icon

Šteniatko kaká po byte

30. apr 2022

Mame doma už 2 týždne 10 týždňové šteniatko, kaka po byte. Vonku sa pekne vycika, dostane pochvalu a pamlsku
Ale ešte sa nevykakal. Len doma a to mimo podložku. Dnes sme boli takmer cely deň vonku, prišiel domov a vykakal sa.
Priateľovi dochádza trpezlivosť, chce psa dať preč, deti nechcú.
Ako ho naučiť kakat vonku?

Ďakujeme

autor
30. apr 2022

@somtunovaa má len granulky, chodíme von pravidelne, už vie, keď sa niekto obúva, že ide von
Inak je veľmi zlata

luccija
30. apr 2022

Ohrádka bude najlepšia budeš ho vidieť a do svojho si nenaspini.Inac len stále chodiť von.kolko x denne kaka, keď píšeš, že všetko bolo špinavé?Nemá to z granúl?či je normálne to💩?

saraxyz
30. apr 2022

Kaka po jedle? Skus to odsledovať. Chce to cas. 😉 Teta ma fenku a tiez to robila a to uz mala 5mesiacov. Ale naucila sa😉

autor
30. apr 2022

@luccija normálne tvarované 💩. Kaka tak 2-3x. Napr priateľ bol vonku 23.00 - 23.30 a ráno o 5.30 už bolo nakakane po byte

Ale zoberiem teda misku s granulkami a budem ju dávať tak 5x denne

natalinka25
30. apr 2022

Treba mu urobiť režim. 7h napapať 7:30 kákať
12 :00napapať -kakat 13h napapať 17h - 17:30kakat a cikat 22h. A určite keď sa vykaka doma capnut a vykričať nech sa hanbí.

autor
30. apr 2022

@natalinka25 kedy budem chodiť do prace?

autor
30. apr 2022

@natalinka25 bit ju určite nechcem. Je veľmi milá, prítulná a hráva

natalinka25
30. apr 2022

Od koľkej do koľkej je psík sám doma?

natalinka25
30. apr 2022

Keď urobí zle tak treba tapnut aby si zapamätal. Jasne ze nie mlátiť.

autor
30. apr 2022

@natalinka25 tak od 7.00 do 15.00, niekedy viac a niekedy menej

trema
30. apr 2022

Skuste chodit v noci castejsie von, my sme cholili o 22, o 1, o 4 a o 6 bol uz hore.. a vzdy si vonku cvrkol alebo kakal, takto sme chodili asi 3 tyzdne do jeho 12 tyzdnov, teraz ma 5 mesiacov a von ideme o 22, o 3-4 ked sa zobudi a o 6.. je pravda, ze prve 2 tyzdne sme boli doma a cez den s nim chodili aj kazdu hodinu von, doma nikdy nekakal, ale parkrat si cvrkol par minut po prichode z prechadzky, tak sme to zase robili tak, ze sme boli vonku, prišli sme domov a o 5 minut zas von a vtedy si cvrkol.. teraz je to uz lepsie, ale muz robi z domu, tak s nim chodi von kazde 2 hodiny.. vas malicky este nevie zadrzat moc a vykaly, to sa ustali v tych cca 5-6 mesiacoch

jakubrianka
30. apr 2022

@natalinka25 úrčite žiadne capanie NIE! Pes sa bude báť ruky, uhýbať hlavou a útočiť na ruku. Capanie to sú mi výchovné praktiky 🙏 .

autorka ako sučka chytá mladé za kožu za krkom keď zle spravia, alebo keď ich prenáša... keď psíkovi chceš dať najavo že spravil zle, musí to byť v ten moment ako sa vykakala inde inak nebude vedieť za čo ju trestáš. Môžeš chytiť ako som napísala, nedvíhať nekričať len dôrazne povedať napr. fuj to.

natalinka25
30. apr 2022

6 papať 6:30kakat 15 papať 15:30 kákať je to ešte malé bábätko. Keď bude starší tak myslí že pohode vydrží od 7-15. Naša keď bola niekoľko týždňova tak vždy keď sa vyspala sme snou išli von ale nebyvala sama doma vždy niekto bol doma kto snou išiel.

natalinka25
30. apr 2022

@jakubrianka my sme vždy capli a nikdy nám neskakala do ruky vždy sa išla hanbiť ale naša je väčšinou len dobrá žiadne problémy.

luckabj82
30. apr 2022

@natalinka25 to urcitenie

ivaa_
30. apr 2022

stále nedokážem pochopiť ako niekto dokáže prirovnať psa alebo hocijaké zviera k dieťaťu . panebože ... chápem autorku , nebudem predsa pozorovať psa 24 hodín , ked mam svoje povinnosti , ved píše že ho brávajú von . Dala by som psa preč, máte aj deti , určite by som nedovolila aby som po byte alebo dome mala a upratovala hovná. je to nehygienické

luckabj82
30. apr 2022

@ivaa_ takym pristupom sa necudujem ,ze psici koncia na ulici a u nesprisposobivych😲 pes nie je hracka,je to zivy tvor

natalinka25
30. apr 2022

Bývajú aj plienky pre psíky. Skúste vyskúšať že keď nebudete doma. Ak je to také hrozné.

aandrea9
30. apr 2022

Niekto tu písal o prístupe ku granulkam cely deň. Je to bežné pri mackach ale čo viem tak psík by mal papat tuším 2x denne🤔 skus si niečo o tom naštudovať, praktickú radu ako mačkárka zial dat neviem.

aandrea9
30. apr 2022

@ivaa_ psa netreba pozorovať 24 hodín denne ale niečo si o chove psíka v byte naštudovať. Eto vsjo.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
autor
30. apr 2022

@ivaa_ ďakujem

ivaa_
30. apr 2022

@aandrea9 ja rozumiem , ale človek si teda zadovážil psíka aby mali radosť a nie samú oštaru a ešte aby každú chvílu po ňom umývala byt

aandrea9
30. apr 2022

@mb2021 aha, tak asi potom iný režim dňa s vencenim, tých 5x za deň predsa musí ist aj von 😏Ale píšem len čo viem z okolia.

autor
30. apr 2022

@aandrea9 rozprávala som sa s viacerými susedmi čo majú psov, všetci tvrdia že stena má mat prístup k zradlu cely deň, aj nás predchádzajúci pes mal granule cely deň pri peliesku, žiadny problém sme nemali

Dám mu ich teda preč, uvidíme čo to urobí

jakubrianka
30. apr 2022

@aandrea9 šteniatka musia papať častejšie. Tuším 3-5 x , už si to presne nepamatám ako často sme dávali ale 3x isto áno do jedného roka.

aandrea9
30. apr 2022

@ivaa_ každého takého mrnusa treba vychovať a naučiť a bude to v pohode 😉

jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
lorin29
Autor odpoveď zmazal
autor
30. apr 2022

@lorin29 prosím tá, chod sa odbavovať inde. Mali sme psa 13 rokov, tu istú rasu, uhynul tesne oo novom roku. Mali sme ho od šteniatka, nikdy nám nič takéto nerobil