Šteniatko kaká po byte
Mame doma už 2 týždne 10 týždňové šteniatko, kaka po byte. Vonku sa pekne vycika, dostane pochvalu a pamlsku
Ale ešte sa nevykakal. Len doma a to mimo podložku. Dnes sme boli takmer cely deň vonku, prišiel domov a vykakal sa.
Priateľovi dochádza trpezlivosť, chce psa dať preč, deti nechcú.
Ako ho naučiť kakat vonku?
Ďakujeme
Ohrádka bude najlepšia budeš ho vidieť a do svojho si nenaspini.Inac len stále chodiť von.kolko x denne kaka, keď píšeš, že všetko bolo špinavé?Nemá to z granúl?či je normálne to💩?
Kaka po jedle? Skus to odsledovať. Chce to cas. 😉 Teta ma fenku a tiez to robila a to uz mala 5mesiacov. Ale naucila sa😉
@luccija normálne tvarované 💩. Kaka tak 2-3x. Napr priateľ bol vonku 23.00 - 23.30 a ráno o 5.30 už bolo nakakane po byte
Ale zoberiem teda misku s granulkami a budem ju dávať tak 5x denne
Treba mu urobiť režim. 7h napapať 7:30 kákať
12 :00napapať -kakat 13h napapať 17h - 17:30kakat a cikat 22h. A určite keď sa vykaka doma capnut a vykričať nech sa hanbí.
@natalinka25 kedy budem chodiť do prace?
@natalinka25 bit ju určite nechcem. Je veľmi milá, prítulná a hráva
Od koľkej do koľkej je psík sám doma?
Keď urobí zle tak treba tapnut aby si zapamätal. Jasne ze nie mlátiť.
@natalinka25 tak od 7.00 do 15.00, niekedy viac a niekedy menej
Skuste chodit v noci castejsie von, my sme cholili o 22, o 1, o 4 a o 6 bol uz hore.. a vzdy si vonku cvrkol alebo kakal, takto sme chodili asi 3 tyzdne do jeho 12 tyzdnov, teraz ma 5 mesiacov a von ideme o 22, o 3-4 ked sa zobudi a o 6.. je pravda, ze prve 2 tyzdne sme boli doma a cez den s nim chodili aj kazdu hodinu von, doma nikdy nekakal, ale parkrat si cvrkol par minut po prichode z prechadzky, tak sme to zase robili tak, ze sme boli vonku, prišli sme domov a o 5 minut zas von a vtedy si cvrkol.. teraz je to uz lepsie, ale muz robi z domu, tak s nim chodi von kazde 2 hodiny.. vas malicky este nevie zadrzat moc a vykaly, to sa ustali v tych cca 5-6 mesiacoch
@natalinka25 úrčite žiadne capanie NIE! Pes sa bude báť ruky, uhýbať hlavou a útočiť na ruku. Capanie to sú mi výchovné praktiky 🙏 .
autorka ako sučka chytá mladé za kožu za krkom keď zle spravia, alebo keď ich prenáša... keď psíkovi chceš dať najavo že spravil zle, musí to byť v ten moment ako sa vykakala inde inak nebude vedieť za čo ju trestáš. Môžeš chytiť ako som napísala, nedvíhať nekričať len dôrazne povedať napr. fuj to.
6 papať 6:30kakat 15 papať 15:30 kákať je to ešte malé bábätko. Keď bude starší tak myslí že pohode vydrží od 7-15. Naša keď bola niekoľko týždňova tak vždy keď sa vyspala sme snou išli von ale nebyvala sama doma vždy niekto bol doma kto snou išiel.
@jakubrianka my sme vždy capli a nikdy nám neskakala do ruky vždy sa išla hanbiť ale naša je väčšinou len dobrá žiadne problémy.
@natalinka25 to urcitenie
stále nedokážem pochopiť ako niekto dokáže prirovnať psa alebo hocijaké zviera k dieťaťu . panebože ... chápem autorku , nebudem predsa pozorovať psa 24 hodín , ked mam svoje povinnosti , ved píše že ho brávajú von . Dala by som psa preč, máte aj deti , určite by som nedovolila aby som po byte alebo dome mala a upratovala hovná. je to nehygienické
Bývajú aj plienky pre psíky. Skúste vyskúšať že keď nebudete doma. Ak je to také hrozné.
Niekto tu písal o prístupe ku granulkam cely deň. Je to bežné pri mackach ale čo viem tak psík by mal papat tuším 2x denne🤔 skus si niečo o tom naštudovať, praktickú radu ako mačkárka zial dat neviem.
@ivaa_ ďakujem
@aandrea9 rozprávala som sa s viacerými susedmi čo majú psov, všetci tvrdia že stena má mat prístup k zradlu cely deň, aj nás predchádzajúci pes mal granule cely deň pri peliesku, žiadny problém sme nemali
Dám mu ich teda preč, uvidíme čo to urobí
@aandrea9 šteniatka musia papať častejšie. Tuším 3-5 x , už si to presne nepamatám ako často sme dávali ale 3x isto áno do jedného roka.
@lorin29 prosím tá, chod sa odbavovať inde. Mali sme psa 13 rokov, tu istú rasu, uhynul tesne oo novom roku. Mali sme ho od šteniatka, nikdy nám nič takéto nerobil

@somtunovaa má len granulky, chodíme von pravidelne, už vie, keď sa niekto obúva, že ide von
Inak je veľmi zlata