Stratená ponorka
Neviete ako je to s tou ponorkou? Neviem sa dopátrať k aktuálnym info..
@lenka_aknel dúfam že nikdy na staré kolena nedopadnem ako Vy že budem sedieť nad modrým konikom a riešiť kto kedy aký smajlík použil.
@lilka5555 v podstate ovladanie je stale na tom istom principe. Mozes mu dat krajsi obal, nech vyzera doveryhodne.
Mozes vyvinut nieco, co bude reagovat citlivejsie na pokyny. Otazka je, ci je to pre taku ponorku nutne, ak dany ovladac splnal potrebnu citlivost.
Ked zbavis auto plechov a polstrovania, tiez si povies, ze to vyzera pomaly ako traktor.
Ale hodis na to pekne tvarovane plechy a polstrovanie a hned mas pocit, ake na pohlad doveryhodne vozidlo.
@lenka_aknel a ty ako môžeš vedieť aká som? Za jeden smajlík súdiš že som bezcitná a nestastna svina? 😃 no súdia ma tu tak jednoduchí ľudia ako si aj ty. Čo čakať od MK. 😃
Bôže takú tragédiu robiť z jedného smajlíka 🙄 Tiež by ste sa mali uvedomiť a nenadávať tu autorke témy. Ale vlastne sa ani nečudujem, tu na MK je to v podstate normálne, čo téma, to nadávky.
No musím sa skôr zastať @lilka5555 že robíte zo smajlíka, ktorý sa bežne používa v internetovej komunikácii neviemakú hroznú vec.
Podľa info ktoré sa ku mne dostali tam bolo viac konštrukčných chýb a tí návštevníci si predsa museli byť vedomí do čoho idú. A aj ten ovládač bol pripojený bezdrôtovo 🤦♂️ Dá sa samozrejme ovládanie spraviť poriadne a bezpečne, možno na úkor pohodlnosti. Nejde iba o úroveň citlivosti.
@lenka_aknel bože už mi daj pokoj. Predstav si že sú aj zahraničné info a je ich určite viac práve preto som sa tu pýtala či sa k ním niekto nedostal. Nebudem sa tu už s tebou baviť pokial to nebude k téme.
@lilka5555 Nie je. Ale mohla si si najst kopu veci na ktorych sa mozes zabavat, ked uz mas taku naladu, zabavit sa na niekoho nestasti a vybrala si si zle. Tak sa necuduj, ze ti to niekto napise. A kym mi napises, ze ti nemam pisat, ako ostatnym, ktori sa nezabaju s tebou, nemusis.
Ak ich vzali prudy, ani ich nenajdu tak lahko. Nechcem si predstavit, co musia prezivat.
Keď v nedeľu Titan svoju cestu zahajoval, mal podľa dostupných informácií zásobu na štyri dni. Záchranári preto odhadujú, že kyslík by mohol dôjsť vo štvrtok okolo 13:00 SELČ, pokiaľ ponorka stále zostáva neporušená.
@lilka5555 tiez si myslim, ze te koniec bol hrozny, hoci oni asi iba zaspali od nedostatku kysliku. Ale nech je ako chce, je to hrozne a velka vystraha, ze ako si niekto moze spravit na kolene biznis za velke prachy a zle to dopadne. Hlavne ci ich vobec niekedy najdu, podla mna je sanca miziva
@lilka5555 ponorku uz nasli len neskoro. 😔
@gypsomilka naozaj našli ?
Aj ked teda,nasli trosky a 100% to neni potvrdene
@gypsomilka Titan je zostrojená na návrat na hladinu po 24 hodinách, uviedol bývalý pasažier
Miniponorka Titan, ktorá sa v nedeľu stratila v severnej časti Atlantického oceána, je zostrojená tak, aby sa po 24 hodinách vynorila na hladinu. Uviedol to Aaron Newman, investor v spoločnosti OceanGate, ktorá miniponorku prevádzkuje. TASR správu prevzala z webovej stránky CNN. Titan podľa jeho slov udržiavajú pod hladinou závažia, ktoré jej tiež pomáhajú udržiavať stabilitu. Tie sa majú po 24 hodinách automaticky uvoľniť, aby ju poslali na hladinu.
"Je to navrhnuté tak, aby sa vrátila naspäť hore," povedal Newman. V roku 2021 v nej tiež absolvoval cestu k vraku parníka Titanic. Členovia posádky sú podľa jeho slov upozornení, že závažia môžu uvoľniť rozkolísaním plavidla alebo použitím pneumatickej pumpy. Ak zlyhajú všetky možnosti, po 24 hodinách sa uvoľnia káble, ktoré záťaž pridržiavajú.
Josh Gates, ktorý sa zúčastnil na testovacom ponore Titanu v roku 2021, pre Discovery Channel uviedol, že bol oboznámený so štyrmi spôsobmi, ako sa miniponorka môže v prípade núdze zbaviť záťaže a vynoriť sa. Ide o uvoľnenie závaží kontrolované počítačom, ručné uvoľnenie vypustením vzduchu do vonkajších nádrží, hydraulický systém a schopnosť plavidla odpojiť sa od nosnej konštrukcie. N
@gypsomilka aha čítam teraz čo si poslala linky 🥴

@lenka_aknel ďalšia husa sa ozvala