icon

Strašne nadávam

31. júl 2022

Ahojte, si odvykat? Niekedy je to uz strasne. Minule sa svokra pytala, ake buchty navarila a ja ze fasa. 🤦🏻‍♀️ Smiala sa, ale urcite si pomyslela svoje....

Neviem, ako s tym prestat.....

Strana
z2
nicole003
31. júl 2022

@erik757hd zly preklad faszszopó je hulič vtákov a geci je semeno. Madarske nadavky sa tazko prekladaju/vysvetluju ale stoja za vsetky peniaze.

h2
31. júl 2022

@nicole003 Prosím ťa, ak vieš po maďarsky, nevysvetlila by si, ako to teda je s tým "fasa"? Je to OK, alebo nadávka?

erik757hd
31. júl 2022

@nicole003 Jááj tak to mi mamina povedala (je s Komárna) .... Tiež povedala že veľmi ťažký preklad hoci vie .... Takže diky za upozornenie 🙂

nicole003
1. aug 2022

@h2 tak fasza nadavka nie je. Madari ju pouzivaju v zmysle ked sa ti nieco nedari, ked sa vyjadris sarkasticky ze no fasza..... No vyborne alebo do slaka. To pocut aj pri intonacii vo vete. Len slovaci to prebrali v takom zmysle ako to vyssie pisali ze napr. bohovske atd. Teda, takto je to v mojom okoli.

nicole003
1. aug 2022

@erik757hd mamina ma pravdu, doslovne sa neda prelozit iba priblizne opisat vyznam. Toho casu moje kolegyne z Nitry a od Topolcian sa isli urehotat ked som nadavala po madarsky a velmi sa im to lubilo aj ked mi nic nerozumeli. 😁 A mne sa nedalo im to prelozit poriadne

bronik89
1. aug 2022

cloveku sem tam ujde, no je zas ine, ked nadava v kuse, to je aspon u zien take, no moc to neoblubujem a mam taku kamosku, ktorej kazde 5 slovo proste nadavka

Strana
z2