icon

Sú ceny na vianočných trhoch premrštené?

2. dec 2023

Neprídu vám premrštené? 4€ za punč, cigánska 8€. Nečakám, že to bude lacné, aj prenájom stánkov niečo stojí, ale nečakala som až takéto ceny. Tie čo som uviedla sú asi ešte z tých lacnejších.

dadis
2. dec 2023

@autorka len tak mimochodom obycajna placka tam stala 5 eur..nie 10

dadis
2. dec 2023

@hiro Zvrtlo sa to v Bratislave na drazbu, lebo dostat sa k stanku na trhoch chcelo siroke lakte, znamosti a plne obalky..mesto sme my..tak sa nam tie peniaze nejakym sposobom do mesta vratia

autor
Autor odpoveď zmazal
dadis
2. dec 2023

@autorka diskusia sa nevyvija podla tvojich predstav, tak prskas..co si chcela dosiahnut? za kolko by si si tu placku/loksu kupila a bola spokojna? 2 eura sa ti zda ferova suma? ci co ma byt cielom diskusie?

misinka0611
2. dec 2023

Jasne, že sú tam ceny drahšie ale veď nikto sa tam nemusí ládovat jedlom a nikto nikoho nenúti tam kupovať niečo čo nechce.

Ide tam hlavne o tú atmosféru, vone, prejsť sa pri svetielkach a kúpiť si k tomu jeden punč alebo varené víno zas nezabolí až tak. Ale tiež to nieje povinnosť tam niečo kupovať 🙂

tiezjedna
2. dec 2023

@akvi v Prahe sú ceny na trhoch vyšróbované ako v každej inej metropole. Nič závratné, proste štandardne draho. Mňa skôr štve, že mesto trochu nereguluje kvalitu a obsah predajcov. Hrozne to uberá práve na tej príjemnej vianočnej atmosfére. Keď som tam dva roky po sebe videla vietnamského obchodníka s jeho cetkami, tak som si povedala dosť.

karolinakr
2. dec 2023

Langoš som videla v Bratislave za 7.50 a za 9 bola nejaka placka, punč 4.50 a vino pod 3 nebolo
Ja nie som prekvapena z cien, lebo stanky sa dražia a lietaju tam šilene ceny. Nekupila som nič samozrejme, nedam 30 eur za jednu žemlu a nápoj..Za to mam kompletný nákup na 3 dni..Pre mňa je aj jeden kusok štrudly za 3.50 na otazku..Akurat na to doplatili umelecke vyrobky, kedysi bolo po vonkajšom okruhu všade ručne prace, teraz su všade stanky s vinom .Si pripadam ako v nejakej vieche

ysseba
2. dec 2023

@arasidka123 v Blave? Akoze v tej rieke? 🙄

fantaghiro21
2. dec 2023

@akvi pre mna je tiez zvlastne a zvratene,co ludia maju za oddych a uzasnu luxusnu dovolenku povazovat rezorty plne gycovin,kde si clovek ani v posteli nemoze prdnut,lebo ma pocit ze ho z hotela vyhodia,hlava na hlave,plno predstierania,kde su ludia predbiehaju v tom na co maju,vsade okolo humbuk ,bary,diskoteky a este si za to zaplati aj 8000eur a viac na tyzden a niekedy aj na 14 dni a viac..
Ja mam rada dovolenku pri mori,kde nie su ziadne bary,obchody,ziadne luxusne hotely atd...len malo ludi,dedinska nalada.no nepozastavujem sa nad tym a nemam potrebu o tom pisat
Pisem len na porovnanie teraz
Pre mna je klud ,ticho na nezaplatenie.
Clovek vsak na tych trhoch netravi 7dni vkuse.
Mozno 2 hod ,par hod kde sa stretne s kolegovcami po robote,kamaratmi s rodinkou,da si punc,vino,poklabosia pozru trhy,mozno clovek kupu aj nejaky pekny darcek ak chce.
Do toho ak hra pekna ziva hudba-vianocna,vianocne koledy na husliach co sme si radi vypoculi ,vona puncu,vina,....
A tie posledne socky,ktore sa tam prisli ozrat clovek ak vie,nejak odfiltruje..aj ten humbuk a plno ludi mi na ten 1x nevadi....patri to k tomu...a je to fakt len 1-2x za rok,na par hodin.....

laurita285
2. dec 2023

@fantaghiro21 ja len k tej dovolenke... 😀 zhodou náhod my presne chodíme do tých rezortov kde sa podľa teba nedá ani prdnúť, teda v tých čo chodíme my (súdiac podla ceny) by sme mali len levitovať a teda vyberáme si to práve kvôli ultra extra tichu, nikde ani nohy, nik nás neotravuje, neobťažuje ani "žiadne socky" na obzore 😀 neviem aké rezorty ty spomínaš ale očividne nejaké turecké masovky 😀

zmrzlinka2021
2. dec 2023

@tiezjedna v čom je problém vietnamec?

zmrzlinka2021
2. dec 2023

@karolinakr veď to máš na hrade

neviditelnypes
2. dec 2023

Ešte jedna vec je na vianočných trhoch veľmi dôležitá - mať premyslené kam si odskočiť, za to by človek niekedy aj rád priplatil však. 🙂

fantaghiro21
2. dec 2023

@laurita285 nie ,nie je to turecko.ak mate dobre skusenosti,tak je len dobre.mne stacia fotografie a zazitky kolegyn ,z rodiny,ktore na take dovolenky chodia...
My mame oblubene miesto.20r vkuse na to iste miesto.pre niekoho psycho.mame tam uz znamych,priatelov ako rodinu,more ,ziadne bazeny,ticho a minimum ludi....na nezaplatenie.
Mozno davame na dovolenku tolko co niekto v luxusnom rezorte,no sme tam na 2-3 tyzdne.....
A tiez ideme k moru.nie ze niekto si zaplati dovolenku pri mori a clapka sa len v bazene....to mam aj doma...ale vsetko je od vkusu.
Chcela som len poukazat,ze kazdy ma o atmosfere ako aj oddychu ine predstavy...

laurita285
2. dec 2023

@fantaghiro21 20 rokov na jednom mieste keď svet je obrovský, great deal 😀

slniecko5
2. dec 2023

Ceny sú, aké sú, už sa na trhy veľmi tešíme👍. Idem s kamoškami, aj s manželom a deťmi.
Sú vwci, ktoré sú na nezaplatenie. Toto je jedna z nich.

fantaghiro21
2. dec 2023

@laurita285 ano,lebo vacsina ludi poznava zahranicie a nepozna slovensko.great deal.

Minimalne my mame vacsinu hor pochodenu(hlavne tie dostupne stity) MF cela,Vf cast Tatry zapadne cele a prechodene mesta z BA az po vychod.a stale nemame vsetko 🙂

autor
Autor odpoveď zmazal
fantaghiro21
2. dec 2023

@anonym
Neuraza
@laurita285 ,vedieme plnohodnotnu diskusiu.
Kazdy preferuje nieco ine.a to sa snazim poukazat
Ja aj v chorvatsku mam prechodene hory,narodne parky.
Niekto sa rad vytahuje a predbieha,aku najdrahsiu dovolenku ma a kde precestuje, a pritom nepozna to,co ma doma za chrbtom...
My si radi oddychneme tam,kde sa citime dobre aj na 3 tyzdne pri mori aj na to istr miesto a cudovali by sa niektori,ze sa na tom istom mieste stretavame takto viaceri uz dlhe roky z ceska,slovenska,polska,chorvatska,nemecka a talianska....
A radi poznavame slovensko ,turistikujeme....

laurita285
2. dec 2023

@fantaghiro21 Veď áno ale čo ten svet 😀 ten je veľký a mladší už nebudete 😀 lepšie osondovať aj nejaké diaľavy než sa motať len u nás na rovnakom mieste :D ja nenarážam vôbec na cenu/necenu/ resp pomer cena/vykon lebo to očakáva každý inak ale prečo sedieť len na jedno mieste. tie hory sú u nás všade plus mínus rovnaké

vevapeto
2. dec 2023

Nuž sú to obchodníci…vedia, že to ľudia kúpia, lebo vianočná atmoška urobí svoje, hlavne keď máš v sebe zo dva silné punče 🤣

fantaghiro21
2. dec 2023

@laurita285 a toto je presne nazor toho,kto absolutne nepozna slovensko a nechodi na hory,neturistikuje a nema vztah k horam.preco by som mala sondovat svet?na co?kef je aj na slovensku a v okruhu pekne miesta?
Preco si myslis ze sa motam na jednom mieste?slovenko je pomerne male ale na poznavanie velke...na dovolenku chodim do zahraniia do chorvatska,kde v okruhu sondujem a turistikujem ..

laurita285
2. dec 2023

@fantaghiro21 áno ale hory pre mňa za mna na tenerife sú iné ako v južnej amerike a iné ako na slovensku, iné sú určite aj v nepále 😀 preto sa pýtam prečo stále tie isté hory 😀 mňa to celkom zaujíma že prečo nemyslím to rýpavo 😀 ja nemám rada turistiku ale určite sú ferraty niekde inde väčšie/krajšie/dlhšie ako u nás 😀 keď sme boli u nás na horách tak sa mi to zdalo proste príliš na jedno kopyto

zmrzlinka2021
2. dec 2023

Dievčatá, čo ste boli na vianočných trhoch v Bratislave, je tam aj nejaký vegansky stánok?

katka2602
2. dec 2023

"Obyčajný" kebab v pita chlebiku stoji cca 6€ v OC, takže 8€ za "cigansku" v žemli je pre mňa upne v pohode cena. Ta placka za 18-20€ je za mňa "hnus" placka, klobása, hermelín? Úf no ale je to na každom čo a za koľko si kúpi. My mame 2 deti, ideme ma trhy tak 2-3x za celé obdobie. Prejdeme sa, kúpime nealko punč pre deti, medovinku a ideme domov. To, že idem na trhy neznamená, že tam musím nechať 50-100€.

dadis
2. dec 2023

@laurita285 Nie je povinnost cestovat a spoznavat svet. Kym jedneho to nadchyna, iny v tom nevidi taky zmysel..ja napriklad vobec nemam silnu tuzbu po cestovani, mam rada Slovensko. Cestujem, najma kvoli detom, ale ja sama z toho extra pozitok nemam..

laurita285
2. dec 2023

@dadis tak ale toto očividne cestovanie a "objavovanie" je kedže prídu do destinácie xy a potom tam chodia po horách dookola 20rokov

fantaghiro21
2. dec 2023

@laurita285 no lebo neturistikujes a nemas k tomu vztah🙂chodis do luxusnych rezortov na par dni,predpoladam ze ta nidky nenapadne vziat turisticke topanky,vystroj a ist na turistiku v juznej amerike. ....preto sa ti zda vsetko na jedno kopyto....a ak by si chcela,musela by si aspon na mesiac odist,aby si stihla co to prechodit.
Ja uprednostujem slovensko a nase hory.

dadis
2. dec 2023

@laurita285 keby najdem take pokojne miesto pri mori, chodim tam aj ja 20 rokov 😀

laurita285
2. dec 2023

@fantaghiro21 čiže si vyberáte rovnaké miesto aby vám to netrvalo mesiac? Čiže dôvod je čas?