Stretávka po 10. rokoch
Ahojte. Čaká ma stretavka po 10 rokoch gymnázia. Spolužiaci o mne nevedia absolútne nič, ani ze podnikám a darí sa mi( jedine žeby ma hľadali na finstat) mám 2 deti a manžela. V triede som nebola jednotkárka, triedne učiteľky ma dosť podceňovali, nemám vysokú skolu, ale mám vlastný dom, auto, podnikanie. V “programe” večera je napísané, ze sa budeme každý akokeby prezentovať, čo sa za tie roky udialo. 😁Normálne som na vážkach, čo im mám vlastne povedať? Nebudú to brat ako chvalenie? Všetko som si vybudovala sama, bola som 3 roky v zahraničí, z peňazí som si zalozila živnosť a otvorila som v meste na západe pračovnu(inšpirácia mi bola robota v zahraničí) neskor uz s manželom(on podniká so vstrekolismi) aj upratovaciu firmu, pred koronou sme postavili dom a počas korony som porodila 2deti. O spolužiakoch prehľad mam, na fb dávajú všetci takmer všetko, až na pár výnimiek. Z jednej strany by som chcela ukazat hlavne učiteľkám, že ma kvalitne podceňovali a často o mne hovorili, ze ked sa nebudem učiť, budem sa mat v živote zle…čistá hlúposť.
Lebo mám obchodného ducha, od školy som bola samo zarábajúca, nestratila som sa ani v zahranici, do pračovne som podchytila najväčšie hoteli a reštaurácie v okoli, upratujeme tiež veľké firmy a roboty bolo aj počas korony viac než dosť.
Čo myslite, mám nechať ego”doma“alebo im povedať o mojich úspechoch? Fakt sa to vo mne nejak bije, možno má niektoré podceňované učiteľkami chápete…
Na stretavky chodia aj ucitelia?Som nevedela
Pozri...ked to podas takto ako v prispevku,tak ta uz asi na viac stretavok ani nepozvu a budes mat po probleme.
Povedz, že podnikáš, snažíš sa uživiť seba aj rodinu a chvalabohu sa ti darí. Nemusíš hovoriť či máš euro alebo milión.
Ahoj, ja by som na tvojom mieste zahlásila iba "som šťastná, zdravá, mám krásnu rodinu a darí sa mi, nič viac v živote nepotrebujem 🙂" To, že si niekedy možno na tebe riešili komplexy si nechaj pre seba, ty vieš, že nemali pravdu a to je hlavné. Veď možno oni nemali taky život ako chceli a boli len nešťastné. A vybrali si zlú cestu ako to zo seba ventilovať. Podľa mňa ak toto všetko o tebe vedia ľudia, ktori sú pre teba dôležití tak len na tom záleží. Nie na nejakých ľuďoch, ktorých si nevidela 10 rokov 🙂
Pochybujem, že to bude prezentácia ako s mikrofónom na pódiu a powerpoint k tomu. Normálne tam chod a nejak extra sa tam prezentovať nemusíš, môžeš aj viac počúvať, ber to ako voľný program - ale ak chces, môžeš im tam všetkým aj "vytret zrak" a prezentovať tie Finstat 😂
Ja by som pri verejnom vystupeni nechala ego doma. V osobnych rozhovoroch by som to pokojne spomenula. Chod sa porozpravat aj s ucitelmi.
Moja skusenost zo zivota je taka, ze najlepsi ziaci sa vacsinou v zivote neuplatnili tak, ako napr. trojkari.
Ak to chces vytahovat cisto kvoli ucitelom, tak Ta asi sklamem, pretoze ucitelom za tie roky preslo tolko studentov, ze si podla mna na Teba uz ani nespomenu 🙂
Na druhu stranu musim povedat, ze chapem Tvoj pocit krivdy. Tiez mam podobny zazitok na gympli, kedy mi nas ucitel geografie povedal, ze tymi jednotkami (ano mala som same jednotky) to v zivote daleko nedotiahnem, lebo podla jeho dlhorocnych skusenosti jednotkari casto nezvladnu ani vysoku skolu, lebo sa uz nedokazu naucit take kvantum veci... Nic som mu na to nepovedala, len som zostala zarazena, lebo som nad knihami travila ovela menej casu ako niektore moje spoluziacky, s ktorymi som mala blizsi vztah a viem, ze sa nadreli aj na tie 2-3. Do dnes si presne pamatam tu vetu, dokonca aj kde som vtedy v triede sedela. Dnes mam vsak za sebou uspesne matfyz s cervenym diplomom a robim programatorku a tiez nie som na tom financne zle. Som s tym, co som dosiahla spokojna a to mi staci. Nemam potrebu mu to ist teraz vesat na nos (ak vobec este zije).
Mne bola 4 roky triedna učiteľka na 8ročnom pani, ktorá si so mnou toto leto na hodoch potykala (skrz rovnako staré deti) a asi po hodine debaty si zrazu spomenula ktorá som - hlavne že mi permanentne davala návrh na 2 z chovania:. Tie učiteľky absolútne podľa mna netušia 🤣 ale inak hej, stretavku sme mali s prezentáciou, každý sa podľa abecedy postavil a hovoril o sebe 5 minút, neviem čo je na tom divne 🤣
Pokojne nechaj ego doma. Tes sa ze si sikovna a ze sa mas dobre. Aj tak pride kazdy domov, zatvori dvere za sebou a zije si svoj zivot.
Pre tých učiteľov si bola len "číslo na zozname" alebo teda meno v triednej knihe. Odišla si zo školy, prišli stovky iných mien, tak ako to boli stovky pred tebou. Oni už nevedia ani kto si a už vôbec si nepamätajú čo ti hovorili a aké si mala známky 😀
Mňa by zaujímalo ak je to v BA tak aká pračovňa 😀 hľadáme novú pre hotel
My sme na stretávke po 5tich rokoch tiež mali také koliečko kde každý povedal čo má nové a ako sa mu posledné roky darilo a mne sa veľmi páčilo, že ľudia vyzdvihli to pozitívne a tešila som sa, že sa im darí, ale teda nikto sme nešli do takýchto podrobností ako si vymenovala v príspevku ... Takže by som na tvojom mieste vyzdvihla svoje najväčšie úspechy - teda rodinu, úspešný podnik a že sa ti darilo aj v zahraničí ... vlastný dom, auto a príjmy tam asi nemusíš rozmazávať...však uvidíš čo budú hovoriť ostatní ... inak pre zaujímavosť - budete tam mať viac vyučujúcich ako len triednu ?
Ale niektorí učitelia sú celkom v pohode, ľudia robia chyby, menia sa. Mne raz jedna dala dvojku z chovania a po tých rokoch sa mi ospravedlnila, že to nebolo potrebné haha
Ja by som to zhrnula iba v krátkosti. Som šťastne vydatá,mam 2 deti a podnikam (prípadne povedz v čom).
A vybavené.... určite tam každý nebude mať preslov 5 minút. A to ostatne si môžete povedať medzi sebou,ak bude mať niekto záujem.
Mnohe by sa divili, ze ucitelky si hooodne ziakov pamataju. A nevidim vobec nic zle na tom ked o sebe povies pozitivne novinky, ze si vybudovala vl biznis, mas peknu rodinu, si stastna a spokojna. Aj o tom stretavka je. Kazdy sa prezentuje par vetami co sa u neho v zivote zmenilo. Mozes byt na seba pravom pysna 👍🏼
mna tvoj prispevok potesil, z titulu, ze obdivujem uspesnych ludi, ktori sa vypracovali sami, svojou drinou, odriekanim a rozumom. Normalne povedz v skratke co to, aksa budu pytat kludne to preberte. Mozes byt inspirativna aj pre nich. ad ucitelky, co bolo bolo. Mali jednoducho iny pohlad na danu situaciu, sekli sa, tuez su len ludia. Nech mate fajn stretavku ;)
Nemáš tu stretávku náhodou tento piatok a na gympel si chodila v Bystrici? 😃
Na jednej strane pises, ze nechces, aby to brali ako chvalenie, na druhej strane im chces vytriet zrak. No, stretavka je spolocenska udalost, ked sme mali po 10-tich rokoch, tak sme v podstate pretancovali celu noc, fakt sme si to uzili mozno aj lepsie ako na stuzkovej. A nikto nemal velmi potrebu hovorit, aky ma dom-akurat sme si povedali, kto kde je, kolko ma deti a tak. Zvysok bola volna, velmi dobra zabava. Ked sme mali po 25-tich, tak sme viac sedeli a kecali, ale nikto sa tam nechvalil, vyzeral by divne.
Asi máš hovoriť o tom, čo robíš, nie, čo vlastníš, nie? Keď povieš podnikám v tomto a tomto, celkom sa mi darí, mám rodinku, manžela, dve deti, nie je to chvalenie, je to ok. Keď povieš, podnikám, mám dom, záhradu s bazénom, ferrari, atď., tak to je za mňa chválenie. Je na tebe ako to podáš 😉.
Ale veď zhrnúť čo si robila v posledných rokoch sa dá aj tak aby to nebolo chvalenkarstvo,záleží od toho ako to podáš. Normálne povedz s čím podnikas ,ako si na to prišla a že sa ti darí ,aké nehovor to povýšenecky ...to nieje vychvalovanie ,aj ja som bola na stretávke zvedavá čo majú spolužiaci nové ,a niektorí sú dobre za vodou ale nehovorili to tým štýlom že aha zavidte mi .
@lindous my sme mali počas 8 rokov 4 triedne učiteľky, 2 odisli kvôli tehotenstvu a ďalšie 2 sa prestriedali, počas medzitým. Posledná s nami šla do dochodku, ona nás učila najdlhšie 3 roky. Všetci žijú a aj potvrdili účasť. Budeme mat normálne aj prechádzku po škole, pôjdeme do našej maturitnej triedy pozrieť, na tablo a tak. Ja sa na stretko veľmi tesim, ale ta prezentácia má normálne dostala.
@minutka myslím, že máš pravdu…určite si pamätajú a mna si učiteľky hlavne tie 2 posledné pamätajú na 100%, lebo mne zomrel tatino veľký podnikateľ v okrese počas mojej školy, veľa krat mi to vyhadzovali na oci tie 2 učiteľky, že otec by sa za mna hanbil, že on taký šikovný a sčítaný podnikateľ by mi dal za take známky…
@dskjhfdlkdjhl čo viem, ja jedina mam deti 😁
@mikadooo Preboha, to by som v živote nikde nikomu nehovorila 😁 keby som sa chcela chváliť tak dávam všetko od a po z na net a ukazujem, vôbec nemám takú potrebu, ani nechodím od hlavy po päty v značkách, načo. Asi to necham nejak na voľný priebeh a poviem len, že podnikám a mam rodinu a uvidím, čo sa budú pýtať
@zazrak1991 jop, to nemám ani v povahe. Možno sa učiteľky same budú mimo tu “prezentáciu” vypytovať. Som sama zvedavá
Ja mam tiez taketo stretko cochvila a veru sa mi zivot obratil odvtedy 2x hore nohami 😃 som hrda na to, co som za tych 10 rokov dosiahla, ale zverejnim len nieco. Ich bude zaujimat asi len ze co som vystudovala, kde robim a ci som sa vydala a mam deti. Zvysok si asi necham pre seba. Uvidis aj, co budu ostatni rozpravat. Taki, co sa nebudu mat cim chvalit, budu strucni
@melany_y nie, nie. V sobotu a na východe 😁
@janai1 nie Janka, môj plán bola Bratislava, ale po vytriezveni zo zahraničia som pochopila, že v BA by sa mi začínalo ťažko a pokračovalo ešte ťažšie. Po korone už viac, ako je zvládnuteľné ani neberiem, lebo viac prace=viac zamestnancov a je to veľká zodpovednosť, aspoň počas korony to bolo hrozné. Pračovňu aj zvysok mame v rodnom meste môjho muža, blizko BA 😊
Ďakujem krasne za vaše rady, asi to nechám všetko nejak plynúť, je to v sobotu, popri 2 detoch a práci fakt nemám čas nad tým premýšľaním, preto som si chcela nejaký nezainteresovaný názor prečítať. Budem stručná, máte pravdu, dôležité je to, že moje okolie má nepodceňovalo a na inom nezáleží. 😊 ak nezabudnem, napisem sem, ako to dopadlo a či si ma pamätali 😁
Aaach, tak sranda, že vám to takto vyšlo 😀 ja len preto, že som sa zamyslela, či je zvykom pozývať aj ostatných a na ďalšiu by sme ich mali pozvať 😅 no chápem tvoje pocity a asi uvidíš ako to budeš cítiť v danom momente podľa atmosféry, ktorá bude panovať ... ale rozhodne si to uži 🙂
Neviem, ci si to trochu nepredstavujes, ze tam budes za hviezdu vecera a kazdy bude paf z tvojej prezentacie. Realne na mojej stretavke sa triedna ani neukazala, i ked najskor prislubila ucast, im prejde za tie roky rukami tolko studentov, ze to pre nich nie je nejako extra zaujimave a uz vobec ich nezaujima kazdy student individualne, oni si ich ledva pamataju.
Zo spoluziakov, ked som ja bola na mojej stretavke, kazdy povedal par slov strucne o sebe a to bolo vsetko.
Stretavka je o tom znovu vidiet zname tvare, zaspominat na stare casy, oprasit stare kamaratstva, zazit trochu nostalgie, zasmiat sa na starych vtipoch, nie o tom sa tam vytahovat a machrovat.

Zverejní len to co chceš, a na ucky sa vykašli.