Šteňa je agresívne
Ahojte, som úplne zúfalá, tak to skúšam aj tu.. ide o to, že máme doma 4 mesačného psíka BOC, ktorý začal byť zo dňa na deň agresívny. Najprv začal hrýzť cudzích ľudí keď si ho chceli len pohladkať, teraz hryzie aj nás (bezdôvodne). Samozrejme, že ho vždy napomeniem, skúšali sme aj zvýšiť hlas, noviny, zavrieť ho do klietky, lenže nič nezaberá a nechcem byť naňho moc drastická.. Mladšia dcérka sa ho začína báť, nechcem aby sa kvôli jednej zlej skúsenosti začala báť psov. A príde mi akokeby sa začal báť cudzích ľudí, aút,.. s čím predtým nemal žiadny problém.. akokeby to bol úplne iný pes. So psíkom som stále ja, deti s ním nebývajú samé, takže žiadny stres zažiť nemohol. Ani doma nebýva sám, nakoľko som na rizikovom a keď niekam idem, tak si ho beriem so sebou.. No lenže teraz sa ani to nedá, keďže sa bojí.. Navyše začal štekať čo predtým štekal len minimálne - pri hre, teraz šteká ráno, cez deň, v noci,.. sused sa už začal sťažovať.. a ak mám povedať úprimne, tak aj mne to začína vadiť.. A nieje o tom, že by sa nudil alebo mal málo pozornosti..
Keď sa nám toto správanie nepodarí napraviť, tak psík bude musieť ísť preč, lenže starší syn aj manžel sú proti.. lenže ja nemôžem stále tŕpnuť, že či niektoré z detí alebo dakoho iného neuhryznie vážnejšie. A neviem, že či by si niekto psíka s takou povahou vôbec zobral. Bavili sme sa aj o tom, že mu zaplatíme výcvik, lenže mne ani manželovi sa nedá každý deň dochádzať a nechať ho tam nemôžme, lebo keď sa o tom začneme baviť, tak syn chytí amok, začne plakať, búchať s dverami,.. nakoľko si myslí, že psíka chceme dať preč a nedá sa mu to nijak vysvetliť.. Manžel ešte navrhol, že by sme mu dali postaviť vonku voliéru a býval by vonku, lenže ja nechcem aby to bol “voliérový” pes a aby bol len na záhrade.. to v žiadnom prípade.. u nás sa vždy pes bral ako člen rodiny..
Prosím má niekto podobnú skúsenosť alebo je tu niekto kto sa rozumie psíkom? Dá sa toto správanie riešiť aj doma? Lebo fakt sa nemôžem momentálne stresovať, už teraz je to stres a keď psík pôjde z domu, tak to bude ešte väčší stres kvôli synovi..
Za každú radu ďakujem 🙏🏻

@sirka9 ano 8tt.aj našu chovateľ odstavil od matky ,uz im nechcela davat mlieko lebo ju uz kusali .