icon

Sú ceny na vianočných trhoch premrštené?

2. dec 2023

Neprídu vám premrštené? 4€ za punč, cigánska 8€. Nečakám, že to bude lacné, aj prenájom stánkov niečo stojí, ale nečakala som až takéto ceny. Tie čo som uviedla sú asi ešte z tých lacnejších.

Strana
z7
h2
2. dec 2023

Autorka, prečo ťa teda manžel nezobral do reštaurácie? Veď zjavne ste išli na tie trhy s tým, že si tam kúpite niečo na jedenie. A keď ste zistili, že je to tam drahé, tak ste išli do obchodu na nákup a potom si to doma uvarila, prepáč, ale podľa toho to vyzerá, že lakomec je tvoj muž.

zmrzlinka2021
2. dec 2023

@h2 nie je to tá istá osoba, čo tu mala tému, že nechodia na dovolenky, žiadne prespanie, nekupujú si nikde jedlo?
Mám pocit že je to ona a výživa sa v Tom ako vždy ušetrí

vevapeto
2. dec 2023

@ysseba treba ísť do PN, tam mi minuly rok riadne zašlapal a to som vypila pol pohára a nemala silu už dopiť 🤣

nyphadora
2. dec 2023

Mne sa zda, že ste boli na trhoch prvykrat, keď vas zarazili ceny, veď take iste boli aj minuly rok, aj na všetkych letnych akciach, vinobrania, hody …

katkami123
2. dec 2023

V Žiline je na trhoch cigánska pečienka z krkovičky 7€. vzhľadom na okolité menučka v reštike, mnohí odskočia na obed na trhy.

A to sa jej neviem dojesť, vedia ju tu famózne pripraviť. Tu rozvoniava všade punč, varené víno, škorica a krkovička, vždy tu je plno rady. Pripaženými olej som ešte necítila.

katka700
2. dec 2023

@draik V subsaharskej Afrike som nebola takže neviem posúdiť. Diskusia je o cenách na Slovensku, konkrétne na vianočnych trhoch. O nepomere slovenských platov a cien by sa dali písať romány, aj štatistiky eurostatu hovoria jasne.

tiezjedna
3. dec 2023

@zmrzlinka2021 v tom, že na vianočných trhoch predáva naprosté šiťácke kraviny, ktoré okolo Vianoc ani nebežali. Vrátane handier, kabeliek, bateriek...

draik
3. dec 2023

@katka700
Čím skôr pochopíte, že ceny sa vo všeobecnosti primárne neurčujú podľa miezd, tým skôr prestanete ten zbytočný román písať a spomínať ho. Životná úroveň sa zvyšuje hlavne vyšším príjmom, na čo je potrebné naplniť isté okolností.

tiezjedna
3. dec 2023

@zmrzlinka2021 mňa by zaujimalo, čo s tými usetrenymi peniazmi robia😂

lenka.25
3. dec 2023

Ceny mi prídu na tuto dobu OK . Aj keď tento rok som v BA na trhoch nebola, ani sa nechystám ( nechce sa mi do tej zimy 😃) , ale budúci týždeň sa chystáme na trhy do Budapešti , deti si vybrali . Len toľko k tomu , že nemôžem čakať , že sa najem a napijem za par € a už vôbec nie cela rodina . No mne keby muž nekúpil kus žvanca a fajnu medovinku , tak sa s ním rok nebavím 😜 . Veď samozrejme že doma si navarím lacnejšie , ale porovnávať tortilu s trhali mi príde úplne mimo a hlavne keď budeš mat deti , tak ich radšej nikam neber , lebo budú veľmi sklamane . Ja to beriem tak , že chodíme do práce , aby sme si mohli aj užívať a nie prežívať

zmrzlinka2021
3. dec 2023

@tiezjedna dnes som bola na trhoch a žiadne čínske smejdy som nevidela

tiezjedna
3. dec 2023

@zmrzlinka2021 v Prahe si bola? Lebo ja som reagovala na príspevok o pražských trhoch👍

zmrzlinka2021
3. dec 2023

@tiezjedna bola som v Bratislave

mk1111111111
3. dec 2023

Zbytocna panika. Dnes je vsetko o dopyte a ponuke. Preco by predajca predaval lacnejsie, ked sa mu predava drahsie. Bol by blby. Ak niekomu cena nevyhovuje, nekupi a ide po potravin. Predajca sa neurazi a zakaznik je spokojny.

tiezjedna
3. dec 2023

Ja som bola na trhoch včera, sme malá obec kúsok od Prahy, za wafle s nutellou, šľahačkou a ovocím som platila v prepočte 4,40 €, varené víno/punč 2,60 €, cukrová vata 3,20 €, lízatko 4 € (to jediné mi teda odpálilo dekel)... Jedlá (výborné) boli v rozmedzí 6 - 8 € (zemiaková placka s kapustou a údenou krkovičkou; domáca klobása s prílohou/pečivom; grilovaná domáca šunka s prílohou... a pod.).

Strana
z7