icon

Strata čuchu po zápale dutín

milus777
7. mar 2018

Ahojte. Som dva tyzdne po zapale dutin. Hrdlo ma este stale boli ale co ma trapi ze som stratila čuch. Uz je to trosku lepsie ale stale nic moc. Zazili ste to? Vrati aa mi to niekedy? Poteste ma trochu. Dakukem za odpovede... Uz som zufala

katus226
27. mar 2018

tak uz mam aj ja to iste opät... ani cuch, ani chut. nove atb mi dali na hrdlo, snad zaberu a aj nos odpuchne... naparujem sa nad vincentkou a skusila som nou aj preplachnut nos - pozor vtedy musia najskor dokladne vyprchat bublinky, tie su pri vyplachu neziaduce

atika11
27. mar 2018

Áno,zažila, dokonca v tehotenstve.ani chuť,ani čuch, niečo hrozné.Neboj polepší sa to.Skoda,že vtedy som nevedela,že existuje kanvička na výplach nosa,super vec,keď mi začínal zápal dutin druhý krát,pomohla veľmi a zvládla som dokonca bez ATB.Vyplachovala som prevarenou slanou vodou.skus.odporucam.

atika11
27. mar 2018

A neboj vráti sa to úplne do normálu,keď odoznie zápal.

milus777
autor
27. mar 2018

@katus226 dakujem ti skore uzdravenie prajem.... Ked ja ten cuch nemam uz vyse mesica..... Aj ked este ma pobolieva hrdlo tak asi to neni uplne oki.... Snad bude dobre. Aj tebe to trva tak dlho? Daco citim ale neni to uplne v poriadku.niektore vone vobec :(

milus777
autor
27. mar 2018

@atika11 dakujem za odpoved.ja mam tu kamvicku dokonca som si raz aj Vyplach robila. Myslis ze mam robit aj teraz aby sa vratil cuch?

katus226
27. mar 2018

@milus777 dakujem aj tebe skore uzdravenie 🙂 zatial to trva tyzden a tentokrat bol celkom rychly nastup - nadcha, hrdlo a o dva dni chut aj cuch v haji. len velmi obcas nieco vyrazne zacitim. problem nastava pri vareni a zvlast ked robim nieco z vajicok, som zvyknuta ich kontrolovat, ci nejako nezapachaju. z mäsa radsej teraz nerobim nic.

zmienoval sa tu tusim wobenzym, veru ten by mohol zabrat na zapal, precisti organizmus celkovo. len je sialene drahyyyy... ale skor ma napada NAC na odmaskovanie skrytych infekcii v tele, ktore sa potom stale vracaju. mam ho doma vo forme prasku, ale som tehu a v jednom e-shope upozornovali, ze v tehotenstve a pri dojceni nie. inak je to perfektna vec.

milus777
autor
27. mar 2018

@katus226 jj ma mam wobenzym doma. Nechcela som ho brat popri atb a inych veciach co teraz beriem ale asi zacnem.... Je to hrozne s tym cuchom. Dcerka je teraz chora tak snad to zase nechytim od nej. Ale beriem este atb tak snad nie.... Ale aj tebe sa stavalo ze si uplny cuch nemala aj mesiac? Dakujem ti

atika11
27. mar 2018

@milus777 no určite tá slaná voda sťahuje zápal.ja som robila aj trikrát denne preplach.a čuch sa vráti,keď už nebude zápal.

katus226
27. mar 2018

@milus777 myslim ze najviac tak dva tyzdne, ale najskor musela nadcha aj bolest hrdla uplne odozniet. ked to trva dlho, zrejme este slaby zapal trva

paulakolla
27. mar 2018

Ja sa chcem opýtať, či mal niekto podobnú skúsenosť, ale nie so stratou čuchu, ale sluchu. Presnejšie so zalahnutím. Po chripke sa mi zapálili dutiny, následne obojstranný zapal uší a zaľahnuté mám už mesiac. Vybrala som 2 balenia atb. Čo ďalej..??

milus777
autor
27. mar 2018

@paulakolla ahoj ja som tak kedysis mala tiez dlho zalahnute. Neprijemne to je. Nahrievala som a nic nepomahalo. Isla som ku dr a ta hned ze si mam kupit nasivin ze ten je aj na zapal eustachovej trubice. A ani som nemohla uverit hned po prvoms trieknuti mi zacalo pomaly odlahovat. Skus vyskusat. A odvtedy ked uz citim ze na usi mi ide hned strieknem sprej a ulavi hned.drzim palce nech prejde a ked nie tak na orl a tam urcite pomozu....

maminecka2
27. mar 2018

@milus777 Ano, aj Vincentka je na zvlhcenie, kludne ju mozes

maminecka2
27. mar 2018

@paulakolla Smer ORL, mesiac zalahnutia uz nie je na samoliecbu, nech si tam "nevyrobis" chronicky zapal s trvalym oslabenim sluchu.

paulakolla
27. mar 2018

@maminecka2 ja som na ORL bola, nic mi tam nedali. Brala som este vtedy atb.

maminecka2
27. mar 2018

@paulakolla A uz si mala vtedy zalahnutie? Robili tympanometriu (meranie podtlaku v strednom uchu)? Vobec nic neriesili? Tak teraz by som skusila niekoho kto "ambulovat" aj vie...😠👎...

milus777
autor
28. mar 2018

suhlasim s maminecka2.... Skus ist na inu orl ambulanciu. Ja som tiez bola pri prvom dr s tym cuchom a nedal mi nato absolutne nic... A ked som zasla k inemu tak hned nasadil sprej a lieky a vobec to nebral na lahku vahu.... Zisti si ktory orl dr je najlepsi v okoli bydliska a chod k nemu. Drzim palce nech sa ti to poriesi. To zalahnutie je neprijemne mala som to uz patkrat ale vzdy to preslo. Urcite to prejde aj tebe. Mozno treba dajake atb kvapky do usi.... Moze to aj trochu trvat. Ja uz vyse mesiaca nemam poroadny cuch aj ked sa to trosku zlepsilo. Skore uzdravenie prajem 🙂

katus226
28. mar 2018

@paulakolla pokial na orl problem neporiesia, mozes skusit kvapkat si do usi roztok citricidalu - rozmiesat jednu kvapku citricidalu vo vode alebo v kokosovom oleji. je to prirodne atb (besne silne, preto treba riedit), mne pri kvapkani do nosa za par dni zmizol zlaty stafylokok a tesne som sa vtedy vyhla braniu antibiotik

maminecka2
28. mar 2018

@katus226 Tu nie je problem v zapale vonkajsieho ucha, a dalej uz je bubienok kam sa nic nedostane, takze v tomto pripade to nebude mat efekt. A pri kvapkani cohokolvek do ucha treba byt velmi opatrny, keby bol otvor v bubienku (co sa pri zapale moze stat), latka sa dostane az do vnutorneho ucha a moze narobit velke problemy.

katus226
28. mar 2018

@maminecka2 aha tak potom radsej nie 😃 skor som narazala na to, ze keby naozaj slo o atb kvapky do ucha a nezabrali by. Nuz, ako si pisala, treba hladat lepsieho lekara a hadam niektory aj realne pomoze

maminecka2
28. mar 2018

@katus226 No, ano, inak smutne ze clovek nemoze verit lekarovi a musi uvazovat komu a co verit... Ale je to ako v kazdom povolani, vsade su cierne ovce a ti potom kazia povest aj ostatnym.
Inak ten roztok je dobry, ja som ho pouzivala pri mykoze bradaviek. Vyskusam ho aj kvapkat detom do nosa ked bude treba, za skusku nic nedam. Pouzila si nejake kvapkadlo, alebo ako?

katus226
29. mar 2018

@maminecka2 kupila som v lekarni samotne kvapkadlo. je to trocha neprakticke, ale do nosa som mala roztok s kokosovym olejom a ten pri beznej teplote stuhne :D takze to chcelo nadobku nahriat na radiatori a odtial kvapkadlom. nejaku vhodnu flasku som nezohnala

milus777
autor
29. mar 2018

Baby tak asi 4 dni beriem sprej a lieky od orl ale moc sa mi to nezlepsuje.... Stale citim sucho v nose a ze mam zdurenu sliznicu.... Jeden den lepsie a potom zas horsie..... Je to uz 5tyzdnov co ten cuch nemam... Teda mam ale slaby a niektore vone necitim vobec... Je daktory den ze mam pocit ze citim viac a potom zase menej a depku uz mam teda riadnu. Baby co ste to teraz tiez tak mali tak ako ste natom? Potrebujem potesit..... Ani na sviatky sa netesim kvoli tomu :( neviem ci je to len moj pocit ale velmi sa kvoli tomu cuchu pozorujem a normalne sa mi zda ze cim viac vsetko ovoniavam tym menej citim.... Uz mi asi sibe z toho

maminecka2
29. mar 2018

@milus777 Daj este sancu tomu Nasofanu, este nestihol zaucinkovat. Nestresuj, pokial nie su poskodene cuchove nervy (to by si necitila nic), tak sa to zlepsi, ale musis byt trpezliva.

meesha
29. mar 2018

@milus777 trpelivost ☝️😁

milus777
autor
29. mar 2018

Dakujem vam dievcata 🙂

milus777
autor
29. mar 2018

A ten nasofan mi to nemoze nejak zhorsovat?pytala som sa nato dr a ubezpecil ma ze je to bezpecny liek ale ktovie.......

maminecka2
30. mar 2018

@milus777 Ako som uz pisala, Nasofan moze prechodne stav aj zhorsit, sliznici treba dat cas nech si zvykne, ale potom sa efekt dostavi. Je to bezpecny liek, nemusis mat obavy, jedny hranolky na obed narobia viac paseky v tele ako balenie Nasofanu 😉 Naozaj sa skus trosku menej sledovat a sustredit na ten cuch, nic neovoniavaj, k vareniu/peceniu si zabezpec pomocnika-ochutnavaca a uzi si Sviatky. ☀️

milus777
autor
30. mar 2018

@maminecka2 dakujem ti si strasne zlata..... To iste mi vravel aj dr ked som sa ho pytala ci mi nasofan nezhorsi stav. Ze je to bezpecny liek a keby to tak bolo tak vsetci alergici by bez cuchu chodili....mas pravdu ze sa asi velmi sledujem. Skusim nato trosku nemysliet a uzit si sviatky 🙂 dr mi nepovedal ako dlho ho mozem uzivat a zabudla som sa spytat tak asi do dalsej kontroly o 2 tyzdne... Neviem ten cuch mi nejak strasne vadi a to som uz prezila horsie veci co sa zdravia tyka.. Je to neprijemne. Este raz ti dakujem za pomoc a podporu.aj tebe krasne sviatky prajem 🙂

milus777
autor
17. apr 2018

Dievacata tak minuly tyzden som bola na druhej kontrole na orl....tak sliznica v nose uz nieje taka opuchnuta ale vravela som dr ze strasne suche sliznice mam v nose a aj v hrdle. Tak mi napisal mast do nosa a kloktadlo. Co sa tyka toho cuchu tak zlespuje sa to ale strasne pomaly.Dr mi u neho daval vonat take skumavky z vonami (skorica vanilka a mentol) ze ci citim a uhadla som vsetky tri aj ked slabo ale citila som ich 🙂 aj dr sa potesil ze by sa to malo uplne obnovit....... Vraj rychlost obnovy cuchoveho nervu je 1 cm za mesiac.meria 4 cm tak to moze trvat aj tie 4 mesiace. Nadalej beriem desloradatine,nasofan do nosa a revitanerv vitaminy....... Pridala som aj wobenzym ale mam z neho krce na zaludku tak som ho musela vysadit. Ale skoda lebo mam pocit ze pri nom sa mi to zacalo zlepsovat najviac. Dr vravel ze od zaciatku roka uz mal asi 60 pripadov straty cuchu tak hold dajaky agresivny virus utocil.

caterine
17. apr 2018

@maminecka2 nasofan a nasonex funguje na rovnakej baze? Lebo dcerka ma uz 2 tyzdne vecer upchaty nos a hovori mi ze po tom nasonexe sa jej upcha este viac, mam jej ho dalej davat? Berie aj Aerius tablety a prestrekuje si so sterimarom s medou