Štýl podávania kávy v kaviarni
Nejdem riesit nic podstatne ale predsa len, som kavickar a potrpim si na kvalitu kavy aj na jej servirovani a zarazilo ma ze napr min tyz som bola v Aukafe v Ba, kava prinesena bez tacky a pohar vody chybal 🤐 , a teraz v nedelu sme boli hore na vezi na kolibe, a ziadny pohar vody a ku kave ziadny keksik ale ovocny cukrik 🙄 Na to ze su to lepsie podniky som dost prekvapena , aky je teda standard ? ja si to predstavujem klasicky ako napr chocoarden tacka kava (samozrejme kvalitna 🙂 ) keksik voda, Dajte este tipy kde to je podla mojho gusta 🙂 ja som jak tester,vsade porovnavam 😎
@lydkab ahoj Lydka 🙂 inac tusim osvedcena je panta rhei, aj v eurovei aj v auparku, tam som bola zatial spokojna vzdy, a potom celkom sa uz da aj mc cafe , aj ked kava kvalitou je taky priemer, ku kave je mandla v cokolade,cukor voda,tacka sice umela 🙂 a obsluha sa musi snazit,tam nemozu robit kysle ksichty. Dobre bolo aj v par cafe, uroven kavy aj podavania super az na to ze cudne casnicky 🙄 este musim vypatrat kde som bola a bolo fajn, uz som aj zabudla lebo teraz chodim len v ramci ruzinova kde sa dostanem na peso s kocikom a to je biedny vyber 😅 tak radsej si dam doma kavu 😖
@959touareg za Nitru odporučam
http://acafe.sk/ 😉
kvalitna kava je v ba v Marks&Spencer, je fair trade (oznacenie pre vyrobky, kde je zarucene, ze robotnici dostavaju ferovu mzdu v krajinach tretieho sveta, pre deti sa stavaju skoly a pod). tieto vyrobky byvaju kvalitne. ja si kupujem kavu aj pre domacu spotrebu takto oznacenu v Rakusku. mavaju ju v beznych obchodoch. kavu v m&s si sice objednavate pri pulte a niekedy si ju aj sami donesiete na stôl, ale je tam klud, mate k nej maslovy skotsky keksik, hnedy cukor, mlieko, ale vodu si treba vypytat. da sa tam sediet aj hodinu, dobre miesto aj na stretnutia, kde vas nikto nerusi.
@lydkab vobec nie si potrhana a divna, prave naopak. keby bolo viac takych ako ty anajma keby sa ludia NEBALI ozvat a je jedno ci s pochvalou, alebo kritikou priamo na mieste, tak by to vyzeralo uplne inac. ale ako si tak vsimam,ludia sa este boja ozvat a skritizovat, reklamovat priamona mieste a potom ani personal nevie vychytat chyby. ked su liudia ticho myslia si, ze je to OK.
a aj ked mnohym z vas ten keksik, kolacik, alebo voda ku kave nechyba malo by to byt samozrejmostou, najma ta voda. zakaznik to hned vnima inak. a najma ked personal sa usmeje, obcas sa popyta ci si este nieco nedaju, odporuci specialitu, pr odchode zazela pekny den,podakuje za navstevu tak tu vidno uroven podniku a ze si naozaj vazia zakaznika. ale u nad je to este nonsens.
samozrejme vsetko zavisi v prvom rade od vedenia a majitela podniku.
@959touareg ved presne, ticho si myslim svoje 😅 ked som sa raz ozvala casnicku to nejak nezaujimalo 😠 je to otras ked ma clovek pocit ze otravuje ☹ inac som zabudla ,super siet kaviarni mnam mnam je GreenTree kafe 😎 tam je to vsetko ako ma byt
v Nitre som pila fantastickú kávu v kaviarni Libresso Pod Vŕškom, je to zároveň aj antikvariát. Okrem skvelej kávy (voda ku káve je samozrejmosť) je sympatické aj to, že zamestnávajú mentálne postihnutých ľudí: http://libresso.podvrskom.sk/o-nas Odporúčam! 🙂
P.S. Nikoho odtiaľ osobne nepoznám. 😉
@tinkax smutne, ze ju to nezaujimalo, tak si si mala zavolat majitela, veduceho, alebo niekoho co ju riadi. neboj ako by sa zmenila v tu chvilu.
a to nie je o otravovani. ty hadam neotravujes zamestnanca ako zakaznicka. od toho tam je a ked sa mu nepaci,alebo ho praca nebavi - moze ist. ved je zato plateni, tak nech sa snazi.ved vacsinou su zavisli aj od tringlov, ale mnohi si to asi neuvedomuju.
@959touareg no ved toto, uz budem mat vacsie usta nabuduce 😖 ono totiz niekedy mi dojdu argumenty ked ma niekto odbije, neviem pohoto zareagovat 😠 napr veta typu ze majitel si to tak zela mi raz povedala casnicka, tak co k tomu dodat, majitel je sedlak a uz do tej kaviarne viac neist, ved ale to uz clovek vidi kam vstupuje a comoze ocakavat, lenze x ludom naozaj staci švacnut salku na stol a su spokojny, viac menej su to fajciari, tym to staci lebo ved ku kave maju cigu 🙄
@tinkax No je pravda, že keď je majiteľ idiot, tak čašníčky za to fakt nemôžu. Ja som tiež brigádovala popri VŠ (v reštaurácii, nie v kaviarni) a kopec vecí sa mi nepáčilo a občas mi aj bolo ľúto tých zákazníkov, ale keď si to majiteľ tak želal, tak fakt sme my baby čašníčky nemohli nič robiť.
Jediné čo sa dá je neísť tam nabudúce.
@959touareg Mňa naposledy šokol podnik rokmi overený, kde som chodila stále a kde už poznali aj moje číslo topánok 🙂 Boli sme na obede...po obedíku som povedala čašníkovi, že budem platiť kartou. V priebehu pol minutky som si ale povedala, že ešte ja sama ostanem a objednám si kávu a nejaký zákusok, porobím si na PC čo mi treba radšej u nich, ako doma. Čašník sa na mňa ale ohradil, že čo to vymýšľam, a čo to má znamenať. Tak som ho schladila tým, že teda OK, zaplatím a kávu si dám inde. Napísala som majiteľovi podniku sťažnosť. Sedeli sme tam 3 hodiny a nechali pekný účet. A čašník Vám povie toto 🙂 Skoro ma vystrelo. Do reštaurácie zo zásady viac nepôjdem, konkurencia je v dnešnej dobe veľká a keby som sa k svojim zákaznikom chovala takto ja, nezarobím ani na slanú vodu. Ľudia by sa nemali báť a mali by sa ohradiť voči drzému chovaniu personálu, ktorý je tam od toho, aby sa správal milo, pretože tam nosíte svoje ťažko zarobené peniaze. A ak nie, v opačnom prípade nech si s nimi narobí poriadok majiteľ. Ja som zákaznik a prišla som niekde minúť svoje peniaze, tak nech sa podľa toho správajú. Rovnako vrátim studené či presolené jedlo bez nároku na zaplatenie. Veď je to služba ako každá iná. A bohužiaľ, na SVK sa mnoho podnikov ešte má čo učiť. Vy by ste si dovolili odfláknuť svoju prácu? Zaplatil by Vám za to niekto? Tak si budeme prosiť aj vodu a keksík ku káve 🙂
@lydkab velmi mila stylova kaviarnicka v je aj v Malinove (myslim Eberhard cafe sa to vola),mozno trosku od ruky od centra,ale s manz si tam sem-tam vybehneme na mini-vyletik,okrem vybornej kavicky maju aj kraasne kolaciky-bohuzial aj vyborne chutovo 😉
- na rohu Kosickej oproti Mileticke robia velmi dobru kavicku, keksicek, voda,prijemne prostredie
- na rohu Kvacalovej a Bazovej je Wagner cafe (nie som si ista nazvom) je vyborna kaviarnicka s tymi najkrajsimi
kolacikmi, su to vlastne krasne umelecke dielka, pastva pre oci,kava chutovo velmi dobra
Denna tlac je pre mna tiez dost dolezita, aby som sa tam rada vratila
Baby najväčšie hotové umelecké dielo je bublo ( rozumej bublanina) recept, ktorý musí mať hadam sto rokov...tak jemnú, jednoduchu a vyváženu bublo som dávno nejedla...tak sa veľmi vytešujem, že som taký recept našla 🙂
inac som zabudla , ze v eden parku pri strkovci je kaviaren pre mamicky s detmi, je tam kutik detskydo troch rokov aj pre male babo ohradky, detske stolicky a kavu maju vybornu, aj obsluha bola mila, tusim len nebola voda ku kapucinu,ale inac vsetko super 🙂 aj kolaciky maju, detske vyzivy
Taaaakže baby pripravené? Píšeme si :
- 5 vajec
- 220 g cukru
- 250 g polohrubej múky
- 1 vanilkový cukor
. 1 ČL prášku do pečiva
- 100 ml oleja
- 150 ml mlieka
- ľubovoľné ovocie
Postup :
- z bielkov vyšľaháme hustú penu
- pomaly a postupne vmiešame cukor ( za stáleho mixovania mixérom)
- primiešame žltka
- na striedačku primiešavame olej a vlažné mlieko
- vmiešame pomalinky múku + kypriaci prášok ( mixérom, ale uberieme plyn na obrátkach)
- vylejeme na vymastený plech
- poukladame ľubovoľné ovocie
- pečieme v predhriatej rúre na 180 st. cca 20 - 25 minút
Kočky, dobrota...dokonca je táto bublo lepšia deň po upečení ako čerstvá 🙂
Bru chuť 🙂
a dobrá káva je eše v eurovei v COFFESHOP, je to v zadu na opačnej strane ako Billa, majú taku zelenu ceduľku, je to lahodná káva, najme Mochacino 🙂 Mňamková, čokoládová
, len obsluha bola dnes skysnutá....ale tak nedostali tringelt 🙂
Pre mna je naj kava - ristretto: kaviaren v Auparku Choco arden, chodime tam roky, voda a mandla v cokolade, nikdy nechybaju 🙂
@barcelona94901 ja som sa minule tak pohoršila lebo som musela kukať na čašníkov zadok 🤮
Mal nohavice oblečené tak že pol zádku mu bolo vidno

Milujem kávu 🙂 a som tiež toho názoru, že v každom podniku, nielen v tých lepších by mali ku káve podávať aj min. vodu a keksík. Veď tá voda nestojí nič a keskík tiež. Je pekné dať tomu zákazníkovi pocítiť že sú radi, že tu kávu si dal práve u nich...asi som potrhlá, ale všímam si také veci 🙂 Viete poradiť aj ríjemnu akviarničku v BA? 🙂