Sú ceny na vianočných trhoch premrštené?
Neprídu vám premrštené? 4€ za punč, cigánska 8€. Nečakám, že to bude lacné, aj prenájom stánkov niečo stojí, ale nečakala som až takéto ceny. Tie čo som uviedla sú asi ešte z tých lacnejších.
Vraj v blave jedna placka zemiaková stojí 20€
Nikto na tom nepreraba..ano, zarabaju brutalne. Zvacsa si zarobia na cely rok...
@arasidka123 😲😲😲
@arasidka123 Ale to je kravina.Ved uz nejake kriticke myslenie preboha.
@arasidka123 nie nestojí. Boli sme tam s deťmi vo štvrtok a nebolo tam nič drahšie ako na Vinobraní v Pezinku.
Vianočné trhy v Ba sú krásne, vkusne, čisté. Je tam množstvo aktivít pre deti, za ktoré sa neplatí, na každom rohu sú triedicky odpadkov, kde ti zamestnanci pomôžu vytriediť všetok odpad.
Všetko, čo sme si kúpili, malo cenu primeranú kvalite.
Ale to nie je len placka, ale placka aj s "ciganskou" atd.
Preberali sme to včera, drahý nájom, mzda... ôk.. väčšina príjmu nezdanena.. ok. Aké v takej zime by som tam nebola, takže v konečnom dôsledku nech si uctuju co chcu:D my sme kúpili až jeden trdelnik (bb) včera, najeme sa doma. Nik nemusí predsa na trhoch sa ladovat jedlom :D
Pomerne "normálna" cena v porovnaní s inými jedlami na trhoch. Ja uz vopred očakávam, že tie ceny take sú.
Ciganska 8eur stala aj na vinobraniach a hodoch na jesen, tusim aj na Graoe v stankoch bola podobna cena...nemyslim si, ze tie ceny su oproti inym stankom zvlast predrazene..isli hore energie, suroviny, mzdove naklady - je logicke, ze ceny budu dvihat. Vzdy sa kazdy moze rozhodnut si nekupit, nie je to povinnost. Moje deti napriklad na trhoch vacsinou nic nechcu, ale hned vedla v Starbucks si daju kavicku za 7 😅
Netreba to podporovať... Keby im to ľudia nekupujú, tak ceny znížia, museli by. Keďže niektorým to nevadí a vidia, že sa na tom nabalia, tak kto by to nevyužil...
Však ale to nie je len placka
@arasidka123 treba zistiť okolností, to nie je len placka, ale aj klobása, hermelín atď k tomu
Dávno si nejedla vonku. 8 eur dám za obyčajný hamburger už pár rokov, na trhoch také niečo čakám od 10 vyššie.
Tie ceny su proste odrazom toho, ze kolko stoji prenajom stanku a tiez cien surovin, mzdy tym co tam predavaju a este treba zarobit. V BA stoji prenajom stanku tisice EUR, inde sa robia o miesta drazby, ze kto da viac. Lebo tam zarobok urcite je. Dalsia vec, ze sa cenovo dorovnavame uz trhom vo Viedni. To je aj o tej atmosfere, presne ako ked ides na vinobranie, tam su ceny take iste. Vcera tu myslim bola diskusia ohladom ceny vo Viedni na trhoch, ze kolko dat detom na utratu a ze snad 50 EUR bude stacit aspon na jedlo.
S tymi kuracimi prsiami 😃.. akoze trochu zbytocne..ved aj varene vino/punc si vies uvarit doma - ludia nechodia na vianocne trhy kvoli tomu, ze to je vyhodne..
No ja si dám na trhoch maximálne pohár vareného vína a mastenú lokšu. Už minulý rok som prekrúcala oči či sa nezbláznili s tými cenami. Bola som raz a mne to úplne stačilo. Nepotrebovala som to nejako rozoberať. Ľudia tam boli a kupovali, takže kto chce si kúpi, kto nie, ide ďalej a hotovo. 😉
Vianocne trhy boli vzdy drahe. Ked som na VS v prahe mala dat 10r dozadu za punc 50 kcs 🤯 sli sme radsej na gambrinus do teplej krcmy za 22 😂😂
Ja to robim tak - na trhy chodim pre atmosferu, dame si varene vino, pecene gastany (ano, 20€ padne za vsetkych aj tak), pokecame, prejdeme sa Nejeme tam. Jednak je vsetko hnusne (smazeniny a klobasy) druhak pri spravnej zime, ten plackovy tanier je po minute studeny. Bleh. Za 20€ pojdem radsej do steakhousu ci na sushi 😊 a ne zuvat studene oleje

Ved sa nad tym zamysli. Ceny na trhoch boli odjakziva vysoke. Pripocitaj si inflaciu z poslednych rokov, cenu energii a mas odpoved… ci cakas, ze predavajuci bude mat nizsie ceny, aby ludia neboli zaskoceni a sam na tom prerobi?