icon

Strata čuchu po zápale dutín

milus777
7. mar 2018

Ahojte. Som dva tyzdne po zapale dutin. Hrdlo ma este stale boli ale co ma trapi ze som stratila čuch. Uz je to trosku lepsie ale stale nic moc. Zazili ste to? Vrati aa mi to niekedy? Poteste ma trochu. Dakukem za odpovede... Uz som zufala

milus777
autor
11. mar 2018

Baby znova ma chyta panika. Stava sa mi ze vone ktore som uz pomaly na zaciatku zacala citit sa mi znova stracaju :( aj ked celkovo som mala pocit ze sa to troska zlepsuje. Ale takee veci ako mydlo a avivaz co som na zaciatku uz citila teraz necitim znova..... Jedlo a tak trocha citim ale bojim sa ze sa mi to uplne strati znova.ach jaj poteste ma...
Nechapem to bed beriem atb tak uz by s to malo lepsit....

meesha
11. mar 2018

@milus777 hele nenahrivat, vetsinou to pak jeste vic opuchne. Vincentkou prolevat nebo inhalovar chladnou pres inhalator. Ze se to meni je docela pochopitelne, muze tam neco otect, sliznice regeneruje, dej tomu cas. Na orl ti to urcite zkontroluji. Taky muzes citit “nesmysly”, proste divne pachy. Hodne stesti. (Ale kdyby neco, da se s tim zit :D )

milus777
autor
11. mar 2018

@meesha dakujem pekne... Ja som sa nad teplou vincentkou naparovala tak to asi moc dobre som neurobila ze? Mam doma tu konvicku na preplach nosa ale nemam odvahu nato. Ach uz chcem ten cuch naspet...uz fakt neviem co mam robit. Uz aj lexaurin som musela zobrat z toho stresu :(

ivanamyl
11. mar 2018

@milus777 necitam celu diskusiu. Ale pokial beries antibiotika, tak strata čuchu je pomerne casta zalezitost. Kvapky pouzivas nejake? Ako dlho?

milus777
autor
11. mar 2018

@ivanamyl myslis ze je to z atb? Asi dva tyzdne co nemam cuch po zapale dutin
Beriem uz druhe atb.... Zo zaciatku som davala nasivin ale moze sa len 7 dni a mam pocit ze mi zhorsoval opuch... Tak teraz uz len vincentlu sprej davam alebo morsku sol....

ivanamyl
11. mar 2018

@milus777 myslim ze z Atb. Ved uz z nazvu vyplyva Anti BIO. Tak hovori to same za seba.
Teraz pocas chripok som mala problem s dutinami, vratilo sa mi to aj druhykrat. V oboch pripadoch som nemala cuch, ani chut. Kvapky k tej strate cuchu len pridavaju, nicia sliznicu nosa, treba s nimi opatrne. Ja som mala az chrasty a nos uplne suchy. Po vybrati atb sa to pomaly vrati do normalu. Je to neprijemne, aspon u mna bolest hlavy v oblasti oci a teploty. Skore uzdravenie ;)

milus777
autor
11. mar 2018

@ivanamyl dakujem pekne... A prosim ta asi ako dlho si nemala ten čuch? U mna cez dba tyzdne ale zase dalsie atb beriem tak mozno aj preto....

ivanamyl
11. mar 2018

@milus777 nepamatam si to uz presne, lebo som chorlava od Vianoc. Stale ma dieta nakazilo nejakym skolkarskym virusom a neskor zacali chripky. Dokopy som mala 3 atb. Nezvyknem byt chora, naposledy pred 4 rokmi.
Pri druhom a tretom atb som nemala cuch, ani chut. Mna dr. ani na ORL neposlala, ze netreba. Aj s hrdlom som mala problem a kasel neskutocny.

milus777
autor
11. mar 2018

Jaaaj tak skore uzdravenie aj tebe prajem. Aj so mnou sa to uz od vianoc taha. Len ma teraz vydesil ten cuch. Ja sa uz citim relativne dobre tak len cakam ledy sa mi vrati. A mozem ta poprosit ze ake atb si brala? Ja amoksiklav a teraz zinnat.... Dakujem ti moc

ivanamyl
11. mar 2018

@milus777 Brala som Fromilid, Megamox a tiez Amoksiklav. Tiez skore uzdravenie. S nosom nemas problem?

milus777
autor
11. mar 2018

@ivanamyl tak nos som mala relativne cisty uz po dobrati prvych atb... Ale kus este obcas citim hore akokeby opuchnite sliznice. Ale inak uz v pohode. Zajtra doberam atb tak uvidim.... Ale strasne som zufala z toho cuchu....

ivanamyl
11. mar 2018

@milus777 to mas este dobre ten nos. Drzim prsty. Keby sa to nezlepsovalo, dozaduj sa odborneho vysetrenia 😉

meesha
Autor odpoveď zmazal
meesha
12. mar 2018

@milus777 komvicka je super vec 😉 neboj, nic to neni, ublizit to nemuze. Je fajn si tu vincentku do toho vybublat a ohrat na vlaznou teplotu - cisti, dezinfikuje, stepi hleny. Ty teple naparovaci veci a soluxy se uz nedoporucuji. (mam s tim i osobne neblahe zkusenosti jsem dutinar chronik uz 15let, tak uz jsem testla hodne veci a po teple to proste otece vic). Ja bych jeste chvilku pockala a pak to orl. Vzhledem k otoku - treba to bude chtit antihistaminika, kortik sprej, nebo uvidi je-li to subjektivni. A tak 🙂

milus777
autor
12. mar 2018

Dakujem vampekne dievcata. Tu konvicku dnes skusim a uvidim. Dnes mam este posledne atb a tak kontrola na orl tak som zvedava. Hrdlo ma este kus pobolieva a citim jak my stekju hlieny.....

milus777
autor
12. mar 2018

@meesha ja som mala problem z dutinami ked som bola dieta a 3 krat mi aj prebijali nos.... Ale odbvtedy som mala pokoj to az teraz. A pocuj vidim ze si uz odbornicla v tej oblasti tak sa spytam ze co davat do nosa aby to urychlilo ti regeneracou? Mam doma sterimar,vincentku,coldastop olejovy, nasivin ale nemala som pocit ze midaco z tphp pomaha..... Dakujem ti 🙂

meesha
12. mar 2018

@milus777 jestli se chystas na orl, tak super, oni uvidi a doporuci. 🙂 kdyz ti to tam zatyka, tak to uplne vylecene neni a jestli se to samo srovna poradi

Mne uz nepomuze nic :D ale cistim vincentkou a nasodrillem (na beznou udrzbu mi vyhovuje vic nez vincentka, hodne lidi ho chvali v recenzich, je se sírou, ale ta cena 😱 ) https://www.nasodrill.cz/
Drzim palce

milus777
autor
12. mar 2018

@meesha a ty tiez nemas čuch kvoli tym zapalom? Neskusala si nejaku prirodnu liecbu? Jj pojdem na orl a uvidim. Ako ja obcas nieco zacitim a je to ovela lepsie ako na zaciatku ale stale nic moc.... Raz lepsie a raz horsie..kuknem na ten sprej.. Drzim palce

meesha
12. mar 2018

Jj, ale ja to mam chronicke na alergo podklade. Ty se bat, myslim, nejakych trvalych nasledku nemusis. Zkouset nejake prirodni experimenty asi nema moc cenu, je to ponicene i mnoha operacemi a tak. Ale napadla me jeste jedna rada, a to proplachovani repikovym cajem (doporucil mi to primo jeden spickovy orl mudr, tak je to ok). Dezinfikuje, a me mockrat zachranil od atb. Kdyz to na me leze, stridam s tou vincentkou.

milus777
autor
12. mar 2018

@meesha vidis repikovy caj pijem ale skusim aj ten preplach. Vies co ked si mi napisala ze netreba ohrievat tak sa mi dnes zda ze aj cuch kus lepsie co neohrievam. Tak uz sa to snad pomay vrati do normalu. Akurat dnes trocha usi som zacala citit tak hned som dala vatu s alpou tak snad prejde. Dnes aj nos troska hore citim opuchnuty ze nieje uplne volny tak snad sa to zase nezhorsi. Je mi luto ze ty to mas tak :( casto ti prepichovali dutiny? Mne 3 krat v detstve... Vela zdravia prajem a dakujem za tvoje rady si zlata....

milus777
autor
12. mar 2018

@meesha ja na alergologiu chodim raz rocne ale chvalabohu niesom na nic alergicka len na chlad.... Ale to sa mi skor prejavuje na klboch na rukach v zime....

katus226
12. mar 2018

Ja som ani zapal dutin nemala, len chripku a kasel. Aj atb som brala jedno balenie. Stratila som cuch aj chut a zacali sa mi vracat az po tyzdni. Jeden den som nieco zacitila, potom dva dni zase nic, postupne sa vratila najskor chut a az neskor cuch. Boli take lepsie a horsie dni, uz som sa zacinala bat. Nahrievala som sa infralampou, uz mi pomohla velakrat.

milus777
autor
12. mar 2018

@katus226 dakujem za odpoved.... Jj aj ja to tak mam asi 3 dni som necitila vobec nic a postupne daco... Uz je to viac jak 2 tyzdne a stale to nieje uplne okey...

katus226
12. mar 2018

@milus777 ano trva to dlho a to je frustrujuce... A cudny pocit, az vtedy si clovek uvedomi ako velmi tie zmysly potrebuje 😃v poslednom case sa mi to stava pri kazdej chripke, nejake su agresivne tie virusy...

milus777
autor
12. mar 2018

@katus226 presne tak jak hovoris.... Ja az taku paniku som z toho chytala.... Aj ked jasne ze su aj horsie veci.ja tiez dlhe roky ani atb nebrala a teraz od zaciatku roka sa to so mnou taha....

dorottka
12. mar 2018

Ahoj, moja mamka tak mala svojho casu, jej to preslo az skoro po 10 mesiacoch - ale preslo, cize ocividne to moze aj nieco trvat, zalezi od toho, do akej miery boli 'narusene' nervy 🙂

milus777
autor
18. mar 2018

Ahoj baby. Tak po 3a pol tyzdni som sa tesila ze uz sa ten cuch pomaly zlepsoval ale od vcera zase horsie. .. A to uz sa mi to pekne zlepsovalo :(i ked to nebolo uplne okey ale aspon daco som citila. je pravda ze som stale chora citim kus usi a hrdlo este. Ale stresujem co sa mi to zas zhorsilo. Joj take nervy uz nato mam. Mali ste to este niektora tak dlho? O tyzden som objednana k lepsiemu orl dr tak uvidim. Stale mam pocit suchosti v nose a akokeby upchaty ale prazdny nic nefukam. Striekam si morsku vodu ale ta neviem ci ne este horsie.... Mate este niektora taku skusenost? Joj poteste ma prosim.....

ivanamyl
18. mar 2018

Ahoj, ja som na tom stale velmi podobne. Na suchy nos mi dobre zaberaju kvapky/spray PantheNose od Dr.Muller. Dobre zvlhcuje sliznicu nosa. Inak tiez mam problem s cuchom, celkovo sa mi to tento moj stav zlepsuje velmi velmi pomaly. Uz som z toho na nervy.

lalota
18. mar 2018

Žiadne tienspreje ako nasivin a pod.neuzivaj, ja som si tak vyrobila hypetrfiu sliznice všetkých dutín v kombinácii s alergoppdkladom... Len vyplachuj vibcentkou, nič viac. Bolo by vhodné ct dutin, či je príčinou - polypy, sekret v dutinách, zväčšená sliznica??? Ja nemám čuch už cca 1 a pol roka občas niečo cítim...vtedy si to užívala a všetko voniam,

lalota
18. mar 2018

Hlavne si zapamätať vobu veci... Bez vovoni je život čiernobiely :( no mozog je uzasby, sám vygeneruje na zaklade pamäte vôňu ;)