Strach zo šoférovania na manuálnej prevodovke
Ahojte. Bol tu niekto z vás, kto sa bál zo šoférovania?
Mám auto, no bojím sa na ňom šoférovať pretože to je to manuál na ktorý som není zvyknutá, keďže som 4 roky na manuáli nesoferovala. Posledné 3 roky šoférujem výhradne iba automat, na ktorom nemám strach,verim si ale na manuáli sa cítim ako totálny retard. Strašne stresujem, som nervózna a neviem ako sa mam tohto zbaviť a začať šoférovať na manuálnej prevodovke. Nedokážem prejsť sama nikde, keď mám pri sebe niekoho, tak mi to ide celkom, no neviem ako by mi to išlo samej :(. Nechápem ľudí čo sa neboja šoférovať manuál, proste je to pre mňa nepochopiteľné 😂😂😂
@elizabet173 to som rád, že som pomohol. Tu teoriu si môže preštudovať ale treba si skúsiť tú jazdu na veľkom parkovisku. A vždy keď sa stane s autom niečo nečakané zastaviť a zanalyzovať si prečo sa to stalo.
Automat je topka ...nech si vraví kto chce čo chce ,tak aj všetky športové autá majú automat ...manuál ľudia milujú lebo pozerajú veľa filmov ako rýchle a zbesile a cítia sa ako hrdinovia 🤣.. no pri automate sa viac sústredis na jazdu a okolitú krajinu či pasažierov v aute ...
takto som na tom aj ja .... po tom ako som dostala VP som nesoferovala asi 3,4mesiace a tie stacili aby som dostala "blok" ... neviem pracovat s rucnou ano sledujem otacky a ako kedy ale tiez sa bojim toho ze mi to skape niekde na priechode alebo v krizovatke v dosledku zleho podradenia... 🙈🙄
v autoškole mi to slo samo lebo som bola zvyknuta na spojku ktora zaberala uz ked bola v polovicke, a zaroven mi aj ukazovalo kedy preradit 🙂 nie vzdy som sla podla toho ale vtedy som sa citila ovela istejsie ako teraz kedze uz sa mi stalo viacej veci aj skapalo 🙂ludia na mna trubili 🙂 priatel sa bal kedze vravel ze ochvilku pojdeme po poli , to som sa naucila sla som pekne v strede ako by sa malo (vo svojom pruhu) ...no teraz ma uz ani nenuti si sadnut za volant lebo mi vzdy pride tak zle z toho cize len zvracanie bolest brucha, wc 🙄🙈 a ten pocit ze milujem jazdu a auta nuz neviem sama ako to prekonam 🤷♀️ .... v meste max na 4ke a ked ides do kopca tak si podradis ked ides do zakruty podradis do 2ky v ostrej zabrzdis vytlacis spojku zaradis 2ku pustis spojku a pridas plyn 🤷♀️
teoria a predstava u mna funguje nuz strach je u mna vacsi a neviem preco
priatel mi nechve dovolit automat kym sa normalne nenaucim na manuali 🤷♀️ zacarovany kruh
chces no sa bojis 😥🤷♀️kludne mi napis aj spravu ak chces
@elizabet173 jazdiť na trojke 90kmh je nezmysel, samozrejme. Ale predbiehať na trojke a preradiť do štvorky až pri 110 km je v pohode.
@elizabet173 náhodou tam niekto prispel tak som sa pozrel. Zajtra skúsim predbiehať na trojke do 110kmh a dám ti vedieť či to funguje.
@slovakboy tak toto je mega príspevok 👍. Ďakujem. Presne toto som potrebovala prečítať. Každého vodiča, keď sa pýtam, tak ,,nevie,, úplne vysvetliť, lebo to robíte automaticky. A takto po lopate a logicky som ešte nepočula ani nečítala. Ďakujem ešte raz 💚👍.