďalej u nás v dedine sa moc nedá so starostom asi nemá moc v láske Slovákov keďže nás tu je pár a väčšinou sa ku nám správa ako k poslednej stoke..

Strana
z2
jana_eyre_2
29. jún 2021

@pauli2807 no veď to je samozrejme.. navyše je to dedina, štekanie, kikirikanie, rezanie, kosenie, cvirikanie je snáď úplne normálne a patrí ku koloritu obce.. to.by starosta mal vedieť..

mladena
29. jún 2021

@pauli2807 no ja ti verím lebo je to nepríjemné mať hocijaký spor so susedom.......snáď nájdete nejaký kompromis

jumama
29. jún 2021

@pauli2807 Ak je sused ako ho popisujes, potom ta jeho reakcia mrziet nemusi. Takto si sa na to nepozrela? Navyse kazdy psickar by vedel, ze ak bude do plota buchat, este viac psov vyprovokuje. Cize slova niekoho, kto nevie ako sa spravat ku psom, a ku susedom ta mrziet az tolko nemusia. Slova su len slova, mozes ich pustit jednym uchom dnu a druhym von. Ak su vsak psiky tak velmi ustekane, urcite by som to riesila nejakym plotom, aby boli len v zadnej casti, kde by ich nemali moznost provokovat ani deti zo skoly, ani nic od cesty. A bude pokoj. Budes sa aj ty citit istejsie, ze im nik neublizi, ze im nic pod plot nehodia bud decka, alebo nahnevany sused.

jana_eyre_2
29. jún 2021

@pauli2807 inak teraz čítam tvoje ostatné príspevky a vidím že píšeš že aj iné psy stekajú a su agresívne.. podľa mňa bohužiaľ ide aj o to, že ľudia majú úplnú averziu k malým psom.. ja ju nechápem ale je to tak.. chovajú sa tak aj v mojom okoli, vidno to aj tu na koniku v diskusiách.. keď steká obrovský pes, nikto nič, ale akonáhle maly, tak to hneď každý kritizuje a označuje ich za rozmaznanych..

Moje psy sú vychované a napriek tomu poznám ako ľudia na ne hľadia.. obľúbia si ich len vtedy keď vravím že sú to adoptované psy (jeden môj je zrejme vyhodený darček z vianoc a druhý bol mojej netere, ktorá má choré bábätko a nemala.sa o neho ako starať) inak doslova nevraživosť voči malým plemenam.. tak to u nás proste chodí - predsudky sa hľadajú všade, ešte aj v psoch..

pauli2807
autor
29. jún 2021

@jana_eyre_2 no to áno pred 3 rokmi má napadol agresívny vlčiak ktorý vždy keď išiel niekto okolo išiel preskočiť bránu
Mna napadol rozthal mi celu nohu do dnešného dňa tam mám obrovské jazvy ktoré mi ostanú do konca života dokonca mam deformované litko a to nikto neriešil obhajovali sa tým že určite cítil mačku preto ma napadol

pauli2807
autor
29. jún 2021

@jumama samozrejme rozmýšľam nad tým plotom aby boli len v zadnej časti ale kým prerábame by to dosť zavádzalo keďže tu bude pristavené kontajner bude sa vyrovnávať zemina na dvore atd

otazka1
29. jún 2021

Naši tiež stekali ako je.nuti,fakt...milujeme ich,poslúchajú na povely,deti ich kŕmia z ruky,môžu na nich ležať a ťahať za uši,ale iba ti,ktorí prejdu cez branku.lebo kto je vonkuna ulici,je nepriateľ číslo 1.oddelili sme bránku a dvor malým plotom a hotovo,na nikoho nevystekuju.vyskakovali na plot,bolo to otravne pre ľudí,ktorí chodili okolo.takto sú všetci spokojni 🙂

lilope
29. jún 2021

@pauli2807 tak potom nerozumiem prečo to niekomu tak vadí. Veď pes má štekať, pokiaľ to nie je nonstop rušivé, tak sa ľudia nemajú na čo sťažovať. Určite je v obci viac psov, ktoré rovnako štekajú.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
skvor
8. dec 2021

@pauli2807 určite nemôžu psa utratiť za stekanie..mali by na krku ochrancov zvierat...iba že by pohrýzli..ale keby tam bývali rómovia či dájaky holohlavý s pitbulom..som zvedavá či by búchal do brány..by sa tam ani nekukol...

skvor
8. dec 2021

@pauli2807 a decká keď vrestia celý deň tiež to musíme počúvať

pauli2807
autor
22. apr 2022

@skvor no bývajú tu romovia a oni mali jedného menšieho Psa ale 24/7 otvorená brána a pes vonku ako náhle človek prešiel okolo pes sa rozutekal ha ním ale to neriešil

Strana
z2