Sú kolotoče na jarmoku aj podľa vás gýčové?
Ahojte, boli ste už na jarmokoch/trhoch s deťmi? My sme boli celý víkend, malý 3 ročný si kolotoče užíval, autíčka, koníky, retazove, labute…a keď som poslala svokre fotky tak zevraj tie kolotoče sú “hrozné, gýčové” 😅 tak rozmýšľam že aké by mali byt kolotoče?
Kolotoce su gycove rovnako ako vianocne vyzdoby, zahradny trpaslik a ine cacky. To ale nic nemeni na tom, ze prinasaju radost detom, aj mnohym dospelym.
@anonym_autor Neviem, že koľko má p.svokra rokov,ze ju ako prvé napadlo v súvislosti s kolotocmi,ze je to gýč.Ja si spomínam ako na niečo vzrušujúce, zábavné,na niečo,na co sme sa tešili...od rodičov prosili peniaze a staršiu sestru,aby somnou šla na kolotoče/samú ma naši nepúšťali/
Medzi gycom a umenim je niekedy tenka hranica, mne sa historicke kolotoce pacia, na fotenie je to uzasne miesto. Niektore kolotoce sucasne su vyslovene gycove, ale tie s historickou hodnotou by som zaradila uz medzi umenie, prikladam foto, kolotoce stare 100, 130 a 200 rokov
@zuzana76 tiež sme pred dvoma rokmi boli na vianočných trhoch a ta boli tie krásne kolotoče.
Medzi gycom a umenim je niekedy tenka hranica, mne sa historicke kolotoce pacia, na fotenie je to uzasne miesto. Niektore kolotoce sucasne su vyslovene gycove, ale tie s historickou hodnotou by som zaradila uz medzi umenie, prikladam foto, kolotoce stare 100, 130 a 200 rokov
@zuzana76 takto u nás vo VK nikdy neboli...
Je rozdiel kolotoč a kolotoč.
@zuzana76 takto u nás vo VK nikdy neboli...
Je rozdiel kolotoč a kolotoč.
@vilma7 tak toto su historicke kolotoce, zvacsa stacionarne, premiestnuju sa len obcasne, jeden z nich je 200-rocny kolotoc na Petrine
200 let starý kolotoč na Petříně, na kterém se mohou svézt jak děti, tak dospělí, je od 25. května opět v provozu. Najdete ho hned vedle rozhledny a jde o jeden ze tří dochovaných originálů v Evropě.
První písemné zmínky o tomto kolotoči pocházejí z 19. století, nicméně vyroben byl pravděpodobně již na konci 18. století. Jedná se o starodávný kolotoč, který původně patřil italské rodině Degli Innocenti. Pyšní se ručně vyřezávanými koňmi a kočáry, které vás překvapí svou zachovalostí. Svou zásluhu na tom mají němečtí řemeslníci ve Wiesbadenu, kteří si dali velmi záležet na tom, aby vše bylo dotažené do posledního detailu.
Světla, která svítila hořením acetylenu, vystřídala později elektrická světla. Hudbu, která dříve vycházela ze vzduchových varhan, dnes nahradil klasický přehrávač. Přesto je kolotoč ve vynikajícím stavu, a díky tomu může radost rozdávat až do dnešního dne.
Kolotoč, který je na Petříně už třetí rok v řadě, se těší obrovskému zájmu. Městu Praze jej zapůjčili jeho italští majitelé.
Zdroj: https://www.kudyznudy.cz/akce/dobovy-kolotoc-na...
Svokra vas uz dopredu informovala, ze su "gycove", aby nemusela cvakat tuto nakladnu zabavu. 🙈
@maris5 tak kolotoc stoji okolo 4-7€ cca, pri jednom dietati a 5tich jazdach je to 20-35€… ani niektori rodicia to nie su ochotni platit, nie to este stari rodicia ☺️
@anonym_autor ved super, ja som milovala retiazkovy a nase deti nic, max.na autodrom chcu ist. Dieta sa tesi, reci neries.
@anonym_autor no oni podľa mňa aj gýčové musia byť, aby to detičky lákalo, blikalo, spievalo a točilo sa. Už vidím tie žiariace detské očká, že aj ja chceeeeeem 👍🫣.
@anonym_autor boli sme v piatok
Staršia si to maximálne užila..mladšia to zatiaľ nemá rada ale myslím že o rok to ,,rozbali,,aj ona 🤣
Nasej malej sa pacili ked svietili ale kedze pri nich reve hudba nemohli sme sa priblizit .starsia by sa vozila doaleluja ale dostane 20ku to su tak 3-4 jazdy a vybavene. Jeden rok som sa strasne hnevala lebo babky dovolili prevozit majland a za tu cenu mohla mat dcera obrovske krasne lego napriklad..
Za mna je to predrazene a o nicom.pred mesiacom sme boli vo Wiedni na Pratri a tam su teda ine kolotoce a ceny boli lepsie ako u nas za tie 40 rocne hrdzave labutky. A nad 10e som tam nevidela ozaj ani jeden.
@anonym_autor nie
My preferujeme radcej zabavny park v rakusku 1x za rok. U nas ale tiez byva jarmok v meste, jasne ze sa tam ukazeme....nemam v oblube tieto kolotoce typu postavime za 10 min....a potom uvidime 😅. Ale samozrejme zvyknem detom dovolit ale maju penazny limit. Boli sme aj s babkou tam sa trosku utrhli z retaze....zabavali sa...ale ja ako rodic musim nastavit hranice , nemozem si tam dovolit minut vyplatu. Nepovedala by som ze su gycove, skor take ze za tie peniaze nechcem sediet vo vlaciku ktory sa rozbehne len vtedy ked donho drgnu, a pytaju za taku jazdu 6 eur🙄 a to sme minuly rok zazili....
A co ze su gycove? Vsak to ku kolotocom patri. Ja ich neznasam. Je mi zle. Ale syn miluje. Chodime do rakuska family park a energylandia v polsku. Tam si to milovnici kolotocov uzivaju
My chodíme, máme radi kolotoče, ale s mierou, lebo 5€ za detský kolotoč z 80. rokov je predsalen trochu veľa. Oveľa radšej máme lunaparky ako Familypark a pod. To sa faky oplatí za tú cenu - vozíš sa koľko chceš.
Tak kolotocari su gycovy🤷♀️

@zuzana76 tie sú krásne