icon

Štúdium: Ošetrovateľstvo, dipl. - zdravotná sestra verzus praktická sestra

zuzkaradko89
13. apr 2020

Zdravím, chcela by som ísť študovať buď denné Ošetrovateľstvo v Ke alebo externe v PO pripadne dipl,. Sestru v Ke alebo externe Praktickú. Je tu niekto kto sa chystá tiež, alebo ma skúsenosti vie poradiť čo kde ma čaká? Obávam sa ako to je pri dennom, keďže už mám 26 rokov, no som nešťastná pri svojej práci a momentálne som dostala aj výpoveď a s muzom sme sa rozprávali ako ďalej možno by sme to utiahli ak by som bola na dennom.. no externe v PO je tiež Ošetrovateľstvo, ale neviem ako je to s praxou. Vie mi niekto prosím poradiť? Aj do SŠ Ďakujem

Strana
z2
nusyk
14. apr 2020

@derdia pravda, pravda, naozaj som sa stretla s kadecim, koľko ľudí toľko pováh samozrejme ale keď sa stretne egomaniacka povaha s titulom no pánboh s nami. Sama som mala koleginu (na šťastie bývalú) ktorá sa ohanala titulom pri každej príležitosti, a žeby bola extra šikovná sa nedá povedať. Bolo to max. trápne a konieckoncov aj nepríjemné ak niekomu na pracovisku ego prerastie cez hlavu tak je to hotové peklicko

linda0405
18. apr 2020

Určite to nestuduj. Myslimn4600 aktívnej praxe za 3 roky denného štúdia. Ak sa mýlim nech ma niekto opraví. Budes mat titul. Bc. Pred menom a potom budeš musieť byť v aktívnom pomerne aby si mohla študovať Mgr. Ale samozrejme popri štúdiu Mgr. Práca v zdravotníctve a prax zároveň. A peňažné ohodnotenie 🤦‍♀️

lucy94
17. máj 2020

@zuzkaradko89 ahoj prosím ťa zisťovala si si ako je to s tým prijímaním externe v PO ? Treba byť zamestnaná ako sestra ? Ďakujem

zuzkaradko89
autor
18. máj 2020

@lucy94 Ahoj nezistovala som už potom, lebo som sa rozhodla ísť na Diplomovanu sestru podať prihlášku no črtá sa mi ešte jedna praca tak ak vyjde preložím si to o rok a asi dám denne ošetrovateľstvo, no čakám co s prácou

lienkashcj
23. júl 2020

@zuzkaradko89 medzi praktickou sestrou(čo je iba sš teraz už) ale je tam rozdiel. V minulosti dávnej stačila stredná zdravotná a bola si plnohodnotnou zdravotnou sestrou. Teraz aby si mohla byť taká sestra(a mať všetky kompetencie ako v minulosti) potrebuješ min. Bc. Keď chceš byť vrchná sestra potrebuješ už titul Mgr.
Takže rozdiel tam je celkom veľký(aj keď platov to nie sú až také mega sumove skoky) tak ak ide o kompetencie tak tam áno(aspoň pokiaľ si sestra v nemocnici) viem to od maminy je zdravotná sestra v nemocnici a hovorila mi o tom

jjeanny
14. sep 2021

@zuzkaradko89 ahoj, podala si si nakoniec tu prihlášku na dipl.sestru v Ke? Alebo si si našla inú prácu... Zaujímam sa o štúdium na tejto škole, pravdepodobne budúci rok.

Strana
z2