icon

Strach z budúcnosti

monlienka
22. jan 2023

Baby máte tiež taký strach z budúcnosti?Ako sa začala ta vojna na mňa to volako veľmi zle vplýva a ešte viac keď počúvam o tej jadrovej vojne... samozrejme nejde o mňa ale deti taká som z toho nesvoja a neviem ako sa vnútorne upokojiť...

angelinja
24. jan 2023

@tiezjedna
@tiezjedna smrt z vydesenia, to sedi...a tearz media velmi dobre vedia vydesit..

mamula20
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
24. jan 2023

nie, čo sa má stať, stane sa. ŽIjem si svoj život, užívam si ho a uvidím čo prinesie budúcnosť. Čím viac ľudí sa bojí, tým viac takej energie a viac to bude ťahať tým smerom.

kvetinka75
24. jan 2023

Pri takýchto témach mi vždy toto napadne : Muž stretol smrtku - kam ideš? Idem si do dediny po 100 ľudí. Nastane panika. Ľudia najskôr nezmyselne pobehujú, potom sa zabarikádujú do svojich príbytkov. Keď situácia pominie, znova sa stretne Človek so Smrtkou mimo dediny. Vyčíta jej: – Tvrdila si, že si ideš pre 100 ľudí. Zomrelo ich 500! – Ja som si prišla pre 100 ľudí. Ostatní mi vyšli v ústrety zo strachu.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
valeria_h
24. jan 2023

@yoxinka To je tiež pravda a dnes má prístup k internetu každý. Ale veľa ľudí je takých zlých aj v reálnom živote. Ja som docela mala rada jedného českého speváka, ale zhnusil sa mi nenormálne od covidu. Urážal ľudí denne. On sa dal očkovať, hneď na FB že je očkovaný s vyškerenym xichtom a certifikátom a popisom, že "verí lekárom a nie Máni z prasečáku"... A pokračoval aj počas vojny na Ukrajine, každý kto povedal akúkoľvek kritiku na Ukrajinu, napríklad že to nesmieme s pomocou tak strašne preháňať atď...okamžite ho označil za dezoláta, poslal do Ruska. Teraz nedávno pred voľbami si dal status na FB, že sa mu chce vracať z niektorých ľudí a dáva si 12 dní pauzu od FB. Po piatich dňoch bol späť, asi nezvládol ten detox, samozrejme ako správny hrdina svoj status o tom ako mu je zle a ide preč, odstránil. A takýto človek má vplyv na jeho fanúšikov. Docela dosť premýšľam nad tým, ako môže ešte nejakých fanúšikov mať po tom všetkom. Takže tak.

yoxinka
24. jan 2023

@angelinja
Veď práve to je ten problém, že sa nerobili žiadne opatrenia, keď Černobyľ vybuchol. Tu sa ženy boja jadrovej vojny, ale keď im vtedy buchla jadrová elektráreň v susednej krajine, nikto to ani neriešil a dopad to má dodnes na státisíce ľudí. Mne sa napríklad nepáčia postoje rodičov, ktorí nedovolia deťom nič, ani telku ani internet, nič. Toto lepšie nebude, online svet bude len horšie prostredie a deti treba naučiť v tom chodiť. Lebo doba sa skrátka zmenila a toto je teraz súčasť našich životov a treba sa s tým naučiť fungovať. Ľudia veria neskutočným idiotinám, ktoré si prečítajú na facebooku a posúvajú to svojím deťom. Problém internetu je, že keď bol niekto v minulosti šiši, vedelo to jeho okolie. Dnes si prostredníctvom internetu nájde podobne šiši kamošov s zrazu sú komunita, kde sa utvrdzujú vo svojich pravdách a názoroch. Všetci majú totiž názor! Ale názor nie je automaticky pravda. Áno, dnešná spoločnosť je pod tlakom výkonu. Ale často si to robia ľudia sami. Ja som nikdy nepozrebovala riešiť na ihrisku, čo moje decko už dokáže, nedokáže, vie, nevie … ale početné percento mamičiek sa išlo pozabíjať, ktorá je lepšia a ktorá ma dokonalejšie dieťa. Ja som prestala chodiť na ihriská 😂😂😂 a stretávala som sa s kamoškami, ktoré takéto veci nerobili. Mali sme normálne zdravé vzťahy. A tlak som nepociťovala žiadny 🤷‍♀️.

yoxinka
24. jan 2023

@valeria_h
No … a riešenie … netráviť čas na facebooku ale v realite. Ja som pracovne postretávala toľko známych osobností slovenských, že ich ani nespočítam. Tí ľudia nie sú takí, ako sú vnímaní cez TV a internet. V niektorých prípadoch je to pozitívnejšie ako online v niektorých prípadoch negatívnejšie, ale nie je to realita. Áno, sú ľudia zlí aj v realite. Ale nie sú to také množstvá anonymov nadávajúcich ti do hocičoho ako je to online. K očkovaniu a Ukrajine sa nebudem vyjadrovať, lebo podľa tvojich reakcií by sme sa asi nezhodli, keďže som súčasťou pomoci Ukrajine, pracujem s ľuďmi, ktorým zbombardovali domy, s ľuďmi ktorým ruské rakety zabili malé deti počas večere v ich byte, s deťmi, ktoré sú siroty, lebo rodičov im zabili, nepozerám to v telke, je to moja každodenná realita a vnímam to zjavne inak ako ty.

valeria_h
24. jan 2023

@yoxinka Tak určite je online svet v tomto horší, ľudia napíšu čo by nepovedali do očí. Zrovna tohto speváka som zažila aj naživo a bol rovnako arogantný a pyšný ako sa prejavoval na soc sieti. Ale nehádžem všetkých do jedného vreca. Ohľadom Ukrajiny sa tiež nebudem vyjadrovať, v tom máme iný názor, aj keď neviem, ako vieš čo si ja myslím, ale ok. Som za pomoc, ale nie za pomoc bez rozmyslu.

yoxinka
24. jan 2023

@valeria_h
Ma celkom začína zaujímať, kto je ten spevák 😂😂😂

valeria_h
24. jan 2023

@yoxinka A že si si z toho vzala to najmenej podstatné 😆

valeria_h
24. jan 2023

@yoxinka Spevák z Rybičky48

maialeo
24. jan 2023

@monlienka každopádne má Slovensko tento rok takú astrologickú konšteláciu, že si budeme gratulovať, ak to nejak ustojíme. Pluto opozícia Pluto... veru budeme to mať hodne surové.

angelinja
24. jan 2023

@yoxinka
@yoxinka ano ale myslela om aj tlak na deti v skolach...napr, druha uz robi projekt..kde my sme orbili projekty?ja nehovorim ale druhak hlavne n ech sa nauci citat a pisat poriadne a pocitat a optom moze byt kreativny na projektoch a este vela vela veci ved...

angelinja
24. jan 2023

@valeria_h meno spevaka? aspon zaciatocne pismeno:DD

yoxinka
24. jan 2023

@valeria_h
Tak myslím, že sme si už napísali k téme dosť a zhodli sme sa, že sa v niečom nezhodneme a ja to nepotrebujem ďalej nejako riešiť. Tak ešte ten spevák ostal 😂😂😂

yoxinka
24. jan 2023

@angelinja
Pohľad, že my sme nerobili projekty, prečo dnes deti robia nie je veľmi dobrý. My sme nemali telefóny, nemali sme internet, nemali sme počítače. Dnešne deti ale toto všetko majú. Je iná doba, treba k tomu pristupovať trochu inak. Ja keď som sa 48 prvákov opýtala, komu doma rodičia pravidelne čítajú, prihlásili sa ôsmi!!!! z toho jednému čítava babka. Úplne základná vec, rodičia nemajú čas/chuť venovať sa deťom. Školstvo je úplne inde už v Čechách. My zaostávame za všetkými krajinami. Len oni to robia úplne inak ako my. A preto máš pocit, že sú deti zahltené.

maialeo
24. jan 2023

@valeria_h Rybičky48? Chlapci všetci pod návykovými látkami 😀

valeria_h
24. jan 2023

@maialeo Áno, viem 🙂 A takí bude urážať druhých.

kvetinka75
24. jan 2023

@anaj_janka ta veta - pravdiva. Bojime sa hlavne preto ze nevieme dna ani hodiny. Preto by sme si mali kazdy den uzivat a zit akoby to bol nas posledny. Keby sme vedeli ze sa dozijeme 80tky a aj nase deti' clovek by sa nebal. Ani toho ze zomrie vo vojne ani ze od hladu. Ale to ze to nevieme vzbudzuje nas strach z buducnosti. A pritom to vobec neovplyvnime. Kazdybtu ma svoj vymedzeny cas
Niekto kratsi a niekto dlhsi.

maialeo
24. jan 2023

@kvetinka75 ja viem koľko sa dožijem a žije sa mi omnoho ťažšie, akoby som to nevedela.

angelinja
24. jan 2023

@kvetinka75 aj to moze byt pravda ale myslim ze vela ludi sa boji toho hlavne aby netrpeli a j ich rodiny myslim ze je ovela lahsie proste padnut a nebyt ano vy uz o tom neveiete a rodina to proste musi prijat ale videt trpet blizku osobu je utrpenie aj pre rodinu aj pre toho koho sa to tyka...zhrnula by som to ze aj umret hned azrazu je vlastne dobre ...

angelinja
24. jan 2023

@maialeo nemysliim si ze sa toto da vediet..a to mam k takemu niecomu sklny verim na take veci aj na ludi ktori maju ine schopnosti ale vediet umrtie svoje je podla mna nad vsetky schopnosti , jedine ze by si bola baba vanga , takych ludi zas nemyslim ze je az tolko....bez urazky

kvetinka75
24. jan 2023

@maialeo no tomu tazko verit ale nic nie je nemozne. A kolko sa dozijes? To ti nekto povedal alebo si sibto sama niekde ''vycitala''
Mozno prave preto to nevieme. Ktozvie ako by sa chovali ludia keby sa blizil ten den

adrianka2606
24. jan 2023

Toto ma vzdy bavi, ked ludia pisu: nepozeraj spravy, necitaj spravy, nepocuvaj radio, vypni socialne siete. Ked vsetko vypnete a o nicom neviete, tak vsetky problemy sveta zmiznu? Ci vam staci ku stastiu, ze o nicom neviete a zivot je gombicka?

kiwi3
24. jan 2023

mudrost cloveka ciastocne spociva v schopnosti neriesit veci, ktore nevie ovplyvnit. co sa tyka inflacie a kriz - na tie sa vo velkej miere dalo pripravit tak, ako to robi spravny hospodar - setrit v case hojnosti. na vojnu sa da reagovat v ramci dni, na jadrovu vojnu sa reagovat neda a zasiahnutym to uz naozaj bude suma fuk. takze fakt nema zmysel sa stresovat vopred. akurat si tym clovek privodi nejaku psychosomaticku hnusobu

kvetinka75
24. jan 2023

@adrianka2606 clovek selektuje. Ja si precitam a beriem na vedomie a to je vsetko. TV nepozeram a zase ani na nete vsetko co sa pise nie je tak ako sa pise.

valeria_h
24. jan 2023

@adrianka2606 Nie nezmiznú, ale čo mi to pomôže, keď sa budem utápať v negatívnych správach ? Či Tebe to niečo dáva do života?

adrianka2606
24. jan 2023

@kvetinka75 To ja ani netvrdim, ze vsetko co povedia a co sa napise je pravda. Myslim si, ze vela info je ucelovych prave preto, aby sa ludia bali a boli lahko manipulovatelni, ale tiez nie je riesenie nevediet uplne, co sa deje. Treba si najst nejaku prijatelnu cestu a hlavne selektovat a obrnit sa, nezrat vsetko zaradom.

adrianka2606
24. jan 2023

@valeria_h Ja sa neutapam, ja si precitam, vypocujem, pozriem, ale psychicky ma to nenici.