Strach zo šoférovania
Ahojte ako ste prekonali strach zo soferovania?mam vodicak ,jazdila som ,potom som prestala a doteraz sa bojim.Pomohli vam jazdy s instruktorom?velmi chcem jazdit ale ten strach je silnejsi.
@kormino ahoj, chcem sa spytat, od vodičaku si vôbec nejazdila? Ja mam vodičak asi 16r, jazdila som asi necelý mesiac aj to s ocinom. A odvtedy nič. Resp také trasy ze poľná cesta alebo raz som išla aj cez dve dediny. Strašne by som chcela šoférovať ale aj sa veľmi bojim. Chcela by som skúsiť kondičné jazdy ci vôbec na to mam. Obdivujem ľudí ktorí po to toľkých rokoch sadli za volant a teraz hovoria ze úplne super.
Ja som začala teraz po 10tich rokoch jazdit na automate. Sveta zit😀
@mea84 ked mas vodicak, tak rob kondicne na svojom aute
@guiseppinka ja som práveže chcela aspoň jednu jazdu s inštruktorom, s mojim mužom sa to nedá. Aj keď chcela som ze keď je sviatok alebo aj iný deň ze večer neskoro sa previesť keď nikoho neni vonku.
@meaahoj,nejazdila som 24 rokov.Síce dva,alebo tri krát s mužom,ale to sme sa len pohádali,Hovoril ,že radšej nemám ohrozovať premávku☺.Napriek tomu,kúpil dalšie auto pre mňa a odvtedy jazdím.Prvýkrát,ked som mala ísť do mesta autom,tak som deň predtým zašla autobusom,aby som si pozrela parkoviská.No a teraz jazdím denne 25 km do roboty a naspať,Je to najlepšie čo som sa mohla naučiť.Už zaparkujem hocikde aj pred nákupným centrom.Musíš sa odhodlať a najlepšie ked začneš sama,držím palce☺
@kormino ahoj, ďakujem ti za reakciu.
Pýtala som sa hlavne preto, lebo je rozdiel vrátiť sa k šoférovaniu keď bol človek aktívny vodič a prestal a vrátil sa k tomu po x rokoch a rozdiel ze po vodičaku takmer nesoferoval a tiež po x rokoch v podstate znova začať. Obdivujem vás čo ste sa na to dali, a každý hovorí ze - nechápem ako som sa mohla /mohol báť šoférovať.
To by mi nevadilo keby idem na kondičné zbytočne. Aspoň by som sa uistila ze na to nemám.
@mea 84 tak vyskúšaj tie kondičné jazdy.Žiadne také uistovanie ,že na to nemáš neexistuje.Ked šoférujem ja a moja 72 ročná matka,tak sa naučí každý 🤣Radim to v dobrom ,začni sama na krátke trate.Chlap pri mne bolo vždy len na znervoznenie.Ides sama,zdochne ti motor, naštartujes ešte raz a ideš Zdochne ti ,keď je stenou muž,ma poznsmky znervoznies,robíš jednu chybu za druhou.Praj veľa úspechov,zvládneš to😘
@denda007 Úplne s tebou súhlasím, že rovnako dôležité sledovat autá idúce predomnou tak aj autá za mnou. Ja dokonca viac pozerám kto ide za mnou. Sledovať iba autá pred sebou a iba pri odbočovaní sa pozrieť dozadu je úplne nedostatočne. To by dobrý šofér ani nemal vypustiť z úst. Potom, že prečo je toľko nehôd. Niektoré ženy jazdia ako keby boli na ceste samé, čumia len pred seba.

Tiež som prednedávnom toto riešila, ja som mala neskutočný stres z toho. Mne veľmi pomohli kondičné jazdy (takmer 20 rokov mám vodičák ale nejazdila som). Mala som 4 jazdy, na prvej ma hneď inštruktor zobral do premávky, žiadne cvičisko, terapia šokom😂. Potom som začala jazdiť na svojom malom autíčku. Chvíľu stres a postupne to prešlo.