Stratený balík z AboutYou: Kde je chyba?
Prosím poraďte, vracala som balík z AboutYou za vyše 400€. Objendala som si cez profil kuriéra Slovenskej pošty a kuriér aj prišiel. Bolo to v novembri chaos pred Vianocami a nejak som stav vrátenej objednávky nekontrolovala, až v januári som si všimla, že 440€ mi nevrátili. Po dlhých naťahovačkách s AY a Slov.poštou mi bolo povedané, že balík nebol podaný a neevidujú to v systéme pritom balík kuriér vyzdvihol :( Nemám ani podací lístok ani žiadny dôkaz, jedine tak správy čo som písala sestre že už ide kuriér po ten AboutYou balík a nech pre istotu pýta potvrdenie o vrátení, ktoré samozrejme nedostala. Neviem čo robiť ten kuriér si zrejme balík nechal alebo nechápem bol to obrovský metrový balík, taký sa len tak nestratí neviem už čo robiť. S kuriérom som volala ten vraj keď príde na dispečing nahodí balík do systému a aj keby zabudol zrobí to dispečerka tak ja už fakt neviem
@lula3108 A keď ste si dali hľadať číslo zasielky našlo vám niečo? Lebo ak bol matrac na depe tak musel byť v systeme nie? Lebo môj balík zrejme ani na depo neprišiel lebo v systéme pošty nemajú nič o balíku a vraj ked príde na depo zaregistruje ho dispečerka hneď
@eleana123555 no moc sa mi nechce veriť, že kuriéri slovenskej pošty fungujú na súkromných autách. Viem, že v GLS a UPS sú tí šoféri na živnosť ale popravde s SP mi vždy prišlo žlté auto s označením slovenskej pošty
@eleana123555 nemala som ziadne podacie cislo ale teda asi som to mala jednoduchsie tym, ze to bol obrovsky madrac😄ale urcite to neries priamo s kurierom ale s jeho nadriadenymi alebo s reklamacnym oddelenim. Ak to naozaj zobral on tak samozrejme povie vsetko len aby ta oklamal a nechala si to tak.
@eleana123555 Ja keď objednávam kuriéra tak si píšu adresu a telefónne číslo, keď tvoju adresu nemajú, tak kto pre to prišiel. Pochopila som, že tvoja sestra odovzdala balík kuriérovi, potom akému, keď SP nemá tvoju adresu.
@stanulienkat staci jedna kabelka cocinelle, alebo nejaky kabat a 400 eur tiez
@stanulienkat ja tiez len vsetko objednavam a teda aj vela vraciam. Je to moje pravo. Myslim, ze zalando, about you, answear maju taky obrat, ze toto ich nemoze polozit, preto maju aj dopravu zadarmo a pri odoslani balika zase tiez vyzdvihnutie balika zadarmo, alebo poslanie postou zadarmo. Jasne, ze male e-shopy to takto neriesia. Urcite maju tieto velke e-shopy aj nejaku mnozstevnu zlavu na poste.
@hiro no tak stacia jedny vysoke damske cizmy a kabelka obe zabalene zvlast v krabiciach a ptom este v jednej velkej krabici, mne tak prisiel dlhy kabat a kabelka a mala som to zhruba metrovy balik, urcite nie presne, ale 80-90 cm urcite mal, bol proste velikansky. Tym, ze som to objednala naraz tak to bola jedna objednavka a poslali to spolu, cizmy mali velku krabicu, kabat bol velky, tazky.
@eleana123555 nedotahuj sa s kuriérom, ale choď za nadriadeným a trvaj na svojom.Kurier musel mať info, mail čokoľvek od nadriadeného, že má ísť na tvoju, sestrinu adresu pre balík.Inak presne toto isté napadlo aj mne, keď som minule prvý x vracala balík za 150 eur, že zobral balík a nemám žiadne potvrdenie.Ked si si ty vyklikala, že chces tovar vrátiť a objednať kuriéra mne prišli na mail a do správy info kedy príde pre tovar musíš to niekde mať.On nepríde len tak, že nevieš kedy..máš aspoň výpis z hovorov, že Ti volal?
Blbá situácia nemyslím si, že Ťa chcem okradnúť len niekto si nesplnil čo mal nenatukal a pod...a áno chodia aj svojimi autami, ale som si myslela, že v každom je gps.V každom prípade buď neoblomna a požaduj prešetrenie.
Neuveríte ale balík sa našiel po 3 mesiacoch, po dlhých naťahovačkách s kuriérom aj slovenskou poštou mi dnes prišlo auto Slovak Parcel Service a nechal pred dverami nejaký balík, vnútri boli moje stratené veci. Nechápem to kedže balík bol zabalený v inej krabici ako som balila no so všetkymi vecami vnútri a donesený ešte inou spoločnosťou. Celá šťastná že sa balík našiel píšem AboutYou že sa našiel a ako ho môžem vrátiť. Odpísali mi že ich to mrzí no 100 dňová lehota na vrátenie už prešla ako keby to bola moja vina že sa balík stratil poštou
@eleana123555 tak to je potom asi znamenie, že si ich máš nechať.
@eleana123555 chvalabohu, asi začnem verit na zazraky
Preto s tym chodim na postu alebo do packety. Kuriero nenechavaju potvrdenia, ani som to nevedela, proste ze on nedava smola, to bol prvy a posledny krat co som dala balik kurierovi do ruk.
Tiez obj veci za nielko stoviek a teda ked sa strati balik v takej hodnote je to na porazenie.
Niekde nastala chyba zial ale teda som rada ze sa balik nasiel aj ked veci sa uz nedaju vratit :/

@lindus_esterka Pýtala som sa na GPS v aute a povedal že nemá ževraj to je súkromné auto