Sú merania tepu na smart hodinkách presné?
Ako velmi je tento udaj v skutocnosti pravdivy?
Odmeraj tlaomerom a potom hodinkami a zistíš
@markusrasford len mi skace tlak, neda sa mi uplne takto odmerat, aj ked som skusala, boli tam odchylky 5-10.. ale nebolo to merane v tej jednej chvily.
Praveze mam pocit, ze ked si idem zmerat tlakomer, tak sa mi zvysi, lebo sa zostresujem
A hlavne, na hodinkach vidim napr 68, otvorim tu “appku” prismo na nich, a skoci to na 85
Ja som minule porovnávala s tlakomerom odchýlka bola 2, tlakomer ukázal 53 a hodinky 51
@sense ja si tiez myslim, ze by to az tak velke odchylky robit nemalo, dakujem ti
Pozor keď otvoria app,údaje musia byt aktualizované
digitalne pristroje nie vzdy meraju spravne, pripadne robia prepocet a staci chvilkove zvysenie a uz ti to vyprimeruju inak.
co sa tyka ale odchylok v inom case merania, netusim kde vznikol pocit, ze tlaka pulz(tep) musia byt stale rovnake, nei nemusia, menia sa u kazdeho jedneho cloveka vpylvom zataze a to aj psychickej.
a ese poznamka na okraj,hore pises o tepe a nizsie o tlaku. to su 2 rozdielne veliciny.
@minenkaa no oni sa pri otvoreni asi zaktualizuju, lenze potom v grafe vidim, ze som mala aj nizsi tep, pricom mi ho hodinky nikdy neukazu.. fakt rozmyslam, ze ci sa mi moze tak rychlo zvysit tep, zo strachu, ze sa na to pozriem 😁
Dokomca dnes rano mi hodinky zachytili aj tep 158, ked som pozerala cas, kedy to bolo, tak som akurat proste nic take nerobila.. vobec tomu nerozumiem, bol to len zrazu vysok na grafe, a dalsiu minutu uz zase nizsi.. 🤷🏻♀️
@majamat ano, ano, moj preklep, o tepe hovorim stale..
ale mne skaze az prilis podla mna, chcem ist s tymi udajmi k dr, tak ci ma neposle kade lahsie.. a okrem toho, ze som zistila, ze mam vysoky tep vo vseobecnosti
Nieco tam máš zle
A aký mas vyšší tep vo všeobecnosti
@majamat mam jednu minutu 77, druhu mi ukaze 158 a tretiu 95 🤷🏻♀️
tazko povedat, cim bolo sposobene aj to zvysenie.
napr ak by si bola unavena, moze ti pulz kolisat via,c lebo je to pre tvoje telo velka zataz.
a to nic nerobenie je casto skreslene. ludia zabudaju na fakt, ze aj ked sa zo sedu postavis, tak to uz nieco robis. dokonca ka si prilis v klude a postavis sa nahle, tep ti moze vyskocit az niekde do vysina to len chvilkkovo. potom sa stabilizuje. predtym, ked sa hodinkami tep nesledoval, ikto to neriesil, teraz je monitorovanie takymito pristrojmi neustale, preto ludia zistuju taketo fakty o ktorych nevedeli.
Trochu máš zmätok medzi tlakom a tepom. Tlak ti hodinky neodmeraju. Tep merajú niektoré modely veľmi nepresne, niektoré presnejšie. Ale to len v pokoji, prípadne pri miernej aktivite, a musíš mať správne dotiahnutý remienok. Akonáhle sa hybes intenzívnejšie tak všetky ukazujú strašne odveci tep. Kľudne o 50 mimo. Napr na inline korčuliach mi ukazujú tep 19, to by som bola v bezvedomí, pri ľahkom behu keď mám tep 120 (podľa presného hrudného pásu) tak hodinky tvrdia 165. A to mám hodinky s jedným z najpresnejších meračov na trhu.
a teda to, ze si sa prave vtedy postavila, to vobec nemusis vediet, to uz kazdy takyto pohyb si clovek nepamata.
@minenkaa no ved aktualne to riesim, kedze som zistils, ze za posledny tyzden (tlakomerom si meriavam celkom casto, takze viem, ze je to posledny tyzden), mam vysoky tep. 80-95..”. predtym som taky nemavala, aj ked to napr porovnam s hodinkami, ktore mi predtym ukazovavali tak 70-80.m, rovnako ako aj tlakomer
Tak potom sa moc pozorujes a stres ti zvyšuje tep ,tlakomer tiež nie je uplne presný
@minenkaa akoze tiez si myslim, a ja sa vyplasim, a vystrsujem.. akoze urcite sa mi zvysil tep, uz aj podla priemerov tych hodinuek.. april vs posledny rok a pol, nieco nie je ok
80 nie je zvysena hdontoa, 95 je len kusok nad hrnaicu. a pred meranim musis byt vklude, nesmies 10min ani vstat zo sedu, nemala by si ani rozpravat a hlavne musis byt v psychickej pohode.
tiez som si vsimla ze aj dlhodobe/ resp denne tempo moze ovpylvnit iteto hodnoty.
ak si cely den rozbehana, a sadnes si aj na 30min, telo sa ti kludne nemusi dat dostatocne do pokojneho rezimu, moze ist kldune na vyssie obratky.
Ale 158 a ja som nejako nepocitivala nic.. stvrtok som vysla pesi na 4 poschodie nemocnice, a tep na hodinkach 130, ok, sak som skoro dusu vyplula
@majamat áno manžel mal takéto hodinky a len ako sme sa posediačky rozprávali, z gestikulácie mu namerali 3000 krokov 🤣 alebo sme šli na výlet, ja 155cm takže kroky robím asi polmetrove, on 2x dlhšie, po rovnakej trase on mal 3x viac krokov ako ja.
Na tento tep robil tuším Dtest porovnania a výsledky boli katastrofálne aj pri drahých modeloch.
vobec to nemusi byt presne. vezmi si, ze tlakomer mera tep tym sposobom, ze zaznamenava uder - pohyb. neviem teda ci aj hodinky takto meraj,a le ak ano, staci ze mas zasklby svalstva a pripadne pohyb ruky s napinanim svalstva uz ti to rataju ako pulz.
som u jedneho, co sa mu ruky trasu namerala cez 200 😀
Autorka, tep si pozeraj kludovy - v noci keď spíš. Koľko ti to ukazuje vtedy ako priemer?
Mne najviac vyskakuje tep mimo pohybu vtedy keď sa rozčuľujem 🤣 stačí niekomu šťavnato vynadať a hneď ide na 120.
@quaxi ved aj so mnou sa kamoska hadala. vraj, ked cely den upratuje, ma 30tis krokov. to co by musela upratovat, hrad?
ved pri upratovani sa casto zastavujes, cize nemozes narobit tolko krokov.
tiez sestra, ze jej kolegyna ma doobeda v praci tusi *50tis. krokov. teda tak nejk. ked to prepocitas, tak by musela robit asi 2-3 kroky za sekundu, co je fyzicky nemozne.
@quaxi ano, aj mojmu starkemu pocitalo kroky pri jedeni..ako pohyboval priborom
@quaxi samozrejme tep stale myslim🙂 ono ja nemam uplne lacne hodinky, trosku by som asi cakala, ze budu aspon trocha presne, aj ked nie su uplne vyslovene na sportovanie
@quaxi bohuzial hodinky mi strasne vadia v noci, vobec ich nenosim v noci, takze neviem si to porivnat, ale presne uz vcera som chcela, reku dam si ich ale automaticky som ich odlozila vecer.. dnes si ich isto dam aj na noc
@majamat to mas pravdu, ze to tak meria.. najma ja ked si dam teraz tlakomer klasicky, tak citim, ze sa dam do takeho krcu, resp uplne aby som sa nepohla.. a to asi nie je uplne najlepsie
Ale dakujem, asi nepojdem za dr s udajmi z hodiniek 🙈 kazdopadne tep mam urcite zvyseny 😏

Ano