Strach, že ostanem navždy sám

4. feb 2021

Pekný večer. Idem si po rady od Vás. Ako ste si zvykly na samotu. Život v samote. Ja po piatich rokov si neviem zvyknúť. Mám strach že zostanem sám do konca života. Pocit zo strachu by som vedel opísať jedným slovom : smútok.

h2
4. feb 2021

Neviem, či sa pýtaš na správnom fóre. Tu sú totiž väčšinou ľudia, ktorí aspoň občas tú samotu skôr privítajú.
Prečo si myslíš, že dostaneš sám? Napíš niečo viac.

bennn
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
thewitch
4. feb 2021

Nájdi si dôvody v hlave prečo je fajn byť single a prečo nie, nezúfaj hneď, určite neostaneš sám to by si musel byť chren k ženám

osky
5. feb 2021

@bennn jedno si napisal spravne:
To je unik od reality ..
Ostatne co pises su hluposti.
Zivot je realita a treba ho zit,nie nejako prezivat.

Autorovi:
Treba vyjst medzi ludi,vyjst zo svojej ulity a hladat moznosti
Telefonovat,zajst si s niekym von-mas znamych,priatelov,pribuznych ..?
Ak sa budes uzatvarat do seba,bude to len horsie a mozno upadnes do depresie.
Zivot sa neda naplanovat,ale nnohe veci clovek ma tak,ako si ich sam urobi...
Tak skus zmenit,zlepsit aspo to,co sam dokazes.

andreatytler
5. feb 2021

A aj robis nieco pre to aby si nebol sam? Skusal si randit za tych 5 rokov? Snazis sa spoznavat novych ludi? Alebo je tvoj plan zit sam, len nevies ako si na to zvyknut? Chces zit sam a potrebujes urcite rady ako necitit smutok zo samoty alebo chces svoj zivot zmenit a nezit sam?
Zit sam, nie je az take zle. Ma to urcite vyhody a niekomu to pasuje... asi zalezi od toho aky typ cloveka si... extrovert asi bude trpiet samotou vac ako introvert.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
5. feb 2021

@elizabet173
@andreatytler
@osky
@thewitch
@bennn
@h2 skúšal aj pokúšam ďalej ale to je že k rande to nedošlo. Preto mám strach že ostanem sám. Preto sa čudujem na tých čo žijú samý tak im nechýba túlenie sa. Zo začiatku bolo dobré ale časom prichádzam na to že ta opora mi chýba.

lenkakravcova
5. feb 2021

@bennn Únik od reality. To nie je práve to, čo urobí človeka šťastným.

lenkakravcova
5. feb 2021

A prečo si vlastne sám? Bol si v nejakom dlhodobom vzťahu? Koľko máš rokov?

autor
5. feb 2021

@lenkakravcova áno. Manželský život. Potom rozvod. Blížim sa 40tke.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anos18
5. feb 2021

Ja sa blížim pomaly k 50. Tiež som sama dlhší čas, nehovorím,že mi nie je smutno,ale nie som natoľko zúfalá,aby som bola s nejakým blbcom. Väčšinou stretávam mužov, ktorí buď nemajú prácu, majú kopec exekúcii na krku, pijú, majú záujem iba o sex........, so žiadnym takým mužom vzťah budovať nemienim, radšej som sama. A rozhodne necítim strach,že ostanem sama. Dúfam,že nie a ak áno, svet sa hádam nezrúti 😁 mám veľa záujmov (teraz sú samozrejme obmedzené), ale do prírody sa dá, bicykel, prechádzky a pod.

roja01
5. feb 2021

A teraz si predstav situaciu, ze uz mas vek, kedy tvoj zivotny partner skonci svoju cestu na tomto svete a ty sice mlady duchom ale nie vekom vies, ze partnera na urovni je takmer nerealne najst.... ale ty si mlady a vo veku, kedy mnoho ludi hlada, nakolko dobrych volnych najma muzov uz je malo..... daj sa do poriadku telesne i dusevne, snaz sa dobre vyzerat a usmievaj sa a bud mily a laskavy ku vsetkym ludom bez rozdielu a uvidis. Vsetko sa vracia, nie hned, ale vydrz.

thewitch
5. feb 2021

Verím že si niekoho nájdeš, len sa nesmieš takto sám dištancovať od ľudí (aj keď teraz no ) ale potom ako zase bude všetko v pohode skúšaj. 🙂 Opora chýba, a na starobu tiež človek nechce byť sám a zarmútený. 🙂 Prajem veľa šťastia

luba_buba
5. feb 2021

Zameraj sa na to, čo máš, nie na to, čo nemáš. Bojíš sa samoty, trápiš sa tým a ten pocit stále živíš. Ešte si mladý, máš dosť času stretnúť ženu svojho života, s ktorou zostarneš. Chcelo by to nájsť si veci, ktoré Ťa budú baviť a napĺňať, koníčky, štúdium, šport. Rozvíjaj sa, vzdelávaj sa, behaj...Nauč sa najprv byť spokojný sám so sebou, byť šťastný sám so sebou...Potom môže prísť pekný a pevný vzťah...

luba_buba
5. feb 2021

A ešte by som asi doplnila. Že ak sa nedokážeš dať sám dokopy, tak kľudne vyhľadaj pomoc, môže to byť psychológ, alebo nejaký kouč...

autor
5. feb 2021

Ešte jedna otázka. Keď žena neodpovie na správu tak som poslal ďalšiu a odpisala. Na druhý deň tiež tak isto. Na tretí deň už neviem či mám napísať zase ja prvý. Zjavne nemá záujem alebo mám bojovať ďalej a písať ďalej.

osky
5. feb 2021

A ked odpisala,tak pisala co?

autor
5. feb 2021

@osky len odpovedala na moje otázky. Ale pýtať sa nepýtala.

katka164
5. feb 2021

Skôr ti odpísala zo slušnosti alebo v štýle ,,neotravuj".Žiaľ aj také sme...niektoré to nenapíšu narovinu a zbytočne udržujú nádej🤔nestrácaj čas s niekým,kto o to nestojí len kvôli pocitu nebyť sám😉vždy sú na svete ľudia,ktorí sú na tom horšie...skús si nájsť nejaké záľuby,pri ktorých prídeš na iné myšlienky...✊✊✊

sedliacka1
5. feb 2021

@osky v dnesnej situacii je to rada nad zlato, radit priatelov a stretavanie🤔. Mozno prave preto je sam a smutný?!

leuchtturm
5. feb 2021

Podla mna sa na samotu zvyknut nedá, ak nie si doslova samotársky typ cloveka. Skrz povolanie, koníčky alebo doborovolnicku pracu vo volnom case vies ten nedostatok len rozptylit.

andreatytler
5. feb 2021

Ako dlho je to uz od rozvodu? Mas deti? Ako dlho sa uz pokusas kontaktovat opacne pohlavie?
Nemam vlastnu skusenost ale pocula som ze online randenie je neskutocne narocne... ze treba prejst obrovskym mnozstvom haluzi kym sa cloveku podari najst nieco dobre... ale urcite sa to da. Nechas sa lahko odradit? Ak ano, skus radsej poziadat rodinu a kamaratov aby ta s niekym zoznamili. Ako si sa zoznamil s byvalou?
Ked este nemas ani 40, tak to mas skvely vek. Ak si otvoreny vztahu so zenou co uz ma dieta, tak sa ti urcite podari niekoho najst. Vobec o tom nepochybujem.

Ak zena neodpvie na spravu, poslala by som druhu ako si aj ty urobil... a mozno by som to urobila este 1-2x ale ak to bude pokracovat, nema zaujem.

autor
5. feb 2021

@andreatytler 4roky je čo sme sa sme sa rozišli. Neviem či mám jej napísať lebo aj keď napísala tak max 3 slovné správy. A 2 správy za 24 hodín. Tak keď nemala záujem písať mala to povedať a nie sa premahat odpísať. S ex sme sa zoznámili u strýka na gril party.

andreatytler
5. feb 2021

No 4 roky je dost dlha doba... myslim ze to uz mas "traumu" z rozvodu zahojenu a budes mat uspech v dalsom vztahu. Ako tu uz niekto pisal... ak nechces byt sam, nebudes. To ze vidis niektorych ludi ako ziju sami, to je len preto ze to tak chcu. Ludia su spolocenske zvierata a ked chcu, vzdy si najdu sposob. Skus sa opytat toho stryka, ci nepozna nezadanu zenu vhodnu pre teba.
Prosim necakaj ze kazdy bude otvorene pisat presne co si mysli... ak to potrebujes, tak jej otvorene napis ako sa citis... ze jej sporadicke pisanie v tebe budi dojem ze nema zaujem a ze uz necakas od nej odpoved a uz jej radsje nebudes pisat aby si nebol vtieravy. Ale ze ak sa mylis, tak by si bol rad keby vasa komunikacia pokracovala.

Len trpezlivost a skus napisat inej... ako som vravela, to chce vela casu a energie niekoho najst.

autor
5. feb 2021

@andreatytler jej už asi neni dobré písať lebo už 36 hodín čakám na odpoveď a niet sa dočkať. Som sa jej pýtal že či má problém s písaním si so mnou keď moc nepíše. Tak odpoveď bola že si chce písať len nie je stále na fb. Ale vidím že je online aj 2 hodiny a odpoveď nie je.

bennn
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
7. feb 2021

@bennn asi máš skúsenosti aj ty. Hovorím stále koľkokrát pravda bolí viac ale vieš na čom si. Proste nemám rád keď ma niekto klame.