icon

Stratený balík z AboutYou: Kde je chyba?

eleana123555
17. mar 2024

Prosím poraďte, vracala som balík z AboutYou za vyše 400€. Objendala som si cez profil kuriéra Slovenskej pošty a kuriér aj prišiel. Bolo to v novembri chaos pred Vianocami a nejak som stav vrátenej objednávky nekontrolovala, až v januári som si všimla, že 440€ mi nevrátili. Po dlhých naťahovačkách s AY a Slov.poštou mi bolo povedané, že balík nebol podaný a neevidujú to v systéme pritom balík kuriér vyzdvihol :( Nemám ani podací lístok ani žiadny dôkaz, jedine tak správy čo som písala sestre že už ide kuriér po ten AboutYou balík a nech pre istotu pýta potvrdenie o vrátení, ktoré samozrejme nedostala. Neviem čo robiť ten kuriér si zrejme balík nechal alebo nechápem bol to obrovský metrový balík, taký sa len tak nestratí neviem už čo robiť. S kuriérom som volala ten vraj keď príde na dispečing nahodí balík do systému a aj keby zabudol zrobí to dispečerka tak ja už fakt neviem

Strana
z2
eleana123555
autor
18. mar 2024

@lindus_esterka Pýtala som sa na GPS v aute a povedal že nemá ževraj to je súkromné auto

eleana123555
autor
18. mar 2024

@lula3108 A keď ste si dali hľadať číslo zasielky našlo vám niečo? Lebo ak bol matrac na depe tak musel byť v systeme nie? Lebo môj balík zrejme ani na depo neprišiel lebo v systéme pošty nemajú nič o balíku a vraj ked príde na depo zaregistruje ho dispečerka hneď

matullienka
18. mar 2024

@eleana123555 no moc sa mi nechce veriť, že kuriéri slovenskej pošty fungujú na súkromných autách. Viem, že v GLS a UPS sú tí šoféri na živnosť ale popravde s SP mi vždy prišlo žlté auto s označením slovenskej pošty

lula3108
18. mar 2024

@eleana123555 nemala som ziadne podacie cislo ale teda asi som to mala jednoduchsie tym, ze to bol obrovsky madrac😄ale urcite to neries priamo s kurierom ale s jeho nadriadenymi alebo s reklamacnym oddelenim. Ak to naozaj zobral on tak samozrejme povie vsetko len aby ta oklamal a nechala si to tak.

irusa
18. mar 2024

@lula3108 chudák kuriér ...očividne ani nevie ako ho tu obviňuje autorka z krádeže..pritom vôbec nemusela byť chyba na jeho strane

jarmila456
18. mar 2024

@eleana123555 Ja keď objednávam kuriéra tak si píšu adresu a telefónne číslo, keď tvoju adresu nemajú, tak kto pre to prišiel. Pochopila som, že tvoja sestra odovzdala balík kuriérovi, potom akému, keď SP nemá tvoju adresu.

jarmila456
Autor odpoveď zmazal
hiro
18. mar 2024

@lula3108 "Inak nad 260€ ide o trestny cin cize kludne sa im mozes vyhrazat ze podavas trestne oznamenie a bude to riesit policia" - po novom to uz je do 700€ len priestupok... To sa tym ani zaoberat nebudu.

janai1
18. mar 2024

@hiro pokiaľ viem tak toto stopol ústavný súd. Ešte to nie je v platnosti

irusa
18. mar 2024

@hiro veď nemá žiadny doklad, že to niekto prevzal.. Je to tvrdenie proti tvrdeniu

zuzana76
18. mar 2024

@stanulienkat staci jedna kabelka cocinelle, alebo nejaky kabat a 400 eur tiez

zuzana76
18. mar 2024

@stanulienkat ja tiez len vsetko objednavam a teda aj vela vraciam. Je to moje pravo. Myslim, ze zalando, about you, answear maju taky obrat, ze toto ich nemoze polozit, preto maju aj dopravu zadarmo a pri odoslani balika zase tiez vyzdvihnutie balika zadarmo, alebo poslanie postou zadarmo. Jasne, ze male e-shopy to takto neriesia. Urcite maju tieto velke e-shopy aj nejaku mnozstevnu zlavu na poste.

hiro
18. mar 2024

@zuzana76 To by asi nebol metrovy balik 🙂

zuzana76
18. mar 2024

@hiro no tak stacia jedny vysoke damske cizmy a kabelka obe zabalene zvlast v krabiciach a ptom este v jednej velkej krabici, mne tak prisiel dlhy kabat a kabelka a mala som to zhruba metrovy balik, urcite nie presne, ale 80-90 cm urcite mal, bol proste velikansky. Tym, ze som to objednala naraz tak to bola jedna objednavka a poslali to spolu, cizmy mali velku krabicu, kabat bol velky, tazky.

zuzana76
18. mar 2024

@hiro na About you predavaju len oblecenie, takze to muselo byt nieco z toho, predavaju este mensie bytove doplnky, ale ziaden nabytok, ani nic take velke

zuzana76
18. mar 2024

@zuzana76 sorry, kabelka mala velku krabicu

luccija
18. mar 2024

@eleana123555 nedotahuj sa s kuriérom, ale choď za nadriadeným a trvaj na svojom.Kurier musel mať info, mail čokoľvek od nadriadeného, že má ísť na tvoju, sestrinu adresu pre balík.Inak presne toto isté napadlo aj mne, keď som minule prvý x vracala balík za 150 eur, že zobral balík a nemám žiadne potvrdenie.Ked si si ty vyklikala, že chces tovar vrátiť a objednať kuriéra mne prišli na mail a do správy info kedy príde pre tovar musíš to niekde mať.On nepríde len tak, že nevieš kedy..máš aspoň výpis z hovorov, že Ti volal?
Blbá situácia nemyslím si, že Ťa chcem okradnúť len niekto si nesplnil čo mal nenatukal a pod...a áno chodia aj svojimi autami, ale som si myslela, že v každom je gps.V každom prípade buď neoblomna a požaduj prešetrenie.

eleana123555
autor
Autor odpoveď zmazal
eleana123555
autor
28. mar 2024

Neuveríte ale balík sa našiel po 3 mesiacoch, po dlhých naťahovačkách s kuriérom aj slovenskou poštou mi dnes prišlo auto Slovak Parcel Service a nechal pred dverami nejaký balík, vnútri boli moje stratené veci. Nechápem to kedže balík bol zabalený v inej krabici ako som balila no so všetkymi vecami vnútri a donesený ešte inou spoločnosťou. Celá šťastná že sa balík našiel píšem AboutYou že sa našiel a ako ho môžem vrátiť. Odpísali mi že ich to mrzí no 100 dňová lehota na vrátenie už prešla ako keby to bola moja vina že sa balík stratil poštou

matullienka
28. mar 2024

@eleana123555 tak to je potom asi znamenie, že si ich máš nechať.

karolinakr
28. mar 2024

@eleana123555 chvalabohu, asi začnem verit na zazraky

sandrasstini
28. mar 2024

Preto s tym chodim na postu alebo do packety. Kuriero nenechavaju potvrdenia, ani som to nevedela, proste ze on nedava smola, to bol prvy a posledny krat co som dala balik kurierovi do ruk.
Tiez obj veci za nielko stoviek a teda ked sa strati balik v takej hodnote je to na porazenie.
Niekde nastala chyba zial ale teda som rada ze sa balik nasiel aj ked veci sa uz nedaju vratit :/

Strana
z2