icon

Strach zo šoférovania

10. okt 2023

Ako sa zbaviť strachu? Je to zvlaštne, vodičak totižto mam ale aj v autoškole som mala dosť stresy aj ked mi to nešlo zle, ale proste po autoškole som nejazdila aj 3 roky a bojim sa si kupit auto a jazdit na ňom. Neviem čo s tym. Snažili sa ma ostatny učiť alebo aby som šla ja autom ale nikdy som nechcela ,lebo som sa bala že by sa nam niečo stalo a ohrozila by som ich.

Strana
z2
zuzana212722
10. okt 2023

Bojíš sa? Nešoferuj taký človek nemá čo robiť na cestách teraz je jeseň prší šmýka sa o chvíľu bude chladnejšie môže byť poľadovica..
Stále vravím strach za volant nepatrí.. auto je potom zbraň!
Mne toľko krát vbehol magor z vedľajšej cesty q keby len to ..tam nieje strach na mieste tam je potrebné zdravé sebavedomie a rozvaha byť ostražitý atď..
Tak nejazdi alebo si zaplať kondičné a ak sa Stále budeš báť nešoferuj..

mykka
10. okt 2023

presne tak, strach za volant nepatri, bud vystup z komfortnej zony, zajednaj si kondicne a idealne soferuj automat, kt.rozmysla za teba (lebo pri manuale musis rozmyslat ty a si viac v strese potom), alebo sa na to vykasli....budem zla, ale nie je nic horsie ako s prepacenim predposraty sofer, kt. obmedzuje ostatnych v plynulej premavke

doriiis
10. okt 2023

Akoze vy jej radíte aby sa zdokonalovala v šoférovani tak,že si kúpi automat? 🤣
Tak toto je snáď zlý vtip niektoré ženy tu...
Najtrapnejsie je,keď niekto o sebe vyhlasuje,že je dobrý vodič a zároveň šoféruje automat🤦🏻‍♀️.No nie ste.Lebo zatiaľ čo vy ako,,automatove vodičky" viete a mnohokrát iba môžte šoférovať automat a bez ,,automatu" ste dosoferovali,my,čo vieme šoférovať auto s manuálom vieme odsoferovat všetky autá.

luccija
10. okt 2023

@doriiis a čo teraz?tak bude šoférovať iba automat.Autorka 20 r som nejazdila pritom v autoškole ma to bavilo aj chvíľu potom som šoférovala.Jedna blbá autonehoda bola som spolujazdec a nejazdila roky.Treba si zaplatiť kondičné získaš sebavedomie a len jazdiť v noci, skoro ráno v nedeľu, keď je pár áut tiež som tam začínala, ale do Ba by nešla🙂)ja mám rešpekt ludia jazdia na bicykloch, skacu pred auta nielen šoféri, ale aj ostatní sú nedisciplinovani

thereisabear
10. okt 2023

@doriiis tak ja nepoznám nikoho, kto si v posledných rokoch kúpil manuál. Takmer všetky autá sú už automat. Tak nerozumiem, prečo si neuľahčiť život. To akoby si povedala, že žena nie je dobrá "gazdinka", lebo používa umývačku riadu a neumýva ho ručne.
Šoférujem pár rokov a ešte nenastala situácia, že by som potrebovala ísť autom s manuálom.

doriiis
10. okt 2023

@thereisabear ...no však práve,že je to len ulahcovanie.Ale ako sa môže niekto nazývať dobrým vodičom,keď najdôležitejšiu ,,prácu" za neho pri šoférovani robí auto? Keď máš vodičák iba na automat tak pre teba možnosť šoférovať manuál ani nepripadá v úvahu.Kedze je to nemožné.
Ja by som to skôr povedala tak,že to je ako keď máš pani na pomoc v domácnosti a chvális sa,aká si dobrá gazdiná.No nie si.Lebo to za teba robí niekto iný.

autor
10. okt 2023

myslim si že prave automat by mi priniesol menej strachu do toho, no každy ma od neho odhovara ( kazdy autičkar teda)

klarissa25
10. okt 2023

@thereisabear ja milujem jazdu na manuali...jednoducho to keď počuješ motor a radís je úplne super. Osobne v živote nechcem automat

thereisabear
10. okt 2023

@doriiis tak to už ako sa kto nazýva neviem. Ja šoférujem pár rokov, nenazývam sa nijako, ale ani si nemyslím, že nepatrím na cestu lebo na automate by mi to išlo (aspoň zo začiatku) horšie. Aj keď kondičné som si robila na manuáli a nebol žiaden problém.
@klarissa25 to je úplne v poriadku, každý má iné preferencie a baví ho niečo iné.

minenkak
10. okt 2023

Automat ti neprinesie menej strachu,ty sa najprv nauč ovládať auto, aby robilo to čo chceš ty a nie aby si ty bola ovládaná autom ,ak to nezvládnes ani nesadaj do auta ohrozis seba a aj iných ,niekto proste není na to určený a nemá na to vlohy ,teraz dostane vodičák každý a to není dobré

ailiba
10. okt 2023

@ivkav5 no, niekedy je to tazke... Clovek ma pocit, ze by mal a pritom ma strach, tak bojuje sam zo sebou.

mykka
10. okt 2023

@klarissa25 suhlasim, ze manual ma svoje caro, tiez volim ten na urcite jazdy, ale na niektore cesty a dopravne situacie je automat vyslovene lepsi, a hlavne setrnejsi k motoru....chcela by som ta vidiet jak s tym manualom denno-denne hodinu a pol v rannej zacpe majstrujes brzda-spojka-plyn, sarpes tu rychlostnu paku a ides 1-2-1-2-3-1... 😀 som si to odzila 4 roky, bolo to na zaplakanie, hlavne pre to auto 😀

klarissa25
10. okt 2023

@mykka no predstav si ze pravidelne bývam v zapchach kedze Žilina je skoro stale upchata 😅

ma77
10. okt 2023

@minenkak Napriklad to že ked sa boji jazdit nemusi sa sustredit na preradovanie ale na situaciu na ceste o jednu starost menej🙂

minenkak
10. okt 2023

@ma77 už som sa vyjadrila ku strachu za volantom

petulda333
10. okt 2023

Ak chces,napis ip. Pokecame,viem tom svoje

trema
10. okt 2023

Par jazd by som si dala s niekym, komu veris a pri kom nemas stres, pojazdila si trasy kadial chces chodit a potom uz sama.. moja mama jazdila rok len do roboty a naspat a teraz fici uz cez cele slovensko 🙂

melisa281
10. okt 2023

Ja som nejazdila hádam 13 rokov lebo som sa bála 😃 ale kúpili sme auto s automatom čo je úplne jednoduché šoférovanie a hneď prvá jazda do mesta na najťažšie križovatky a parkovanie 😃 srdce som mala v riti doslova dopotena ale dala som to. A odvtedy stále jazdím už nemám s ničím problém a mám už ďalšie auto dosť veľké SUV a jazdy si užívam 🙂

tehulka2011
10. okt 2023

Skoro kazdy, kto vyskusa automat, sa uz k manualu nevrati, bol by blby. Je smiesne, ako sa tu niektore zeny s komplexami povysuju, ze su lepsie soferky, ked jazdia na manuali… ako keby na tom zalezalo 😄

minenkak
10. okt 2023
mia2906
19. nov 2024

Ahoj, ako si dopadla? Ja som tiež v štádiu učenia sa 😁

kremlicka250
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2