icon

Strach zo šoférovania v zime

monlienka
15. jan 2023

Baby šoférujem každý deň ale mám veľký blok čo sa týka zimy každu jednu otravujem muža alebo kohokoľvek iného keď niečo potrebujem aby som nemusela šoférovať.viete mi poradiť ako toto prekonat?pred 2 rokmi som dostala šmyk našťastie sa nestalo nič ale mám v sebe tento strach.

ariannazara
15. jan 2023

A sak ani není zima. Ja mam tiež vodičak roky ale keď je poľadovica a sneh tak keď nemusím nikde nejdem. Tiež mam rešpekt pred tým

monlienka
autor
15. jan 2023

@ariannazara no ale hlásia tak chcem bojovať s tým strachom

martulik6
15. jan 2023

royumiem ti,taktiez v zime skoro vobec nejazdim-ked je sneh a poladovica- taktiez ma u 2krat otocilo,dostala som hodiny, uznam som bojko, ale v pohode radsej sa podcenim ako precenim... mam dakomu daco urobit, tak to nie. Teraz nam zima to umoznuje, ale potom podla pocasia a stavu ciest

ikissedagirl
15. jan 2023

@monlienka odporucam absolvovat školu šmyku. Ziskas prax, aj istotu.

mooonika1975
15. jan 2023

bojuješ len tak ,že skúsiš, inak nie, inak sa budeš báť, mne sa to napriklad páči, lebo vtedy idem opatrnejšie a dávam si viac pozor. A že nám tu nasneži , niekedy aj .... no aj dosť 😂

aniele
15. jan 2023

Pozri. Zober to ako výzvu, čo všetko si schopná zvládnuť. Nádych, výdych, zatneš zuby a ideš. Uvedom si, že vychovávame príkladom. Nemôžeme chcieť, aby sa naše deti naučili prekonávať prekážky, ak my pred nimi cúvame. Uvidíš, aký budeš mať zo seba dobrý pocit. Samostatné a emancipované sme nielen vtedy, keď sa o domáce práce delíme s mužom, ale najmä vtedy, keď nie sme bez neho stratené, napríklad v mobilite. A nezabudni sa za každý úspech odmeniť!

marca12
15. jan 2023

@monlienka aj ja mam respekt pred snehom a smyklavymi cestami,no musim jazdit v zime aj do orace,aj v praci. Chod pomaly a opatrne. Len trenovanim sa zbavis strachu

vulka
15. jan 2023

@monlienka Čo hlásia? Minus 4 a 5 cm snehu?! To je zima? Čiže na hlavných cestách nebude nič. A ak sa bojíš tak si budúci týždeň zaplať kondičné jazdy.

ibrunova
15. jan 2023

Úplne ťa chápem, aj ja to mám podobne, keď je sneh alebo ľad, chodím len po meste a nejdem nikam cez krkaháje alebo horské prechody. Keď sneží, tak idem , vždy je to výzva 🤣 ak je vyslovený ľad, čo býva 1-2x za zimu, tak radšej nejdem. Treba len ísť pomaly, prudko nebrzdiť a stále byť v strehu.

euka210
15. jan 2023

@monlienka naucit sa zaklady...ist pomaly ked je cerstvy sneh, poladovica, nechavat vacsiu medzeru, pomaly pribrzdovat nie prudko. Radsej opatrnejsie a pomalsie.
Ja som sa tiez bala, ale do skoly niekto deti musi odviest,...naucila som sa.

lenicka298
15. jan 2023

@monlienka musíš len skúšať. Ísť pomaly a dávať si väčší pozor, hlavne pri brzdení. Niekedy ťa situácia donuti ist. Môj chlap (vodič z povolania) ma vždy, keď máme nové auto, a je cerstvo nasnezene zoberie na bocnu cestu, kde nechodia auta, a tam si skúšam, že ako auto vyrovnať keď dostanem šmyk, hodiny a podobne. Aj keď človek nikdy nevie, ako by v danej situácii reagoval, cítim sa lepšie, keď viem, čo môžem od auta očakávať, a čo si na ňom "môžem dovoliť" a čo už nie.

ildiko36
15. jan 2023

@monlienka strach prekonas jedine vtedy ked budes v najväčšom snehu soferovat.Ja som denne chodila na Prednu Horu na zachranku, niekedy nasnežilo a nedalo sa s autom vyjst, musela som cuvať alebo auto nechat dole pri ceste, kamiony boli skrízene, a bol aj taky čas že sme museli dať retaze na kolesa.Prezila som 5x havarii so sanitkou , čo som bola len spolujazdec a nebol to len šmik ale soferujem dalej.
Hlavne nebrzdi v zakrute ale stale spomal pred zakrutou a v zakrute kus pridaj a nikdy nebrzdi naraz lebo ta vynesie ale pumpuj brzdu..Na mostoch byva viac primrznute, treba dať pozor

babulkomale
19. jan 2023

@monlienka chod na velke prazdne parkovisko, potme, ked bude nasnezene alebo poladovica a tam skusaj s niekym skusenym, ako auto reaguje, otoc sa na rucnej a proste vyblbni sa tam.
Ja som to takto robievala, zazila brutalne zimy za volantom a nic mi nerobi problem. Kludne odsoferujem aj na severny pol 🙂 vsetko je prax a cvik.