icon

Sú tieto šaty vhodné na štátnice?

15. máj 2023

Som plnšia a sedia mi doma, samozrejme výstrih zašijem vyššie, takže prsia nebudú vidieť, nechce sa mi kupovať nič nové.

Sú tieto šaty vhodné na štátnice?
sajmonka_1216
15. máj 2023

@zuzkapap tiež si myslím, že by bolo lepšie to zhodnotiť, keby na foto bola autorka...
@autorka nemusíš si fotiť hlavu.. :D mne neprídu vôbec nevkusné, i keď som sa na štátniciach ešte s takým štýlom nestretla... ale ako niektoré baby hovoria.. lepšie ako šaty určené pre ,,luxusnú" spoločníčku

animus
15. máj 2023

A do teraz si na skúšky chodila v čom oblečená?? Počas celého VŠ štúdia som mala kúpených trojo čiernych puzdrových šiat a tie som točila na skúškach a aj na štátniciach. Až do divadla na promócie som si kúpila slávnostnejsiu róbu ale počas celého štúdia som sa snažila na skúšky a štátnice obliekať formálne.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
aurora30
15. máj 2023

Áno. Poznám štátnice veľmi dobre, ako študent, školiteľ aj oponent. Šaty nie sú vulgárne, keď doriešite výstrih (to je tiež individuálne od postavy) nevidím žiadny problém. Nie sú ani "na pláž", nebavíme sa ani o promóciách (niekto spomínal odovzdávanie diplomov). Inak puzdrové šaty, sukne nesedia na každú postavu ;)

jaskolka
15. máj 2023

Nie, nehodia sa. Na skúšky si ako chodila oblečena?

ivana11155
15. máj 2023

Absolútne nie

evka258
15. máj 2023

Nie

lubina
15. máj 2023

Nie, na statnice by som volila nieco viac formalne, kostym alebo puzdrove saty a sako. Tieto su pekne na nejaku letnu akciu vecer.

fineta
15. máj 2023

Nie sú vhodné.
Čítaj:
Oblečenie na maturitu a štátnice pre dievčatá
Ideálne oblečenie na záverečné skúšky na škole pozostáva zo šiat alebo sukne a elegantné topu či blúzky
Sukňa by mala byť tmavá, súčasné trendy sú však uvoľnenejšie a dovoľujú aj sviežejšie farby.
Dĺžka sukne by mala siahať tesne nad kolená alebo k nim. Platí zásada, za každých okolností zachovať eleganciu a vyhnúť sa vyzývavosti.
Farebná sukňa – ak je vám tmavá farba proti srsti, pokojne siahnite po svetlejších, žiarivejších farbách, zachovajte však jednofarebnosť sukne aj vrchnej, druhej časti odevu
Nohavice – povolené sú aj elegantné rovné nohavice, v teplých dňoch z ľahkých padavých materiálov.
Topánky – zvoľte jednoduché lodičky s nižším podpätkom. Ak vám podpätky robia problém, siahnite po elegantných balerínkach.
Doplnky – dámy si môžu podklady na štúdium priniesť vo veľkej kabelke, šperky voľte opäť čo najdecentnejšie.
Pančuchy – k formálnemu oblečeniu pančuchové nohavice patria, vyberajte skôr tie s matným ako lesklým povrchom
Vyzývavosť zakázaná – je v poriadku zaujať dobrým vkusom, no ten nepozostáva z vyzývavých a pre tento prípad príliš vulgárnych prvkov ako sú odhalené ramená, hlboký výstrih, viditeľné ramienka, príliš krátka sukňa alebo príliš veľa farieb či priehľadných materiálov.
Líčenie – aj tu platí zásada striedmosti, ideálne je konzervatívne, jemné líčenie, aj parfum stačí použiť len decentne
Netreba zabúdať na dezodorant, skúšky na školách dokážu privolať potenie zo stresu, ktoré môže rušiť skúšajúcich aj skúšaných

Čítajte viac: https://zena.sme.sk/c/20518291/co-si-obliect-ob...

lusiza
15. máj 2023

Skôr nie

lintu
15. máj 2023

Ak mas vela sebavedomia, potrebujes vynikat a chces, aby sa o tebe hovorilo, tak kludne. Bodli by k tomu aj patricne znalosti, aby to neostalo pri tom, ze si ich prisla len oblecenim ocarit.

babulkomale
15. máj 2023

@fineta dnes sa ludia uz nevedia obliect. Hlavne ze radi pozeraju serialy kde sa este nosila elegancia. Keby sa aspon cosi priucili 🙏
Ked idem po ulici, je mi smutno.

fineta
15. máj 2023

@babulkomale z duše mi hovoríš. Presne. Menej je niekedy viac. Toto by som vycapila mnohým na zrkadlo.

autor
15. máj 2023

Oblečiem si ich určite, len v inej farbe a tie vytreté názory že či chcem aby sa o mne hovorilo, alebo hlavné je, čo tam poviem. Ja som sa pýtala na oblečenie. Mimochodom videla som fotky z minuloročných štátnic a veľa báb v kostýmčekoch a šatách na ktoré totálne nemali postavu, nedám si na seba niečo, čo viem, že mi pridá 10 kíl.

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2023

No, tak ked si ich aj tak oblecies, tak si sa nemusela pytat. V prvom rade by si mala ist tak oblecena, aby si Ty bola spokojna a neznervoznovalo ta nic ine, len otazky od komisie. Osobne by som sice v takych satach na statnice nesla, ale tak kazda mame iny vkus a tak je to spravne.

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2023

@lintu Neviem si predstavit, koho by takymi satami mohla ohurit😉

autor
15. máj 2023

@dskjhfdlkdjhl By si sa čudovala, nie každý ohuruje béžovou 👎

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2023

No, mne osobne je to jedno, podla mna su tie saty strasne, ale chapem, ze existuju ludia, ktori si myslia, ze su krasne. A jasne, krasna zena ohuri aj vo vreci, len na statniciach aj tak ide o nieco uplne ine😉

autor
15. máj 2023

@dskjhfdlkdjhl Mne sa taký štýl veľmi páči, pre mňa je strašne všetko fádne, béžové a jednoduché, každý je iný. Ja sa rada odlišujem, vždy a vo všetkom. 😉

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2023

Ved ak sa Ti to paci, tak sa nemusis radit a chod v nich.

autor
15. máj 2023

@dskjhfdlkdjhl Nemusím, ale môžem.

janulka1802
15. máj 2023

Ty si asi ešte nemala na sebe dobre padnúci kostým, že? By si bola veľmi prekvapená, keby si videla, ako skvele vyzerá dobrý kostým na mladej, peknej, štíhlej babe. V žiadnom prípade z Teba žiadnu tetku nespraví.

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2023

@janulka1802 Toto treba asi nechat tak, nemame sancu nic vysvetlit😉

autor
15. máj 2023

@janulka1802 Písala som, že štíhla nie som 🙂
@dskjhfdlkdjhl Ty si rozvedená, však?

lenkapap
15. máj 2023

Nie

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2023

Nie, nie som rozvedena. Neviem, ako si k takemu niecomu prisla, ale mas zaujimave dedukcie.

12katka21
15. máj 2023

Nie

lenkakravcova
15. máj 2023

Ja som bola na štátniciach v tehotenských šatách. 😀 Modrých.

Keď zakryjes výstrih a zasiješ tie rozparky dole na sukni a budú bez opasku, alebo s tmavomodrý opaskom, tak sú celkom pekné. Neviem prečo tu ženy píšu, že sú veľmi výrazné. Ide leto a bielomodrá kombinácia nevyzerá zle.
Ja nosím aj tu bezovu ktorú spomínaš, ale aj šaty podobne týmto mám. V slnečné dni vyniknú pekne. 🙂

jajka257
15. máj 2023

Autorka, nič v zlom, ale
@dskjhfdlkdjhl je možno člen tvojej komisie. A ak áno, určite ťa v tých šatách spozna🤣🤣🤣

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2023

@jajka257 ja si myslim, ze autorka nestuduje ani matiku, ani informatiku, takze moze byt v klude a moze ist v com chce-kludne hore bez a dolu cvicky😉